- 3 Haziran 2011
- 6.719
- 6.335
- 398
- 48
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
-
Kıyas yapmıyorum ki, yanlış anlaşıldım sanırım ve o mesaja bir sürü beğenmedim ifadesi geldi o yüzden tekrar yazıyorum bu sebeple.Kıyas yapılıyor ama 17 senelik anne olmak ve 1 aydır evliliği nasıl bir tutuyorlar kiBen de yeğenimi seviyorum üzülüyorum onun için ama tedirginim kendim için de.. Bugün annemin komşusu geldi bana diyor ki evlendin, rahatsın, bu kız(kardeşim) gün yüz görmedi ama sen de sırt dönüyorsun al büyüt ne var.... Sinirlendim kadına da çekti gitti. Bana bunları demeye 1 saat yol gelmiş düşünün. Benim suçum ne anlamıyorum
Ay yürüsün gitsin ya aynı şey onda olsa emin ol asla ama asla bakmazdi akıl vermesi kolay çok biliyorsa o alsın gitsin baksın öyle olsa bana düşmez der.akıl veren çok olur sakın baskı ya boyun eğme bak benim çocuğum doğal yoldan olmuyor 5 yıllık evliyim bir allahım kulu yardım edelim tüp bebek için demedi hatta ilk tüP bebek de kaynana karşı çıktı hayırsız olur falan diye ama ne oldu 4 yıl sonra allah elime düşürdü oğlu gitti kızı hamile bıraktı çocuk ortada kaldı bana geldi sen bak diye ben niye bakıyorum tüp bebek hayırsız başkasının çocuğu hayırlı mi kimse yanlış anlamasın kimse yardım etmek zorunda değil ben manevi destek istedim ama hiç kimse vermedi ama başkasının çocuğu olunca konu al sen bak çocuk hasreti gider kolaydı zaten öyle şeyler kendini yakma desteğini sürdür ama gizliden yüz vermedenKıyas yapılıyor ama 17 senelik anne olmak ve 1 aydır evliliği nasıl bir tutuyorlar kiBen de yeğenimi seviyorum üzülüyorum onun için ama tedirginim kendim için de.. Bugün annemin komşusu geldi bana diyor ki evlendin, rahatsın, bu kız(kardeşim) gün yüz görmedi ama sen de sırt dönüyorsun al büyüt ne var.... Sinirlendim kadına da çekti gitti. Bana bunları demeye 1 saat yol gelmiş düşünün. Benim suçum ne anlamıyorum
Ben çıkamadım işin içinden. Öyle doğurduysa bakacak kardeşinin sorumluluğu alsın dersini de diyemiyorum. E bakmıyor? Aç bırakıyor. Daha kötü şeyler de yapabilir. Kardeşinin keyfi yerinde cezayı bebek çekecek sefil olacak.
Sen de bakmamalısın çünkü gerçekten istemiyorsun. Bi yorumunda evlatlık vermek annesinin kararı ben karışamam demişsin. Yani bunu bile göze alıyorsun yeter ki bakmamak için. O yüzden o bebek senle de mutlu olmaz. Belki de en doğrusu gerçekten devlete teslim etmektir. Ortada aç sefil sevgisiz yaşayacağına belki gerçekten isteyen seven bi ailesi olur. Of bilemedim ya. Bazıları şansız doğuyor gerçekten. Tek düşündüğüm bebek ama yine de hiç bir yolda çok güzel çok mutlu bi hayat göremiyorum onun için.
Sanki siz kardeşinizi zorla evlendirdiniz. Hadsiz kadın!
Kesinlikle evlat edinme, evladın "mış" gibi davran. Annende kalsın sen sürekli ilgilen. Böyle büyük bir sorumluluğu almak hiç kolay değil. Umarım çocuk için hayırlı bir karar alınır. Anne neden böyle davranıyor anlamadım, yaşı kaç?
Anneniz neden kardeşinize "yaptın bir hata, doğurduğun gibi de bakacaksın" demiyor da sizin üstünüzde baskı kurmaya çalışıyor? Hayret bir şey doğrusu!Şu anda onlara ciddi bir yardım yapıyorum. Bebeğin tüm masrafı bende. Sen çalış bebeğin giderlerini çde ben de bakıcı parasını öderim dedim ona da burun kıvırdı. Ders çalışırken ses olur, evde yabancı olacak, gece uyanır vs. diye bir şeyler zırvaladı. Sonra da bakıcıyı sen kendi evinde tutabilirsin dedi annem konuyu kapattım direkt.
Kimse size kötü veya bencil diyemez. Önce oranın altını çizelim. Sizin planladığınız ya da beklenti oluşturduğunuz bir durum değil bu ki zaten maddi ve manevi olarak yapmanız gerekenleri yapmışsınız.Evet ilgilenmiyor bebeği ile ki kendi psikologu da bu durumu gelişmemiş annelik duygusu olarak nitelendiriyor. Dese ki depresyonda, lohusa geçicidir diyeceğim. Düzelir ya da düzelmez diyemiyoruz. Ben yeğenimi kendimden de korumalıyım o zaman. Nasıl cesaret edebilirim ki hazır değilken. Ben bakamazsam, iyi bir şekilde sahip çıkamazsam ne olacak ? Evime aldığım köpeğe 10 tane veteriner gezdirdim barınaktan almıştım hastaymış meğer inlemesi hala kulağımda. Benden aldılar ölüsünü görmemem için. Eşim mesela dedesinin ahırdaki buzağısı için veteriner getirdi 3 saatlik yoldan haftada 3 4 kez sırf düzelsin, iyileşsin diye. Eve aldı eşim hayvanı sabaha kadar başında bekledi. İnsanlar ona güldüler harcadığın paraya inek alınırdı diye. Bilmiyorum bir insana sahip çıkmak daha korkunç bir sorumluluk olmalı. Kardeşimi boğmak istiyorum nasıl ağlamasına bakmıyor, nasıl emzirmezsin ya senin çocuğun bu diyorum. Boğazı düğümleniyor insanın. Elin çocuğu olsa alır pışpışlarsın ağlamasın diye. Merhametsiz bir insan değilim. Yuvaya verilsin de istemiyorum annesi baksa elimden geleni yapıyorum ama bakmıyor. Yeğenim için çok çok üzgünüm. Kendi hayatımı buna adapte edemem bunun da farkındayım. Keşke böyle olmasa zamanla değişir mi bu düşüncem bilmiyorum. Bencilsin, kötüsün deniyor bu yüzden de baskı altında kalıyorum. Suçlu hissediyorum. Yuvada ya da başka ailede daha mutlu olacaksa vermeli. Bunun kararını ben asla vermem, veremem. İnsan hep merak eder ama acaba yaşıyor mu, iyi mi, mutlu mu diye. O evladını arayan anneler bu yüzden arıyorlar bence daha çok.
Aksine ben hiç istememiştim bu evliliği ya burada bişe konularım vardı hatta
merhaba konudan bağımsız olacak ama bebek için eğer ihtiyacınız varsa dondurucuda fazla sütlerim var, anne sütü verebilirim, istanbul'dayım.
Kardeşinin yanlış adımlarından sen mı sorumluymussun, üstelik daha sen 1 aylık evlisin rahatlığını nereden anlamış
Kıyas yapmıyorum ki, yanlış anlaşıldım sanırım ve o mesaja bir sürü beğenmedim ifadesi geldi o yüzden tekrar yazıyorum bu sebeple.
Ben bir anne ve hala olarak alır bakardım dedim. Konuyu ilk okuduğumda içimden geçen buydu.
Ben her zaman bir çocuğun kendi kan bağları ile büyümesinin, el ile büyümesinden daha yararlı olduğuna inanırım. Bu sebeple devlet eli ile evlatlık vermek ikinci seçimdir bana göre. Şimdi bu benim genel geçer düşüncem.
Ama siz bir kaç defa hazır olmadığınızı belirtiniz. Bu da bu bebeği ne birinci derece akrabaların, ne teyzenin, ne de halanın içine sine sine büyütemeyeceği anlamına gelir benim için.
İlk okuduğumda da şimdi de değişmeyen tek düşüncem doğurmakla anne olunmadığı. Anneliğin de zorla yapılamayacağı.
Nasıl ki size zorla "al, bak, büyüt" demek yanlış ise ; o doğuran kadına da "doğurdu eşşek gibi bakacak" demek yanlış. Çünkü bakmayacak. Çünkü bencil, çünkü pişman, çünkü sorumluluk istemiyor.
Bu durumda da en iyice devlet koruması ve o yolla evlatlık verilmesidir benim için... Evlat sahibi olmak için çaba harcayanlar, çok daha mutlu yetiştireceklerdir o bebeği..
Size asla kırılmam zira şu olaydaki en vicdanlı ve aklı başında davranan bence siz ve eşinizsiniz.Haklısınız yazdıklarınızda. Siz kıyas yapmasanız da ben yapmış bulundum.
Ay yürüsün gitsin ya aynı şey onda olsa emin ol asla ama asla bakmazdi akıl vermesi kolay çok biliyorsa o alsın gitsin baksın öyle olsa bana düşmez der.akıl veren çok olur sakın baskı ya boyun eğme bak benim çocuğum doğal yoldan olmuyor 5 yıllık evliyim bir allahım kulu yardım edelim tüp bebek için demedi hatta ilk tüP bebek de kaynana karşı çıktı hayırsız olur falan diye ama ne oldu 4 yıl sonra allah elime düşürdü oğlu gitti kızı hamile bıraktı çocuk ortada kaldı bana geldi sen bak diye ben niye bakıyorum tüp bebek hayırsız başkasının çocuğu hayırlı mi kimse yanlış anlamasın kimse yardım etmek zorunda değil ben manevi destek istedim ama hiç kimse vermedi ama başkasının çocuğu olunca konu al sen bak çocuk hasreti gider kolaydı zaten öyle şeyler kendini yakma desteğini sürdür ama gizliden yüz vermeden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?