Kardeşimin çocuğu ve Aile baskısı

Ilk mesajina dikkat etmedim. Dogru aslindateyzesi bilerek buyutmek en dogrusu olur. Ama yine de yarin bir gun isterse cocugu ayrilmak cok zor olur.
Zor bir durum gercekten. Burda aslinda kimseyi degil sadece o bebegi dusunerek karar vermek gerekiyor. O nasil iyi ve saglikli buyuyecekse oyle davranmak lazim.

Ben almazdım, destek olunur ama ne alıp bakardım ne de evlat edinirdim sizin yerinizde olsam. Ki ben evlat edinmek isteyen biriyim. Ama siz hazır değilsiniz, çocuk bakmak büyütmek kolay değil. Bugün beni oğlum çok üzdü, ağlattı. Bazen kendi çocuğuma tahammülüm kalmıyor, kaldı ki kendinizi hazır hissetmeden yeğeninize bakacaksınız. Çok zor. Kesin bir dille kabul etmeyeceksiniz, sizi ikna etmeye çalışıyorlar buna imkan vermeyin. Anne ölse fikrim farklı olurdu, ama bu durumda hiç mantıklı değil.

Teyzesi olarak büyütmek de çok zor bence, gerçekten bebek bakmak sadece sevmek mama vermek altını değiştirmek değil, bir ömür çocuğun sorumluluğunu alacak ve daha kendini hiç hazır hissetmeden. Bu çocuk yaramazlık yapacak, şımarıklık yapacak, üstünü yeni değiştirmişken kirletecek, konu sahibi bir çok konuda yapmak istediklerini yapamayacak, fedakarlık, sabır gerekir bir çocuğu büyütürken.
Ve ortada zorunluluk hali yok, anne var, annene var. Aile zaten sorumsuz yetiştirdiği için bu kadar rahat çocuğu vermek istiyor.

Çocuk hasretiyle yanan bi sürü aile var Bırakın onlar evlat edinsin bence. Çocuk bakmak çok zor, sorumluluk istiyor. Hatır gönülle olmaz

Aynen katiliyorum
Anne olmak = guclu olmak
Cocuklarina bakmak icin kendini paralayn tonla kadin var, bi de boyle simariklik yapan tipler var.
Annemin isyerinde temizlik hzimetlerinde calisan bir ablamiz var, dayakci kocadan bosanmis kadin ortada kalmis. 2 kizi var, 2si de okuyor. Sonra guc bela bir bodrum kati tutmus ama fareler cirit atiyor. Simdi Allahtan durumlari daha iyi, bizler de finansal destek oluyoruz tabi. Bu kadin var kendini paralayan evlatlari icin, bir de bu model var. Doguran herkes anne olamiyor.

Haklisin. Yeri geliyor ben kendi dogurduguma sabredemiyorum. Ama yine de evladim diyorum. Katlaniyorum herseye. Baskasinin cocugu yigeni de olsa bir sure sonra zor gelir.
Anneanne cok dusunuyosa cocuga kendi bakmali. Kiz kardes yine okula gider madem vu kadar istiyor. Anneanne o surede bakar. Aslinda cikis yolu var. Ama israrla kiz kardes sorumluluktan kaciyor. Anne de ona canak tutuyor. Aslinda kulagini cekmek lazim iyi bi. Dogurdun madem bak demek lazim. Ama kadin hala oje derdinde.nasil bakacak o sabiye? Cocuga yazik ya. Ne bicim insanlar anne oluyor boyle ? Yazik günah gercekten

Çocuğu yaparken iyide simdi mi bekarlık günlerini özlemiş?? Kusura bakmayinda bu kadar bencil birisi için kendi evliliğimi, hayatımı, planlarımı tehlikeye atamam.
Yarın öbür gün siz evliliğinizi bitirmek zorunda kalsanız ne olucak farkında mısınız?
Bir evliliği bitirmek zaten çok zor siz ×3 yapicaksiniz ufak bir çocuk, hemde gününü gün eden sorumsuz bir kardeş sürekli burnunuzun dibinde tüm zorluklar sizin omzunuzda.
Bırakın Allah aşkına sorumluluğu ve vicdan azabını kardesiniz yaşasın.

Siz istemiyorsunuz almayın, kimsenin zoruyla olacak iş değil bebek büyütmek çok çok zor kendin doğurmayabilirsin ancak çok istekli olman lazım ki geceler boyunca 500 kez o bebek uyanıp ağladığında sabırlı olman gerekiyor her şeyi ama her şeyi ona göre ayarlıyorsun yani al bebeği bak aynı tas aynı hamam olmuyor anneniz bakarken dışarıdan destek olabilirsiniz hem yazık o bebenin anne sütü almasını sağlayın mutlaka emzirmiyorsa da sağıp versin bekar hayatı yaşayacağım demekle olmuyor o eşya mı ? Bir can o... ben sizi hazır görmüyorum hayatınızın hatasını yapmayın taze anne olarak yazıyorum bunları

Annesini babasını bilsin ama alın bakın. Sonra travmada olmaz. Büyük sevap olur ve bir hayata dokunmuş olursunuz. Ölmeden hayatta büyük bir iz bırakmak her insana nasip olmaz. Yüreği güzel teyze sende Anne yarısısın zaten. Doğurmak değil önemli olan anne merhametini vicdanını taşımak.

Şu anda destek oluyorum ama bu yetmiyor ki. Siz evlat edinin diyorlar sürekli.
Siz de henüz yeni evlisiniz? Ben yeni evliyken ilk sene kendim bebek düşünmedim.belli ki hazır degilsiniz.bebegi sokağa atın demiyorum.kardesiniz de zor bi dönemden geçiyor.pasa paşa psikolojik destek alsın ve çocuğuna baksın.bekar hayatına dönmek istemek için geç kalmış.kim ne derse desin duymayin.tabii ki bebek sokağa atilmasin.annenize kardeşimize bebek bakiminda elinizden geldiğince destek olun.evlat edinmeyin.esiniz böyle bir sorumluluk almak zorunda değil.sizin evliliğinzin bir omur sureceginin esinizin ya da sizin ömrünün çok çok uzun olduğunun garantisi var mı?

Çok özür diliyorum ama sizin yerinizde olsam almam bakmam içim yanmadığından değil elbet içim yanar masumun suçu günahı yok ama evliliğim oturmamış yarın öbür gün ne olacağı belli değil henüz 1 ay ne ki bu sorumluluğun altına girmek istemem çocuğu yapan bakmayı da bilsin anneniz bakabilirse bir dönem devam etsin kardeşinizde belki ısınır artık o da olmadı çocuk esirgeme kurumunda iyi bakarlar diye düşünüyorum bu al sen baklık bir durum değil pazardan 2 kg elma almıyorsunuz minik bir yavru alıyorsunuz.

Katiliyorum boyle olmasi daha dogru cunku. Masum brbegin sucu gunahi yok.

Yiğenlerime canım feda gel gör ki al bu senin bak deseler ablam hayattaysa ve akli dengesi yerindeyse bakmam acık ve net
Heleki siz daha yeni evlisiniz tamam eşiniz cocuk manyagı olabilir ama yiğeninizi her görmeye gittiginizde gene o sevgi patlamasını yasayabilir
Kızkardesiniz sorumluluklarını yaptıklarının bedelini üstlenmeli yarın öbür gün yine okuldan birini bulup ondanda bi cocuk yaparsa yine size mi baktıracak
Hic vicdanda cekmeyin bi eliniz üstünde olsun yiğeninizin ama o sizin cocugunuz değil annesi değilsiniz

Canım bacın bakacak yok öyle doğur kardeşine bırak o analık etsin bende keyif çatayım bekar kız gibi evleneyim milletin dediğine bakma onlar çocuk için üzülüyor ben dahi okurken üzüldüm ama sen ne hissediyorsun yarın birgün seninde çocuğun olunca ne hissedeceksin kardeş olarak birbirlerini görmeyecekler doğal olarak birini sevsen öteki küsecek ayrım yapıyor annem babam diyecekler vs hanı çocuğu olmayan bir aile olsan derdim al bak büyüt senin evladın olsun ama işler öyle değil hem o çocuk annesi evlenip çocuk doğurduğu zaman annem beni niye istemedi diye sorgulamayacak mi doğal olarak nefret edecek annesinden annesi zaten şimdiden istemiyor valla zor bir karar Allah kolaylık versin

Sizin etrafinizdakiler pardonda kendini aklini begenmis asalak kisiler mi?
Kendileri yazip kendileri oynuyor siz daha soz vermemisken.
Kardesine gelince cok bencil buldum.
Bu nasil evlat, bu nasil kardes bu nasil anne?
Bari biseyide ustlen ya.
O cocuk onun, silkelesin kendini dogurdugu cocuga sahip ciksin.
Ailesini dinlememis evlenmis ama hala laylaylom, ders cikardigi yok gibi yaptiklrindan. Bekar hayatiymis pehhh.
Annelik yapip yapmama secimi yok bundan sonra, dogurduysan bakacaksin o kadar

O kariya bebek verilmez.

Bu nasıl is? Hadi kardesin bir buhran geçiyor emzirmek istemiyor yok işte psikolojisi bozuk vs. Anne baba ne diye al bak diyor. Bu cok tuhaf bir iş yani
Ha Allah korusun kardesin vefat etmis olur. Yani bebegin hem annesi hem babası olmaz. Belki o zaman sana boyle demelerine kızmazdım
Neymis okul okuyacam genclik yasayacakmis
Evlenmesini biliyor. Cocuk yaparken de hersey iyi. Simdi ne oldu kocasi rahmetli olunca bebegimi istemiyor
Allah akıl fikir versin hepsi birbirinden garip cevrendekilerin.

Simdi kardesinize nelerrrr nlerrrrrr denirdide ahhh ahhh iste simdi cocugu sen al kardesin okusun hayatini kurtarsin diyenler bi zahmet sor senin hayatini kim kurtaracak o kardes evlenmedn once hamile kalip subyanin gunahina girmeden once nie dusunmemis gelecegini bekarligi okumayi bebegin allah yardimcisi olsun daha bu yasta hayta 1 .0 yenik baslamis al buyut desem 1 aylik evlym diyorsun alma desem yazik gunah bebek byle insanin elnde biraklrmi yarin bi gun sende hamile kalirsan 2 bbegin cocuk sorumlulugu bilemedm Allah size sabir versin isinizi kolaylastrsn ins karariniz ne olursa ltfn yazarmisnz yargilamak icin degl alsanizda almasnzda bu sizn hayatinz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…