küçümsüyorum diye algıladı ve konuşmuyor kapattı telefonunu ben beğenmiyormuşum küçümsüyormuşum yaşadığı yeriGercekci olmak lazim simdi.
koye gelin gidiyorsan dugun koy meydaninda olur.
mantikli olan bu sartlarda koye gelin falan gitmemen. Bunun kucumsemekle alakasi yok. Ben de gidemem, duzenim var.
Keske bastan taviz vermeseydin.
iyi yönlerini de silip atmak istemiyorum ama bu anlattıklarım daha ağır basıyor sankiYazık etme kendine, köyde düğün, köye yerleşme neyse de hep ben diyen, duygu sömürüsü yapan, inatçı biriyle ömrünü çürütürsün, iyi düşün. Evlendikten sonra daha cok yoracak bu kaprisler
Üzme kendinii...
biliyorum düşündüm aslında ama olmayacağını kendime itiraf edemiyorum çok güzel farkındayım yoksa herşeyin
Ah canım herkesin iyi yönleri vardır, sevgiline kotu de diyemem ayrıca, ama olgunlasmadigini ve kompleksli oldugunu cok rahat soyleyebilirim. Evlilik cok baska bir sey. Elbette sevdiğin insan icin fedakarlikta bulunacaksin, ama bu tek tarafli olunca baska bir seye giriyor bu. Mutlu olamazsin, mutlu da edemezsin ayrica...iyi yönlerini de silip atmak istemiyorum ama bu anlattıklarım daha ağır basıyor sanki
Zor bir dönem senin için ama eşim hep der ki beni istemeyeni ben hiç istemem seninde onun gibi olman gerekiyor eğer biraz empati kurduğunu anlayacak kabiliyeti varsa yaptığı yanlışları görür düzelir ama sanmıyorum anlattığın bir cümleden ben onun ne kadar inat bencil duygusuz olduğunu düşünüyorum ve öyle görüyorum evlilik iki taraflı fedakarlık istiyor ve öyle sevgiliyken nişanlıyken olduğu gibi bugün küserim yarın barışırım olmuyor aynı evdesin ve artık ailen eşin oluyor eşin ve geleneği göreneği ve eşinin ailesi artık kendi ailene yabancı oluyorsun bence evlilik düşünülmesi gereken bir konu evlilik kadar evleneceğin kişiyide değwrlwndirmelisin sevgi er yada geç biter ama pişmanlıklarını unuturmusun bilemiyorumKızlar canım o kadar sıkkın ki salak gibi ağlıyorum şuan. Erkek arkadaşım var biliyorsunuz ciddi bir ilişki aileler biliyor tanıştılar. askerde şuan kendisi. akşam konuşurken düğünden konu açıldı. düğün gelenek göreneklere uygun olacakmış. ben şehir merkezinde yaşıyorum erkek arkadaşım başka bi ilde bi köde yaşıyor evlenince oraya gidicem kısmet olursa. düğün düğün salonunda olmaz mı kızlar? yok köy meydanında olacakmış düğün düğün salonu olmazmış. bende ben düğün salonunda istiyorum dedim. neden falan deyip durdu. benim onun yaşadığı yeri küçümsediğimi düşünüyor sen benim yaşadığım yeri küçümsüyor musun farkında mısın köye gelin geleceksin farkında değilsen farkına var falan dedi. ben herşeyi kabullendim yaşadığım yerde herşey elimin altında tam merkezi yerdeyim burdan kalkıp bi köye gelin gitmek zaten zor olacak benim için ve şimdiden bunun gibi sorunlar yaşıyoruz. çok alındı bana küçümsüyorsun saygı göstermiyorsun diye hiç bişey demeden kapatyı telefonunu. açmaz da biliyorum. ben ne yapayım kızlar haksız mıyım ? hayatımda bi kez olabilecek bişey bu ve şimdiden sorun yapıyor. sizin gelenekleriniz varsa bizimkide var bizimkiler de düğün salonu isterler dedim sizin de saygı göstermeniz gerek dedim ama yok anlamıyor.
ben şimdi ona 10 kere evlenelim onunda da düğünümüz köy meydanında olsun desem bile hiç bişey değişmez aklına girdi bi kere sen küçümsüyorsun diye. ama ben öyle bi düğün öyle bi hayat işstemiyorum. herşeye karar vermişsin sen tek başına mi evleniyorsun diyorum yok anlamıyor ya. napayım ben şimdiçok seviyorum onu oda beni seviyor ama ödün vermiyor kendinden. benim onun için bişeyler yaptığımı görmek istiyor. düğün salonunda olacağı varsa da olmaz bu saatten sonra diyor. ( küçümsedim ya güya) ne yapacağımı bilmiyorum
Sorunuzun cevabi yazdiginiz metnin icinde sakli.ama ben öyle bi düğün öyle bi hayat işstemiyorum.
Sen her şeyi göze al tamam da o neyi göze alıyor? Sana şımarık muamelesi yapıyor ama kendisi şımarık farkında değil! Benim bildiğim kadın nazlanır erkek de onun nazlanmasına karşılık gönül almaya çalışır. Ama yazdıklarından anladığım kadarıyla taleplerini açıkça ifade eden de o, naz-kapris yapan da... Koşulsuz itaat bekliyor beyefendi! Bu devirde kimse bir başkası için her şeyi göze almıyor. Sen de alma, sen neye tamam dersen ileride sen tamam dedin diyerek yüzüne vurulacak. Ve bu ödünlerin dozu zamanla artacak. İyi düşün daha yaşın çok genç.öyle cimri biri değil böyle düşündüğünü sanmıyorum gerçekten dediğim dedik ve benim onun için herşeyi göze almamı bekliyor
Şehirde de doğal hayat yaşanır illa köyde durmaya gerek yok, ilçeye taşınırsın; sebzeni meyveni köyden getirirsin. Sütünü kaynatıp yoğurdunu evde mayalarsın. Yani bunları şehir merkezinde de yapabilirsin. 22 yaşında sabit fikirli bir erkek var karşında. Henüz tam manasıyla olgunlaşmamış, çocukluktan çıkamamış biri.22 yaşındayız. kopmak istemiyormuş şehir hayatına avmlere karşı doğal hayat istiyormuş
Emin olmadığın her şeyin üzerinde detaylıca düşün. Bodoslama dalma. Emin değilsen biraz daha düşün, tart, irdele. Hiçbir şeyi yapmaya mecbur değilsinemin değilim
Elbette senin de isteklerin var ve o da bunları göz önüne almalı. Evlilik tek kişilik olmadığına göre, kararlar da tek başına alınamaz. Onun dediklerini yapmamanı sevginin yetersizliği olarak görüyorsa sen de aynı taktiği uygula. "Sen beni sevsen benim de düşüncelerimi önemserdin demek ki beni sevmiyorsun" gibi trip at tabii şimdi değil askerden gelinceşalvarlı falan değiller o kadar değil tabi ama köy işte. ben çok sevmem gezmeyi ama avmye gideyim desem iki dk sahile inip bi hava alayım desem 5 dk hasta olsam hastaneye gidecek olsam 10 dk mesafede orda öyle olmayacak bunları biliyorum farkındayım ama ne biliyim onun için kabul etmediğim zaman çok kırılıyor onu yeterince sevmediğimi değer vermediğimi düşünüyor. ama ya ben? benim isteklerim hayallerim? robot değilim ki ben
Kimse belli bir yaştan sonra değişmez, düzelme olayına gelince: karşında sabit fikirli bir adam var. Gelişime açık olsa derdim ki düzelebilir ama bu adam için diyemiyorum.düzelme şansı yok mu acaba
evet haklısın ordayken yapamıyorum zaten ne bileyim çok zor bi karar ama kendimi düşünmek zorundayım artık22 yasinda oldugunu okudum. Aslinda bunlari dert etmek için o kadar gençsin ki daha. Sen simdi gezip tozman lazim, hayatini yasayip, ayni zamanda çalisip para biriktirmen lazim. Yani birak bu nisan, dügün isleri, hele köye gitmek...
Simdi ayril demiyorum, sonuçta dedigin gibi çoçuk askerde, oranin psikolojiside farklidir fakat artik genel olarak ayrilmayi düsünmen lazim. Sonuçta karsindaki adamda senin mutlulugunu zerre kadar düsünmüyor.
düşünüp aklımdan geçirdiğim ama kendime bi türlü itiraf edemediğim ne varsa tek tek yazmışsın. Hepsi geldi aklıma ama dillendirmedim. iyi yönlerini düşünüp durdum. hakkını ödeyemem çok iyiliği de dokundu bana ama kusursuz olmamı bekliyor benden bende onu yapamıyorum. herkesin hata yapma ihtimali var yüksek derecede hemde. ama o bunu kabullenmiyor. doğru olab belli aslında. ve geç bile kalınmış bişey ama şuan askerdeyken yalnızken yapmak en azından geçmişimizin hatrına olmaz. bekleyeceğim umarım herşey güzel olurSen her şeyi göze al tamam da o neyi göze alıyor? Sana şımarık muamelesi yapıyor ama kendisi şımarık farkında değil! Benim bildiğim kadın nazlanır erkek de onun nazlanmasına karşılık gönül almaya çalışır. Ama yazdıklarından anladığım kadarıyla taleplerini açıkça ifade eden de o, naz-kapris yapan da... Koşulsuz itaat bekliyor beyefendi! Bu devirde kimse bir başkası için her şeyi göze almıyor. Sen de alma, sen neye tamam dersen ileride sen tamam dedin diyerek yüzüne vurulacak. Ve bu ödünlerin dozu zamanla artacak. İyi düşün daha yaşın çok genç.
Şehirde de doğal hayat yaşanır illa köyde durmaya gerek yok, ilçeye taşınırsın; sebzeni meyveni köyden getirirsin. Sütünü kaynatıp yoğurdunu evde mayalarsın. Yani bunları şehir merkezinde de yapabilirsin. 22 yaşında sabit fikirli bir erkek var karşında. Henüz tam manasıyla olgunlaşmamış, çocukluktan çıkamamış biri.
Emin olmadığın her şeyin üzerinde detaylıca düşün. Bodoslama dalma. Emin değilsen biraz daha düşün, tart, irdele. Hiçbir şeyi yapmaya mecbur değilsin
Elbette senin de isteklerin var ve o da bunları göz önüne almalı. Evlilik tek kişilik olmadığına göre, kararlar da tek başına alınamaz. Onun dediklerini yapmamanı sevginin yetersizliği olarak görüyorsa sen de aynı taktiği uygula. "Sen beni sevsen benim de düşüncelerimi önemserdin demek ki beni sevmiyorsun" gibi trip at tabii şimdi değil askerden gelinceTelefonda bir kavga ettiğinizde de tamam şimdi konuşmayalım diyerek ertele, aramazsa da aramasın boş ver o seni önemsemiyorsa sen de umursamaz davran. Ne kadar çok üstüne düşersen o kadar naz yapıyor belli ki.
Kimse belli bir yaştan sonra değişmez, düzelme olayına gelince: karşında sabit fikirli bir adam var. Gelişime açık olsa derdim ki düzelebilir ama bu adam için diyemiyorum.
Onu değiştirmeye çalışma olduğu gibi kabullen ama sen de değişme, kendinden ödün verme
aynı bölümden mezunuz o okul biter bitmez askere gitti gelince iş bakıcak kpss tercihi yapacak. bunların umudu olduğu için oraya yerleşme konusunu gözardı edebiliyorumAklini peynir ekmeklemi yedin guzel kardesim.
Ne koyu.....sehir hayatindan bu gencecik yasinda bi omur koye gideceksin.ustelik bu senin isteklerini onemsemeyen bir adamla...
Artik yaslilar bile sehre geliyor yerlesiyor..sen koyde nasil bi hayat bekliyosun...dugunu gectimde sen bi koca sorunu duzelt once...isi gucu ne koydemi calisacak..?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?