Kıyamadığım anneme eşimin söyledikleri

Konu ile ilgisi yok biliyorum ama yazayım dedim sorun bende mi yoksa sitede mi acaba?yorumlari okuyordum ve bir çok yorum iki yada üç kez çıkmış. .nedenini bilen var mı acaba?

:)) hoşgeldin.
Sitede sorun vardı sabah sanırım.
Ben de yorum yazdım 3 kere gitti.

borç borç diyosunuzda sanki trilyonmu almışlar. sende maşallah yani kredi kartına kendin koyarsın o parayı. sen borç borç diye anneni sıkıştırırken annen üzülmüyoda kocan arayıncamı kötü oluyo. ayrıca bir tutarsızlık var sana ait kredi kartından eşinin nasıl haberi oluyo. eski konularına baktım eşinde sürekli gaz çıkartıyomuş. resmen midem bulandı acıdım o yönden sana

Tedavi oldu canım o sorunu kalmadı anneme 1 defa hatırlattım çünkü o dönem ödemem imkansızdı

Eşin haklı,
Fakat bildiğin kalas...

Neden yedin ki ben de onu anlamadım.
Ben de bizim kurumun netin de sorun var diye sayıp döktüydüm
Hahahaha ya geçen gün bir üye ile polemiğe girdim diyeymis ne biliyim polemik yasakmış. .neyse artık polemik yapmadan cevap yapicam. .nasıl olacaksa

neresinden tutsam elimde kalır
400 lira epi topu (biz konu sahibine 40 kere çalış dedik diye hatırlıyorum önceki konularında, görülüyor neden öyle dediğimiz)
6 aydır çiçek çikolata parasını ödeyemeyip nişanlanabilen bir kardeş--sorumsuzluğun feriştahı
eşine borcunu bildirmeyen bir hanım- ne desem?
6 ayda ödenmeyen kuş kadar bir para--ailece sallamama
eve ihbarname gelmesi --ki Allah korusun benim evime gelse ben de deliririm
eve ihbarname gelince eşini değil kaynanasını arayan bir adam--hobaaa
ki arayıp doğrudan saymamıştır kaynanaya herhalde anne bu borç nedir, demiştir kadın da 6 ayda ödeyemedik çiçekti çikolataydı filan deyince adam dellenip saymıştır, tahmin ediyorum yine ne çok kötü tabi. adam muhtelemen kadına çalış çalış diyorum ağırdan alıyor üstüne bilmediğim borçlar çıkıyor, bunun ipini sıkı tutmazsam daha eve çok ihbarname gelir diye baştan tavır koyuyor.

en fenası eşimden gizlemeseydim, 6 aydır ödeseydim böyle olmazdı demeyen ama eşim anneme sert davranmış diyen bir kadın.(eşin halt yemiş orası ayrı tabi)
bak güzelim senin evliliğin bildiğim kadarıyla oldukça gelenekçi normlarla gidiyor. mutfak masası parası yüyünden de olay çıkartmıştın hatırlıyorum. bu kadar gelenekçi bir yaşantın varsa bir zahmet sen de o gelenekçi normlara uymalısın... hangi gelenekte eşten habersiz borç yapmak var?

Biraz feministçe bulabilirsiniz yorumumu ama bence %100 haksız.
Pardon da o kim de benim annemi arayıp azarlayacak.
Aynı şeyi ben de eşimin annesine yapmam.
Ne kadar kızsam da.
Bir şey söylenecekse gelir size söyler.
Yok söylemez de anneme gider çatarsa sonuçlarına katlanır.
400 tl 600 tl nedir ki yani?
O parayı vermezsen ne uzarsın ne kısalırsın.
Ben darda kalan arkadaşıma veririm o parayı değil ki annem için canımı veririm.

Son düzenleme:
kıyıda köşede hep bir miktar param vardır böyle durumlar için...
ne derseniz deyin hep bunu savunurum.
hatta bişey alcaksamda kendim ödesemde ailemin hediyesi derim.
neden onları mahcup edeyim elin oğlu için...

annenize çok çok üzüldüm.
kadın kimbilir neler hissetmiştir.

Kusura bakmada annen de hakli

ya Gözüne sokcam o yattığı yastık yorgan o kartla alındı bak bunlarda yatıyosun bide lafını ediyosun utan dicem ama eve gitmek istemiyorum

O yorganda yatıyorsa sende aylardır belki onun aldığı tv yi izliyorsun yada buz dolabına peynir koyuyorsun, kazandığı parayla alış-veriş yapıp geçiniyorsun.
Böyle hesap yapamaya kalkarsanız, kimin sesi çok çıkarsa o kazanır,
Haksızlığını perçinlersin bilmiş ol.

Bence o yüzden, kendini galeyana getirme.
üçünüzünde haksız olduğu yanlar var,
kendin söyledin onun ailesi yapsa kızardım diye.
Demek ki eşinde kızmış, doğru konuşmaktan bi haber olduğundan böyle bir tepki vermiş.
aynı şeyi Sende, ödemediklerini bildiğin halde eşine açık açık anlatmamakla yapmışsın zaten...

Eşiniz çok büyük ayıp yapmış. Kabul edilemez birsey. Benim babam da asgari ücretle çalıştı senelerce. Ben evlenirken emekli oldu da y.odası takımını aldık. Önceki Çeyizi mi annem kendi biriktirdikleriyle ben çalışırken taksit taksit aldık. Böyle bir borcum olsa ben anneme adını bile yapmam. Hangi aile elinde olsa evladına vermez de onu zor durumda bırakır. Bir de ara ara kontrol ediyordum yatirmadiklarini görüyordum yazmissiniz. Her ay 100 lira yatirsaydiniz harcliginizdan çoktan kapanırdi o borç. Babanızı arayip nasıl borcu öde dediniz. Aklım dimagim almıyor. Bir anne baba evlada ne emekler veriyor. Evlat böyle yapıyorsa diyecek söz yok. Siz böyle yaparsaniz; eşiniz hayli hayli yapar.
Kişi kendinden bilir işi misali eşini haklı bulanları da bi kefeye koyamadim. En fazla esin sana harclik vermez; ( ki önceki konularında sıkışıklık yasamadigini bu yönden belirtmissin) sende ödeyemez mecbur eşine böyle böyle ceyizim için bişeyler almıştık. Odemeyemiyoruz derdin. Olayı hallederdin. Nasıl hirsinizi alabileceksiniz bilemiyorum. Ben alamazdim.

Esinizden saklamanizin nedeni ne?
Benim annemin en ufak paraya ihtiyaci olsa esim cikarir verir, benden fazla dusunur hatta. Madem boyle bir borc var ve odeyemiyorlar bu zamana kadar siz esinizle odeseydiniz, illa karsilik alacaksanizda onlar size verselerdi.
Esinizin hesap sormasi gereken kisi sizdiniz, aileniz degil.
Butun bunlara izin veren ve esinizi haberdar etmeyen sizsiniz.
Esinizin butun bunlari yaptiktan sonra sizle hicbirsey olmamis gibi konusmasi da ayri olay.

Valla anne hariç herkes haksız bence. Anneniz zamanında eksik olmasın aman oda olsun diye almış sizin için çocukları için evlendikten sonra annenizden babanızdan parayı istemek yerine eşinize evlenmeden önce ben aldım benim borcum deyip ödeyebilirdiniz, hadi söyleyemediniz pazar masraflarından artırsanız yine öderdiniz. Kaldı ki annenizin şahsi harcamaları da olabilirdi sizden para da isteyebilirdi ne var bunda anlamadım Damattan utanmış kızından istemiş oda vermiş kime ne. Eşinizin tepkisi çok çirkin size kızsa okey ama annen annesi ne hakla yapar bunu. Ne diyim allah yardımcınız olsun gerçekten en çok da annenizin çünkü o bir daha damadın yüzüne nasıl bakar nasıl unutur bilemem....

Bir kere esiniz haklıyken haksız duruma düsmüs. Hangi hakla arayip annene kiziyor. Gercekden karaktersiz birisi esiniz. Benim esim olsa bana bile soylemez borcmu var diye. Anne kiz arasinda der. Şok oldum yani. Ayrica siz calisiyormusunuz. Eger calisiyorsaniz. Esinizin yapdigi daha buyuk terbiyesizlik. Üstelik kadinda senin ceyizini almis o parayla keyfi harcamamis. Ayrica diger parada kardesine gitmis. Üc bes kurusun hesabimi yapilir kardesim ya.

Bana gore esiniz hakli..
Kendi agzinizla da babasi gil yapsaydi aynisini zoruma gider diyorsunuz,
eee esinize bu tepki niye madem..
Valla adam yine size carlamamis sakin konusmus askimli canimli.
bir de uste cikmaya calisip madem kizginsin bana niye soylemiyon diyorsunuz..
Kocandan gizlerken aklin nerdeydi dememis size Allahtan..

Ailenizin otelemesini de yanlis buluyorum...
400tl lik bir ceyiz alisverisi + kiz istenirken uc bes masrafin toplam tutari ne olabilir ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…