- 22 Ocak 2013
- 41.701
- 210.619
- 798
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
-
Siz hazır olmanızı ortaya atarsanız, size bak alışırsın denilecek. Bence de hazır olmanız önemli değil. Kardeşiniz ölse hazır değilim deseniz bencilce olurdu. Hazır değilim lafını kullanmayın bence.17 senelik evli olmak, kendi çocuğu olmak farklı şeyler sanki. Ben şu anda evliliğimin temelini kurmaya çalışıyorum ve anne olmaktan çok korkuyorum. Yeğenimle yaşıt bir bebeğim olsa en azından anneliğe adapte olmuş bir birey olurdum. Zamanla fikrim değişir mi bilmiyorum bununda belki iyi olacak belki de kötü. En acısı yeğenimin bu durumda olması.
Aynen öyle valla.Bazı kadınların hormon yapıları üst düzey ama kafalar olgun değil
Aynen dahası aile de bebeği konu sahibine verdirip küçük hanımın yaşantısını pürüzsüz dört dörtlük bir hale getirme eğiliminde yani amaç nedir kızımız bekar hiç evlenmedi falan mı denilecek ne olacakAynen öyle valla.
Yorumu değiştirdim. Bakmasın konu sahibi. Hazır değilmiş, daha 1 aylık evliymiş. Kusura bakmasın ama mantıklı insanlar çocuk için 1 2 yıl düşünüyorlar, kendilerini hazırlayıp öyle evlat sahibi olmaya karar veriyorlar. Ablanın yaptığı bencillikten başka birşey değil. Bebeği yaparken keyfine bakmış, korunma yöntemlerinden bir haber takılmış. İstemiyorsa ya korunacaktı ya aldıracaktı. Kendi bebeğini başkasının üstüne yıkmak rezillikten başka birşey değil. Şımarık.
Valla ben doğuran ablanın çocuğuna bakacağını da düşünmüyorum ama neyse. Yapmaya gelince yapıyorlar. Madem istemiyordun aldırabilirdin. O çocuk bu dünyaya gelip onun bunun evinde sefil olmak zorunda mıydı yani. Neler okuyoruz haberlerde kadın çocuğu 2 gün evde aç bırakıp gezmeye gidiyor, bebeğini alıp tandırda yakıyor falan. Bu anneden bir cacık olmaz, üstüne daha yeni evlenmiş taze gelinin hayatını el birliğiyle mahfetmeye çalışıyorlar.Aynen dahası aile de bebeği konu sahibine verdirip küçük hanımın yaşantısını pürüzsüz dört dörtlük bir hale getirme eğiliminde yani amaç nedir kızımız bekar hiç evlenmedi falan mı denilecek ne olacak
Neden peki
Bu çocuk senin bunu sen dünyaya getirdin en kısa zamanda toparlanıp bakacaksın başka çaresi yok demek çok mu zor
Kadınlar '' hayır '' demeyi bilecek başka çıkar yol yok, mutluluğuna gölge düşürecek bir şeye onay vermeyecek, dik duracak yada iyi niyetinden evlilik zarar görecekValla ben doğuran ablanın çocuğuna bakacağını da düşünmüyorum ama neyse. Yapmaya gelince yapıyorlar. Madem istemiyordun aldırabilirdin. O çocuk bu dünyaya gelip onun bunun evinde sefil olmak zorunda mıydı yani. Neler okuyoruz haberlerde kadın çocuğu 2 gün evde aç bırakıp gezmeye gidiyor, bebeğini alıp tandırda yakıyor falan. Bu anneden bir cacık olmaz, üstüne daha yeni evlenmiş taze gelinin hayatını el birliğiyle mahfetmeye çalışıyorlar.
Ne güzel konuştunuz helal olsun. Mutfakta cocugun canının istediği köfteyi patatesi hazirlamayi annelik zannedenler var. Mesela benim annem. Ben sizin her dediginizi yapiyorum benden kötüsü yok diye duygu sömürüsü yapardı birde. Üstelik ondan kötüsü yok gercekten. Cocugunu camiye oraya buraya birakanlarla kıyaslayıp hiçte oy anaam canim anam demiyoruz yani. Yaş 28. Bu nefret geçmiyor. Toplum baskısı icin cocuk yapma olayı da tam gaz devam saka gibi. Ehliyet alınsın bunun icin.Anneler çocuklarına koruma yöntemlerini
Anlatmalı okulda bunun dersi verilmiyor, çocuğun karnını doyurmak, giydirmekle annelik olmuyor, ruhen bedenen olgunluğa
Eriştirmeli sorumluluk verilmeli, artık diyorum şu mutfaklardan çıkın kendinizi geliştirin,
Gerekirse çocuğunuzu takip edin kimlerle arkadaşlık kuruyor bir ilgilenin yahu
Sende güzel yazmışsın şuNe güzel konuştunuz helal olsun. Mutfakta cocugun canının istediği köfteyi patatesi hazirlamayi annelik zannedenler var. Mesela benim annem. Ben sizin her dediginizi yapiyorum benden kötüsü yok diye duygu sömürüsü yapardı birde. Üstelik ondan kötüsü yok gercekten. Cocugunu camiye oraya buraya birakanlarla kıyaslayıp hiçte oy anaam canim anam demiyoruz yani. Yaş 28. Bu nefret geçmiyor. Toplum baskısı icin cocuk yapma olayı da tam gaz devam saka gibi. Ehliyet alınsın bunun icin.
[/QUOTE]Bebek annesinde kalmalı psikoloğa gidilmeli bebeğin bakımı konusunda ailecek destek sağlanmalı evlatlık verilirse bu defa kız bütün aileyi suçlayacaktır ilerde en kötü günümde bebeğime sahip çıkmadınız diyecektir ömür boyu af etmeyecektir
Ben çıkamadım işin içinden. Öyle doğurduysa bakacak kardeşinin sorumluluğu alsın dersini de diyemiyorum. E bakmıyor? Aç bırakıyor. Daha kötü şeyler de yapabilir. Kardeşinin keyfi yerinde cezayı bebek çekecek sefil olacak.
Sen de bakmamalısın çünkü gerçekten istemiyorsun. Bi yorumunda evlatlık vermek annesinin kararı ben karışamam demişsin. Yani bunu bile göze alıyorsun yeter ki bakmamak için. O yüzden o bebek senle de mutlu olmaz. Belki de en doğrusu gerçekten devlete teslim etmektir. Ortada aç sefil sevgisiz yaşayacağına belki gerçekten isteyen seven bi ailesi olur. Of bilemedim ya. Bazıları şansız doğuyor gerçekten. Tek düşündüğüm bebek ama yine de hiç bir yolda çok güzel çok mutlu bi hayat göremiyorum onun için.
Ama onlarin cocuklari varmış yine. Mevcut cocuklari varken bakmak daha kolay mental acidan. Yani sorumluluk alma acisindan. En azindan biliyor neyin ne oldugunu.ustelik verdiğiniz iki ornekte de zorunluluk var. Burda zorunluluk yok. Annesi istemesi bile anneannesi var. Anne benimsemese bile cocuk ayni ev icinde en azindan annesi kim onu bilir.
Ama canim ablacim verdiginiz tum orneklerdeki insanlar olgun yasta ve gormus gecirmis insanlar ustelik kendi cocuklari da var, siz diyorsunuz ki 17 yillik halayim, yukardaki ornek 2 cocuklu...yani cocuk sahibi olacak ve bakacak durumdalar. Konu sahibesinin kendi cocuu yok onu gectim zaten yasi genc, cocuk sorumluluguna hazir degilim diyor, evlilligi zaten cok yeni yani tum sartlar negatif bu durumda. Bu olay bir 10 yil sonra gerceklesseydi konu sahibesi bence bakardi zaten cocuga. Konu sahibesinind erdi hayatinin cocuk sorumlulugu alacak bir evresinde olmamak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?