İntihar Girişimi (Yardım!)

Hastaneye yatması gerekiyo büyük ihtimalle. Zaten intihar ettiyse hastaneden onaylanmadan çıkmamış olması lazım.

Uff geçmiş zaten de gene de geçmiş olsun çünkü travma olarak da kaliyo insanda o yükledikleri luzumsuz anksiyete. Durduk yerde bi huzursuzluk çöküyor sebebi yok saniosun ama sebebi hep geçmiş gibi duran o geçmemiş...

Sam, belki bana kızacaksın ama intihar girişimi değil beni üzen. O güne kadar yaptıklarıydı. Sizi istemeyen birinin hayatında zorla kalınca o kişiyi mahvediyorsunuz.
Onu hiç sevmedim, hiç de sevmeyecektim, dolayısıyla zerre değer vermiyordum. Bana yaptığı intihar tehdidi de bomboştu. Salaklığını buradan anla. Zorbaladığın kıza beni seveceksin yoksa intihar ederim denir mi? E ben de doğal olarak yapma etme, ne istersen yaparım demedim tabi ki. Sonra duydum denemiş, bir yerleri kırılmış o kadar.

Yo kizmicam cok mantikli ben de onu diyorum o ugurda sıkbogaz etmesi, seni soktugu durumlar, arayinca gene ne oldu diye gerilmelerin mesele. Yani boylesi hasta birinin tüm yasattiklari, insanda hasar birakir. Bi ton anksiyete yukleniosun gereksiz yere. Hic senin sorunun degil zaten zorbalamis bi de gebertsen yeri bence :) ben olsam git yap derdim yani. Baskasinin deyisiyle intihar edecek kadar hayati pamuk ipligine bagli bi kafa yaşasa ne hayir getirecek memlekete zaten :)

Evet kaygılı biri yaptı beni, o konuda haklısın.

Sizin yapabileceğiniz bir şey var mı bilmiyorum. Gerçekten aklına koyduysa başarılı olana kadar deneyecektir.
Sevdiğim bir iş arkadaşım intihar etti yıllar önce. Kimse anlamadı durumunu, hiç bilmedik sıkıntısını. Bir akşam öyle öldü diye haberini aldık. Perişan olduk sonrasında tabi elimizden bir şey gelir miydi nasıl hissedemedik diye ama gerçekten asla belli etmemişti. Siz insan olarak yapabileceğinizi yapıyorsunuz bence ama yine de son pişmanlık ele geçmiyor, yatılı tedaviye zorlayın.

Böyle bir yakınımız vardı kendini gerçekten öldürmek istemediği için 50li yaşlara kadar her sene intihar girişimi oldu. Bana kalırsa ölmek isteyen insan kendini öldürür girişimde kalmaz o yüzden inanmıyordum açıkçası. 50 yaşlarında hayat arkadaşı öldü ve intihar girişimlerini kesti. Çünkü onun nazlandığı kişi oydu, o ölünce kimsenin nazlamayacağını bildiği için bıraktı.

Ben en çok eski nişanlısına üzülüyorum. Çocuğu zorla yanında tutuyor.

Bugün dedi ki terapi ve ilaçla düzelebilirim. Bir de depresyona sebep olacak etmenin ortadan kalkması lazım. Ha dedim çocuktan ayrılacaksın yani. Hayır dedi depresyon sebebim çocuk değil, ayrılık. Ayrılığın sonlanması lazım. Takıntı yaptı.

Bugün bir aile üyesi yıllardır intihar etmesin diye kendimizi tutuyoruz. Bu nasıl hayat ya gibi şeyler söyledi.

Doğru diyorsun aslında. Kendisi de sizin yapabilecek bir şeyiniz yok arkadaş olarak diyor. Ortak yarıda kalmış onlarca makalemiz var. Napayım

O adamla evlenip 5 çocuk yapsa da kurtulmayacak. Çünkü hasta. Böbrek hastası gibi karaciğer hastası gibi hasta bu insan. Adamın bi daha deneyelim demesi de iyileştirmeyecek yazık olan adama olacak.

Ben de adama bir şey yapmasından korkuyorum.

Ya o kadar takmış ki kafaya çocuğu. Bu çocuğun bana iyi gelmeyeceğini nereden biliyorsunuz diyor. Bunu bir tek Allah bilir diyor. Diyor da diyor yani.

Valla bitireceğim ilişkimi. Arayıp sormamaya karar verdim. Devam eden çalışmalar da aksadı. Bir sürü deney yaptık sonucu yok

Bunu söyleyeyim ailesine veya nişanlısına. Zorla yatırsınlar gerekirse. İlaç içiyor ama belli ki işe yaramıyor.
Muhtemelen düzenli kullanmıyor ilaçlarını (genelde ilaç almayı reddetme eğilimi oluyor).
Şu an bu kızcağızın durumu hem sizin hem de eski nişanlısının üstleneceği ya da çözebileceği bir şey değil.
Aile bir şeyler yapmalı.

Ay yok. Ben de o kadar öfkeliyim ki anlatamam. Bugün yine destek oldum. İyi şeyler söyledim. Ama yok ya. Olmuyor. Bıktım. Ve diğer arkadaşlar da yorulduk diyor.

Peki ilişkimi sonlandıracağımı sadece makalelerle ilgili konuşacağımı söyleyeyim mi? Makaleyle ilgili de yazamıyorum ki. Soru soruyorum, kötüyüm ben sen neler düşünüyorsun diyor. Parlıyor ediyor. Makaleler bekleme de öyle. Mesela 1 ağustos a kitap teslimimiz var. Yazacak mı yazmayacak mı belli değil. Soramıyorum da. Sorsam kızacak.

Dün bir makale konusu açtım. Bana kendimi beceriksi hissettiriyorsun, daha çok tetikliyorsun vs bir ton laf etti.

Yaşadığına çok üzüldüm koalina. Şımarıkşık değil biliyorum ama yine de sinirleniyorum.

Kız toparladı kendini değil mi? Çok acı verici bir ölüm şekli seçmiş.

Peki ben şimdi napayım? Akşamdan beri konuşuyoruz. Abim yazdı, annem ararı, annem niye aradı, abim niye mesaj attı dite diye gidiyor konu

Ailenin umrunda değil ya
Abisi bize onun kararlarına saygı duyduk yazmış. Şaka gibi. Ölmek de bir karar ve saygı duyuyorlarmış. Annesi de bipolar gibi bir şey. Sesini duymak bile arkadaşımı çıldırtıyor.

Uygunum ama dikkat cekmeye calisiyor keske son sevgilisi nisan evlilik asamasina gelene kadar anlasaydi bu isin olmayacagini ama
Boylede hayat devam etmez zor bir durum ama cocugada yazik kendini kurtarsin iyi olmak isteyen olur yasamak istiyosa tedavi olsun intihar edip haber vermesi falan tamamen sov gibi geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…