- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.203
- 598
- 41
- Konu Sahibi mavi2sever
-
ben zaten bizimle oturmasını söylüyorum o gitsede bizim için gitme odana uykun varsa gerçekten git biz senden rahatsız olmuyoruz diyorum kalıyor o zaman
Allah güç verir inşallah benim kayınpederimde sifonu çekmeyi unutuyor. bende o oturma odasına girene kadar bekliyorum sifonun sesini duyup mahcup olmasın diye o gidince sifonu çekiyorum. Allah güç kuvvet verir inşallah. sonrası kolayBenim annem anneanneme bakıyor. 90 küsur yaşında. Oturup kalkabiliyor. Tuvalete gidiyor. Ama desteksiz yürüyemiyor. Tuvalete gittiğinde arkasından muhakkak temizlenmesi gerekiyor. Ara sıra alta kaçırma da oluyor. Ya da gözü tam göremediği için üstü başı batıyor tuvalette. Haftada 2 defa annem yıkıyor onu.
Annem dışarı pek çıkamıyor çünkü çıkınca kıyameti koparıyor.
Yemeğini,çayını,meyvesi,atıştırmalıklarını abimler hazırlıyor abimler yardımcı oluyor anneme. 2 abim bekar.
Mesela ben başka şehirdeyim annemin yanıma gelmesini istiyorum. Ama gelemiyor. Onun da yaşı 62. Biraz da o gezsin hayatını yaşasın istiyorum ama olmuyor. O da hayatını hep sıkıntıyla geçirdi.
Kayınvalidem o kurstan o kursa,gezmeden gezmeye koşuyor. Benim annem kızının evine bile gidemiyor.
Nenem annem yanından ayrılınca bile ağlıyor,yıkıyor ortalığı. Bakıcı kadın falan da tutamıyor annecim.
Ben bu konuda pek içaçıcı şeyler yazamayacağım.
Şimdi iyidir hoştur,sorunsuzdur ama 3-5 sene sonrasını kestiremezsiniz.
biz tartışınca konunun ne olduğunu bile dinlemeden nişanlıma terlik fırlatıyor :) baba bir konuyu dinle diyor ne dinliyecem kızım haklıdır benim diyor haksızda olsam:)İşte sürekli böyle takip etmek titizlenmek mümkün değil.
Siz de insansınız sonuçta. İşte veya nişanlınızla tartışırsınız moraliniz bozuk olur surat asarsınız üstüne alınır.
Yaşlılar aynı zamanda alıngandır da.
Benim fikrim en başında yakınınızda ama ayrı evlerde daha iyi olur diye düşünüyorum..
zaten çok tartışmayız biz ayda yılda bir çok şükürbiz tartışınca konunun ne olduğunu bile dinlemeden nişanlıma terlik fırlatıyor :) baba bir konuyu dinle diyor ne dinliyecem kızım haklıdır benim diyor haksızda olsam:)
sen hiçbir sorunla karşılaşmazsın arkadaşım eğer eşin orada babasına baba gerekirse evlenmem sana bakarım kabul etmek zorunda baba gibi bir şey demiş olsaydı tutsun bakıcı babasına baktırsın derdim ama kocan da kp de melek gibi maşallah Allah muhabbetinizi arttırsın ,zorlukları ileride wc ihtiyacı gidermede sorun olabilir ama eşinizin kendi işi olduğu için altını o bağlar duş v.s olayında da yardımcı oldu mu tamamdır başka hiçbir sorun çıkacağını sanmammerhaba arkadaşlar ben nişanlıyım ve kayınvalidem bu perşembe günü vefat etti. kayınvalidem 71 yaşındaydı ve kayınpederim 82 yaşında zor gören yürürken denge sorunu yaşayan biri. benide hep çok sevmiştir. kayınvalidemin yoğunbakım sürecinde benim nişanlımla beraber kaldı. görümcemde dahil. benim nişanlım tek yaşıyor. şimdi kayınvalidemin yoğunbakım süreci bir ayı geçti ve vefatta edince kayınpedrrim beni evime götürün demeye başladı(tek kalacakmış) ama ne doğru düzgün dengeyi sağlayabiliyor nede gözleri iyi görebiliyor. baş dönmesi sorunuda var. bende nereye gidiyorsun kal burda tek başına ne yapacaksın dedim ama dinlemedi kalktı ve dengesini kaybedip geri koltuğa düştü. ve ağlamaya başladı. ben kayınvalideme üzülüyor sanıp odadan çıktım. kahve yapmaya gittim baba oğul konuşsunlar teselli versinler birbirlerine diye. kapıya yaklaştığımda konuşmalarını duydum. kayınpederim bir aydır burdayım. yemekleri kız (benden bahsediyor) yapıyor. yoruluyor. size ne zamandır rahat vermedim. hiç rahat bırakmadık. belki yalnız olmak beraber vakit geçirmek istersiniz, biryerlere gitmek istersiniz ben sizin yanınızda olduğum için rahat hareket edemiyorsunuz, evlendiğiniz zaman kız benimle yaşamak istemeyebilir. dedi. kapıda kulak misafiri oldum onlara. nişanlımda baba en kötü alt kattaki kiracıyı çıkarırım seni oraya alırım hergünde gelirim yemeği hep beraber yeriz sonra evimize geçeriz dedi (beni üzmekten kırılmamdan çok korkar) bende o arada içeri girdim siz neden böyle konuşuyorsunuz dedim. kayınpederime kal burda gitme biyere bizimle yaşa tek başına evde ne yapacaksın dedim. kendi evi uzak arabayla 45 dakika birşey olsa yetişemeyiz. ben devlet memuruyum 8-5 çalışıyorum. nişanlımında kendine ait dükkanı var. öğlen gidiyor işe elemanı var. biz yokken 6 saat evde yalnız kalacak. benim sorum şu; kayınpederim benimle yaşaması benim için sorun değil. zaten bizi rahat bırakmak için saat 9 da odasına gidiyor. şuan bir sorunum yok yaşlı insan zaten ne sorunum olabilirki. ama sizce zorlukları varmı yada ne gibi sorunla karşılaşırım ilerde kendimi hazırlamak için soruyorum. tatile gittiğimizde görümceme bırakacağız. görümcem eve almak istemiyor babasını istemiyor evde açık açık söyledi. bizde tatile gideceğimiz zaman alırsın o zaman sadece dedim kabul etti naz yaparak. sonuçta senede 1 ay iznim var fazla yok. kayınpederim misafiriniz gelirse ben odamdan çıkmam dedi. üzüldüm çıkacaksın tabi odada niye duruyorsun dedim. sizce ne gibi sorunlarla karşılaşırım. kendimi hazırlamak adına soruyorum çözüm yolu aramak için
biz tartışınca konunun ne olduğunu bile dinlemeden nişanlıma terlik fırlatıyor :) baba bir konuyu dinle diyor ne dinliyecem kızım haklıdır benim diyor haksızda olsam:)
banyosunu nişanlım yaptırıyor zaten hep bana Allah senden razı olsun diyo nişanlım bakmaz zorunda değilsin diyor hep dua ediyorsen hiçbir sorunla karşılaşmazsın arkadaşım eğer eşin orada babasına baba gerekirse evlenmem sana bakarım kabul etmek zorunda baba gibi bir şey demiş olsaydı tutsun bakıcı babasına baktırsın derdim ama kocan da kp de melek gibi maşallah Allah muhabbetinizi arttırsın ,zorlukları ileride wc ihtiyacı gidermede sorun olabilir ama eşinizin kendi işi olduğu için altını o bağlar duş v.s olayında da yardımcı oldu mu tamamdır başka hiçbir sorun çıkacağını sanmam
gerçekten o duaları hak ediyorsun canımbanyosunu nişanlım yaptırıyor zaten hep bana Allah senden razı olsun diyo nişanlım bakmaz zorunda değilsin diyor hep dua ediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?