- 30 Ocak 2010
- 3.656
- 1.113
- 333
Evet eşinin karekter yansıtması oda onun gibi çirkefleşirse hak ettiğini görmüş olur, sanırım sertleşmesi gerekiyorMarka giyiyoruz, her ay olmasa bile pahalı kıyafet alıyoruz, kozmetiklerimi sadece belli markalardan kullanırım, hiç de böyle sıkıntı yaşamadık eşimle. Burda konu sahibinin derdi paranın yetmemesi değil, yaptığı harcamaların eşinin gözünde bir hiç olması
mutfak alışverişi ve faturalar bir maaşı götürüyor zaten evetbizde eşim krediyi öder bende mutfak faturalar ama bu devirde çok zor geçinmek ikimizde asgari ücret alıyoruz kıt kanaat geçiniyoruz inanki.
evet her tartışmada zaten konu buraya geliyor..esınızın uslubu yanlıs tum evı tek sız gecındırsenız yaranılmayacak esınız var bellıkı
aslında evet güzel ama ben muhasebeciyim iş yerinde yeterince herşeye yetişmeye çalışıyorum. evde faturalara kadar herşey benden geçiyor bazen bunalıyorumbaya güzelmiş..
biz daha cesaret edip bebek de yapamıyoruz zaten ..Evlenmeden 3 ay once ev alindi.Yarisina yakinini ailesi karsiladi.140 bin de kredi cekti.Ben 40 bu
Ine yskin altinimi verdim.Bunun lafini etmedik hic.Simdi maasinin yarisi krediye gidiyor.Benim maasla da evin tum faturalari odeniyor.4 aylik Ikizlerimiz var.Onlarin giderleri var tabi.O da baya yuklu oluyor aşilar,muayene derken aylik 800-1000 lira...900 lira 1000 lira gibi bir kredi karti odeniyor.Geriye kalanla da gunluk ihtiyaclar.Atabilirsek benim ek hesabima para atiyoruz arabanin masrafi,hastalik vs olunca kullanmak icin.Esim de ne isterse alir,ben de ne istersem aliyorum gerci bebeklerden sonra oncelik onlar.Onlar varken elim cok gitmiyor kendime fuzuli harcamaya..Ama tum gerekli gereksiz harcamalari elimize hangimizin maas karti gelirse onunla yapiyoruz.Senin maasin benim param hic yapmadik 1 bucuk senedir.Bence bunu aşmalisiniz.Senin benim param degil de evimize giren toplam para olarak gormelisiniz.Yakismiyor bu muhabbet.
aynen öyle sanki eve değil de tüm parayı özelime harcıyormuşum gibi...Marka giyiyoruz, her ay olmasa bile pahalı kıyafet alıyoruz, kozmetiklerimi sadece belli markalardan kullanırım, hiç de böyle sıkıntı yaşamadık eşimle. Burda konu sahibinin derdi paranın yetmemesi değil, yaptığı harcamaların eşinin gözünde bir hiç olması
Var biz.parayı birleştirip giderleri çıkarıp kalanı bölüşenler filan var acaba öyle daha mı sağlıklı diye öğrenmek istedim aslında
aynı sorun bızde de vardı.sureklı para yuzunden kavga edıoduk bana sen nabıosun ki okdr parayı dıodu. (ondan fazla kazanıyorum)kızlar evde iki kişi çalışıyoruz çocuk yok. Eşim biz evlenemeden önce ev almış yarısını nakit vermiş, yarısını kredi çekmiş şimdi maaşının yarısı krediye gidiyor. Ben de evin alışverişini yapıyorum, faturaları ödüyorum. İkimizin de geri kalan parası kendi özel ihtiyaçlarına gidiyor. Ama bir tartışmamız olsa ya da ay sonu ben param kalmadı desem eşim "sen ne yapıyorsun ki" ye getiriyor konuyu "ben ev ödüyorum" a getiriyor. ben de "ben çalışmasam evin ihtiyaçlarını sen giderebilcek misin? dene o zaman" diyorum. siz ne yapıyorsunuz para konusunu nasıl ayarlıyosunuz?
güzel uygulamaymış bu da denenebiliraynı sorun bızde de vardı.sureklı para yuzunden kavga edıoduk bana sen nabıosun ki okdr parayı dıodu. (ondan fazla kazanıyorum)
Aslnda ondan cok eve harcıyodum eziklik yasamasın dıe de ona yansıtmıyodum. baktım boyle olmucak 1. yılın sonunda herkes maaşı yattıgı gibi bankadan cekıp eve nakit getircek dedim.
o gün bugündür maaşlar nakit çekilir eve getirilir hersey ödenir elektrk su dogalgaz borçlar. kalan para evde defter arasında kalır birde miktar yazılır. isteyen ihtiyacı olan ordan alıp yazar. bu sekilde hiç sorun yasamadık o gunden beri.
zorlanmıyoruz aslında rahat geçiniyoruz ama başka bir konudan tartışma çıkınca eşim bilerek konuyu buraya geitriyor kendini haklı çıkarmak adına. ben de artık bunu söleyebilecek malzemesi kalmasın diye artık krediyi ben ödicem geri kalanı sen yap dedimBiz gelirleri birlestiriyoruz, tek hesaptan butun odemeler birikim parasini aktariyoruz sonra herkes keyfine gore kredi kartini kullaniyor. Acikcasi esim bunu neden aldin sunu niye yaptin dese boyle bir yol izleyemezdik. Biz nikahimizi erken yapip sonra evimizi arabamizi aldik krediye vs de acikcasi hesaplayarak giristik. Suan sikintisiz odeyebiliyoruz. Birazda sunla alakali odeme gucunuz kredinin altinda degilse ve cok zorlanmiyorsaniz kimse kimseye karisamaz hence bize oyle oldu en azindan
evet öyle görünüyor ancak krediyi ben de hesabımdan ödersem durum değişebilir gibi.. onu da bu aydan sonra yapmayı planlıyorumEger herhangi bir durumda alinan evde herhsngi bi hakkin olmayacaksa senin harcadiklarin bosa gidiyor. Onun elinde ev kalacak ama senin faturalar ev harcamalari ucuyor havaya.
Evet elinizde bir kanit vs olsun. Hani Allah gostermesin bosanma durumlarinda gidip aileden birinin ustune yapiyorlar sen o kadar fatura ev alisverisi odediginle kaliyorsun..evet öyle görünüyor ancak krediyi ben de hesabımdan ödersem durum değişebilir gibi.. onu da bu aydan sonra yapmayı planlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?