İkinci evlilik- Eğitim farkı ve çocuk

Okuyan araştıran biriyim. Fakat belki uzun zamandır yalnız olmam belki de yakışıklı olması beni kendine çekti.

Bence uzaklaş daha fazla bağlanmadan. Bir kere eğitimi yeterli değil. Yarın kompleks yapmaya başlar sen daha iyi kazanıyorsun daha çok şey biliyorsun diye. Bir de ne işin var ya kendi çocuğuna bakmak varken elin çocuğuna dadılık edeceksin. Tabi sana sonunu düşünme der. Sen onun için bulunmaz nimetsin. Git kendine denk birini bul Allah aşkına. Güzelmişsin kariyerin de var ne işin var yahu. İkinci evlilik bir de. Bile bile lades denir böylesine.

bide bu adam ne iş yapıyor ?senin kariyerin içinde peşinde olabilir . artık devir değişti erkekler kariyerli hatun arıyor kariyerli olsun güzel olsun şöle böle olsun . yalnız kadınlara yaklaşıyorlar . seninki için demiyorum bu tip erkek çok . ama baksan kendini geliştiremez zekasını kullanamaz bunada gerek duymaz okumaz gelişmez ama kendinden üstün kız ister . bide evlenincede kıymet bilmez .
benim bir arkadaşım öğretmendi ilkokul mezunu bir çocukla evlendi dünyası karardı . onada herkes evlen ne olucak aşk bu bilmem ne diyorlardı kız çok aşık oldu . sonunda boşandılar . çocuk kızı taşıyamadı bide üstüne aldattı sanki matah birşeymiş gibi kızın hayatını mahvetti .

Araba galerisi var. Ticaretle uğraşıyor.

Hayır kendinizi övdugunuzu dusunmemistir kimse. Bayiliyorum sizin gibi egitimli mantikli dusunebilen kadinlara bence bu konu ileride sıkınti olarak cikar karsiniza kendinizden daha dusuk seviyede olan biriyle birlikte olmayin bence. Yanlis anlasilmasin egitim durumu degil 2. Tecrubeniz olacak ve 1.sinden daha mutlu olacaginiz biriyle olmalisiniz. Esim evlenirse cocugumu yanima alirim demesi sizin de sorumluluk almaniz demek. Uymayan kucuk farklılıklar bile is ciddiye dokulurken sıkıntı yasaniyor kocaman oluyor bu kadar bariz buyuk farklar daha buyuk sorun yaratacaktir diye dusunuyorum.

Cevabınız için teşekkür ederim. Haklısınız ama kalbime söz geçiremedim. Baya uzun süredir yalnızım. Ama bazı laflarıyla beni şimdiden sinir ediyor. Mesela diyorki maaş kartını alıcam evlenince sen çok harcıyorsun. Ciddi mi değil mi anlayamadım ama hiç hoşuma gitmedi. Arkadaşlarım sen ona piyangosun inşallah kıymetini bilir diyorlar.

Araba galerisi var. Ticaretle uğraşıyor.
maddi durumu iyiyse o zaman para peşinde değildir o bir artı puan . emin olmalısın ama . belki bu yazdıklarım insanların tepkisini çekebilir ama öyle çok avcı erkek var ki .
neyse yinede sorun olabilir diye düşündüm canım ya hayırlısı olsun . ne güzel eğitim almışsın çevrende yok mu sana uyan biri boşanmışsın diye kendini üzme sonuçta çoğu insan ilk evliliğini senin yaşında yapıyor artık geç değil . gez dolaş spora yazıl giyin süslen çevren var mutllaka çıkar birileri . paran var kariyerin var ne bilim bu umutsuzluğunuzu anlayamıyorum doğrusu .

Param için peşimde olduğunu düşünmüyorum. Ama beni kısıtlamasından korkuyorum. Biraz kıskanç.

Param için peşimde olduğunu düşünmüyorum. Ama beni kısıtlamasından korkuyorum. Biraz kıskanç.

Eğer entelektüel anlamda iki insan anlaşabiliyorsa ve olaylar karşısındaki tutumları benzer ise eğitim veya maddi farklılıkların çok onemli olmadıgını düşünüyorum.

Kızıyla beraber yaşamayı da dert etmiyorsanız çok büyük problem olmaz derdim ancak yukarıda yazdıklarınız bence oldukça kritik konular.

1- Sizle benzer harcama kültürüne sahip değil, dolayısıyla bu konuda birçok çatışmanız olabilir.
2- Kimseye şaka yapmak için dahi "maaşına el koyacagım" vb bir cümle kurulmamalı, saygısızlık ve terbiyesizliktir - ki siz de rahatsız olmuşsunuz bundan-
3- Kıskançlıgın özgüven eksikligine dayalı oldugunu düşünürüm. Daha şimdiden basit konularda bunu gösteriyorsa ileride eğitim vb konular nedeniyle farklı konularda üzerinizde baskı uygulayacagını düşünüyorum.

Son karar sizin. Bile bile lades demek de bir tercihtir nihayetinde.

Canım deli Çağları geçmişsin başında kavakyelleri durumu olmasın muhakkak seveceksiniz beğeneceksin ama ben 2.evliliği düşünsem önce mantık arardım hatta kendi evliliğim de bile zaman zaman niye şu konuda mantık aramadım derim.
Şartlarınız eşit değil eğitim durumunuz farklı ama bence ondan daha önemlisi çocuk çünkü eski eş ile aradaki Bağdır evlat eşi ile bir araya gelecekler görüşmeleri gerekecek belki sorunlar olacak
Bence biraz daha çöpsüz üzüm olsun yeni sayfa açacaksan biraz bencil olmalısın boşuna omzuna yük alma mutlu hep umarım hayırlı biriyle yuva kurarsın

Arkadaslardan bu konu uzeri ikinci evlili yapip ve karşi tarafinin cocugu olmasi, bir mutet sonra sorunlar cıktıgı yaziyorlar.. Sende sorun olmasa, cocugun annesi ortaya cikiyor ve rahatsiz ediyor diye yaziyorlar...

Maaş kartıma el koyma meselesinde ciddi misin dedim. Evet ciddiyim dedim. Ben de ben vermem sana para veririm tabiki ama kartımı vermem diyince bitirdi. Bitti dedi

İlk defa bunu birine söylüyorum sevindim bittiğine. SEN akemisyensin daha şu gibi gençsin, adam cocuklu eğitim durumu düşük birde maaş kartını istiyor emin ol senin maaşını arastirmistir.Üniversiteden biriyle mutlaka tanisirsin. PARA için seni terden adamdan hayır gelmez.Ay çok sinirlendim güzel arkadasim sana kimse demedi mi bu adamla görüşme diye.
Sana bir sır vereyim kendini ne kadar ağır pahalda gösterirsen kıymet bilenin ,statü seveni çok olur .Kendi seviyede yasa ,aşağıya düşme.

Ayy kaccc hayatını yaşa ne yapcan evlenipte.. hem kendine hem kızına baktıracak hemde onlarin hayatına sponsor olacaksın. Kültür uyuşmazlığı yüzünden ne söylesen kavga sebebi boşver kafanı dinle..

Evet akademisyenim ayda en az 5.500 elime geçiyor. Bunu beyefendiye teslim edecekmişim. Ya tabiki paramı eşime veririm mesele o değil ama ben Nasıl harçlık alayım ondan. Ben harcamaya gezmeye alışmış biriyim. Çok üzüldüm.

Kusura bakmada neden üzülüyorsun ya evlenip ayrımış sin ne olacak yani daha yasin 28 gençsin çocuğun yok. SEN ALLAHA dua et.Adam inan ki maaşını arastirmistir.Bu addan koca olmaz.Benim gibi 40 yaşında bekar olsan ne yapardın allah bilir demek.Benim kızım olsan o adamla görüşmene bile izin vermezdim. DEMEK ilk karısıyla bu nedenle ayrildi.Allah bilir kredi borcu vardır sen onun borçlarını odeyecektin.Artık erkekler çok kurt olmuş. BENDE birileriyle tanışmaya gidince aynı şeyler yaşıyorum.
Arkadaşım senin annen yastayim bu çok önemli. Akademisyen biri olarak seviyeni asla düşürme sen bu toplumda üst düzey bir bayansin bunu bil çevrendeki insanlara bu şekilde davran .Okumak biryerdelerde gelip para kazanmak cok zor. .Inan Çok daha iyi çok daha güzel insanlarla tanisirsin.Boşanmak senin konumundaki bir bayan için ölüm değil.

Maaş kartıma el koyma meselesinde ciddi misin dedim. Evet ciddiyim dedim. Ben de ben vermem sana para veririm tabiki ama kartımı vermem diyince bitirdi. Bitti dedi
Ben söylemiştim sana.kurtuldun sevin .para avcısı bu tip erkekler bilerek maaşı iyi kariyerli kız arıyor köle arıyor kendine.tipi iyiyse sizin gibi kadınları kandırıyor zaten bu başından belli etmiş kendini salakca davranmış sonradan belli de edebilirdi o zaman evlenmiş olurdun dün sana iyilipin için konuştuk ama anlamadın

Haklısınız. Ama 4 yıldır yalnızım. Yalnızlıktan çok sıkıldım. Çok şükür ailem arkadaşlarım var ama insan yanında destek olacak birini arıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…