Kardeşimin çocuğu ve Aile baskısı

Bu cevabı vereceğinizden emindim.
Bu insandan korkulur, duygusuz çünkü.
İnşallah tedavisi vardır ve tedavi sürecini tamamlar.
Bebeği altı pis de bırakır, karnı aç da, işkence de eder.
Öyle yapıyormuş. Bebek agliyormus falan konu sahibi mecburen o an yediriyormus vs. Saka gibi. Hanimefendi oturup oje sürüyor o daha mühim tabi bebegin açlığından.
Cok pis sinir oldum

7 aylik bir bebeğim var şunu söylüyorum ki çocuk çok çok zor ve cok büyük bir sorumluluk her bakımdan iyi düşünün size güvenerek kenara çekilmesin kardeşiniz kendisi baksın siz de destek olun bakmam derse kabul etmeyin evlatlık verirsin o aman diye gözünü korkutun belki o zaman anneliğini hatırlar da bakar çocuğuna o şimdi size güveniyor.

Bence kabul etmeyin
Bir tanıdığım var anası kızinı 2 aylıkken bırakıp başka bir adamla kaçmış babada bakmamış bebeğin halası almış 23 yaşına gelene kadar evladı gibi bakmış kütügüne bile almışlar 23 yil sonra kız kimseye haber vermeden çekip anasına gidiyor halası 3 sene geçmesine rağmen kendine gelemedi hergün hastanelerde bence kendinize de o bebeğe de yazık etmeyin herkes yaptıği hatanın bedelini ödemek zorundadır oh ne âlâ valla.bebeği yaparken bekarlık günlerini özlememiş ama kardeş

Kiz kardesinizin bebegi reddetme sebebi nedir? Esi ölünce bebege daha cok baglanmasi gerekirken nite reddetip yok saydi bu kadar? Esiyle arasinda bir sorun mu vardi?
Bence kardesinizin hamileyken esi ölmüş. Bu cok agir bir durum. Psikolojisi bozulmus. Hikayede eksikler var gibi geldi.. kendinizi dusunun, hamilesiniz dogum yapacaksiniz ve esiniz ölüyor.. bence acilen psukolojik destek almali. Tedavi gormeli.. cocuga bakma konusuna gelince annesine hem cocuk buyutup hem de okuyabilecegini anlatmalisiniz.. ilk 3-4 yil aciktan okunabilir.. anneniz de destek olur mis gibi yasayip giderler. Psikolojisinin hasarli oldugunu dusunup ona gore davranin bence.. dogurmayi biliyorsun bakacaksin vs yaklasimi cok yanlis. Ayni durumda siz olsaydiniz ve saglikli dusunemeseydiniz? Ayrica tum tedavi ve cabardann sonra annenin ikna olacagini dusunuyorum. Ha olmazsa da ben asla evliligim kocam vs demezdim alir bakardim tabi ki teyzesi olarak. Kardesimi buyuturken desteklerdim. Atiyorum calismiyormussunuz gunduz sizde olur annesi okula vs gider veya calisir aksam gelir alir. Veya bazen hafta sonu. Uzerime yük olarak gormezdim. Kader biraz da boyle seyler ortada kalmis bir cocuk varsa bakacaksiniz mecbur iste teyzesiisiniz. Yarin obur gun kendi cocugunuz olsa da bir sey olmaz ki kardes gibi buyur giderler. Bence biraz fazla gozunuzde buyutmussunuz.

Ben olsam bakardım. Şuan düşünüyorum ikinci bebeğime hamileyim. Bir bebek öyle bir masum öyle bir savunmasız ki ve sevgiye öyle ihtiyacı var ki birisine muhtaç ve gerçekten iyi insanlar elinde bakılmalı. Ben olsam kıyamazdım evlat edinmek gibi bence her masumun iyi kollarda yetişmeye ihtiyacı var

Annen büyütsün madem...

Şu anda destek oluyorum ama bu yetmiyor ki. Siz evlat edinin diyorlar sürekli.
Herkes kendi kararının sorumluluğuna katlanacak...
Eşim kabul etmiyor de, çıktı işin içinden...
Ayrıca çocuk sahibi olanlar bilirki, çocuk evde önemli bir kavga nedeni...neden evliliğinde huzurunu kaçıracaksinki...hem de yeni evlisin, ben olsam kabul etmezdim..

Kızkardeşin istemiyorsa bebeği seçenek sen değilsin... bebeğin babaannesi, halası yok mu? Onlara versin madem istemiyor..

Maddi durumlar nasıl? Eğer durumunuz varsa bebek için bir bakıcı bulunabilir. Bebek yine annenizde kalır, gündüz bakıcı bakar, akşam da anneniz ilgilenir kardeşiniz tedavisini tamamlayana kadar. Siz de sık sık gelip gider eksikliğinizi hissettirmezsiniz, bazen birkaç gece sizde kalır filan ama tamamen sizin bakmanız olmaz. 5 aylık bir bebeğim var, çocuk muhteşem bir şey ama çok zor ve çok önemli bir sorumluluk. Bazen biraz daha beklese miydim bile diyorum -ki evlendikten 3 yıl sonra çocuk sahibi oldum. Siz daha 1 aylık evlisiniz yani. Kardeşiniz de işgüzarlık yapmasın çocuğu yaparken size kafa tutup yanlış bir evliliğin içine girerken iyiydi.

Bebeğe göz kulak olurdum ama.bakmazdim
Ne güzel hayat hem sacmasapan bı evlilik yap koca da ölünce bebeği de yok say özgür olucam bilmemne kafası.
Psikolog psikiyatri ye gitsin tedavi olsun çocuğu da saiplensin , yaptıklarının sorumluluğunu her zaman siz çekerseniz çok daha büyük hatalar yapar.
Ama siz elinizi hiç çekmeyin bebeğinden çıkarmasın sinirini

Ya bişey dicem yeni doğmuş bebek evlat edinmek için yıllarca sıraya girmiş bekleyen aileler var. Şuanda evlatlık verebilirsiniz ama.cocuk biraz büyüyünce bu şansını da kaybedecek. Bence kardeşi izle konuşun sonsuza dek kaybetmeyi kabul ediyorsa evlatlık verin hem onu isteyen bebek özlemi çeken gerçek bı anne babası olur, doğduğu için mecburen bakacak birileri değil . Hem de büyüyünce kardeşin pişman olsa da geri alamaz çocuğu onlardan ama sen alırsan geri alabilir ben senin annenim der g.t gibi ortada kalırsın sen de o kadar yıl baktığın baglandigin da boşa gider.. madem bakmak istemiyo sonucuna katlansin ve o bebeği sonsuza kadar gözden çıkarsın. Komşular da bu aklı verememeis mı ki size sen bak die dahiyane bı fikir veriyolar . Bebek Büyütmek çok zor şimdi eşin istiyorum der ama yaşayacağınız en ufak sorunda kafana kakmayacagini nerden biliyorsun ya da geceler boyu uykusuz geçirmeye hazır mısın hayatını tamamen kısıtlamaya. Buna hazır ve istekli , kucağı boş gözü yaşlı aileler var bu bebek onların hakkı bence

Bence Kız kardeşin
Dik kafalı karektere sahip onu dizginleyecek olan bebeği, yoksa kesin ve kesin aklı fikri tekrar erkeklerle flörtte olacak tekrar hamilelik olacak seçtiği erkek yine kalitesiz olacak sizde salak yerine konulup boşuna fedakarlık yapmış olacaksınız, herkes pislediği kabı kendisi temizlesin ve hayat dersini alıp olgunlaşsın

kardeşin nasıl biri bilmiyorum ama yarın birgün söylemezse bile sana şantaj da yapabilir. şunu yapmazsan söylerim bunu vermezsen söylerim gibi.

Bebek annesinde kalmalı psikoloğa gidilmeli bebeğin bakımı konusunda ailecek destek sağlanmalı evlatlık verilirse bu defa kız bütün aileyi suçlayacaktır ilerde en kötü günümde bebeğime sahip çıkmadınız diyecektir ömür boyu af etmeyecektir[/QUOTE]

Hamile kalmayı biliyor çocugun sorumluluğunuda alsın yazık bebeğe hergün müge anlıya biri çıkıyor ailesini arıyor ve nekadar iyi şartlarda yetişirse yetişsin hep eksik çocuklar.. Artı siz alsanızda kardeşiniz yarın gider yine yapar çocuk bırakın baksın bebeğine sizde destek olun ama asla almak gibi bir hata yapmayın

yuvarlanan asi bir panda

Anneniz çok bencilce düşünüyor...

Bebeğin bakımının kendine kalmasından korktuğu için size bu teklif ile geliyor...

Kızkardeşine de acıyor annen "bekar gibi gezsin tozsun yeniden bir evlilik yapsın" diye düşünüyor...

Sen zaten evlisin bebek bakabilirsin annene göre...

Bir annenin bir çocuğu için diğeri kurban seçmesi adaletsizlik ve evlat ayrımcılığı...

Bence siz kendi ailenizden biraz uzak durun, yoksa her sorunlu olayın çözümü siz olursunuz...

Eee bu hatanın bedelini sizmi ödeyeceksiniz öyle sıfırla demekle olmuyor ortada bir can var sıfırlasın okusun hayatını kursun bebeginede baksın bebek onu biraz olsun frenler yoksa yarın başka biri çıkar evlenmek için

Al ne olacak diyenlere şaşıyorum bu çocuk kendi çocugumuza bile tahammül edemiyoruz bazen kolaymı yeni bir aylık evli birine hooop bir bebek artı teyze candır bakar ama annesi varken niye baksın

Buradan görünen annen de kardeşin de bu sorumluluğu sana atıyor kendi göze alamadığı icin. Al yada alma diyemem ama buradan görünen kurban olarak seçilen sensin. Kardeşin dese ki bana destek cik hayatımi yoluna koyayım anlarım ama bu kadarı cok cok cok fazla. Ailenden uzak kal derim su ara kafanı dinle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…