- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
- Konu Sahibi Dandinidastana2
-
Tezsiz yüksek lisans mezunuyum. Evlenmeden önce çalışmak zorundaydım ve evlendikten sonra da 1yıl devam ettim borçlarımızı kapatmak için. Üniversiteden sonra toplam çalışma hayatım 5yıl sürdü. Ama bitmesini iple çektim.. Çalışmak bana kabus geliyor. Eşim asgari ücretle çalışıyor ama bununla yetiniyorum çünkü bana göre çalışmaktansa aza kanaat etmek büyük mutluluk. Böylece hem evime hem eşime hem kendime daha verimli olabiliyorum. Ayrıca mutluluğun tek formülü iman, sabır ve dua.. Siz kendi isteğinizle mi işten ayrıldınız
Depresyona vakit yok diyen bir üye olarak cevap verme ihtiyacı hissettim. Buradaki kasıt tabi ki depresyona vakit ayırmak değildir. Negatif düşüncelerle bilinçaltını doldurmaya vakit yok demek istiyoruz. Nitekim depresyonun çıkış noktası boşluk hissi ve bu his üzerine kendini bolca doldurma eğilimidir gibi geliyor, gerçi siz doktorsunuz daha iyi bilirsinizKarakterinize gore degisir bence. Mesela ben evde yapamam. 1 haftadan sonra daralmaya baslarim.
Bir de meslegim dolayisiyla evde oturma luksum olmadigini dusunuyorum, bu kadar doktor acigi varken vicdanim rahat etmez
Depresyona vaktim yoktu demis cogu uye, vakit ayrilmayi bekleyen bir durum degildir tabi ki:)
Herşey para değil ki..Asgari ücretle geçinip mutlu mu oluyorsunuz?
Yaa deniz,avatarındaki resim senin bebişin mi?Ya ben onun bakışlarını yerim,nazar değmesin yavruyaBen ben ben .Mutluyum.
Huzurluyum.
Eşimin çok iyi olması bana çok değer vermesi çok büyük etken.
Herkes aynı olamaz. Ama biraz açıkla neden? Yani seni rahatsız ve mutsuz eden şey ne tam olarak?
Aldığım eğitimle kendime denk eğitim seviyesi yüksek bir eşim oldu. Çocuklarımın özel hocaya ihtiyacı yok, her türlü derste bilgim var, ingilizcem dahil. Bilinçli bir şekilde hayata hazırlıyorum onları, bu da genel kültürüm sayesinde. Kendimi geliştirmeyi sadece ana dilimde değil yabancı dilimle de başarabiliyorum yabancı kaynakları okuyarak. Eşimi yurtiçinde ve yurtdışında yanında gururla temsil edebiliyorum. Tüm bunları da eğitimime borçluyum, çalışma hayatıma değil.Madem evde cocuklarimiza bakacaktik, bidaha o gunler hic gelmeyecekti nicin yillarca ailelerimize yuk olup okuttuk kendimizi.ve kontenjan isgal ettik
O halde kiz cocuklarinida okitmayalim.zaten evlenip cocuk buyutecekler.
Bu yorumum evde oturmayi dogru bulanlara gelsin.
Keske oyle olsaydi ama genlerde yatan bir hastalik maalesef depresyonDepresyona vakit yok diyen bir üye olarak cevap verme ihtiyacı hissettim. Buradaki kasıt tabi ki depresyona vakit ayırmak değildir. Negatif düşüncelerle bilinçaltını doldurmaya vakit yok demek istiyoruz. Nitekim depresyonun çıkış noktası boşluk hissi ve bu his üzerine kendini bolca doldurma eğilimidir gibi geliyor, gerçi siz doktorsunuz daha iyi bilirsiniz
Çalışmayınca bu şekilde ruhsal sorun yaşıyorsanız emin olun çalışınca çıkılmaz bir girdabın içinde bulursunuz kendinizi. Halinize şükredin yerinizde olmak isteyen nice çalışan kadın var :)Lisans mezunu evli ve cesitli nedenlerle calismayip hayatindan memmun olan varmi aranizda.bircok ruhsal sorunlara uol acti bende.zaten var olan sorunlari unutmama degil buyutmeme sebep oldu.depresyonuma depresyon katti.acaba depresyonsuz ev hanimi varmi.yollari neler
Kraliçe limoncu içiin üç kere yaşaben ben ben valla cok iyi böylee ohh esimin maas kartı bende kredi kartı bende gezmeye falan da karısmaz her sene tatil planlarını ben yaparım özel günlerde altın olur hediyeler ben beyeniririm benden 1 tane daha yok duya cok guzel yasamaya bakkk keyfini cıkar tabi ask evliligi yaptım cok kücüktim ama bu arada bu sene üni sınavına 1 kere daha girdim güzel bi bölüm kazanırsam ordan devam edicem
Lisans mezunuyum çalışıyordum yıllardır da çalıştım ocak ayında işten ayrıldım . Tüp bebek tedavisi için ama depresyona daha girmedim. Kendinizi oylayacak bişeyler bulmaya çalıştınız mı ?Lisans mezunu evli ve cesitli nedenlerle calismayip hayatindan memmun olan varmi aranizda.bircok ruhsal sorunlara uol acti bende.zaten var olan sorunlari unutmama degil buyutmeme sebep oldu.depresyonuma depresyon katti.acaba depresyonsuz ev hanimi varmi.yollari neler
Evet canım benim. :) orda daha iki haftalıkti. Teşekkür ederim.Yaa deniz,avatarındaki resim senin bebişin mi?Ya ben onun bakışlarını yerim,nazar değmesin yavruya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?