- 19 Ağustos 2014
- 1.770
- 5.229
- 208
- Konu Sahibi JessicaJoy
-
Rica ederim daha fazlasini yapmak isterdim. Bir tanidigimiz vardi, bir saglik sorunundan operasyon gecirdi ve doktor maximum 2 sene yasar dedi. Bu kisi operasyondan sonra 30 sene daha yasadi ama genc yasta iki oglunu birden kaybetti. Hakkinizda hayirlisi olsun. Hayirlisini istemek de cok onemli. Bazen bilemiyoruz. Pozitif olmak ve akisa birakmak lazim kendimizi. Yalniz benim size nacizane tavsiyem: imkan varsa Hakan'in yanina gitmeniz. Orada zaman gecirmeniz. Ikinize de iyi gelecek.
Evet var tanidigim bir mucize.Ne yazacağımı bilemiyorum.
Sagolsun,COLIN in dua bölümüne benim için açtığı konuda detaylar var, http://www.kadinlarkulubu.com/forum...nser-hastasi-bir-arkadasimiz-icin-dua.942296/
Burada da anlatmak istiyorum çünkü bugün ömrümün en zor günü ve yardımınıza ihtiyacım var amacım asla buranın kalabalıklığından faydalanmak ya da o konunun devamını getirmek değil, o bölümde 25 sayfalık manevi desteği yetti arkadaşlarımın, buraya sizden somut örnekler ve destek istemeye geldim.
Bunlar benim en zor günlerim, okuyanlardan, yorum yapanlardan bunu idrak etmelerini rica ediyorum, uzatabilirim, saçmalayabilirim lütfen buna takılmayın.
Hayatımdaki en özel insan 19 yaşından bu yana kanserle mücadele ediyor, şu an 37 yaşında.
Aralarda kısmen iyi olduğu birkaç yıllık periyodlar var, gerisi kemoterapi, radyoterapi, ilik nakli, bitmeyen ilaç ve serumlar.
Ben bu sürecin son beş senesine şahidim, çok katı, kuralcı, hayatında kimseyi istemeyen lanet bir insan olan benim kalbimi sıcacık yapıp kendine kocaman bir yer açtı bu kadar acının içinde, o dokunduğu hayatları güzelleştiren bir mucizeydi.
Ben de ona iyi hissettirmeye çalıştım tabi, şu an geçmişe dönebilsem binlerce kez daha anlayışlı, müşfik davranırdım elbette ama kendi sevme kapasitemin çok üstünde davrandığım anlar çoğunlukta oldu, yine de bu pişmanlık, stres yaşamaması gereken biriyle tatsız gerginlikler yaşamış olmak öldürüyor beni, kimse benim gibi yapmasın, lütfen büyütmeyin meseleleri, altta kalmak olarak görmeyin, zafer kazanacağım derken ebediyen kaybeden olmayın.
Layık olamadıysam da O benim en büyük mutluluğum, ruhumun kalbimin ilacı, en büyük şansım, ömründe kimseyi kırmamış, kaybedilmesi halinde bir tek kötü hatıra bile bırakmadığı için hiçbir teselli bulamayacağınız, her şeyin bittiğini düşündürecek kıymette bir insan.
Geçen Temmuzda gözünün arkasındaki kitle için radyoterapi, şubattan bu yana da kemoterapi, iki kez ilik nakli hatta bir operasyon geçirdi, kitleler önce temizlendi ama sonra bütün vücuda yayıldı.
Doktorlar hiç umut vermediler, son olarak çok ağır bir ilacı deneyeceklerini söylediler, Türkiye hatta dünyanın farklı yerlerinde çalışmış onkoloji profesörleriyle görüştüm, onlar da şans vermediler.
Ağlamaktan paramparça oldum, gözkapaklarım, elim kolum, ciğerlerim...
Perişanım, yine de bir gün bile ümidimi kesmedim, ya Allah onun sağlığını ümidimize, duamıza bağladıysa diye.
Ama bugün, "yapacak bir şeyimiz kalmadı, hastanızı eve götürebilirsiniz" dediler.
Hala her şey yoluna girecek diye düşünmeye zorluyorum kendimi, bu noktada yardımınıza ihtiyacım var.
Benzer durumda olanlara acılarını hatırlatıp onları üzmek istemiyorum ama...
Var mı doktorların ümidi kestiği hastası sağlığına kavuşan?
Allah rızası için bildiğiniz örnekler varsa paylaşın, ruhum çekiliyor, ümidimi kesersem her şey bitecek sanki, çok korkuyorum, bir gün başka bir dert sahibi daha okuyup içine su serpilir belki, hala her şey bitmemiş olabilir, bir mucize doktorları yanıltabilir değil mi?
İyi örneklerinize çok ihtiyacım var.
Canim benim seni bu kadar o kocaman kalbiyle kendine bağlayan bi insanın acilen Allahtan sifa bulmasini temenni ediyorum. Ben Allahtan umit kesilmeyecegini 1 ay once anladim benm boyle bi yasantim olmadi ama seni cok iyi anliyorum. Ne olur sende onu kirma tamammi ben anlattıklarından bu insanin ne kdr temiz bi kalp tasidigini anladim Allah ona yardm etsin sana bagislasinNe yazacağımı bilemiyorum.
Sagolsun,COLIN in dua bölümüne benim için açtığı konuda detaylar var, http://www.kadinlarkulubu.com/forum...nser-hastasi-bir-arkadasimiz-icin-dua.942296/
Burada da anlatmak istiyorum çünkü bugün ömrümün en zor günü ve yardımınıza ihtiyacım var amacım asla buranın kalabalıklığından faydalanmak ya da o konunun devamını getirmek değil, o bölümde 25 sayfalık manevi desteği yetti arkadaşlarımın, buraya sizden somut örnekler ve destek istemeye geldim.
Bunlar benim en zor günlerim, okuyanlardan, yorum yapanlardan bunu idrak etmelerini rica ediyorum, uzatabilirim, saçmalayabilirim lütfen buna takılmayın.
Hayatımdaki en özel insan 19 yaşından bu yana kanserle mücadele ediyor, şu an 37 yaşında.
Aralarda kısmen iyi olduğu birkaç yıllık periyodlar var, gerisi kemoterapi, radyoterapi, ilik nakli, bitmeyen ilaç ve serumlar.
Ben bu sürecin son beş senesine şahidim, çok katı, kuralcı, hayatında kimseyi istemeyen lanet bir insan olan benim kalbimi sıcacık yapıp kendine kocaman bir yer açtı bu kadar acının içinde, o dokunduğu hayatları güzelleştiren bir mucizeydi.
Ben de ona iyi hissettirmeye çalıştım tabi, şu an geçmişe dönebilsem binlerce kez daha anlayışlı, müşfik davranırdım elbette ama kendi sevme kapasitemin çok üstünde davrandığım anlar çoğunlukta oldu, yine de bu pişmanlık, stres yaşamaması gereken biriyle tatsız gerginlikler yaşamış olmak öldürüyor beni, kimse benim gibi yapmasın, lütfen büyütmeyin meseleleri, altta kalmak olarak görmeyin, zafer kazanacağım derken ebediyen kaybeden olmayın.
Layık olamadıysam da O benim en büyük mutluluğum, ruhumun kalbimin ilacı, en büyük şansım, ömründe kimseyi kırmamış, kaybedilmesi halinde bir tek kötü hatıra bile bırakmadığı için hiçbir teselli bulamayacağınız, her şeyin bittiğini düşündürecek kıymette bir insan.
Geçen Temmuzda gözünün arkasındaki kitle için radyoterapi, şubattan bu yana da kemoterapi, iki kez ilik nakli hatta bir operasyon geçirdi, kitleler önce temizlendi ama sonra bütün vücuda yayıldı.
Doktorlar hiç umut vermediler, son olarak çok ağır bir ilacı deneyeceklerini söylediler, Türkiye hatta dünyanın farklı yerlerinde çalışmış onkoloji profesörleriyle görüştüm, onlar da şans vermediler.
Perişanım, yine de bir gün bile ümidimi kesmedim, ya Allah onun sağlığını ümidimize, duamıza bağladıysa diye.
Ama bugün, "yapacak bir şeyimiz kalmadı, hastanızı eve götürebilirsiniz" dediler.
Hala her şey yoluna girecek diye düşünmeye zorluyorum kendimi, bu noktada yardımınıza ihtiyacım var.
Allah rızası için bildiğiniz örnekler varsa paylaşın, ruhum çekiliyor, ümidimi kesersem her şey bitecek sanki, çok korkuyorum, bir gün başka bir dert sahibi daha okuyup içine su serpilir belki, hala her şey bitmemiş olabilir, bir mucize doktorları yanıltabilir değil mi?
Bizler bile ne kadar yasariz mechul. Allahtan umit kesilmediği gibi tabiki ölüme de hazirlikli olmak lazimBen farkli bir acidan yaklasacagim yasadiginiz, yasamakta oldugunuz bu duruma. Umuyorum ki yanlis anlamazsiniz. Sizi daha fazla uzmek ya da umitsizlige surmek degil amacim sadece farkli bir bakis acisi sunmak istiyorum.
Ben kardesimi kaybettim genc yasinda. Daha 25 yasindaydi. 7 gun komada kaldi ama 7.gunun sonunda hayatini kaybetti. Kendimi bu sona hazirlamama ragmen cok kotu bir yikima ugradim. 2 yil onceydi ve benim kardesimi dusunmedigim saatim dakikam yok. Ama Allah'a da iman etmis insanlariz. Dogumumuz kadar ölümümüz de onun elinden. Hepimizin bu dunyada bir saati ve dakikasi var. O dakika doldugu an hayat bitmis oluyor. Bizlerinde bir gun toprak olacagi gunler olacak.
Arkadasiniza acil sifalar versin Allah'im. Hersey onun elinde. Ama kendinizi en kotu sona da hazirlamaniz gerek. Hic hazir olamasakta bu olasiligin oldugunu da benimsemek gerek. Ölüm baska bir baslangic, bu dunyada sonsuza kadar kalmayacak kimse. Bir de bu sekilde yaklasin olaya.
Yasamakta ölümde Allah'tan. Tekrar acil sifalar dilerim...
Allah acill şifalar versin. Rabbim yüreğini yakmasın başından eksik etmesin. Günde 150 defa ayetel kürsi oku. Abdestli ve üzerine üfle. Çok kuvvetli bir ayet inanıyorum rabbim yardın edecek. Biiznillah...Ne yazacağımı bilemiyorum.
kemal miller ingiliz karbonati sayfasini okuyun lutfen.belki isinize yarar.Allahim,yaradanim cumle sifa bekleyenleri kalici sifasiyla sifalandirsin insallah
Evet var tanidigim bir mucize.
Aurd damari yirtilmis dojtorlarin pimi cekilmia bombayka yasiyorsun en fazla 3 ay omrun var demislerdi.
Hesaplarimiza gore gecen yil agustos ayinda olecekti.
Hicbir doktor ameliyat olamzsin en fazla 3 ay yasarsin tibben bisey yapilamaz amekiyat olsan masada kalirsin demislerdi.
Adamin ona muhtac cocuklari vardi genc karisi cok uzulduk olecek diye.
Sonra baska bir doktora gitti doktor doktorlar tanri degildir omru allah belirler eger olumu ve az da olsa yasami goze aliyorsan seni ameliyat sorumlulugunuda ben aliyorum dedi.adam ztn 3 ay omrum kalmis ha 3 ay erken ha 3 ay gec dedi ve ameliyat oldu.sapasaglam kalkti suan gayet saglikli.
Gecen yil agustosta olecekti doktorlarin heaaplarina gore o olmedi agustosta onun icin uzulen yegeni ve yegeninin oglu trafik kazasinda olduler.
Kim olur kim kalir bunu allah bilir ins. Iyilesir sifa bulur erkek arkadasin hic umudunu yitirme
Allah hem Hakan'a hem de şifa bekleyen tüm hastalara Şafi ismiyle şifa ihsan eylesin inşaAllah.
Allah'tan ümit kesilmez. O ol derse olur. Siz ağırlıklı olarak iyi düşünün ama diğer ihtimali de gözden çıkarmayın. Ölüm dediğimiz şey boyut değiştirmedir. Yok olmayız. Hepimiz bir gün bir şekilde tadacağız. Önemli olan gittiğimiz yerde iyi olmak.
Allah hem bu dünyada hem öbür dünyada af ve afiyet versin inşaAllah.
Canim benim seni bu kadar o kocaman kalbiyle kendine bağlayan bi insanın acilen Allahtan sifa bulmasini temenni ediyorum. Ben Allahtan umit kesilmeyecegini 1 ay once anladim benm boyle bi yasantim olmadi ama seni cok iyi anliyorum. Ne olur sende onu kirma tamammi ben anlattıklarından bu insanin ne kdr temiz bi kalp tasidigini anladim Allah ona yardm etsin sana bagislasin
Ben farkli bir acidan yaklasacagim yasadiginiz, yasamakta oldugunuz bu duruma. Umuyorum ki yanlis anlamazsiniz. Sizi daha fazla uzmek ya da umitsizlige surmek degil amacim sadece farkli bir bakis acisi sunmak istiyorum.
Ben kardesimi kaybettim genc yasinda. Daha 25 yasindaydi. 7 gun komada kaldi ama 7.gunun sonunda hayatini kaybetti. Kendimi bu sona hazirlamama ragmen cok kotu bir yikima ugradim. 2 yil onceydi ve benim kardesimi dusunmedigim saatim dakikam yok. Ama Allah'a da iman etmis insanlariz. Dogumumuz kadar ölümümüz de onun elinden. Hepimizin bu dunyada bir saati ve dakikasi var. O dakika doldugu an hayat bitmis oluyor. Bizlerinde bir gun toprak olacagi gunler olacak.
Arkadasiniza acil sifalar versin Allah'im. Hersey onun elinde. Ama kendinizi en kotu sona da hazirlamaniz gerek. Hic hazir olamasakta bu olasiligin oldugunu da benimsemek gerek. Ölüm baska bir baslangic, bu dunyada sonsuza kadar kalmayacak kimse. Bir de bu sekilde yaklasin olaya.
Yasamakta ölümde Allah'tan. Tekrar acil sifalar dilerim...
Bizler bile ne kadar yasariz mechul. Allahtan umit kesilmediği gibi tabiki ölüme de hazirlikli olmak lazim
Allah acill şifalar versin. Rabbim yüreğini yakmasın başından eksik etmesin. Günde 150 defa ayetel kürsi oku. Abdestli ve üzerine üfle. Çok kuvvetli bir ayet inanıyorum rabbim yardın edecek. Biiznillah...
Rabbim şafî ismiyle şifa versin inşallah. .
O öyle büyük ki herşey istemesiyle olur. .
Çok etkilendim. .
Babam annemle nişanlıyken trafik kazası geçirmiş, aylarca hastanelerde yatmış, doktorlar ailesinden imza istemiş artık dönüşü yok diye ama bak evlendi ve şimdi ben ve kardeşim de var : )
Küçükken anlamazdım boynundaki deliği, yani trake yolu. Aylarca oradan hayata tutunmuş. Benim gördüğüm sadece tek fotoğraftı, babamın sadece kemikleri vardı. Ne zaman babamla tartışsam o fotoğrafa bakar tutarım çenemi. Kulağında, bacağında, sinirlerinde hala kazanın izleri var, platini var ama babam o haliyle bizi okuttu, emekli oldu. Artık yaşamaz gözüyle bakılan adam yaptı bunu. Tabi şimdi annemin metastasları ve kemoterapisi girdi hayatımıza, çok acılar çekti ve çekiyor ama umutsuzluk şeytandandır. Güçlü olmak, inanmak zorundayız.
çok çok üzüldüm .
içim sızlıyor ....
Allah acil şifa versin
7 kere yenen babayiğit yine yener İNŞALLAH .
Bence de eğer gidebilirseniz , gidin.
Pişmanlığı sonra çok zor olabilir.
Rabbim Şafi isminin yüzü suyu hurmetine şifa verir inşallah.
Hiçbir konuda Allahtan ümit kesilmez. Doktorların ümitsiz dedikleri nice insanlar yaşıyor. O yüzden dua edin ümidinizi kesmeyin. Ama sürekli de bunları düşünmeyin. Biliyorum dile kolay ama, onu nasıl daha mutlu edebilirim nasıl daha güzel vakit geçirebiliriz birlikte nelere güleriz bugün ne yapalım gibi anı yaşayacak şeyler düşünürseniz hem siz hem de o hastalığı bir nebze de olsa unutursunuz mutlu olursunuz. Allah şifa versin çok mutlu olun inşallah dualarınız kabul olur
Dunden beri bende gozyaslariyla okuyorum yazilanlari. Yazacak birsey de bulamiyorum inan. Sanki ne desem eksik kalacak gibi. Bende cok etkilendim bu durumdan. Ama hissettiklerimi ifade etmekte cok gucluk cekiyorum.
Sadece sunu soylemek istiyorum. Kendini suclama Jess. Sende fiziken cok gucsuz dusmussun zaten. Kendini suclamaya devam edersen Allah korusun daha kotu olursun. Su durumdayken bile senin adini sayiklayan adam seni affetmemis olabilir mi hic, imkani var mi? Rabbim zaten pismanlik yasayip tovbe eden herkese kapilarini açıyor. Sen de kendini affet artik suclama. Iylesecek Hakan, ben hep inaniyorum. Seninle ilgilisoylenen seylere tepki veriyormus ne guzel. Bence buna devam edin. Yanina telefon yaklastiriliyor mu bilmiyorum ama izin varsa, ses kaydi falan da atabilirsin. Dinletirler. Iyi gelir diye dusunuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?