Öncelikle sadece ismiyle hitab etmeye başlasın.Ara sıra cığım ciğim takıları eklesin.Ondan bireysel birtakım konularda yeri geldikçe yardım isteyip,gruptan ayrı yapılabilecek bir faaliyet bulsun.Benim zaten kısmetim var diyerek belki o,kardeşinizin tepkisini ölçmek istemiştir.
Kardesim diye hitap etmesin
Hatta hicbir erkege oyle hitap etmesin
Bastan ofsayt
Yazik etmesin enerjisine umutlarina.kirilinca toplayamiyor insan.
O kardesim demesin normal davransin bir erkek isterse yapar soyler gelir ugrasir. Gitgellere boyle imalara gizeme gerek yok. Tertemiz kalplere yerlesir insallah..
Biraz yorumlara baktim. Başka erkekle kiskandirna, bozma durumlarini hiç karistirmasin bence herkeste tutmaz o. Karsimdakinin baska bir kadinla ilgilendigi hissine kapilirsam ben uzaklaşirim, elden gidiyor diye ustune düşmem mesela...
En iyisi iliskilerini okul disina da tasisinlar. Bir kahve olur, alisveris olur artik ilgilendigi birsey olur. Biraz ikili kalirlarsa birseyler netleşir gibi, yoksa böyle baya uzayacak gibi duruyor.
Bir gün grup dışında özel bir soru sorsun sadece ona .. ne bileyim belki çocuk sinemayla alakalıdır , “ya gerilim tarzı bir film izleyeceğim sen film konusunda iyisin bir tavsiyen var mı diye sormak istemiştim “ gibi mesaj atıp , sohbetin ilerleyip ilerlemediğinden de birşeyler anlayabilir belki .. ay benim sizin gibi bir ablam olsa bende yardımcı olsun derdim ama insan en yakınına yardımcı olamıyor sanırım :)
Yok zaten flört ediyormuş durumu olmayacakBu çocuk biraz da utangaç ama. Flört adayı varmış zaten diye iyice kendini geri çekebilir de.
Kardesin ona kardesim.demesin mesela
Ismini soylesin ya da Ahmetcim.desin arada mesela.
Cocugun konusmalari da degisirse ilgisi var demektir
Kisa.zamanda belli eder.cocuk kendini bence
Gozlemlesin
Ama.cocuk hala kardesimli konumaya devam ederse umit yok.benve
Bak bak bakkk güzelmiş bu vallaSeni Cenk diye kaydetsin kafe ortamındayken ya da bu çocuk yanında oturuyorken telefonu masanın ortasına koysun öncesinde haberleşin ve sen o anlarda ara çocuk görsün cenk adını kardeşin alsın telefonu pardon diyip çıksın dışarı sonra girsin içeri ama hiç açıklama yapmasın eğer sorarsa ilkokuldan sınıf arkadaşım görüşelim diyor falan desin bakalım mimikleri tepkileri cevapları nasıl olacak. Yani "eyvah kız elden gidiyeeahh" diyecek mi
Yok zaten flört ediyormuş durumu olmayacak
Cenk diye biri var kızımıza ilgisi var ama kızımız nötr bu algı olacak
Yani cenk kim dediğinde "ya ilkokul arkadaşım tanısan çok seversin çok iyi çocuktur o da bu okulu çok istedi ama olmadı şimdi yeniden hazırlanıyor" gibi gibi ortaya konuşup ilgisini ölçecek. Mesela bana bunu hoşlandığım insan söylese sözcüklerle belli etmesem bile sinir olupbu emojinin baktığı gibi bakarım illa ki 30 saniyeliğine de olsa
Onun için uğraşacak ama bizimki de utangaç anacım, biraz yırtık olsaydı. Bana çekmiş. :)
O zaman yarı yıl tatiline kadar sabretsinOnu yapamam belli ederim ben dedi. Bizimki de bir cins yani öyle çetrefilli şeyler yapamaz. :)
Utanmasini gerektirecek birsey yok. Romantik gorusme gibi birseyler ayarlamasin zaten normal arkadaslarin yaptigi seyler neden olmasin?
Erkek arkadaslarimla okul disinda da gorusurdum illa arada bisey olmasina gerek yok ki. Kardesin hoslandigi icin ne yapsa duygularinin belli olacagi hissine kapilip cekiniyor bence ama normal arkadaslar da disarda gorusebilir degil mi?
Erkekler begendikleriyle ugrasır.Kızdırır, şakalar yapar, şımarır
O zaman yarı yıl tatiline kadar sabretsin
Hala bu durum devam ederse final sınavının bi gün öncesinde herhangi bi defterini istesin eve gelince duygularını yazsın bi sayfasına ve o sayfaya renkli sticker yapıştırıp belli etsin yani çocuk eline alınca sticker sayesinde direkt o sayfayı açmalı, finalin son günü teşekkür edip versin defteri çocuğa ve beklemede kalsın sonucu ne olursa olsun araya zaman girmiş olacak iyi olursa ne ala olumsuz olursa da araya zaman girmiş olacak her türlü toparlar kafasını.
Ünide bi arkadaşa bu yöntemi önermiştim denedi ve sonrasında biraz flörtleşip ııh çocuk hoşlandığım tarzda değilmiş diyip bırakmıştı haspa, o kadar kafa yorup yöntem geliştirmiştim oysa ki
Nedense benim gözümde herkese mavi boncuk dağıtıp, çaktırmadan flört etmeyi seven biri canlandı
Kardeşin ilgisini belli ederse üzülecekmiş gibi geliyor. Malum böyle tipler elde etme egosunu yaşayınca birden ilgi alakayı kesiverir. Ama tanımıyorum tabi yanılıyor da olabilirim.
Ona özel şeylere dikkat çekebilir mesela,grupla beraber olsalar bile diyelim,çayı şekersiz veya kahveyi sütlü seviyorsa arkadaşı,kardeşiniz onun bu durumlarını değerlendirsin.Çay ikramını kardeşiniz yaptığı bir günde onunkini şekersiz getirip,sen böyle seviyorsun değil mi diyerek ikram etsin.İlgisini böyle küçük şeylerle belli edebilir yavaştan.
Çocugun kardeşinize ilgisi var bence. Gelişmeleri haberdar edin bizede:) inşallah güzel şeyler olur
Benim kısmetim var zaten dememiş mi, bu net bir cevap gibi geldi bana.
ast bacım ne yahu
çocuk bütün kızları potansiyel bana yürür bunlar diye görüp önlem mi alıyor?
kardeşin bacım deme lazım olur desin direk bodozlama girsin diyecemde kardeş kimin kardeşi diye bakınca o ihtimali göremedim:))
yorumlardan kardeşim demeyi bıraksına sonuna kadar katılıyorum.
az böyle takılsın, ismiyle hitap etsin nabız ölçsün.
duruma göre gene konu açın bence.
Hahaha aynen biz iki kardeş bu konularda aynı utangaçlıktayız. Doktor civanım konusunda size az çektirmedim ehehe. Allahtan doktor biraz yırtıktı, bu çocuk öyle değil gibiymiş ama. Kardeşim de benim gibi. Ya ben de çok söyledim kardeşim, brotherım demeyi bırak diye de o bana öyle hitap edince ben sanki yürüyormuşum gibi hissediyorum ya gerçekten kısmetim var demesi doğruysa diyor. Benim gibi işte, çok detaylı düşünüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?