Kardeşimin çocuğu ve Aile baskısı

bu annene ve babana düşer
kimse kusura bakmasın , onlar üzerine kayıt ettirsin ,

tohumun neyse sende osun kimse kusura bakmasın , o çocugun anası da belli babasıda ,
size çokta hayrılı bir çocuk olmayacagı ortada , sen ileride çok sorun yaşarsın demedi deme ,

Gitmeyin isim var deyin siz acidikca uzerinize kalacak. Merak etme bakarlar sana guvendikce kendilerini cekerler geriye. Kiz kardesin okuyacak birini bulacak belki yine cocuk yapacak ona da mi bakacaksiniz? Sorumlulugunu uzerine alarak onun unutmasina izin vermeyin. Tamam uzuluyorsunuz ama cekin kendinizi

Konu sahibi 1 aylık evli,belki uzun süre bebek istemeyecek. Neden 1 aylık evliliğe dann diye 1 bebek girsin.

açıkcası almazdım, gerekirse yardımda bulunurdum ama bunun mesuliyetini alacak kişi kardeşiniz aklını baştan kullanıp bu dünyaya birr çocuk getirmeyecekti, yok ben bakmam istemiyorum diyorsada versin devlete o zaman ama size kimse bu sorumluluğu yıkamaz, yıkmamalı, ve bence kabul etmeyin böyle bir şeyi..

Sen doğurdun, sen istedin demediler ki "oku oku çocuğuna ablan baksın" dediler.
Sana bu cümleyi kullanan her kim ise, ona "ne münasebet, sen bak o zaman" diyeceksin...

Eşinle de konuş istiyorum demesin, insan yeri geliyor kendi çocuğunun sorumluluklarından bıkıyor, bunalıyor....

Yarın birgün senin kendi çocuğun olsa bu çocuğun gölgesinde büyüyecek düşüncene... aynı tutamayacaksın, "ayrım yapıyorsun" diyecekler, bu konudan sürekli basın ağrıtacak....

3 çocuk annesiyim, çocuk bakmak öyle kolay bir iş değil...

"Alırım, bakarım" diyenlere kulak asma... Bir söz vardır "millet akıl verir, ekmek vermez" diye....

Madem çocuk bakımı o kadar kolay annen bu konuda tecrübeli, kendi baksın, sana yıkmasın...

Henüz 1 aylık evlisin, dediğin gibi hazır değilsin, bir bebeğe öyle 3 günde adapte olunamaz, 9 aylık süreçte alışılır....

Sen daha evliliğe adapte olacak olmamışsın, ne bebeği...

Sana tek diyeceğim ailenden uzak dur... Gerçekten seni düşünselerdi bunu asla teklif etmezlerdi...

yuvarlanan asi bir panda

Bebeğin hem annesi hem babası ölmüş olsa sana "kesinlikle al bak" derdim...

Hayatta olan bir anne var, bu sorumluluk ona ait...

Şimdiden başkasına ait olan sorumlulukları alırsan ilerde kendine, eşine ve çocuklarına ait sorumluluklar sana ağır gelir...

Bebeğe iyilik yapacağım derken kendine, senden doğacak çocuklara kötülük yapma..

bebek için gerçekten üzgünüm ama herkes hatasının bedelini ödemeli bence.
doğurmasaydı madem hayatını yaşayacaktı. ben size diyim velev ki bebeği aldınız hatalarını ört bas ettiniz. kardeşin düzelir mi ?? hiç sanmam. hoppp yeni bir bebekle yine gelir. burda bir üye vardı ablası 3 çocupunu da atıp gitmiş tekrar hamileydi.
madem doğurdu bakacak bebeğine.

bu konuyu hiç okumamış olmayı dilerdim.. ''Neler yaşıyor insanoğlu'' dedim kendi kendine, bence bir uzman yardımı alsanız. Pedagog vs. Öz yeğeniniz bakmamak olur mu? Yetim üstelik.
Bir an sizin yerinize koysam kendimi, ne yapardım diye düşünüyorum.
Çocuk sahibi olmak çok güzel, mucizevi bir duygu.
Teyzesi olarak alır büyütür sahip çıkardım. Annesi gibi değil ama .. Çünkü öz annesi ilerde işleri karıştırabilir.
Ona büyüyünce, annen yurtdışına gidecekti, tedavileri vardı. vs. bir şekilde izah ederdim.
Şanslısınız, eşiniz de istiyormuş. İlerde bebek yaptığınızda kardeş gibi büyürler.
burdan yazmak kolay belki, ama büyük bir iyilik yapmış olucaksınız. Evinize bereket gelir. İşleriniz yollarınız açılır,
iyi düşünün güzel olsun :)

Kesinlikle alma aynısı eşim tarafından bana teklif edildi kabul etmedim ne münasebet yani tamam yeğen vs ama emin ol kardeşin düzelmeyeçek sağlam bir tedavi görmeden çünkü benim dediğim kişiler düzelmedi gitti yeni bir koca ya ondan da bir çocuk yaptı şimdi ondan da kurtulmak istiyor diğer bebek babaanne de. Anne hayatta iken kusura bakma sana düşmez bizim durum da anne de hayatta baba da hayatta.bende anne baba akrabalar ölür bir biz kalırız çocuk esirgeme ye düşeceğine bakarım dedim ki doğru olan böyle herkes yaptıklarının sonucunu çeksin kusura bakma acıma yoksa acınacak hale düşersiniz.yanlış anlaşılmasın yeğen tabi can ciğer ama yardımını uzaktan yap sana düşmez o bebek

Kusura bakma canım senin annen bile istemiyor sana ne oluyor benim kayınvalidede bakamam edemem dedi ne oldu kendi çocuğunun çocuğu bana mı düşüyor herkes kendi rahatını düşünüyor ben resti çektim çocuğa uzaktan yardım ediyoruz kimse bilmiyor maddi bizden geldiğini yani şu devirde kimseye yüz vermeyeceksin o yüzden iyi düşün ne eşin ne annen bakarken yanında olacak herkesin derdi sorumluluk dan kaçmak

Neden kardeşe sorumluluk yüklenmiyor ve bakarım deniyor. Burada kardeş yaşıyor. Bu çocuk öz annesi ile büyümeli. Para yardımı yapsa konu sahibi bence çok daha doğru olur.

K.K beni her gün şaşırtıyor. Kız kardeş bekarlık günlerini özlemiş. Bak sen o zaman niye evlendin çocuk yaptın? Şimdi çocuğu ver ablaya gez toz yeni sevdalara yelken aç. Bu doğru değil. Bir değil beş yeğenime de bakarım. Onlara canım feda. Kız kardeşim çocuksuz rahat başkasıyla evlensin, benim için geçerli bir sebep asla değil. Kardeşime de bu kötülüğü yapmam. Bir süre yardımcı olurum eşi ölmüş toparlasın kendini. Daha sonra maddi destek olurum.
Olması gereken de bu değil mi?

Annesi de olmasa alırdım ama normal olan annesinin bi an önce toparlanıp kendine gelip çocuğuna sahip çıkması. Normal şartlarda girer bir işe annen büyüyene kadar bakar destek olur oda evladıyla bi düzen kurar ama belli ki ablan pek normal kriterine uymuyor ki o da bu duruma razı. Bilemedim

Siz bakmazsınız, ben bakarım. Bu kadar basit. Kendi fikrinizi dayatmak için alıntılanasanız mı acaba arkadaşlar?
"Bir çocuğun refahı daha önemli" ve "Hayata bir kere geliyorum,istemediğim sorumluluğu alamam" temelde iki yandan da haklı cümleler. Çocuğun emrivaki geldiği bu hayatta durumu yetişkinlerin iki dudağı arasında olması ve sersefil bir hayat sürme ihtimali çok korkunç birşey. Diğer taraftan da o kadar uyarılmasına rağmen yanlış karar veren bir kızkardeşin keyfi isteğini yerine getirmek istemeyen kişiyi de anlayabilirim. Bu bencilce değil. Gayet doğal bir durum.
Ama beni burada sinirlendiren şey,kadına istemediği bir şeyin dayatılması. Bu konuyla ilgili ailesinden bencil yaftası yemesi. Bu bence çok büyük bir haksızlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…