- 29 Mart 2017
- 7.825
- 22.352
- 348
biz de aynı durumdayız. eşim maaşının yarısıyla ev kredisini ödüyor ben de onun yarı maaşı kadar para kazanıyorum çok şükür geçiniyoruz. ay sonu illa ki ucu ucuna geliyor ama şükür. para konusunda tartışmak yanlış bence. eşinize tavrının yanlış olduğunu güzelce anlatın. borçlar bir şekilde ödenir bu yolda can sıkmaya gerek yok önemli olan sağlık mutlululuk huzurkızlar evde iki kişi çalışıyoruz çocuk yok. Eşim biz evlenemeden önce ev almış yarısını nakit vermiş, yarısını kredi çekmiş şimdi maaşının yarısı krediye gidiyor. Ben de evin alışverişini yapıyorum, faturaları ödüyorum. İkimizin de geri kalan parası kendi özel ihtiyaçlarına gidiyor. Ama bir tartışmamız olsa ya da ay sonu ben param kalmadı desem eşim "sen ne yapıyorsun ki" ye getiriyor konuyu "ben ev ödüyorum" a getiriyor. ben de "ben çalışmasam evin ihtiyaçlarını sen giderebilcek misin? dene o zaman" diyorum. siz ne yapıyorsunuz para konusunu nasıl ayarlıyosunuz?
kızlar evde iki kişi çalışıyoruz çocuk yok. Eşim biz evlenemeden önce ev almış yarısını nakit vermiş, yarısını kredi çekmiş şimdi maaşının yarısı krediye gidiyor. Ben de evin alışverişini yapıyorum, faturaları ödüyorum. İkimizin de geri kalan parası kendi özel ihtiyaçlarına gidiyor. Ama bir tartışmamız olsa ya da ay sonu ben param kalmadı desem eşim "sen ne yapıyorsun ki" ye getiriyor konuyu "ben ev ödüyorum" a getiriyor. ben de "ben çalışmasam evin ihtiyaçlarını sen giderebilcek misin? dene o zaman" diyorum. siz ne yapıyorsunuz para konusunu nasıl ayarlıyosunuz?
"Ev benim " mievet ben de böyle düşünmek istemiyorum ama tartışmada ben ödüyorum ev benim gibisinden konuşunca böyle düşünmek zorunda kalıyorum
cocuksuz donemimizde her ay maasimin yarisini esime verirdim.kira faturalar market kisacasi herseyi onun maasi ve benim maasin yarisi ile hallederdik.araba kredimiz vardi.o da esimin maasindandi.esinizin tavri yanlis ama madem gozune gozukmuyor siz de her ay belli bi miktar ona verip geri kalani kendinize harcayabilirsiniz ya da birikim.kızlar evde iki kişi çalışıyoruz çocuk yok. Eşim biz evlenemeden önce ev almış yarısını nakit vermiş, yarısını kredi çekmiş şimdi maaşının yarısı krediye gidiyor. Ben de evin alışverişini yapıyorum, faturaları ödüyorum. İkimizin de geri kalan parası kendi özel ihtiyaçlarına gidiyor. Ama bir tartışmamız olsa ya da ay sonu ben param kalmadı desem eşim "sen ne yapıyorsun ki" ye getiriyor konuyu "ben ev ödüyorum" a getiriyor. ben de "ben çalışmasam evin ihtiyaçlarını sen giderebilcek misin? dene o zaman" diyorum. siz ne yapıyorsunuz para konusunu nasıl ayarlıyosunuz?
Evi arabayı evliyken mi aldınız neden ikisi de sizin üstünüze yapıldı merak ettimValla biz esimle dügünümüzü eşyamizi vs hep kendimiz yaptik. Ailesi 1 mendil dahi almadi. Elele verdik ödedik. bizde esim ilk gunden itibaren maasini ceker ay icinde kendine harciyacagi parayi ayirir bana verir. Ben kendi maasimin oldugu hesaba yatirir hesabimdan ev araba taksitini(evde arabada benim üstüme) faturalari kredi kartimizi oglumuzun okul taksitini ödüyorum. Esim bir seferde nereye ne ödedin vs sormamistir.hersey cocugumuz icin. Allah afiyetle harcamayi nasip etsin
Sizde tek maaş yetiyo demek ki bizde iki maaş ancak yetiyorBenim param benim, eşimin parasi bizim durumundayız
Benimki hesabımda birikiyor..eşimin maaşı ile geçiniyoruz çok şükür..ama esas olan eşinizin tavrı ve söylenmesi..
Tekrar derdinizi anlatın...
Ne güzrl.. bizde niye sürekli bu konu dönüyo ben de anlamıyorum zaten biraz törpülemesi lazım eşimin diliniEv alışverişinin %90’ı, aidat, elektrik, doğalgaz, su, internet, yakıt, arabanın vergisi, sigortası, bakımı vs ile şahsi kredi kartı harcamaları eşimde. Kira, ev alışverişinin geri kalanı, gün içindeki kişisel harcamalarım, giyim, kozmetik, temizlik için yardımcı parası bende. Eşimde kalmıyor genelde cebine ayırdığı nakit dışında. Ben de maaşımdan kalanı birikime atıyorum. Biz hiç konuşmadık şimdiye kadar, kendiliğinden bölündü bu şekilde. Sorun çıkmadı hiç.
Evi arabayı evliyken mi aldınız neden ikisi de sizin üstünüze yapıldı merak ettim
Baya müşterek bir evlilik olmuş bizimki daha evlenmeden ince hesaplara girip evi aldığı için evlendikten sonra da bu muhabbetleri yapıyo işte kader..Evet canim evlendikten sonra 2 yil düğün borcu ödedik. Sonra aldik. Ev kredisini araba kredisini ben cektim benim üstüme oldu ama zaten herseyimiz evladımızın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?