Kocaman bir hayal kırıklığı. Bunun için ayrılık olur mu?

Gercekci olmak lazim simdi.
koye gelin gidiyorsan dugun koy meydaninda olur.
mantikli olan bu sartlarda koye gelin falan gitmemen. Bunun kucumsemekle alakasi yok. Ben de gidemem, duzenim var.
Keske bastan taviz vermeseydin.
küçümsüyorum diye algıladı ve konuşmuyor kapattı telefonunu ben beğenmiyormuşum küçümsüyormuşum yaşadığı yeri

iyi yönlerini de silip atmak istemiyorum ama bu anlattıklarım daha ağır basıyor sanki

Üzme kendinii...
Şimdi birazcık acı çekersin ama evlendikten sonra köy yaşamına alışamadığında yıpranıcaksın,sevgilinin hali tavrından belli yıpratıcak seni,değer mi kendini başkası yüzünden yıpratmaya sen çok değerlisin o yüzden ilk önce kendini düşüneceksin,bırak çok istiyorsa seni o merkeze gelir ve düğünü istediğin gibi yapar,sen kendinden ödün verme :)

Köy erkeği birde herşeyi lüks görür seni mutlu edebileceğini sanmıyorum , onların herşeyi kıymetli olur , alışverişi sevmezler
kadınlarada yaptırtmazlar ,

yani bir eşya alacak olsan ne gerek var der durur ,

vallahi sen mutlu olmak için evlenmiyorsun ,

benim duyduğum 2 şehirdede düğün yapan dahi var , kızın ailesinde ve erkeğin ailesinde
ama köylü çocuğa herşey lüks ve şımarlık olarak görür , tekrar onunla evlenmeyi gözden geçlr

Her şeyi olduğu gibi kabullenmek güzel de istemeden "mecburen" yapılan fedakarlıklar gün geliyor büyük ödünlere dönüşebiliyor. Sonucunda da "ben senin için şunu yaptım ama görmüyorsun"a varıyor. Şehir hayatına alışmış birisi için köyde yaşamak zor olur. Düğünü salonda yapma talebinizde sizi haklı buldum ama köydeki insanlar düğün salonuna gelir mi o muamma. Bir de ilk mesajdan anladığım kadarıyla nişanlınız sabit fikirli olmayı geçmiş saygısızlığa varmış zira "ben istedim oldu" düşüncesi saygısızlıktır bana göre. Evlilikte aşk bittiğinde yerini sevgiye, saygıya bırakır bunları iyi düşünmek gerek.
Dipnot: adam askerde yani bazı konuları asker dönüşüne ertelemek de ortamı germeden konuyu kapatmayı sağlar diye düşünüyorum.

biliyorum düşündüm aslında ama olmayacağını kendime itiraf edemiyorum çok güzel farkındayım yoksa herşeyin

22 yasinda oldugunu okudum. Aslinda bunlari dert etmek için o kadar gençsin ki daha. Sen simdi gezip tozman lazim, hayatini yasayip, ayni zamanda çalisip para biriktirmen lazim. Yani birak bu nisan, dügün isleri, hele köye gitmek...

Simdi ayril demiyorum, sonuçta dedigin gibi çoçuk askerde, oranin psikolojiside farklidir fakat artik genel olarak ayrilmayi düsünmen lazim. Sonuçta karsindaki adamda senin mutlulugunu zerre kadar düsünmüyor.

iyi yönlerini de silip atmak istemiyorum ama bu anlattıklarım daha ağır basıyor sanki
Ah canım herkesin iyi yönleri vardır, sevgiline kotu de diyemem ayrıca, ama olgunlasmadigini ve kompleksli oldugunu cok rahat soyleyebilirim. Evlilik cok baska bir sey. Elbette sevdiğin insan icin fedakarlikta bulunacaksin, ama bu tek tarafli olunca baska bir seye giriyor bu. Mutlu olamazsin, mutlu da edemezsin ayrica...

Zor bir dönem senin için ama eşim hep der ki beni istemeyeni ben hiç istemem seninde onun gibi olman gerekiyor eğer biraz empati kurduğunu anlayacak kabiliyeti varsa yaptığı yanlışları görür düzelir ama sanmıyorum anlattığın bir cümleden ben onun ne kadar inat bencil duygusuz olduğunu düşünüyorum ve öyle görüyorum evlilik iki taraflı fedakarlık istiyor ve öyle sevgiliyken nişanlıyken olduğu gibi bugün küserim yarın barışırım olmuyor aynı evdesin ve artık ailen eşin oluyor eşin ve geleneği göreneği ve eşinin ailesi artık kendi ailene yabancı oluyorsun bence evlilik düşünülmesi gereken bir konu evlilik kadar evleneceğin kişiyide değwrlwndirmelisin sevgi er yada geç biter ama pişmanlıklarını unuturmusun bilemiyorum

Şehirden kalkıp köye gelin gitmek zaten başlı başına bir fedakarlık sevgilinin bunu görmemesi çok üzücü. Köyde yapamazsın zaten yazık etme kendine. Birde bu kadar düşüncesiz dediğim dedik birisiyle nasıl mutlu olacağını düşünüyorsun ki? Bukadarcik mesele için bile günlerce telefonu açmayan adamla omurmu geçer? Bırak sende arama birazda kendini dusun. Ve artik iyice dusunmeye basla sonradan pisman olmaman icin.

Birde köylülerde az çok sinsilikte var güya sen onu küçümsüyorsun deyip her istediğini yaptırmak , şeytanın aklına dahi gelmez , vallahi nişanlın işi biliyor , hem ucuz hem kızı caydırır kendi istediği gibi olur uğraştırmaz kız kısmı bu sinsilik evlendikten sonrada devam eder hep onun dediği olacak , giyim kuşam yemek akraba ziyaretleri çocuk doğurman artık gerisini sen düşün

öyle cimri biri değil böyle düşündüğünü sanmıyorum gerçekten dediğim dedik ve benim onun için herşeyi göze almamı bekliyor
Sen her şeyi göze al tamam da o neyi göze alıyor? Sana şımarık muamelesi yapıyor ama kendisi şımarık farkında değil! Benim bildiğim kadın nazlanır erkek de onun nazlanmasına karşılık gönül almaya çalışır. Ama yazdıklarından anladığım kadarıyla taleplerini açıkça ifade eden de o, naz-kapris yapan da... Koşulsuz itaat bekliyor beyefendi! Bu devirde kimse bir başkası için her şeyi göze almıyor. Sen de alma, sen neye tamam dersen ileride sen tamam dedin diyerek yüzüne vurulacak. Ve bu ödünlerin dozu zamanla artacak. İyi düşün daha yaşın çok genç.

22 yaşındayız. kopmak istemiyormuş şehir hayatına avmlere karşı doğal hayat istiyormuş
Şehirde de doğal hayat yaşanır illa köyde durmaya gerek yok, ilçeye taşınırsın; sebzeni meyveni köyden getirirsin. Sütünü kaynatıp yoğurdunu evde mayalarsın. Yani bunları şehir merkezinde de yapabilirsin. 22 yaşında sabit fikirli bir erkek var karşında. Henüz tam manasıyla olgunlaşmamış, çocukluktan çıkamamış biri.
Emin olmadığın her şeyin üzerinde detaylıca düşün. Bodoslama dalma. Emin değilsen biraz daha düşün, tart, irdele. Hiçbir şeyi yapmaya mecbur değilsin
Elbette senin de isteklerin var ve o da bunları göz önüne almalı. Evlilik tek kişilik olmadığına göre, kararlar da tek başına alınamaz. Onun dediklerini yapmamanı sevginin yetersizliği olarak görüyorsa sen de aynı taktiği uygula. "Sen beni sevsen benim de düşüncelerimi önemserdin demek ki beni sevmiyorsun" gibi trip at tabii şimdi değil askerden gelince Telefonda bir kavga ettiğinizde de tamam şimdi konuşmayalım diyerek ertele, aramazsa da aramasın boş ver o seni önemsemiyorsa sen de umursamaz davran. Ne kadar çok üstüne düşersen o kadar naz yapıyor belli ki.

düzelme şansı yok mu acaba
Kimse belli bir yaştan sonra değişmez, düzelme olayına gelince: karşında sabit fikirli bir adam var. Gelişime açık olsa derdim ki düzelebilir ama bu adam için diyemiyorum.
Onu değiştirmeye çalışma olduğu gibi kabullen ama sen de değişme, kendinden ödün verme

biz ne yazarsak yazalım sen sanırım yine evleneceksin unutma evleneceğin kişi inat
asla senin dediklerini yapmayacak ,bunu bil

Aklini peynir ekmeklemi yedin guzel kardesim.
Ne koyu.....sehir hayatindan bu gencecik yasinda bi omur koye gideceksin.ustelik bu senin isteklerini onemsemeyen bir adamla...
Artik yaslilar bile sehre geliyor yerlesiyor..sen koyde nasil bi hayat bekliyosun...dugunu gectimde sen bi koca sorunu duzelt once...isi gucu ne koydemi calisacak..?

evet haklısın ordayken yapamıyorum zaten ne bileyim çok zor bi karar ama kendimi düşünmek zorundayım artık

Annemlerin koyde yazlık evi var, yazın 20 gunluğune bnde giderim hep ama 20 gunun sonunda koşarak evime donuyorum. Ve orda yiyip içmek, gezmekten başka da yaptığım bşy yok, ama herşeye rağmen alışmışız şehir hayatına. Çok zor. Helehele tamamen yerlşmek

düşünüp aklımdan geçirdiğim ama kendime bi türlü itiraf edemediğim ne varsa tek tek yazmışsın. Hepsi geldi aklıma ama dillendirmedim. iyi yönlerini düşünüp durdum. hakkını ödeyemem çok iyiliği de dokundu bana ama kusursuz olmamı bekliyor benden bende onu yapamıyorum. herkesin hata yapma ihtimali var yüksek derecede hemde. ama o bunu kabullenmiyor. doğru olab belli aslında. ve geç bile kalınmış bişey ama şuan askerdeyken yalnızken yapmak en azından geçmişimizin hatrına olmaz. bekleyeceğim umarım herşey güzel olur

Ayrica calismayacakmisin? Biz esimle severek evlendik..istanbul maltepeden konya merkeze gelin geldim.universteyide bu sehirde okumama ragmen bazen ariyorum alistigim sehri...
Esim bana nisanliyken birak koyu ilcede yasayalim misal deseydi kiyametleri koparirdim.fedalarlik mecburiyet varsa yapilir.tayin olur baska bisey olur.
Ama sizin seviliniz tamamen keyfinden istiyormus..
Yeri gelecek bunalacaksin iki magaza gezmek isteyeceksin yeri gelecek arkadasinla bir kafede bulusmak isteyeceksin.evlilik bir haftalik bi olay degil...iyi dusun..karanlik gozlukleri cikar gozunden...

aynı bölümden mezunuz o okul biter bitmez askere gitti gelince iş bakıcak kpss tercihi yapacak. bunların umudu olduğu için oraya yerleşme konusunu gözardı edebiliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…