Mecburum evliliğe

Ya pardon ama şaka mısınız siz?

Mevcut adayları iki cümleyle tarif edip bizim oylamamıza sunmanızı zaten geçtim de, hayatınızın en derin kararını doğru aldığınıza emin misiniz? İnsanlara yaranmak için hayatınızın geri kalanını gönülden seçmediğiniz, belki de sevemeyeceğiniz bir erkekle geçirmeyi cidden düşünüyor musunuz? O kadar âciz misiniz ki evliler kervanına katılmadan toplumda var olamayacağınızı düşünüyorsunuz, mecburmuşsunuz gibi istemeye istemeye evlenmeye niyetleniyorsunuz?

Annenizi geçiyorum, o da tabi mutlu bir yuva kurmanızı, evlat sahibi olmanızı istiyordur ama bu şekilde yapacağınız bir evlilik ne sizi mutlu eder, ne de anneniz sizi mutlu görebilir.

Hele elâleme diyebilecek hiçbir lafım yok, oturur saatlerce birbirlerine kocalarını şikayet ederler, mutsuzluklarını dile getirirler, sonra çaylarını tazeleyip bekârlara dönerler "Aaa, yok mu hâlâ biri, sen de evlen, sen de evlen mürüvvetini görelim hele" diye.
:mymeka:

Yapmayın Allah aşkına, mesleğiniz de varmış, Allah'a şükür kimseye muhtaç değilsiniz. Yaşayın, zamanı gelince karşınıza elbet birlikte olmak isteyeceğiniz biri çıkacaktır. Biriyle hayatı paylaşmak güzeldir tabi ama böyle gönülsüz olduktan sonra zaten içinize sinmez, kurduğunuz yuvada siz mutsuz olursunuz.

Bizim seçtiğimiz adamla evlenip ondan çocuk sahibi olmak kolay da, siz o adamla sorun yaşadığınızda biz gelip aranızı bulmaya çalışmayacağız. Size "evlen evlen" diyenler de müdahale etmeyecekler. Kimseye bir şey olmayacak, herkesin tuzu kuru olacak. Sizin canınız yanacak, annenizin canı yanacak.

Biraz olumsuz konuştum farkındayım ama bu niyetle başlanan bir evlilikten hayır gelebileceğini umacak kadar pollyanna değilim. Yine de Allah her şekilde hayırlısını versin diyorum.

evliliği kurtuluş olarak görmekden ve başkalarının lafını kale almakdan öncelikle vazgeç bence...
sadece evliliği bu alternatiflerden biriyle yapıcam düşünceside yanlış...
iyi bir işinde olduğuna göre işine hayatına devam et ...zamana bırak aşık olabileceğin biri
karşına çıkacakdır...bu tür şeylerin vakti saati belli olmaz zaten .
hiç ummadığın anda herşey olur...

ben 30 yaşındaki birinin hayata böylesine bakmasına anlam veremedim... yani kararsızlık duyuyor ve bizlerin fikirlerini duymak istiyor olabilirsin elbette...

ama hayatta bir duruşun olmalı... ben de 29 yaşındayım... 1,5 yıldır da hayatımda kimse yok... birini bulsam ; tanısam vs 30umdan önce ben de evlenemem gibi görünüyor... bu süreçte akrabaya konuya komşuya hayatımda biri olduğunu söylemek zorundamıyım; hayır... hepsi bilsin benim hayatımda kimse yok diye... umrumda olmaz... isterlerse kusuru var dersinler çok mu önemli... onların ağzını kapatmak için istemediğim biriyle evlenmem mi gerekiyor... tabii ki de hayır... biriyle tanışamaya da bilirim...

sen de farkındasın mutluluğun yolu bu değil... ama neden kafanı karıştırmalarına ; hayatına dış kapının mandalı sıfatındaki insanların böylesine müdahale etmesine izin veriyorsun ki...

tek ve net bir sözüne bakar insanları susturmak... kısmet diyeceksin... bu işler zorla olmaz ki...

ama içinde evlenme isteği varsa o ayrı tabii... mantık evliliği olacak senin için aşk evliliği değil... o zaman 1 numara diyebilirim... onca zamana rağmen hala seninle ilgilendiğine göre sana değer veriyor...
mantık evliliği yapacaksan da en önemli kriterin bu olmalı... ya da sana gösterdikleri insanlarla tanış ; görüş... belki de biri içine sinecek...

ama lütfen insanlara karşı fikirlerinde tutarlı ol... bugün bunu yapanlar 2 gün sonra da bebek diye tutturacak çünkü... böyle devam edip gidecek hayatın başkalarının istekleriyle yönlenmeye...

ya sen evlendiğinde dedikoduları ve seni yıldırma politikaları bitecek mi sanıyorsun

'ı-ıh damadı beğenmedim','damadın da gözü dışarıda mı ne ','azıcık saf gibi bu adam','bizim kız da bekledi bekledi bula bula bunu mu buldu' vs. diyecekler

ağızlarını kapatamayacaksın emin ol,kusur arayacaklar yine,dedikoduları da bitmeyecek

eğer aman ne derlerse desinler dersen inanmam çünkü gerçekten dayatmalarına karşı pes etmişsin

ya bu insanlar hiç mi düşünmezler tut ki hiç evlenmek istemeyceksin belki kişiliğin evliliği kaldıramaz veya seveceğin biri çıkmadı karşına

kısacası onlar sana dost değil düşman ecinnilinin de dediği gibi

5 hiçbiri.
bir gün karşınıza çıkacak onu seveceğiniz aşık olacağınız biri.
çünkü seçenek verdiğimize göre hiçbirini tam anlamıyla sevmiyorsunuz.
sevmeden de evlenilmez ki.

evet çok doğru söylüyorsun... aramayı bıraktığın zaman biri çıkıveriyor karşına...
bu pes etmek ya da inkar etmek değil ama hayatta başka şeylerin de varlığını farkedip ; onlarla mutlu olmaya çalışmak... evlilik ya da ilişki odaklı yaşamamak yani...

30u geçtim yazmışsın ama profiline göre 82 doğumlusun.Bana sorarsan eski nişanlınla biraz konuş. Birlikte vakit geçir. Eğer anlaşırsanız olur. Olmazsa da şu subayla tanışırsın. Gerçi subayların da sürekli tayinleri biryerlere çıkıyor ve eşleri o gittikleri yerlerde kolayca hemen iş bulamıyor haliyle. Yani ya ev hanımı oluyorlar ya da yıllarca evli oldukalrı halde başka şehirlerde yaşıyorlar. Bayan da memursa o zaman bilemem tabi tayin durumunu ama özel sektörde çalışan bayanlar için durum böyle.

Aynennnnnn,bencede,kesinlikle... vereliniortak

benim bir müşterim geçenlerde şunu söylemişti bana ve benden 3 yaş büyük bekar bir iş arkadaşıma... tabii ki şakayla karışık ;

"kızlar hadi evlenin artık... daha boşanıp 2.yi bulacaksınız..."

bu mantıkla sen de hemen sunduğun seçeneklerden birini seçebilirsin... önemli değil hangisi olduğu amaç evlenmek çünkü... sengözlerimebaksanab

bence siz evlensenizde saglıklı karar veremıyecek ve mutsuz olucakcaksınız karşınızdakinide mutsuz ediceksiniz...
birilerin evlen demesiyle evlenilmez..
ayrıca evlilikte öyle kolay bir şey degil......şimdi sadece hayatta siz varsınız ve kendiniz için yaşıyorsunuz .
evlendiginizde eşiniz hayatınıza girecek artık ikiye bölüneceksiniz.
birde çocuk olucak sorumluluk artıcak ..evlenmeklede iş bitmiyor bütün bunlara kendinizi hazır hissediyorsanız evlenin diyecem ama hazır degilsiniz ....

o zaman herkese kulagınızı kapatıp hayatınıza devam edin.
şimdi evlenseniz etraf dedi diye evleneceksiniz.evlendiniz etraf çocuk istiyecek onlar çocuk istediler diye yapıcaksınız.kendi hayatınızın kararlarını kendiniz verin...
başkalarının sizi yönlendirmesine izin vermeyin çünkü etrafın lafıda istegide hiç bitmez bunuda aklınızdan çıkarmayın.

Sonunda insanı böyle çileden çıkarıyorlar değil mi :roflol:

Ben de önce aşık olduğum kişiye "2 sene içinde evlenicem" lafını kanıtlamak için biriyle çıktım, olmadı.
Sonra evlenip de bana da "hadi evlen, hadi evlen" baskısı yapan arkadaşlarımı mutlu etmek için tanıştırdıkları herkesle tanışıp başarıyla bahane buldum, olmadı.
Sonunda dedim ki kendime "kızım bu işler sana göre değil, benim evleneceğim kişiye aşık olmam lazım."
Şimdi sen mutlu ben mutlu, tanışmıyor muyum, tanışıyorum, kriterlere uygun mu, uygun,

Gerisi ona kalmış, hissettirsin adrenalin, seratonin vs salgılattırabileceğini

Kimse de bu baskılarla evlenmek zorunda değil, baskılar ömür boyu bitmez,
Evlen... Çocuk yap... İkinciyi yap, kardeş lazım... Kocanın maaşı ne kadar... Ev alın... Bak bilmem kimin kızına, kocası altına araba almış... Çocuğa az yediriyosun, bak bilmem kimin çocuğuna... Çocuğu o okula gönderme, şu okula gönder...

Sonra başa sarar bu sefer çocuklar için kaydirigubbakcemile3
Sizinki ne zaman evleniyor...

Hele elâleme diyebilecek hiçbir lafım yok, oturur saatlerce birbirlerine kocalarını şikayet ederler, mutsuzluklarını dile getirirler, sonra çaylarını tazeleyip bekârlara dönerler "Aaa, yok mu hâlâ biri, sen de evlen, sen de evlen mürüvvetini görelim hele" diye.

BU LAF BANA YETER CANIM ..

süpersin valla..aynen ölee

düşünün artık aslında doğrusu 77 li doğumluyum..sırf bu duygularımdan dolayı 82 li yazdım((

he be çenem.saçını süpürge eden kendinde faraş olun..-tatlicadiarzu-
harap olun bitap olun..o dilleri sünesicelerin laflarında istekleride bitmez...
yaşlanın haşatın çıkar bu seferde gözünün içine bakarlar ne zaman yolculuk..
allah allah den nereye yolculuk..kafamçokkarıştı.....binecen tahtalara gidecen addalara....

bence bunu ara subayida degerlendirmeye al digerlerinide bosver pazardan malmi seciyosun kardesim su bir bu iki allah allah alemsin yani

aşık olmayı beklemişsin yaş 30 u bulmuş. şimdi bu sıkıntılar içinde olman normal.

sen aslında evlenmek istemediğin için bunlardan biriyle başlasan bile ileride tıpkı nişanlından ayrıldığın gibi ayrılırsın
-tatlicadiarzu-

ben bu baskılarla büyüdüm.üniversiteyi bitirdikten sonra çok üzerime geldiler ki yaşım daha 25.dayanamadım nişanlandım şimdi çok mutsuzum.ayrılmak istiyorum yapamıyorum.keşke direnseydimde nişanlanmasaydım kendinizi yakmayın

evlenmeyı dusunebılırsın ız..

sıze gelen teklıfler tanısır goruşur bır karar verırsınız ama bu kararı sadece sız ıstedıgınız ıcın verırsınızü

evlılık nasıp kısmet ısı

aılesı kızıp evlenen ınsanların cogu sonradan cok pısman oldu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…