Kaynanamlarla yaşamak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bir de işin kötü tarafı, gelin bunu dillendirse mesela böyle bir şey teklif etse, hayır dese suçlu hisseder kendini yaşlı başlı insanlar. kırmamak için evet diyecek halleri de yok... ondan sonra aile içinde "annemiz babamız bizi istemiyor"a dönecek mesele. hiç bulaşmaya gerek yok. haftada bir ziyaret etsinler, beraber yemek yesinler, hallerini hatırlarını sorsunlar, aileyi unutmasınlar, yeter zaten. çoğu anne babanın evlatlarından tek beklentisi bu. evladımız bizi unutmasın, arada ziyaret etsin yeter mantığı yani.

Uzattıkça uzatıyorsunuz cevabınızı alıyorsunuz tatmin olmuyorsunuz. Konuyu saptırıp insana zalimmiş gibi sorular soruyorsunuz. Bu ne yüksek tansiyon bu gayretle tez mez yazılır yani harcanmayın burda.
Yok valla yüksek tansiyon bizde değil hanfendiciğim sizde. Nickinizden bile belli

tabiki zor durumlar farklı o zaman sonuna kadar açılır kapılar Allah o günlerden uzak etsin Mune abla bide şu var insan evladı zor durumdayken kapısını acarda şuan hizmet eden çocuk bakan büyükler elden ayaktan düşünce o evlatlar o kapıyı açarmı derseniz burda bir duruyor insan
iste o zor sen bak ben baka döner mevzu
mal mülk varsa o mal için belki oda belki ve yardımcı tutulur
maalesef doğruya doğru
herkes mutlu olsun evinde yuvasında anne babalarımızda sağlıkla yaşlansın muhtaç olmasin
insan şu devirde bazen oluyor kendini çekemiyor değil ki gelini damado torunu
ben annem babamla 3 kişilik bir yaşamım var kendi annem babam düşünün zitlasiyoruz
anne baba evlat olunca üstü kapanıp gidiyor ama kv kp gelin damat bunlar zor iste
bazen kardeşime gidiyorum ne kadar rahat edersem edeyim evimin kokusunu yastığımi özlüyorum evim evim güzel evim
herkesin kendi evi birbirinin üstüne yük olmaya sorun olmaya huzur kaçırmaya gerek yok Mune ablacigim

Yok valla yüksek tansiyon bizde değil hanfendiciğim sizde. Nickinizden bile belli

Yalnız benim nickimdeki kin içinizde taşıdığınızla aynı değil ki :)) Yorumu beğeneni de görünce aha dedim zaten ekip tamam. Ahahahha zamanında kendisi kocam dağınık diye insanlıktan afaroz etmişti. 7/24 her konuya sivrile sivrile yorum yazmanızı bağlayabileceğim tek şey negatif içgörüler oluyor maalesef, Allah kolaylık versin zor belli ki.

Aynı evde yaşamak isteseler bir şekilde belli ederlerdi.
Valla bizim gelin de böyle. Annemlerin evinden çıkmak istemiyor. Yani elinden gelse bizimkilere taşınacak kahvaltıdan yatana kadar orda. Daha da gitmek istemiyor annemler gönderiyor kocan işten gelecek yemek yap falan diye
Tamam iyi hoş ama annem cogu kez bunalıyor, yaşlı kadın çocuk sesinden kafa dinleyemiyor.
Bir şey de diyemiyor.
Onlar teklif etmedikçe gitmeyin lutfen

Son düzenleme:
Bence mantıklı değil. Aynı eve girince belki pişman olacaksınız. Hiç bulaşmayın derim.
Benim ailem de aynı şekil insanlar. Aile apartmanında oturuyoruz ama gelinlerine, damatlarına hiç karışmazlar. Ama sorsanız, gelininle beraber yaşamak ister misin diye; kesinlikle hayır der. Aynı ev başka bi şey.

İnsan eti ağırdır derler ki doğruluk payı vardır, kendi anne babanız bile olsa seve seve de baksanız bazen yorulur oflar poflarsınız, o yüzden Allah kimseyi kimseye ne muhtaç etsin ne kimse elden ayaktan düşsün, herkes sağlıkla yaşasın.
Dediğiniz doğru MssPARE, bizde kızımla 3 kişilik aileyiz fakat 3 kişi demek 3 ayrı karakter demek, herkes kendine göre düzen istiyor haliyle arada zıtlaşmalarda olur.

Valla bazı kayın ailesi de çok sever koloni gibi yaşamayı

Misal bizimkiler onlar da 7/24 kal,yat ,ye iç senin evin yok mu,işin yok mu, ailen yok mu ? diye sorgulamazlar.

Dahası ne işin var derler.

Konudaki kv ile kp nin öyle insanlar olduğunu sanmıyorum, yaklasimlarindan belli zaten özel hayata saygili insan oldukları, böyle insanlar kendi özel hayatlarına da saygı beklerler

Kayınvalideniz ve kayınpederiniz kaç yaşında ?

Siz 30 , eşiniz 27 yaşında ve henüz 5 aylık evlisiniz. Kayınvalideniz genç anne olduysa, 46 yaşında olması dahi mümkün.

Şayet kayınvalide ve kayınpederiniz genç bir çiftse, genç değillerse de sağlıklı ve dinç bir çiftse; o 2 katlı koca evin her odası ve her köşesi için farklı planları olabilir.

Son düzenleme:
Açgözlü gibi gözükmeden derken? Millete bulaşmayın bırakın 2.baharlarını yaşasınlar. Hem size ne ne yaparlarsa yapsınlar koca evde. Size mi kalmış derdi. Bayılıyorsunuz yükünüzü başkalarına yükletmeye. Rahat bırakın insanları.

Sonra da ben bu kadar emek verdim(!) evde hakkım var.

Anneniz kendi evinde sığıntı durumuna düşmemiştir umarım.

Sözkonusu ev : dubleks merdiven kısmı kapatılmış; her 2 kattan da binaya açılan daire kapısı olan bir ev mi ?

Vay arkadaş BDV bu konuyu da mı görecekti KVyle yaşamak isteyen gelin o ne ki shdfhhdfhd

Bence olabilir, KVyle konuşurdum ben olsam klan olarak yaşamak istediğimi söylerdim. Çocuklar babanneyle büyüsün istiyorum, sizi de çok seviyorum, kalabalık aile olarak yaşamakistiyorum derdim. Olabilir yani, ben de kızkardeşime klan olarak yaiamak istediğimi söyledim bir kere, ev villa olursa, eşyaları İtalyan olursa ancak oturur düşünürüm dedi hsgdgdffd küçük çakal

Ya evde sürekli kv kp varken nasıl sevişeceksiniz aklımdaki tek soru

bir oğlum var, düşünüyorum da allah kısmet eder de ilerde gönlüme göre bir ev yaptırabilirsem gelin de ağzının suyu aka aka oraya yerleşmek istese çok canım sıkılır... tam sorumluluklarımı yerine getirmiş oğlumu büyütüp evlendirmişim, belki gezeceğim, belki canım yemek dahi yapmak istemeyecek bazı günler. reddetmek de istemem kırılmasınlar diye. hiç ağzınızı bile açmayın bence, insanları zor durumda bırakmayın. onların öyle bir düşüncesi olsa zaten sizden önce teklif etmişlerdi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…