bende de aynı sorun var.gerçi kilomla boyum birbiriyle orantılı hatta zayıfım bile ama bazen salıyorum birkaç hafta ipin ucunu bırakınca 2-3 kilo da olsa alınıyor.bazı insanlar nasıl da iradeli oluyorlar ne güzel.
Sakin bi yer insanida sakin yani oyle cok tuhaf yok burda cnm
Büyüse boğazımı tutarım tatlım ya. Nerede O günler.
Evet o kisiler bizi hic birakmaz malesef ama kotu yanlarida var bol bol kislik getir cnm kuru bi sogugu var buranino zaman yabancılık çekerim.zaten 100 kişiden ikisi tuhafsa beni bulur merak etme. sakin olması çok ama çok hhoşuma gitti. çok güzel bi şehirde yaşıyosun bence canım.
Bilmiyorum, eskiden akşam iki tabak tepeleme soslu makarna yerdim, sulu yemeklere yarım ekmek bana bana yerdim, gram kilo almazdım. Şimdi ekmeği bayağı kesmeme, kızartmalı, şekerli, unlu şeyleri çokça azaltmama rağmen yakamıyorum. Ne yesem yarıyor durumuna geldim. 7-8 yıl önce 48-50 idim. Sonra sürekli dışarıda ağır yemek yiye yiye 60 a kadar çıktım. Halime acıdım 56 civarına düştüm. Son dikkat etmelerimle beraber 54e düştüm. Şimdi tatile geldim 56-57 gösteriyorum yine moralim bozuldu. 52-53 te sabitlenmek istiyorum. Ama her şeyi canım istiyor. Bazen salasım geliyor ama aynaya bakınca strese giriyorum. Sindirim sistemimde sorun var. Ne yesem karnım şişiyor direk. Bi gün aç kalsam karnım düzleşiyor. Yiyip yememek arasında savaş veriyorum her gün.
Bilmiyorum, eskiden akşam iki tabak tepeleme soslu makarna yerdim, sulu yemeklere yarım ekmek bana bana yerdim, gram kilo almazdım. Şimdi ekmeği bayağı kesmeme, kızartmalı, şekerli, unlu şeyleri çokça azaltmama rağmen yakamıyorum. Ne yesem yarıyor durumuna geldim. 7-8 yıl önce 48-50 idim. Sonra sürekli dışarıda ağır yemek yiye yiye 60 a kadar çıktım. Halime acıdım 56 civarına düştüm. Son dikkat etmelerimle beraber 54e düştüm. Şimdi tatile geldim 56-57 gösteriyorum yine moralim bozuldu. 52-53 te sabitlenmek istiyorum. Ama her şeyi canım istiyor. Bazen salasım geliyor ama aynaya bakınca strese giriyorum. Sindirim sistemimde sorun var. Ne yesem karnım şişiyor direk. Bi gün aç kalsam karnım düzleşiyor. Yiyip yememek arasında savaş veriyorum her gün.
Evet o kisiler bizi hic birakmaz malesef ama kotu yanlarida var bol bol kislik getir cnm kuru bi sogugu var buranin
Evet activia yoğurtları her gün yemeye çalışıyorum. Ama yine de he gün wc ye çıkamıyorum. Mesela 3 gündür kahvaltıda kayısı yiyorum. Gel gör ki bir gelişme yok. Sürekli kilo alıp vermedim ya, çok uzun süreçlerde oldu bunlar. Bir de 54 e düşüşüm uzun yürüyüşler sayesinde oldu, eve dönünce ona devam edeceğim. Kuru meyveler midemi bulandırıyor:/ anladım.sürekli kilo alıp vermek de sağlıksız. activia meyveli yoğurtlar var ya onlar kesinlikle sindirim sisteminizi düzenler.bende de düzensizlik var çünkü. kuru kayısı ya da yaban mersini de çok iyi geliyo
Mrb benim derdim kilo takintimla ilgili gecen sene yine böyle takarak ama diyetime sadik kalmamla kilo verdim diyeti birakip "gerci diyet degildi benimkisi dikkat etmeydi"biraz ucunu kacirmam ve sinav stresinden biraz kilo aldim korkumdan tartiya cikamiyorum cunku orda gercekten gorecegim rakam beni bitirir biliyorum oyle yapar.surekli aklim ne yesem ne yemesem derdinde kahvaltinin hesabini geceden belirliyorum nefsime hakim olamiyorum yemek yemeyi gercekten cok seviyorum yada bu takintinin getirdigi birsey olur olmadik onceden hayatta yemem dedigim seyleri yiyorum kilom gercekten hayatimi ele gecirdi o gun duzgun beslendiysem mutluyum ama abarttiysam aklimi yiyorum gece uyuyamiyorum duzensiz yemek yemeler insanlari beklemeden yemeler yuzunden sofrada bos bos oturmalar az yiyip birden bi krizle cok yiyerek kusmalar...evet oyle yargilamayin ama oyle bu huyum yuzunden kendimden nefret ediyorum ama elimde olmuyo bi an bi sey oluyo farkinda olmadan kendimi kaybediyorum ve pisman oluyorum lutfen benim gibi sorunlari olupta asanlar varsa nasil yaptiniz banada fikir verin cunku ben artik normal olmak istiyorum sofrada kilom yerine sevdiklerimle olmanin mutlulugunu yasamak istiyorum
Evet activia yoğurtları her gün yemeye çalışıyorum. Ama yine de he gün wc ye çıkamıyorum. Mesela 3 gündür kahvaltıda kayısı yiyorum. Gel gör ki bir gelişme yok. Sürekli kilo alıp vermedim ya, çok uzun süreçlerde oldu bunlar. Bir de 54 e düşüşüm uzun yürüyüşler sayesinde oldu, eve dönünce ona devam edeceğim. Kuru meyveler midemi bulandırıyoraslında en faydalılar onlar. Activia yemesem sabahları su içmesem uzun günlerce yapamıyorum, Halim yaman.
bence bu çok doğru. ve boy kesinlikle büyük bi avantaj :)bendede aynı sorun vardı ben çok kilolu değildim ideal kilomdaydım. eskiden 53 kilo olduğumdan şimdi çok kilolu geliyordum gözüme eski kiloma dönmek istiyordum.Sonra kendimi öyle bi kısıtladım ki bi ayda 8 kilo verdim dengem şaştı.Bnde bigün önceden hesaplardım herşeyi.Sonunda dayanamadım abur cubur bigün tıka basa yemeğe başladım sürekli yiyordum acısını çıkarır gibi.Suçluluk pskolojisi gittim kustum sonra bunu alışkanlık haline getirdm.Hergün değil ama haftada 2 kez falan kusuyordum.Sonra doktoruma gitttim söyledim pskiyatristime.Kusunca rahatlamış hissediyordum bide kendimi.Oda bana bulimia nervoza olduğunu söyledi ve prozac diye bir ilaç verdi.İlacı sonradan bıraksamda şimdi her istediğimi yiyorum ve kilom bu sayede sabit kalıyo hemde metobolizmamın dengesini şaşırtıp iyice kilo almıyorum.Sadece ye ve yürü hareketli ol ve dans et.Ben zaten evin içinde dahi koşan biriyimeminim senden daha çok yiyorum şuan ama hareketli ve uzun boylu olmam büyük avantaj sanırım ideal kilomda kalmayı başarıyorum. ve sana büyük tavsiyem duygularını ve hayatını yemeğe yükleme böyle durumlarda git uyumaya çalış bilgisayar oyunları oyna müzik dinle ona çok kafa yorarsan ve kendini kısıtlarsan zaten deli gibi yemeye başlıyorsun.Eğer ki kilo vermem gerekiyo diyosan sakın bunu takıntı haline getirme bıraktım diye sakın diğer günlerde yemeğe başlama o snin bigünlük ödülün ve en fazla 10 gram alırsın.
Doktora gittim. Kuru meyve ve probiyotik önerdi. Her gün aynı saatte wc ye git, standarda oturttur dedi yapamasan da otur, bağırsak tembelliğinden kurtul falan dedi. :)) bir de şu kadar zaman çıkamazsan şunu iç diyerek ilaç verdi.bence bunları düzenli olarak yiyin ama yine de metabolizmanız düzelmezse doktora gitmelisiniz bence.
Doktora gittim. Kuru meyve ve probiyotik önerdi. Her gün aynı saatte wc ye git, standarda oturttur dedi yapamasan da otur, bağırsak tembelliğinden kurtul falan dedi. :)) bir de şu kadar zaman çıkamazsan şunu iç diyerek ilaç verdi.
Ister istemez kaciyo ama bence diyete baslama yoksa yakani birakmaz takinti beni sardi gitmiyo baksana kaldim oylece
Mrb benim derdim kilo takintimla ilgili gecen sene yine böyle takarak ama diyetime sadik kalmamla kilo verdim diyeti birakip "gerci diyet degildi benimkisi dikkat etmeydi"biraz ucunu kacirmam ve sinav stresinden biraz kilo aldim korkumdan tartiya cikamiyorum cunku orda gercekten gorecegim rakam beni bitirir biliyorum oyle yapar.surekli aklim ne yesem ne yemesem derdinde kahvaltinin hesabini geceden belirliyorum nefsime hakim olamiyorum yemek yemeyi gercekten cok seviyorum yada bu takintinin getirdigi birsey olur olmadik onceden hayatta yemem dedigim seyleri yiyorum kilom gercekten hayatimi ele gecirdi o gun duzgun beslendiysem mutluyum ama abarttiysam aklimi yiyorum gece uyuyamiyorum duzensiz yemek yemeler insanlari beklemeden yemeler yuzunden sofrada bos bos oturmalar az yiyip birden bi krizle cok yiyerek kusmalar...evet oyle yargilamayin ama oyle bu huyum yuzunden kendimden nefret ediyorum ama elimde olmuyo bi an bi sey oluyo farkinda olmadan kendimi kaybediyorum ve pisman oluyorum lutfen benim gibi sorunlari olupta asanlar varsa nasil yaptiniz banada fikir verin cunku ben artik normal olmak istiyorum sofrada kilom yerine sevdiklerimle olmanin mutlulugunu yasamak istiyorum
olamaz. İskenderun deniz seviyesindeydi ve fena nemliydi. neredeyse 17 yıl orda yaşadım. :) en azından hamamböceği olmaz eylül de bile çok soğuk olur mu ?
bendede aynı sorun vardı ben çok kilolu değildim ideal kilomdaydım. eskiden 53 kilo olduğumdan şimdi çok kilolu geliyordum gözüme eski kiloma dönmek istiyordum.Sonra kendimi öyle bi kısıtladım ki bi ayda 8 kilo verdim dengem şaştı.Bnde bigün önceden hesaplardım herşeyi.Sonunda dayanamadım abur cubur bigün tıka basa yemeğe başladım sürekli yiyordum acısını çıkarır gibi.Suçluluk pskolojisi gittim kustum sonra bunu alışkanlık haline getirdm.Hergün değil ama haftada 2 kez falan kusuyordum.Sonra doktoruma gitttim söyledim pskiyatristime.Kusunca rahatlamış hissediyordum bide kendimi.Oda bana bulimia nervoza olduğunu söyledi ve prozac diye bir ilaç verdi.İlacı sonradan bıraksamda şimdi her istediğimi yiyorum ve kilom bu sayede sabit kalıyo hemde metobolizmamın dengesini şaşırtıp iyice kilo almıyorum.Sadece ye ve yürü hareketli ol ve dans et.Ben zaten evin içinde dahi koşan biriyimeminim senden daha çok yiyorum şuan ama hareketli ve uzun boylu olmam büyük avantaj sanırım ideal kilomda kalmayı başarıyorum. ve sana büyük tavsiyem duygularını ve hayatını yemeğe yükleme böyle durumlarda git uyumaya çalış bilgisayar oyunları oyna müzik dinle ona çok kafa yorarsan ve kendini kısıtlarsan zaten deli gibi yemeye başlıyorsun.Eğer ki kilo vermem gerekiyo diyosan sakın bunu takıntı haline getirme bıraktım diye sakın diğer günlerde yemeğe başlama o snin bigünlük ödülün ve en fazla 10 gram alırsın.
Yok diyet yapmıyorum zaten ama bakıyorum ki kilo almaya başlamışım yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum o zaman.
anlattıklarında aynen kendımı gordum bı zamanlar kı hllerım engel olamıyosun hesap yapıyosun vs bnm mıgrenımın etkısıde cok tabıkı bu ıste ama adapte olmak onemlı netten bır suru arastırma ettım ben vvallahı kolay degıl ama sabır su ıc derım ıstersen bununa alakalı yakın ılıskı bıle kurabılırız ben 3 ay gıbı bı surede 9 kilo verdım yanı fazlasıda vardr da o kadar net hatırlamıyorum ama bol su... ve hareket evde ısen bol bol ıs yap bak su ara bayram temızlığı annecıgınde sevınır:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?