Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Dukan diyeti / pankek

2 yemek kaşığı yulaf kepeği,
1 yemek kaşığı yağsız krem peynir,
1 adet yumurta ,
1 çay kaşığının ucu kadar tarçın,
Yarım çay kaşığı splenda (toz tatlandırıcı) ( ben koymuyorum )

Bütün malzemeleri bir kaba koyun ve iyice çırparak karıştırın. Eğer hamur çok kalın olursa bir miktar su ekleyin. Teflon tavayı ocağa koyun, tavanın tabanını kağıt havlu ile yağlayın. Elinizdeki hamuru ikiye bölün (2 adet pankek yapmak için) ve iki tarafını da çevirerek pişirin.

Pankekin üzerine yoğurt, yağsız krem peynir koyarak tüketebilirsiniz. Arzu ederseniz splenda ve tarçın ile tatlandırabilirsiniz.

Servis: 1 kişilik
Süre: 10-15 dakika

:13::13::13:süpper....

evet canim .. ne yapayim can istesede yememeye gayret ediyorum .. ilk aylarda boyle canin istedikleri yenirse olurum 9 ayda davul zurna

menu harika canim valla .. ben suyu ebemin dedigi uzere 3 lt cikardim .. cunku annem gibi sisiyorum .. ne kadar su okadar rahat yasam

kesinlikle canım.:13::13::13:

.evet nekaa suu okaa rahat...

kesinlikle canım.:13::13::13:

.evet nekaa suu okaa rahat...

hahaha .. valla tuvalet ile gizli bir ask yasar olduk ... bu kadar cok cise cikilir mi yahuu ama isin aslini ogrendim .. cocuk buyudukce idrar torbasina baski yapiyormus .. bu neden ile bol bol tuvalete cikma ihtiyaci duyuyormusuz

[h=2]Yemeği fazla kaçırıp hazımsızlık çekenler kefir içebilir.[/h]

Pek çok hastalığa iyi geldiği söylenen kefirin faydaları saymakla bitmiyor. Son olarak kefirin alkol nedeniyle oluşan baş ağrısına iyi geldiği bildirildi. Alkolden sonra içilecek bir bardak kefirin ertesi sabah oluşması muhtemel baş ağrısının birebir ilacı. Kefir ayrıca hazmı kolaylaştırıcı özelliği sayesinde de yemeği fazla kaçıranların imdadına yetişiyor. Kefirin içinde başta B vitamini olmak üzere sağlığa faydalı çok sayıda vitamin bulunuyor.

Bir öğünde fazla yemek yemek kilo aldırır mı?

Bir zayıflama programı uygulayan kişi, normal koşullar altında bir gün yemeği fazla kaçırdığında, ertesi gün bir miktar kilo artışıyla karşılaşabilir. Bunun en önemli nedeni, diyet programına başlandığı andan itibaren vücudun belli bir kıtlık düşüncesine, hissine sokulmasıdır. Bu kıtlık düşüncesi dolayısıyla metabolizma, alınan küçük bir fazla besini dahi depolama eğilimine girer.
Diyet yapmayan ve koruma programında olan bir kişi, bir akşam yemeği fazla kaçırdığı için oluşan enerji artışından dolayı, hemen ertesi gün çok ciddi bir kilo artışıyla karşılaşmaz. Bunun en önemli nedeni ise, diyetisyenin yaptığı en önemli işlerden biri olan, kişinin bünyesini kıtlık döneminden çıkarmaktır. Metabolizma eğer kıtlık bilincinden çıkmışsa, bir akşamlık fazla yemek kaçırma olayı, herhangi bir kilo sorunu yaratmayacaktır.
Kilo koruma programına uyulmalı
Normalde düşük kalorili bir diyete ve dengeli bir beslenme programına alışmış bir metabolizma, bir takım sindirim sistemi sorunları yaşayacaktır. Ancak bunun hemen ardından ciddi bir kilo artışı olmayacaktır. Genellikle kilo verme programında olan kişiler, bir akşam fazla kaçırdıkları için kilo alma endişesi duyarlar. Oysa koruma programında bu böyle yaşanmaz. Kişi alması gereken kaloriyi almaya ve vücut bunu tolere etmeye başladığında, kıtlıktan çıktığında, bir akşamda yenilen şeyler kilo yapmayacaktır.
Fazla kaçırılan yemekten ötürü kilo alınması, kişide bu duruma nasıl geldiğine dair sorgulamalara bile yol açabilmektedir. Oysa koruma programı kişiye ciddi bir şekilde öğretilirse ve bu kişi tarafından düzgün bir şekilde uygulanırsa, bir akşamda ani bir kilo artışı söz konusu olmayacaktır.

Son düzenleme:
[h=1] Akşamdan kalanlara 'hızlı iyileşme' reçeteleri
[/h]

yeni yılı karşılarken yemek-içmek konusunda ipin ucunu mu kaçırdınız? Diyet uzmanları, yeni yıla sağlıklı bir başlangıç yapmanızı sağlayacak önerilerde bulundu...

GÜNE 'ERTESİ SABAH ÇORBASI' İLE BAŞLAYIN
Dr. ENDER SARAÇ / Beslenme ve Diyet Uzmanı
Yılbaşı partisinde alkolü ve yemeği fazla kaçırıp sindirim sistemlerinde ağırlık çekip kendilerini iyi hissetmeyen kişiler için sabah kahvaltısı yerine geçecek rahatlatıcı bir çorba tarifi veriyorum...
Malzemeleri: İki litre light süt, iki litre su, bir çay bardağı yulaf ezmesi, 250 gram ıspanak, iki adet küçük kabak, bir çorba kaşığı dereotu, iki tatlı kaşığı nane, bir yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Öncelikle yulaf ezmesi suda 12 dakika kadar kaynatılır. Sonra doğranmış kabak ilave edilir. Kabaklardan 10 dakika sonra da ıspanak eklenerek malzemeler pişmeye bırakılır. Pişmesine yakın dereotu, nane, zeytinyağı ekleyip ocaktan indirilir.
Bu çorbadan öğlene kadar en az iki kase için. Bunun yanında, yemek sonrası içilen hazmettirici çaylar dışında başka bir gıda tüketmeyin. Dün gece iyice yorduğunuz sindirim sisteminizi bu özel 'ertesi gün çorbası' ile dinlendirerek sisteminizi temizleyin.

TOKSİN ATMAK İÇİN ZEYTİNYAĞLI YİYİN
BANU KAZANÇ / Beslenme ve Diyet Uzmanı
Güne, yumurtalı zengin bir kahvaltı ile başlayın. Yumurtada; alkolün toksik etkilerini azaltan, karaciğere yardımcı enzimler bulunur.
Rezene, zencefil, nane, papatya gibi bitkisel çaylar sizi sakinleştirir, midenizi rahatlatabilir. Taze sıkılmış meyve sularının içindeki fruktoz da toksinlerden kurtulmanıza yardım eder.

C VİTAMİNİ ALIN
Bugün bol bol C vitamini içeren portakal, mandalina, greyfurt, limon, yeşil sivri biber, roka, maydanoz, domates yiyebilirsiniz. Domates suyu da iyi gelecektir. Daha iyi sonuç almak için biraz limon suyu ilave edip üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz.
Toksinleri atmak için bugün bütün öğünlerinizde; vitamin, mineral ve posa içeriği yüksek zeytinyağlı sebze yemekleri tüketin.

MUZ İYİ GELİR
Kendinizi çabuk iyi hissetmek için muz yiyin. Muz; içindeki fruktoz sayesinde enerjinizi artırırır; potasyum ise kaybettiğiniz elektrolitlerin yerine konmasında rol oynar. Muz ayrıca, alkolün damarları genişletici etkisini azaltarak tansiyonun normale dönmesini sağlar.
Baş ağrısı, kas ağrısı ve yorgunluğu azaltan muzu; sütle ezip bir kaşık bal ile karıştırarak yerseniz kan şekeriniz de dengelenir. Yulaf ezmesi de kan şekeri dengesini sağlar.

SELAHATTİN DÖNMEZ Diyet Uzmanı
MUCİZE ETKİLİ İÇECEK TARİFİ İŞİNİZE YARAR
Bugün sizlere; yılbaşı gecesi içilen alkolün vücuttan hızla atılmasını ve karaciğerin hasar görmesini engelleyecek olan mucize bir içecek tarifi veriyorum. Hem alkolün yarattığı yağlanmayı önleyecek hem de alkol sonrası oluşan baş ağrısı, mide bulantısı ve aşırı yorgunluğu ortadan kaldıracak süper bir içecek bu!

TOKSİNLER ATILIYOR
Bir litre suyu bir kaba boşaltın. Kabın içine iki adet elma kabuğu, bir dal tarçın, iki tatlı kaşığı tane karabiber, bir limonun kabuğu ve bir adet kakuleyi iyice kaynatın.
Sıcakken süzün ve içine bir kapak konyak atıp karıştırın. Bu karışımı sıcakken yavaş yavaş için. Boğazınız yumuşayacak, sık sık tuvalete giderek toksinleri atacaksınız.
Bu içecekteki özel besin bileşenleri ile de yağlanmayı önleyeceksiniz. Bu sabah 90 dakika yürüyüş yapmak da kan şekerinizi kontrol ederek, vücudun yüklenmesini önleyecektir.

ALKOLÜ FAZLA KAÇIRAN BUGÜN 15 BARDAK SU İÇSİN
NİL ŞAHİN GÜNHAN / Beslenme ve Diyet Uzmanı
Yeni yılın ilk gününde arınmak için öncelikle iyi uyuyun. Uyandıktan sonra da güne güzel bir kahvaltı ile başlayın.

ENERJİ İÇİN TAHİN
Kahvaltı öncesi bir bardak ılık su için. Kahvaltıda ise iki dilim peynir, haşlanmış yumurta veya az yağlı omlet yiyin.
Maydanoz, tere, göbek, kıvırcık ve biberle süsleyeceğiniz sofranızda tam buğday veya çavdar ekmeğini tercih edin.
Bir miktar tahin-pekmez ile kendinize enerji katabilirsiniz. Kahvaltıda beş adet zeytinle besin çeşitliliğini artırabilirsiniz.
Yılbaşı gecesi fazla kaçırdığınız alkolün kan dolaşımınızdan tamamen atılabilmesi için gün boyunca 13-15 bardak su içmelisiniz. Su içerek alkolün vücudunuzda oluşturduğu şişkinlik hissinden ve toksinlerden kolayca kurtulabilirsiniz.

DÜN GECENİN İZLERİNDEN DETOKS İLE KURTULUN
TAYLAN KÜMELİ /
Beslenme ve Diyet Uzmanı
Dün gece kalori bombardımanına tutulan vücudunuzu hafifletmek için bugün detoks uygulamalısınız. Bunun için sizlere; bol su ve bitki çayı içeren ve besin değeri yüksek gıdalar içeren bir mönü öneriyorum...
ÖRNEK MÖNÜ
AÇ KARINA: Bir büyük bardak limon dilimli, bir kibrit kutusu taze zencefil veya bir çay kaşığı toz zencefilli sıcak su.
10 DAKİKA SONRA: Bir büyük bardak sıcak suya bir poşet tarçınlı elma çayı, detoks çayı ve iki adet karanfili birlikte demleyip için.
KAHVALTI: Bir adet sade probiyotik yoğurt (Bir silme tatlı kaşığı keten tohumu ile), bir adet kivi ve iki yemek kaşığı nar ile iki yemek kaşığı sade yulaf.
ARADA: Bir bardak detoks çayı ve iki tane light bisküvi
ÖĞLEN: Doyana kadar haşlanmış brokoli, 200 gram light yoğurt. (İçine bir adet kırmızı biber doğrayıp pul biber, dereotu ve maydanoz ilave ederek tatlandırın.)
ARADA: Bir su bardağı light kefir.
AKŞAM: 160 gram light konserve ton balıklı roka salatası. Sos olarak, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve limon.
2 SAAT SONRA: Bir orta boy kabuklu yeşil elma ve bir adet ceviz içi.

[h=1]Yemek Yedikten Sonra Yapılan Hatalar[/h]

Yemek yedikten sonra yapılan hatalar bazen yediğiniz yemekten bile daha zararlı olabiliyor. Genelde insanlar yemekten sonra meyve yemek ister ya da sigara içenler mutlaka bir sigara yakar. Yemeği çok kaçırıp rahatsız olanlar ise yürüyüş yaparak hatalarını tamir etmek isterler ki bu hiç doğru bir davranış değildir.
Sigara içmeyin: Yemekten sonra sigara içmek 10 sigara kadar zararlıdır ve kansere yakalanma riskini arttırır.
Yemek Yedikten Sonra Yapılan Hatalar

Meyve yemeyin: Meyvelerin yemeklerden 2 saat önce ya da sonra yenmesi gerekir. Aksi halde midenin rahatsız olmasını ve vücudun daha fazla kalori almasını sağlar.

Yürüyüş yapmayın: Yemekten sonra yürüyüş yapmak alınan besinlerin daha zor ve daha az sindirilmesini sağlar. Kalp yorulur ve vücutta ki basınç artar. Yürüyüşleri yemeklerden bir saat sonra yapmak daha doğrudur.
Çay ya da kahve içmeyin: Yemekten sonra çay içme merakını adeta Türk kültürünün bir parçası gibi olmuştur. Son derece yanlış bir davranış olan yemek sonrası çay, vücudun aldığı tüm vitamin ve mineralleri azaltır. Aynı zamanda da geç sindirilmesini sağlar. Bu yüzden çayı yemekten en az bir saat sonra içmek gerekir.
Uyumayın ya da uzanıp oturmayın: Yemek sonrası yapılan en büyük hatalardan birisi ise uyumak ya da uzanarak dinlenmektir. Bu şekilde kilo alınır, mide ve sindirim rahatsızlıkları ortaya çıkar.
Banyo yapmayın: Banyo sırasında kan akışı ellerde ve ayaklarda daha hızlıdır. Bu yüzden mide etrafında kan akışı azalır ve sindirim sistemi zorlanabilir.

mutluluğunuz daim olsun cnm eşin ne güzel düşünmüş maşallah

bugünkü menüm:
kahvaltı geç yapıldı malesef öğle vaktinde:1 haşlanmış yumurta,2 dilim ekmek,biraz kaşar,kaymak ve bal yanında şekersiz papatya çayı
ara öğün 4te 1 nar ve 3 bisküvi
akşam yemeği 1 dilim ekmek, 1 tabak sarımsaklı yoğurtlu madımak yemeği, fırında tavuk
sonrasında 1 bardak portakal suyu

mutfak budur sersumcum sonunda fotoyu yayınladım neyse
gelelim bugün yediklerime
karatay diyeti
sabah
1 elma yedim pazara falan gittim yerleştir falan uğraştım
kızımın odasını topladım bi görseniz sanki kıyafet mağzası herşeyi atmış ortada toplamıyoda hiç laf tutmuyorlar
öğlen dersaneden geldi çay koyduk
tavuk kanat teflonda yarım dilim tambuğday ekmeği
akşam
kuru fasulye
salata
yoğurt
sizleri öpüyorum
şu an çay keyfi yapıyorum

hahaha .. valla tuvalet ile gizli bir ask yasar olduk ... bu kadar cok cise cikilir mi yahuu ama isin aslini ogrendim .. cocuk buyudukce idrar torbasina baski yapiyormus .. bu neden ile bol bol tuvalete cikma ihtiyaci duyuyormusuz

daha onun için erken canım en az 5-6 aylık olmalı ki bebiş mesaneyi sıkıştırsın..yanii şimdiki aşkın 3 lt su sebebiyle

su da wc de iyidir boşver

bayıldım canım..çok güzel olmuş..güzel sağlıklı yemekler pişir ellerin dert görmesin..güle güle kullan yeni mutfağını
2. resimde ki ışıklandırma benim de tercihimdir..harikaa..tezgah ne güzel herşeyini almış..ben de kullandığım şeylerin elimin altında olmasını severim..ama ahh ahh kirada lojmanda olunca olanla yetiniyorsun maalesef.inşallah yerleşik hayatta benim de olur büyük bir mutfağım.

Son düzenleme:
kizlar nasilsiniz gecmise yarin bakicam.gece kizima mama verdim o uyuyuncaya kadar uyku gitti size bir bakayim dedim...her an cikabilirim.

leylak: ramaskam seni o kadar iyi anlıyorum ki....ben de o kadar çok kafama takıyorum ki,ondan zayıflayamadığımı düşünüyorum.bi aralar ablam böyleydi,kızdım ona.bu kadar takma rahat ol.diyetini yap ama takma dedim hep.şimdi o kafasını rahatlattı ve kilo veriyo.bense hala yerimde sayıyorum.bazen irademi ve motivasyonumu kaybediyorum.bu yüzden seni çok çok iyi anlıyorum canım...
ama herşeyi boşverirsek daha da kilo alma ihtimalimiz yüksek.bu yüzden asla pes etmiycez.zayıflamak bizim elimizde ve biz bunu başarıcaz.hep bereber yapıcaz bunu.sakın vazgeçme,vazgeçmeyelim ramaskam...
[/QUOTE]

Son düzenleme:

ne demek canım benim..seni seviyoruz...doğum günün kutlu olsun hediyelerini de güle güle kullan...seneye çıtır bir hatun olarak kutlayacaksın doğum gününü bunu unutma:13::13::13:

sen kendini ne zaman iyi hissedersen o zaman gel canım benim..ama seni en iyi anlayan biz kaderdaşların bunu unutma..:13::13::13:

bugün tam mayışma modundayım....

Eki Görüntüle 979615

sabah kahvaltım

1 kaysı yumurta
2 dukan krepi
peynir zeytin
ev sucuğu
çay çayy

1 form çay

burda yine kar yağıyor kızlar...off yaaa töbe tööbee bıktım ben artıkk...azcuk ta batıya yağsın beyaaa.....

lapa lapa yağıyor gene
hemen balkona serçelere bulgurumu koydum cici kuşlarım aç kalmasınlar..

Allah bu soğuklarda dışarıda olanlara yardım etsin

herkeşler kaçamak gene...bak kızıyom haaaa
neler karıştırıyonuz bakem gene

neyse ben gidip çamaşırları çıkarıp düreyim barii..ses seda yok

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…