Kredi mi altın mı ?

5-10 bin değil orası yanliş anlaşılmış. Arabanın fiyatı kadar krediden bahsediyorum. Eşim ticaretle uğraşıyor Allah korusun yarın bir gün birşey olsa benim de gelirim yok onu düşünüyorum
O kadar zor durumda kalırsan altinlarini bozdurursun. Zaten diğer türlü de altınlarını vermen gerekmiyor mu?
Altın da versen kocan bir anda batarsa altinlarin havaya gidecek, kredi de çeksen kocan bir anda batarsa altınlarını vereceksin, yine altınların havaya gidecek.
Aynı kapıya çıkıyor...
Ha dersen ki 'kocacigim ayağını yorganına göre uzat,paran yoksa alma. Benden sana zırnık yok' o zaman evet, her durumda kârlisin. Ama eger yardim edeceksen kredi çek gitsin , derim ben

Yorumların hepsini okumadım ama şunu diyeceğim;
Kredi faizleri iyice düştü.
ben geçen hafta kredi çekip külçe altın aldım. Ödeyeceğim faizden kat kat fazla değeri artacak altının.
Sizin yerinizde olsam kredi çeker altınları saklardım.

Yorumları okumadım, güzel yorumlar gelmiştir emiminim.
Faiz çekmede hassasiyetiniz yoksa ben kredi tarafında oyumu kullanıyorum. Şuan kredi faiz oranı çok düşük seviyede. Enflasyon ile oranlarsak , sizin borç enflasyonun altında kalacak. Ve kredi ödemeleri sabit gider olduğu için her sene daha rahat ödeyeceksiniz.
Allah korusun bir sıkıntı yaşasanız o zaman altın bozdurup borcu kapatırsınız. Ayrıca altın fiyatının önümüzdeki süreçte daha değerleneceğini umuyorum. Sonunda ydt de yazayım

5-10 bin değil orası yanliş anlaşılmış. Arabanın fiyatı kadar krediden bahsediyorum. Eşim ticaretle uğraşıyor Allah korusun yarın bir gün birşey olsa benim de gelirim yok onu düşünüyorum
Sizin geliriniz yoksa size kredi vermezler zaten.

Kredi borcu evlilik birliği içerisinde alınmış olsa bile, yükümlülük yanlız borçlu kişiye aittir. Edinilmis mallarda, (araç gibi )eşler hak sahibir, karar sizin.

Eşiniz haklı
Altının değeri düşmüyor sattığın altını geri yerine alamıyorsun.
Kredi çekip ödemek daha mantıklı

Eğer boşanmak gibi bir düşünceniz yoksa evlilikte krediyi kimin adına aldığınızı bir önemi yok bence

Şimdi diyecem ki güvenme olmayacak güven diyecem olmayacak yani adamın yapısını bilemiyoruz canım . Mesela ben eşime gözüm kapalı bir trilyon verseler çekerim .Ama ablam eşine bin TL bile çekmez hatta bensiz belki başvurur diye kimliğini dip köşe saklıyor . Biraz güven meselesi bu işler .Allah korusun yarın ne olacağı belli olmuyor bu hayatta ki niye kredi altın varken bir de faiz ödeyeceksin altından kazandığının kaç katı faiz ödemektense en iyisi altını satıp almak sonuçta arabada değerleniyor .

5 10 bin gibi bir kredi hemen ödenir ailenize neden yansitiyorsunuz siz çekirdek ailesiniz artık sonuçta ne alınırsa ortak dah şimdiden bir güvensizlik potansiyeli var yani

Annem öyle diyor kredi çekersen cıngar çıkarırım diye kapattı telefonu en son
Ay ne alaka annenize ne oluyor o zaman eşiniz kredi çekerse kaynananizda yatsın yerlere anne fena kızım siz artık aile oldunuz alinmisin kötüsü olmaz siz biseyler sahibi oldukça gurur duyarız diyeceğine CİNGAR çıkarırım diyor

Biri bana annem böyle dedi dese hiç bana güven felan bile demem direk evliliğimi sorgularım

Ben ne yapayım nerelere gideyim hiç bilmiyorum, arabayı aldık altınları bozdururak, eşimle aramda hiçbir sıkıntı yok sen üzülme çalışır çabalarız altınları yerine koyarız önemli olan senin içinin rahat etmesi dedi, bu adam böyle söylerken benim annemin ablamın davranışları bana o kadar anormal geliyor ki o kadar şaşırıyorum ki ya da ben mi hatalı düşünüyorum bilmiyorum bir tek babam benim arkamda, anneme dün telefonda yine dil döktüm ben bir bireyim bu benim hayatım vs diye , bana dediği şu “ sen benim malımsın, senin üstünde söz sahibi olan tek kişi benim” . Anne o demek mal falan kimse benim üstümde söz sahibi değil diyorum. Sen benim çocuğumsun ben ne dersem o diyor. Ablam az önce yazıyor araba kimin üstüne ruhsatın fotoğrafını at diyor, ben karışmıyım karışırsam tartışırız çünkü diyor. Ne desem ne yapsam boş. İkisinin de huyu böyle kabul. Madem değiştiremiyorum umursamamayı nasıl becerebilirim ?

Böyle bir zihniyete sahip insanlara niye bir şey anlatıyorsunuz ki? Eşlerin arasında olan her şeyi aileler bilmek zorunda değil. Aranızda geçen her şeyi anlatmazsanız onlara da yorum yapma hakkı doğmaz. Kendimden bir örnek vereceğim. Evlendiğim ilk zamanlar benim annem de maddi durumumuza karışmaya çalıştı. Ben bir sıkıntı yok dedikçe onu kim ödüyor bunu kim veriyor filan diye hiç üstüne vazife olmayan sorular sormaya devam etti. Ben de en sonunda terslemek zorunda kaldım eğer zor durumdaysak ve yardım etmeyeceksen (ki etmeyeceğini biliyordum/zor durumdaysak sadece söylenecekti) boşuna karışma dedim. O günden beri daha hiç sorgulamadı kim neyi ödüyor. Bazen güzel laftan anlamıyorlar. Siz de ona göre davranın.

Yazmayacağım dedim ama dayanamadım. Ben de araba bakıyorum, aldıktan sonra babama haber vereceğim(annem hayatta değil). Ev alırken de tapuyu aldıktan sonra haber vermiştim. Üstelik sizin annenizin mantığına göre babamdan habersiz sakız almamam gerek; bekarken, evlilik aşamasında, evlendikten sonra her zaman maddi manevi yanımda oldu, ama bu hayatımın tek karar merciği olduğunu göstermez. Zaten kararlarıma da hep saygı duymuştur, ne evin ne de arabamızın kimin üzerine olduğunu, krediyi kimin çektiğini, altınlara ne yaptığımızı sormamıştır bile, bilmesi gerektiği kadarını yeri geldi mi söylerim ben.

Ama şöyle bir durum var babam için evlilik BİZ olmaktır, evlenmeye karar verdiğimi söylediğimde tek konuşması bunun üzerineydi. (Annem çalışmazdı, ama edindikleri tüm evler hep annemin üzerine yapılmıştır.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…