- 6 Ağustos 2015
- 1.808
- 1.223
- 133
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
para kalmıyor ki biriktireyim kargoları geliyo hemen bitiriyo parayı. 1000 lira para veriyo mutfak artı bez masrafı için nefesini biriktireyimSiz de gizlice kenara atın. Ayrıca 3 yıllık evli insanlar ya düğün takılarının ğzerine ekleyip ev araba sahibi oluyo yada aileleri destek çıkıyor. Bizde 3 senedir bekarlık borçlarını anca bitirdik bi baltamız yok bekarken alınmış ortak bi evi ar kiradayız falan filan. Millete baksam ooo yaşayamam herhalde insanlara göre yüksek bi bantta kazancımız olmasına rağmen para nereye gidiyo ben bilmiyorum. O yüzden ben her ay kendime limit koydum kenara ayırıyorum atıyorum. O yapamıyorsa siz yapın.
gereksiz harcama yapıyor evde yazıcının hiçbir işi yok. ya da robot aldı oyuncak yine 500 liraya ve çocuğun onunla oynaması için en az 10 yaşında olması gerekiyor ve biz tayinciyiz şu an 1500 kira veriyorsak yarın tayin olunca 2500 lira vereceğimiz yere de gidebiliriz o zaman ne yapmaz şimdi bile kıtı kıyıma yetyoaylık geliriniz nedir bu önemli , Benim hayat felsem şudur eğer çalışıyor ve emek veriyorsam bırakta bu hayatıda güzel yaşayayım yani eşinizin kendine aldığı bir pantolonn bir gömleğin fiyatı çok değil bence .. şu kısmını bilemiyorum sizden çocuğunzdan kısıyorsa bu bencilliktir. Şu zamanda öyle ev alacak para biriktirmek kolaymı. Ev alacağım diye kendi ihtiyaçlarımdan çocuklarımın ihtiyaçlarımdan kısacaksam ne gerek varki ben mutsuz olacaksam istediğimi giyip istediğimi yiyemeyeceksem ne gerek var o evin . Bir insan ne zaman birikim yapabilir bütün ihtiyaçlarını karşılayıp gönlünü doyurduktan sonra eline ciddi paralar kalıyorsa işte ozaman o birikimlik paradır. Ama şuan bir markete giriyoruz büyük rakamlarla çıkmıyor muyuz ki ? Aman boşverin ev derdine düşmeyi kimseyi muhtaç değilseniz, çocuğunuza iyi bir eğitim verebiliyorsanız sizden iyisi yoktur. Zaten çocuğunuza iyi bir eğitim verebilirseniz o kazanır inşallah ve ona birşey bırakmaya luzum olmaz.. düşünsenize siizn aileniz sizler için yaşadı hiç hayatı görmedi sizlerde çocuklarınız için yaşayıp hiç hayatınızı yaşamayacksınız bu devran böyle devam edecek bırakın böyle gerilmeyi hayat güzel.. kimse ölünce ne evi ne arabası nede lüksüyle gidiyor..
araba kullanmayı bilmiyor. Evi bile napcaz diyo. sadece teknolojik aletlerle kafayı bozmuş senede iki kere akıllı bileklik alıyo yeni modeli çıkmış diye. yok ona kılıf alıyo 4 5 tane orjinal sanıp bir de kazıklandı.Siz çalışmıyorsunuz anladığım kadarıyla. Ataerkil bir yapıda var tahmin ediyorum. Yıkabilirseniz bu yapıyı eşiniz maaşını size versin siz ona harçlık verin ve evi birikimi siz döndürün. İtiraz edecek muhakkak bir sene ben yöneteyim birikimimiz olur sene sonunda birikim ile napacağımıza karar veririz bak sen yönetirken birşey yapamadık kendime değil bize ailemize birşey alırız diyin. Atıyorum arabaya düşkündür erkekler araba alırız gibi.
Yok mu yönetimi ele geçirme ihtimaliaraba kullanmayı bilmiyor. Evi bile napcaz diyo. sadece teknolojik aletlerle kafayı bozmuş senede iki kere akıllı bileklik alıyo yeni modeli çıkmış diye. yok ona kılıf alıyo 4 5 tane orjinal sanıp bir de kazıklandı.
memur 7bin alıyor şu an ev alalım demiyorum ama insanın bir 50 bin lirası da olmaz mı kenardaNe iş yapıyor. ?
Aylık geliriniz ne ?
3 sene Mal mülk edinmek için çok erken aileden ya da başka yerden destek yoksa
Biraz acele mi ediyorsunuz sanki
o kadar çalışıyormuş harcamadan mı kendini mutlu etmeden mi yaşayacakmış. ya ev onun eşyalarıyla doldu boğuluyorum artık. zaten 2 artı 1 ev. çocuğun oyuncağı dolu bir de o her ay bir sürü şey alıp dolduruyor. sadece alışveriş yapmak hobisi başka da hep evde bir de telefondan film izler oyun oynarBu konuda tartistiginizda ne tepki veriyor? Evi idare etmeyi mi onerseniz, hatta zorlasaniz? Maaş sizde dursa evi siz gecindirseniz.
Agustosda 7.500 tl idi ?memur 7bin alıyor şu an ev alalım demiyorum ama insanın bir 50 bin lirası da olmaz mı kenarda
Tek başına mı çalışıyor ?memur 7bin alıyor şu an ev alalım demiyorum ama insanın bir 50 bin lirası da olmaz mı kenarda
Para yönetimini siz devralin, gerçekten kenara biraz koymasi gerek, iyi gun var kotu gun var. Ot gibi yaşayın demiyorum elbette ama biriktirmedikce yatirim yapmadıkça para saga sola uçar gider süreklimemur 7bin alıyor şu an ev alalım demiyorum ama insanın bir 50 bin lirası da olmaz mı kenarda
siz en iyisini yapmışsınız ne güzel. eşim ev almanın anlamsız olduğunu düşünüyor. ev alınca ne olacakmış. kira vermeyeceksin. 20 sene bedava oturcaksın. öldün gittin ya da satacaksın yine aynı paraya belki daha fazla satılacak. çocuğuna paslanmış yazıcı bırakır artık benim kocam daYazik musluk akarken doldurmak gerek. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorm ama Istanbul da kiralar 1700-2000 arasi
Bizd evlenirken ev aldik. KRedisi bitti sayılır simdi daha dogmamis cocuk icin esim tekrar ev alma derdinde.
Bence eşinize evli oldunu bir çocuğunun oldugnu hatirlatin. Tabiki giyinsin etsin okey.Ama su kosullarda birikim yapmak artik sart.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?