İğrenç doğum günüm

Benim eleştiriye tahammülüm olmasa sizce abartıyormuyum diye sormam.Ama karşıdaki insanı suçlamak,hakaretvari konuşmak yanlış bence.Edep kelimesini ahlaksızlık yada küfür anlamında kullanmadım,saygınlık,nezaket anlamında kullandım. BEn üzülürken telefonda nispet yapar gibi "çok eğleniyoruz" demesine kızıyorum evet. Siz eşinize son dk. hediye alıyor olabilirisiniz ama hep önceden düşünüp tartan adam "ramazanda doğum günü kutlamak saçma" diyen adam, kavga ediyoruz diye son dk bunları alıyorsa o paranoyaklık olmaz. Bu kadar tahammülsüzsem son zamanlarda bişeler varki büyüyor onu konuyu açarken söylemedim çünkü sadece bu kısma yorum istedim. Maşallah adamı melek ilan ettiniz

Olumsuz yorum gelecek tabi ama her olumsuz yorum sizinki gibi değil maalesef.

bence kesinlikle haklısın canım. senin yerinde olsam bende aynısını beklerdim. kızıyla kardeşiyle gezmesi sorun değil ki, her zaman gezsin gitsin. ama o gün senin doğum günün, özel bir günün. senin iş çıkışına kadar gezsin, sonra kızıyla birlikte gelsin seni işten alsın kalan zamanını seninle değerlendirsin istiyorsun anladığım kadarıyla. ki sonuna kadar haklısın bu isteğinde. burada bana hediye almadı, yemeğe götürmedi, beni şımartmadı değil mesele. ''benimle vakit geçirme fırsatı vardı ama o bunu tercih etmedi'' durumu var. bende aynısını beklerdim ama çok da büyütmemek gerek sonuçta her yıl aynı gün doğum günün var :) eşine sebebini anlat o da sana hak verecektir. sana hediye almaya çok odaklandığı için bence bu kısmı kaçırmış...

bence bazen erkeklerden fazla beklentiye giriyoruz
tamam ailesiyle gezmiş eglenmiş
ama hediyenizi almış
gitmek istediginiz yerede evladınızla ikiniz gidin

3 Haftalık evliyim eşimin ilerideki hali hiç yabancı değil bunlar bana konuşuyorum biraz romantik ol falan filan yok nato mermer nato kafa çok sinir bozucu kesinlikle haklısın

ben siz olsaydım ne yapardım biliyormusunuz; madem kocanız her izin gününüzde sürpriz yapabilen bir adam, demek ki h.dük değil, evime gelirdim, e kızım da yok babasıyla, madem benim doğum günüm güzel bir masa hazırlardım, vaktim yoksa hazır bişeyler alırdım, hani özel gün dedik ya. ee kocanız da gelirken pastasını hediyesini almış, daha ne ya hu. doğum gününüz cumartesi günüymüş, pazar günü giderdiniz nereye istiyorsanız.
"bari kızımı götürmeseydin eve gittiğimde onu da göremeyecem" allaşkına bu nedir, sanırsın ki kocanız kızınızla beraber sınırı geçip kaçtı.
bir evde kadın mutsuzsa bütün ev mutsuzdur. böyle küçük şeyler için çevrenizi yıpratmayın.

Son düzenleme:

Söylediğiniz doğru eve gidip hazırlık yapabilirdim ama bunaldığım için ve beklentiye girdiğim için oldu sanırım.
Ben 2 ay önce döndüm işe, kızımı haftaiçi çok az görüyorum uyuyor ben eve gittiğimde,cumartesi de onu görmek için 2 saat erken çıkmıştım,eşim biliyordu. o lafım o yüzden

3 Haftalık evliyim eşimin ilerideki hali hiç yabancı değil bunlar bana konuşuyorum biraz romantik ol falan filan yok nato mermer nato kafa çok sinir bozucu kesinlikle haklısın

Başta öyle olsa sonra değişse daha zor canım,beklenti içine girmezsin en azından

sizi cok iyi anliyorumm benimm esimde dogumgunumu umursamadi 3 yillik evliyiz daha...bide bana mesaj atti yabanci gibi...kuzenine gitmisdi butun gununu orda gecirdi aksam geldi eve...bende sinirimden butun gun agladimmm...cok guzel bi dogumgunu gecirtdi banaa :2:
amaa hala basina kalkiyorummmm yasasin kotulukkk...

3 yila yaklasan bir iliskim var ve nisanlandik. Iki ay sonra da dugunum var. Ne sevgililer gününü, ne dogum gunlerimizi, ne yil dönümü denilen sacmaligi bir kez bile kutlamadik. Bittabi doğum gunlerinde firsatimiz varsa buluştuk yahut birbirimizi aradik lakin illa ki kutlama yapacağız diye bir düşüncemiz olmadi.

Gunlerin özel olmasi icin belirli tarihlere ihtiyaç yoktur. Benim onunla alelade bir bankta otururken gecirdigim gun ozeldir mesela. Hastanede serumla yatarken birden karsima dikildigi gun ozeldir. Sehir disina ciktigimda otobusun mola verdigi yerde onu karsimda gormem ozel bir gun olmasi icin yeterlidir.

Kutlamaları oldum olasi sevmem. Pek tabi tercih meselesi siz onemsiyor olabilirsiniz. Lakin onemsediginizi kavga ederek soylemek ters etki yapar buna emin olabilirsiniz. Kırgınlik ofke ile karismamali. Kirgin insan susar, bagirmaz. Demek ki kirgin degil ofkelisiniz. Erkek cinsi ofke karşısında asla degismez. Zira güç kompleksleri vardir. Bagirarak kavga ederek cozemezsiniz bu sorunu.

Abartıyorsunuz yazan arkadaşlar karşınızda artık Doğum Gününün kutlanmasını bekleyen 80'lik bir nene yok !
Gencecik bir kadın eşinden incelik bekliyor.
O gün onun doğduğu gün.Elbette ki eşinden son model bir araba beklemiyor, pırlantalar pahalı takılar istemiyor.
Kız bir akşam yemeği beklemiş, bunu mu abartıyor yani?
Aynısı size yapılsa suratınız renkten renge girerdi sinirden, şimdi kalkmış abartıyor diyorsunuz.
Konu sahibi arkadaşım kesinlikle haklısın, kim olsa aynı hayal kırıklığını yaşardı.
Kusura bakma ama eşin ham odun.
İnce düşünme yetisi yok.
Daha fazla canını sıkmamaya çalış..
Mutlu yılar bu arada

Merhaba, ben sizi haklı buldum. Ablasıyla bir gün geçirmiş ne olacak bu kadar abartmayın diyenlere de katılmıyorum. Yılın bir günü doğum gününüz ve o gün şımarmaya da şımartılmaya da hakkınız olmalı bence. Günler çuvala mı girdi bir başka gün ailesiyle gezebililir. Zaten maddi şeylerden hiç hoşlanmıyorum, insan biraz eşini mutlu edebilmek için mesai harcamalı acaba ne yapsam nasıl mutlu etsem diye düşünmeli. He sıkıntısı vardır stresi vardır anlarım ama o zamanlarda da gece 12yi geçtiğinde yanağına bir öpücük kondurması ve iyi ki varsın demesi yeterli olacaktır zaten onlardan dünyayı ayağımıza sermelerini beklemiyoruz; ama işte erkeklerde nerde bu düşünceler...

Son düzenleme:
anlamadım ki siz daha ne istiyorsunuz..
eşinizi hapsetmek eşi ve kardeşleriyle zaman geçirmemesini.. neden ki... tamam sizin doğum gününüz ama o da hediye almış. hediyeyi elbette dışardan alacak bu yüzden kardeşinin fikrini almak istemiş sonuçta bayana hediye alacak hem kardeşleriyle gezmiş hem de kızını gezdirmiş..

görümcenizin size karşı çok büyük suçu mu oldu.. kardeşi dahi görüşmeyecek..

Son düzenleme:
Ben anlamadım insanın doğum gününde eşinden sevdiğinden birşeyler beklemesi ne zaman abartıya girdi. Sevildiğini hissetmek değer verdiğini hissetmek istemek ne zaman saçmalık oldu . Siz doğum günlerinizde aman naparsa yapsın mı diyorsunuz . Hayret ...
Aradığında eşi telefonda olsa bile bir güzel laf söyleseydi yada iş çıkışı gelip hadi hep beraber birşeyler yapalım deseydi eminim konu sahibimiz bununla bile mutlu olurdu . Dışlanmışlığından ve önemsenmediğinden şikayetçi konu sahibimiz .
Siz doğum gününüzde böyle birşeyle karşılaşşanız ve iyiki gezmiş deşarj olmuş diyorsanız allah herkeze sizdeki rahatlığı versin..
Canını sıkma arkadaşım sende

Bencede keşke açmasaymışsınız konuyu.Malum belli oluyor sizin burda neden konu açtığınız. Biz burda size hak vericez eşinizi ölümüne kötülicez vs sizde tatmin olacaksınız.Şimdi kk hatunlarıda haklı olarak abarttığınızı yazınca böyle esip gürlüyorsunuz.Ben yazdığımda bi edepsizlik göremedim ne yani 'çok abartmışsınız eşizide kendinizide üzmeyin' yazdım diye edepsiz mi oldum? Keza diğer bayanlarda öyle.Aşağılamak ve edepsizlik yapmanın anlamını bilmiyorsunuz heralde.Böyle yorum yapmak istemezdim ama benim gayet insanca olan yoruma böyle bi yorum yaparsanız bende bu cevabı veririm .

abartmamışsın canım. senin içinde birikmiş şeyler çıkmış ortaya. hangi kadın önemsenmek istemez ki?

ama şu var. eşin daha önceki doğum gününde ya da evlilik yıl dönümlerinde sürprizler yapan biriyse beklemen normal. ama yapmıyorsa beklemen yanlış. çünkü belli ki adamın huyu bu.

ama genelde adamlar düşünmüyor önemsemiyor. benim eşim de en son doğumgünümde hediye falan almadı. sadece iş yerime küçük keklerden gönderdi. mutlu oldum.
çünkü bunu bulamayan da var. gönül isterdi ki beni iş yerime gelsin sürpriz yapsın yemeğe götürsün. hediye bile almadı. fakat buna şükretmiştim çünkü erkek ortalaması genelde doğumgünlerini unutur önemsemez.
canını sıkma. sonra acısını çıkaralım de. direkt önemsenmek istediğini söyle. erkekler anlamıyorlar. onlara dik dik söylemek lazım canım.

Lütfen üzerinize alınmayın,ben o yazımda sizi sadece tek sözünüzden dolayı etiketledim. Eşimin kendi elleriyle pasta yaptığı gibi bir cümleniz vardı.
Kendi yapmadığını söylemek için etiketledim yoksa lafım size değil

Bende sizi anlayamıyorum kusura bakmayım zaten daha 1 hafta önce yıldönümü için yemeğe gidilmiş. Ayrıca kadın zaten çalışıyormuş o gün evde boş boş oturacağına kardeşiyle görüşmüş hayır yani evde de otursa eşiyle zaman geçirme durumu var mı yok çünkü kadın işte. Ve diyor ki görümcemle neden doğum günümde görüştü yahu tam çıkış saatinde işyerine gelmiş mi gelmiş, düşünmüş hediye almış mı almış belki kardeşinden yardım aldı hediye konusunda, ayrıca pastasını da almış ama olay ne vay efendim neden yemeğe götürmedi. Gerçekten bir erkeğin bir kadına değer vermesi yemeğe götürmesiyle mi orantılı oluyor herşeyi yapıp hediyesini pastasını aldığı halde sırf yemeğe götürmedi diye değer vermemiş mi oluyor. Ve evliliğe ortak paylaşılan hayata ne kadar sığ bakıyorsunuz benim açımdan eşim sıcak bir şekilde doğum günümü kutlasın kendisi hatırlasın yeter bir de evde pasta keser yeriz oldu bitti ben eşimin bana değer verdiğini bildikten sonra götürmediği bir yemekle ölçmem bunu. Haa işten çıktığı halde hala kardeşiyle takılsaydı doğum gününü unutup bir pasta bile almasaydı, ya da kadının izin günü olup tüm gün evde olsaydı da onu bırakıp gitseydi tamam ama değer verdiği ortada sorun ne burada onu bir söyleseniz. Ben hayal kırıklığını sadece hatırlamazsa yaşardım hediye var pasta var aman efendim yemek yok çok büyü problem evet buna bulmuş bunuyor denir fazla şımartılınca insanlar herşey olsun istiyor hediye de olsun pasta da olsun dışarıda yemekte olsun ama düşünüp hatırlaması hiç bir şey ifade etmiyor evet burada insanlar eşlerinden neler çekiyorlar.

Keşke eşinden sürpriz beklemek yerine açıkça söyleseydin.İş çıkışı beni alın,birşeyler yapalım deseydin.
Eşin kendince hediyesini,pastasını alıp gelmiş.Ona göre görev tamamlanmış:)
Belki hediye almak için avm ye gidecekti,ablası da takıldı veya birlikte seçelim dediler.
Ben hep açık olmaktan yanayım,yıllar geçtikçe böyle oldum :) Oturup beklemektense söylemek daha iyi oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…