- 3 Temmuz 2019
- 443
- 554
- 53
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
-
Valla çocuk bakmak çok zor kendi çocugun oldugu için insan daha sabırlı vs olabiliyor sonucta senin çocugun tabiki katlanıcaksın vs deyip ama kardesınızınde olsa kendi çocugunuz değil.Üstelik yeni evlisiniz.Bir çocugunuz olmus olsa alın derdım ama henüz hiç çocuk bakmamısken o zorlukları yasamamısken kardeşinizin çocuguyla deneyimlemek zor gelebilir.Çünkü eşinizle birlikte vakit gecırmek isteyeceksınız atıyorum bir yere gıtmek ısteyeceksınız bunlar çocukla pekte mumkun olmuyorHerkese iyi haftasonları diliyorum. Bu ara canımı epey sıkan ve arada kaldığım bir konu var. Çevreme danışmaktan epey yorulduğum için sizlere sormak istedim.
Konum kardeşimin çocuğu ile ilgili. Kız kardeşim hiç istemediğim bir adamla, engel olmama rağmen kötü bir evlilik yaptı. Bu süreçte bizim aramız açıldı kendisine mesafe koydum. Bu arada hamile kaldı 50 günlük bir bebeği var. Eşini vurdular yoğun bakımdaydı ve doğumdan önce vefat etti. Kardeşime doğum sonrası söyledik. Bunlar olurken herkes şunu demeye başladı "bu çocuğu siz alsanıza".. Siz dedikleri de ben ve eşim. Henüz yeni evliyim 1 ayım yeni doldu. Maddi, manevi siz iyi bakarsınız, kardeşin okusun kendi hayatını karartmasın diye düşünüyorlar. O da bu bebekten kurtulmak istiyor. Bizim almamıza razı. Bekarlık günlerini istiyormuş, emzirmek dahi istemediği için mama aldık. Annem bakmaya çalışıyor daha çok ama o da hasta. Böyle olunca oklar hep bana dönüyor.
Kendim henüz çocuk düşünmüyorum. 2 3 yıl olmasın diyordum hep çünkü bu sorumluluğa hazır olmadığımı düşündüm. Evliliğim oturmadı henüz bazen eşimle geriliyoruz, tartışıyoruz, ailesinden bunalıyorum vs. Eşim için sorun yok. Kendi çocuğu olsun istiyor. Çocuk delisi tam olarak. Kendi çocuğuna bir kaşık mama vermeyen babalar varken bu adam komşunun kızına yemek yediriyor. Kimseye gelmeyen bebekleri alıyor, uyutuyor, sallıyor.. Öyle bir insan. Evde bana yardım eder, yemek yapar, temizliğe girer vs. Ben çalışmıyorum ama desteğini esirgemez. Baba olarak görmek çok isterdim onu. Yeğenimi çok seviyor. Kardeşim hamileyken bile biz alalım, bize versin diyordu.
Bilmiyorum hanımlar ben korkuyorum. Bencillik etmek istemiyorum ama benim hayatım kurban ediliyor gibi geliyor. Yeğenime üzülüyorum, anneme babama üzülüyorum.. Ne düşünürdünüz bu durumda olsanız ?
herkes anneye depresyonda demiş ama bu depresyondan öte kardeşinizinki şımarıklık başka bir şey değil ne demek oje sürüyorum bakamam.
şiddete karşıyım ama kardeşinize 2 tane çakasım geldi.
benim bildiğim depresyon hali hayattan beklentisi olmayan bezmiş insan profilidir.
hayatından keyif almayan, hayatta her şeyin anlamını yitirdiğini düşünen insan ojeyle mojeyle uğraşmaz.
Karekter yönündende zayıf bir kardeşin var,Depresyonda değil aslında hayatını düzene oturtmak istiyor bebeği ona yük gibi
Hayatını bebeğiyle beraber düzene oturtacak kardeşiniz, sizde ailesi olarak destek olursunuz en fazla.Depresyonda değil aslında hayatını düzene oturtmak istiyor bebeği ona yük gibi
yuvarlanan asi bir panda kardeşiniz kaç yaşında?
bide hanimlar bakin konu sahibi defalarca yazmis ki ben kendimi hazir hissetmiyorum! daha ne olsun ki. daha ne desin. daha nasil annelik yapsin. baski kurmayin rica ederim.
Küçük te değilmiş. Kendi sorumluluğunu alsın. Kendinizi kurban etmeyin sakın. Uzaklaşın bir dönem onlardan.24 aramızda 1 yaş var zaten
canim benim inan bana eger hazir olsaysin düsünmezdin bile. sakin ama sakin kendini zora sokma vicdanini sikma. anne anneanne baba tarafi var, burda o cocuga bakmak zorunda olan son kisi sensin. kardesin sirf rahati icin seni feda edecek ve inan bana birgün o cocugu sen alsan bile geri isticek.Evet şu anda kendi çocuğuma bile hazır değilim hiç. Korkuyorum
Elalem saçma sapan akıllar vermeyi ve birinin üstüne yıkılmayı çok sever. Milletin gazına gelip de kaldıramayacağın sorumlulukların altına girme. Ancak destek olabilirsin, böyle bir yükün altına tek başına girmek çok zor. Özellikle de muhatabın olan insanlar yeterince akıllı ve mantıklı değilseEvet şu anda kendi çocuğuma bile hazır değilim hiç. Korkuyorum
Ben konudaki ilk mesajımda da yazmıştım. 17 senelik anne ve 4 senelik hala olarak yeğenimi kayıtısz şartsız alırdım.
Bunu yapan bir arkadaşım var üstelik. Abisi boşandı, yengesi 1 yaşındaki bebeği bıraktı gitti. Kız, yeğenini geçirdi nüfusuna. Kendi oğlu da vardı neredeyse ay farkı var aralarında. İkiz gibi büyüyorlar. Şu anda ilkokula başladılar. Hala değil, anne diyor.
Ama konu sahibi istemiyor bu sorumluluğu. Muhtemelen kardeşine olan kızgınlığından.
Bu durumda yapılacak başka bir çözüm yolu kalıyor mu?
Birde o var. 11-12 yaşından sonra ister. Nasıl verir ki insancanim benim inan bana eger hazir olsaysin düsünmezdin bile. sakin ama sakin kendini zora sokma vicdanini sikma. anne anneanne baba tarafi var, burda o cocuga bakmak zorunda olan son kisi sensin. kardesin sirf rahati icin seni feda edecek ve inan bana birgün o cocugu sen alsan bile geri isticek.
Düşündüm ve aklıma geldi ki böyle bir arkadaşım daha var.
O da kanserden vefat eden ablasının kızını geçirdi nüfusuna. Kendi 2 kızı daha varken. O abla da boşanmıştı. Üstelik nüfusuna alan kardeş de eşinden ayrı idi...
Baba istemedi değil de, kız tarafı bırakmadı diyelim. Baba evlenmişti zaten.. Kardeş de ablamın emaneti diyerek aldı.Baba da mı istemedi ?
Bazı kadınların hormon yapıları üst düzey ama kafalar olgun değilAllah Allah. Emzirmek istemediği bebeğe neden hamile kalmış o zaman? Yaparken zevkine bakıyor ama doğurunda "ben bunuğğ isteğğğmeemmm" oluyor. Madem öyle tercih yapıp aldıracaktı. Ne kadar dengesiz bir ablanız var. Yerinizde olsam alırım ama ablam için değil çocuk için. Çocuğu da kendi anne babasını bilecek şekilde büyütürüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?