- Konu Sahibi zeynep19032011
-
bak ben de senle aynı yaştayım. benden 2 yaş büyük abim var. bizde aynı odayı paylaşıyorduk. inan öyle büyük kavgalar ederdik ki. kavga etmediğimiz gün yoktu. haftada 2 gün de çok büyük kavga ederdikne mi oldu abim üni. kazandı gitti düşün giderken bile kavgalıyız konuşmuyoruz vedalaşmadık birbirimizle. ama o kadar özledimki onu her şey değişti araya mesafeler girince... şimdi tatile geldi sadece ufak tefek kavga ediyoruz. bana hayatım boyunca hiç bişey almayan abim her geldiğinde hoşşuma giden şeyler getirir...sabahlara kadar konuşur dedikodu yaparız.
bence biraz ayrı kalmayı deneyin inan çok iyi gelecek bi akrabanın yanına gitme şansın varsa ya sen git ya o biraz özleyin birbirinizi...
büyüyünce geçer merak etme,bi kaç seneye bişey kalmaz ailenle aranda
benim kardeşim beni özlemezkii. birgün hastaneye muaneye gittim. doktor bana hastanede kalıcaksın dedi. aniden gelişti herşey. ben 5 gün boyunca hastanede yattım. kardeşim bırakın ziyaretime gelmek msj bile atmadı. hastaneden çıkacağım gün babamla beraber geldi yanıma ama neden geldi biliyor musunuz? evde yalnız korktuğu için . .
kardeşinde daha büyüyememiş ki o yaşlarda hepimiz öyleydik kardeşine kızmak için kendini şartlandırma artık sakin olmayı dene onu görmezden geliceksin benim kardeşimde bana sataşır anne vurdu der ağlar elimi bile sürmem ama çocuk işte biraz büyüyünce o da yapmamaya başlar ben şahsen kaale almıyorum zaten bu yıl üniversiteye gidicem özlesin dursun kereta sen bi ablasın ona göre davran
2dk öncesini anlatayım size siz karar verin. 11 temmuzda sorumluluk sınavım var 9. sınıftan kalma. ona çalışıyordum açtım kitapları defterleri notları.. başladım ders çalışmaya. hani nefret etmemem gereken kardeşim var ya benim ders çalıştığımı görür görmez odaya daldı hemen bilgisayarı açtı. başladı son ses müzik dinlemeye. bana bakıp sinsi sinsi gülmeye.. ben bu insanı nasıl seveyim siz söyleyin? böyle bir insan sevilir mi ya? annem babam sesini kıs ablan ders çalışıyor dedikçe daha çok açtı. banane çalışmasın diyo. hiç kavga etmedim. kitaplarımı topladım çıktım odadan. televizyon izlemeye gittim.hemen bilgisayarı kapatıp geldi kumandayı kaptı elimden öyle kurtuldum. bende koşa koşa odama geldim ders çalıştım. ve bu olaylar olurken kardeşimle 2 kelime konuşmadım. beni anlamanızı beklemiyorum zaten. kimsenin evinde bizimki gibi bir uzaylı olduğunu düşünmemiştim bu konuyu açarken anlamamanız normal.
benim kardeşim beni özlemezkii. birgün hastaneye muaneye gittim. doktor bana hastanede kalıcaksın dedi. aniden gelişti herşey. ben 5 gün boyunca hastanede yattım. kardeşim bırakın ziyaretime gelmek msj bile atmadı. hastaneden çıkacağım gün babamla beraber geldi yanıma ama neden geldi biliyor musunuz? evde yalnız korktuğu için . .
Bu olayda,kardeşini güzel bir dille ikaz edebilirdin.
İletişimi tamamen koparıp soğuk savaşa girmek,ikinizin de sinirlerini yıpratır.
Burada sinirlenen sen oluyorsun.
Belki kardeşin, özellikle senden tepki almak istiyordur.Normalde hiç konuşmuyorsanız,bu yolla dikkat çekmek istiyor olabilir.
Kardeşinin içine şeytan girmediğine göre,kasten sürekli senin kötülüğünü düşüneceğini hiç sanmıyorum.
Onun davranışının da mutlaka bir sebebi vardır.
Burada yapacağın şey,onu ikaz etmekti.Kapatmam derse,o zaman sen burada kalıp müzik dinle,ben salondayım rahatsız etme diyebilirdin.
Salona da gelirse,"Ben nerede ders çalışayım ? Sen ders çalışırken ben de böyle yapsam ne düşünürsün ?" gibi sorularla davranışını sorgulamasını sağlayabilirdin.
O da olmazsa,annene sorardın : Ben nasıl ders çalışacağım ?
Bu olayda ise maalesef,annenle babanı hatalı görüyorum.Kardeşler arası dayanışmayı teşvik etmek,ebeveynlere düşer.
Çocuk veya küçük demeden yol,iz,adap öğretmek gerekir ki kardeşin çok da küçük değil.
Örneğin küçüklere bayramda,kandilde büyükleri aramayı biz söyleriz.Söylemezsek çoğu zaman düşünemezler.
Aileler bu konularda yol gösterici olmalı,doğruyu göstermeli.
İki kızkardeşsiniz.Allah korusun yarın öbürgün biriniz hasta veya muhtaç olsa,ilk önce siz birbirinize koşacaksınız.
Hastane olayına üzüldüm açıkçası.
ben onlara çok adım attım. normal bir ailem olsun istedim. diğer insanların olduğu gibi. hani ablalar hep kardeşlerinin sevildiğini sanıp kıskançlık krizlerine girerler ya. çocukken bile bizde tam tersi oldu. hep o beni kıskandı. bende ne varsa oda istedi. anneme beni ablam diye değil senin kızın diyerek söyler mesela.
canım bunu ailenle otur sakin bir zamanda konuş abla dememesinden hoşlanmıyorum de kardeşinde daha küçük bazı olgunlukları gösterecek yaşta değilki..eminim zamanla aranızdaki kriz çözülecek..sadece biraz zamana ve birbirinize karşı anlayışa ihtiyacınız var..yoksa insan kardeşini atarmı? kardeşine kötü bişey olsa üzülmezmisin? yada saba bişey olsa o üzülmezmi? elbette üzülür..sadece aranızdaki yaş farkı çok az olduğu için çatışmalar oluyor buda çok normal inan bana büyüdükçe belki dert ortağı olacaksınız..sadece biraz zaman...
Anne-babamızı,kardeşlerimizi seçme şansımız yok malesef.Ben kardeşini şımarık buldum.Ders çalıştığın halde müzik açabiliyor.Aslında sırf seni kızdırmak için yapıyor,senin dikkatini çekmek.Bence hiç takma onu gül geç bir süre sonra seninle uğraşmaktan vazgeçecektir.Onu kaale almayınca sıkılacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?