Kocanın sürekli alay etmesi

Eski sevgilim bana bunu çok yapardı. Bence güzel ve bakımlı bir kadınım, garip bir şekilde ciddiye almazdım. Ayrıldıktan sonra içten bir konuşma geçti aramızda, neden öyle yaptığını sordum, "güzel olduğunu farketseydin beni terkederdin" dedi. Aldattığı için terketmiştim bu arada. Bu tipler aldatır. Çünkü yanındaki kadını kaldırabilecek özgüvene sahip değiller. Kendilerini ezik hissedip, görsel olarak o kadından daha az dikkat çekici biriyle aldatırlar ki kendi küçük beyinlerinde kadına üstünlük kurabilsinler. Ayrılamam diyorsanız kesinlikle altta kalmayın, zaten özgüvensiz birisi belli ki yakın geçin. Bir daha iltifat ederken bile iki kere düşünsün bırakın aşağılamayı. Bu insanlarla düzgünce oturup konuşamazsınız.

‘Şaka yapıyorum’ başkalarını aşağılayanların en sık kullandığı bahane. Abartmıyorsunuz, size psikolojik şiddet uyguluyor. Ayağın yamuk, dötün şöyle komik bir şey değil, espiri hiç değil. Bu tür şeyler yapanların özünde
ciddi özgüven eksikliği oluyor. Aynı modeli bizim lisede vardı. Eğer boşanamıyorsanız siz de onu onun yöntemiyle ezin. Herkesin mutlaka kusuru vardır. Size her ‘espiri’ yaptığında siz de gülerek onun fiziksel özelliklerini espiri haline getirin. Bıkmadan usanmadan o her size laf ettiğinde aynı karşılığı verin. Bir süre sonra size laf etmeye korkacak. Bizim lisede herkese sataşan zorba bu yöntemle susmuştu. Arada ağzından kaçırsa hemen özür diliyordu. Emin olun size bu lafları eden kişi aslında kendi özgüven eksikliğinden bunu yapıyor. Sizin özgüveninizi de kendiyle aynı seviyeye çekiyor.

Ben de küçükken hep görünmez olmak isterdim, şimdi sebebini anlıyorum

Konu sahibi kızım için diyorsun da en azından kızın için sesini çıkar artık. Benzer model babayla büyüdüm, muhtemelen siz fark etmiyorsunuz ya da kızınız küçük diye henüz ona da sataşmamıştır ama bu tipler ilerde kızınıza da laf edip durmaya başlayacak.Çünkü kusurunuzdan dolayı değil kendi narsistik karakterinden dolayı her şeyinize laf ediyor. Aynı baba benim başımda da var ve annem sessizdi sizin gibi. Çocukken tüm özgüvenimi yıktı o laflar. Büyüyünce cevap vere vere susturmayı başardık. Siz de susmayın lütfen.

Eniştem de aynı böyleydi. Sürekli ablamı "takılıyorum" adı altında eleştirir, alay ederdi. Kilosuyla en çok da. En son ablamı aldattı
Siz de madem kilonuza biraz dikkat edin ya.belli ki gerçekten kilo konusunda ailecek sıkıntılısınız.
Haaa tabi ki hiçbir şekilde eşlerinizin yaptığını hafifletemez bile ama ben bazı üyeler gibi neye benzerseniz benzeyin sevgiyle ilgisi yok diyecek kadar da insancıl bakamıyorum.ki belli ki benim gibi erkekler de var.dediğim gibi hafifletmiyor.o zaman sizinle.adam gibi yolları ayırıp, beğendiği biriyle birlikte olmaya çalışacaktı.
Burada bazı üyeler her tarafım çatlak içinde 80, 100 kiloyum.buna rağmen kocam bana tapıyor tarzı yorumlar yapıyor.bu kadarı da fazla açıkçası.katılmıyorum.karşı tarafa biraz saygı da lâzım.herkes bu kadar insancıl olmak zorunda değil, kimse kimseyi koşulsuz sevmek zorunda da değil ama dalga geçmenin özrü yok.evlenirken de kiloluysanız tamamen haklısınız, evlendikten sonra kilo aldıysanız bir derece hatanız olabilir.yine de iyi birinin yapacağı iş değil.
Lafımı geri alıyorum 66 kilo o kadar da fazla değip.bem de öyle deyince en az 70,80 sanmıştım.5 kilo verseninz yetermiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evlenirken yanımızda çocuklarımızla gitmiyoruz cicim. Ablam 2 tane filinta gibi evlat büyüttü. Saçını süpürge etti. Eniştemi adam etti. Sadece doğum yapıp kilo aldı diye bu muamele hak mı yani

Evlenirken yanımızda çocuklarımızla gitmiyoruz cicim. Ablam 2 tane filinta gibi evlat büyüttü. Saçını süpürge etti. Eniştemi adam etti. Sadece doğum yapıp kilo aldı diye bu muamele hak mı yani
Haklısın valla.madem o kadar dış görünüş delisisiniz neden evlenip çoluğa çocuğa karışıyorsunuz.gezin bekar kadınlarla rahat rahat.hem karnım doysun hem pastam dursun gerçekten.aile demek maneviyat demek.maneviyat yerine dış gorünüşü ön plana alan dediğin gibi aile, çoluk çocuk işlerine girmemeli.

Aynen öyle. Yoksa ablam iyiydi yani. Ama iki sezaryenden sonra çok toparlanamadı. 3 erkeğin peşini topladı sürekli. Ve sürekli çalıştı. Şu an durumları iyi hepsi ablamın sayesinde oldu. Enişteme verdiği destekle. Biliyosun erkek ne kadar kazanırsa kazansın(uçuk miktarlar hariç) kadın savurgan oldumu olmuyor. Ablam hep tuttu

Yanındaki eşini o görüp edip seçmiş, siz onun genlerinden gelme kişilersiniz.eee kendisini beğenmemiş oluyor aslında.madem doğru düzgün genlere sahip olsaydın ,bir de çocuk yapmışsın utanmadan demek lâzım.

Kızınıza da mı kötü davranıyor?
Hani kızınız için çekiyordunuz?
Çocuk şuan küçük belki tam anlamıyor ama büyüdükçe öyle bir babayla büyümek, tüm hayatını etkileyecek.
Gerçekten çocuğunuzun düşünüyorsanız, evliliğe bu şekilde devam etmek doğru bir karar değil.
Yakışıklı kendisi ama kusur dersen bana ve kızıma davranışları yüzünden gözümde tipinin değeri kalmadı hhi

Yanliz degilmisim. Kokulara karşı aşırı hassasım. Esiminde annesi cok ter kokusuna sahip. Ve eşimde max 2 gun yıkanmasın ter kokusu oluyor. Sanirim ben öyle olsam her gün duş alirdim birak 2 gun yikanmayi Zamanla bende şakayla soyledim bu aralar ciddi ciddi söylüyorum. Kızımda onlara benzemis

ablam kilolu diyen konu sahibi değil, başka bir üye

Kesinlikle katılıyorum siz de ona yapın aynısını şakaya getirin getirin gömün. Dişlerini fircalamayiyorsa yosun tutmuş diye dalga geçin kokuyorsun diyin asla acımayın o size psikolojik şiddet yapıyor siz de yapın.

Başak burcudur kesin. Burçlara inandığım için değil ama çocukluğum başak olan ablamla geçti. O da öyleydi, beni sevdiğini bilirdim ama hep bir şeyleri eleştirirdi.

Kendi öz güveni yok bizi aşağıya çekmeye çalışıyorlar diye düşünmeyin yapıları bu. Ablamdan çektim, yetmedi gittim başak burcu adamla evlendim. Eşimde öyle, öyleydi demiyorum hala öyle.

Yemek yapardım, güzel olmuş da diye başlardı. Cümle sonunda o da eki varsa eleştiri geliyor demektir. Saçım, makyajım ev işleri aklınıza ne gelirse eleştirir. Düşünün gözüme çektiğim kaleme bile öyle değil de böyle yap diye akıl verir.

Ben de sizin gibi gün geçtikçe aşağıya çekilmeye başlamıştım. Sonra gözümü kv. açtı. Annesine, kız kardeşine de zamanında çok yapmış. Sen de aynısını yap, değiştiremezsin ama için soğur dedi.

Sonrasında yemek yaparken yanıma çağırır, suyunu ne kadar koyayım, baharat ne kadar olsun, kaç dk. pişsin diye sorardım. Sofraya oturunca da ayy bu hiç olmamış neden sana sorduysam derdim. Dışarı çıkmaya hazırlanırız, o gömlek olmadı, gömlek güzel de sana olmadı sanki derdim. Ayakkabı alırdı, bunu çok mu aradın derdim. Yine yapıyor ama karşılık görünce dozu düştü ya da ben baş eder oldum.

Sadece size karşı mı böyle yoksa bendeki model gibi herkese mi salça.

Aynısını ben olsam ona yapardım bakalım nasıl oluyomuş?? bi de üstüne süslenirim gezerim onu da almam yanıma madem beğenmiyo ay okuyunca bile sinir oldum adama

Canim benim o daha genç ,daha zayıf , daha cilvelisini bulmuş olmasin dikkat et.Erkekler daha genç bakimli biri kendilerine ışık yakinca adam olduklarını sanip bizi begenmiyorlar.Asagilama vs sonra aldatma.Siz neden deyincede e ben sana anlatmaya çalıştım vs diye yalanlar.
İnşallah yanilyorumdur.Dikkat edin sizi ezmesine izin vermeyin

Benimde aklıma Başak olabileceği geldi.kendimden biliyorum çok kötü bu huyum bazen günlerce vicdan azabı çekiyorum . Ama tutamıyorum şu çenemi .He sevmediğimden mi asla .aksine sevdiğim insanları eleştiririm . Mesela koku benim de çok hassas noktamdır dışardan biri evime geldi mi direkt banyo derim .ya da gelecek olan huyumu bildiği için duş alıp gelir ama asla olmayan şeyi söylemem. Birde partnerimi seviyorsam ona hissettirmeden eleştiri yaparım ,dank diye sen kokuyorsun, kilolusun demem . Sanırım eşi sevmiyor , ve sevmediği için eleştirilerini acımasızca yapıyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…