- Konu Sahibi AYLINNN7677
-
ya inanmıcaksınız ama bi de şöyle bişey var aranmayınca bulunuyor, senin ruh halin bana pek sağlıklı gelmedi, bence bu evlilik konusunu tamamen kafandan at çıkar, hiç düşünme ama, kimseninde hatırlatmasına izin verme, bir süre sonra hiç beklemediğin bir anda hayat arkadaşın karşına çıkacaktır:hulya:
Ya pardon ama şaka mısınız siz?
Mevcut adayları iki cümleyle tarif edip bizim oylamamıza sunmanızı zaten geçtim de, hayatınızın en derin kararını doğru aldığınıza emin misiniz? İnsanlara yaranmak için hayatınızın geri kalanını gönülden seçmediğiniz, belki de sevemeyeceğiniz bir erkekle geçirmeyi cidden düşünüyor musunuz? O kadar âciz misiniz ki evliler kervanına katılmadan toplumda var olamayacağınızı düşünüyorsunuz, mecburmuşsunuz gibi istemeye istemeye evlenmeye niyetleniyorsunuz?
Annenizi geçiyorum, o da tabi mutlu bir yuva kurmanızı, evlat sahibi olmanızı istiyordur ama bu şekilde yapacağınız bir evlilik ne sizi mutlu eder, ne de anneniz sizi mutlu görebilir.
Hele elâleme diyebilecek hiçbir lafım yok, oturur saatlerce birbirlerine kocalarını şikayet ederler, mutsuzluklarını dile getirirler, sonra çaylarını tazeleyip bekârlara dönerler "Aaa, yok mu hâlâ biri, sen de evlen, sen de evlen mürüvvetini görelim hele" diye. :mymeka:
Yapmayın Allah aşkına, mesleğiniz de varmış, Allah'a şükür kimseye muhtaç değilsiniz. Yaşayın, zamanı gelince karşınıza elbet birlikte olmak isteyeceğiniz biri çıkacaktır. Biriyle hayatı paylaşmak güzeldir tabi ama böyle gönülsüz olduktan sonra zaten içinize sinmez, kurduğunuz yuvada siz mutsuz olursunuz.
Bizim seçtiğimiz adamla evlenip ondan çocuk sahibi olmak kolay da, siz o adamla sorun yaşadığınızda biz gelip aranızı bulmaya çalışmayacağız. Size "evlen evlen" diyenler de müdahale etmeyecekler. Kimseye bir şey olmayacak, herkesin tuzu kuru olacak. Sizin canınız yanacak, annenizin canı yanacak.
Biraz olumsuz konuştum farkındayım ama bu niyetle başlanan bir evlilikten hayır gelebileceğini umacak kadar pollyanna değilim. Yine de Allah her şekilde hayırlısını versin diyorum.
Ya pardon ama şaka mısınız siz?
Mevcut adayları iki cümleyle tarif edip bizim oylamamıza sunmanızı zaten geçtim de, hayatınızın en derin kararını doğru aldığınıza emin misiniz? İnsanlara yaranmak için hayatınızın geri kalanını gönülden seçmediğiniz, belki de sevemeyeceğiniz bir erkekle geçirmeyi cidden düşünüyor musunuz? O kadar âciz misiniz ki evliler kervanına katılmadan toplumda var olamayacağınızı düşünüyorsunuz, mecburmuşsunuz gibi istemeye istemeye evlenmeye niyetleniyorsunuz?
Annenizi geçiyorum, o da tabi mutlu bir yuva kurmanızı, evlat sahibi olmanızı istiyordur ama bu şekilde yapacağınız bir evlilik ne sizi mutlu eder, ne de anneniz sizi mutlu görebilir.
Hele elâleme diyebilecek hiçbir lafım yok, oturur saatlerce birbirlerine kocalarını şikayet ederler, mutsuzluklarını dile getirirler, sonra çaylarını tazeleyip bekârlara dönerler "Aaa, yok mu hâlâ biri, sen de evlen, sen de evlen mürüvvetini görelim hele" diye. :mymeka:
Yapmayın Allah aşkına, mesleğiniz de varmış, Allah'a şükür kimseye muhtaç değilsiniz. Yaşayın, zamanı gelince karşınıza elbet birlikte olmak isteyeceğiniz biri çıkacaktır. Biriyle hayatı paylaşmak güzeldir tabi ama böyle gönülsüz olduktan sonra zaten içinize sinmez, kurduğunuz yuvada siz mutsuz olursunuz.
Bizim seçtiğimiz adamla evlenip ondan çocuk sahibi olmak kolay da, siz o adamla sorun yaşadığınızda biz gelip aranızı bulmaya çalışmayacağız. Size "evlen evlen" diyenler de müdahale etmeyecekler. Kimseye bir şey olmayacak, herkesin tuzu kuru olacak. Sizin canınız yanacak, annenizin canı yanacak.
Biraz olumsuz konuştum farkındayım ama bu niyetle başlanan bir evlilikten hayır gelebileceğini umacak kadar pollyanna değilim. Yine de Allah her şekilde hayırlısını versin diyorum.
sonunda insanı böyle çileden çıkarıyorlar değil mi :roflol:
Ben de önce aşık olduğum kişiye "2 sene içinde evlenicem" lafını kanıtlamak için biriyle çıktım, olmadı.
Sonra evlenip de bana da "hadi evlen, hadi evlen" baskısı yapan arkadaşlarımı mutlu etmek için tanıştırdıkları herkesle tanışıp başarıyla bahane buldum, olmadı.
Sonunda dedim ki kendime "kızım bu işler sana göre değil, benim evleneceğim kişiye aşık olmam lazım."
şimdi sen mutlu ben mutlu, tanışmıyor muyum, tanışıyorum, kriterlere uygun mu, uygun,
gerisi ona kalmış, hissettirsin adrenalin, seratonin vs salgılattırabileceğini
Kimse de bu baskılarla evlenmek zorunda değil, baskılar ömür boyu bitmez,
evlen... çocuk yap... Ikinciyi yap, kardeş lazım... Kocanın maaşı ne kadar... Ev alın... Bak bilmem kimin kızına, kocası altına araba almış... çocuğa az yediriyosun, bak bilmem kimin çocuğuna... çocuğu o okula gönderme, şu okula gönder...
Sonra başa sarar bu sefer çocuklar için kaydirigubbakcemile3
sizinki ne zaman evleniyor...
30u geçtim yazmışsın ama profiline göre 82 doğumlusun.bana sorarsan eski nişanlınla biraz konuş. Birlikte vakit geçir. Eğer anlaşırsanız olur. Olmazsa da şu subayla tanışırsın. Gerçi subayların da sürekli tayinleri biryerlere çıkıyor ve eşleri o gittikleri yerlerde kolayca hemen iş bulamıyor haliyle. Yani ya ev hanımı oluyorlar ya da yıllarca evli oldukalrı halde başka şehirlerde yaşıyorlar. Bayan da memursa o zaman bilemem tabi tayin durumunu ama özel sektörde çalışan bayanlar için durum böyle.
Sonunda insanı böyle çileden çıkarıyorlar değil mi :roflol:
Ben de önce aşık olduğum kişiye "2 sene içinde evlenicem" lafını kanıtlamak için biriyle çıktım, olmadı.
Sonra evlenip de bana da "hadi evlen, hadi evlen" baskısı yapan arkadaşlarımı mutlu etmek için tanıştırdıkları herkesle tanışıp başarıyla bahane buldum, olmadı.
Sonunda dedim ki kendime "kızım bu işler sana göre değil, benim evleneceğim kişiye aşık olmam lazım."
Şimdi sen mutlu ben mutlu, tanışmıyor muyum, tanışıyorum, kriterlere uygun mu, uygun,
Gerisi ona kalmış, hissettirsin adrenalin, seratonin vs salgılattırabileceğini
Kimse de bu baskılarla evlenmek zorunda değil, baskılar ömür boyu bitmez,
Evlen... Çocuk yap... İkinciyi yap, kardeş lazım... Kocanın maaşı ne kadar... Ev alın... Bak bilmem kimin kızına, kocası altına araba almış... Çocuğa az yediriyosun, bak bilmem kimin çocuğuna... Çocuğu o okula gönderme, şu okula gönder...
Sonra başa sarar bu sefer çocuklar için kaydirigubbakcemile3
Sizinki ne zaman evleniyor...
4.erkek
hayalimin erkeği...beni aldatmıcak...yalanı olmucak...sorumluluk sahibi...insancıl...az sinirli...inançlı...aileye saygılı...yanıma yakışacak biri....
İşte ben buna aşık olabilirm...
ya varmı böle biri...??
tabiki yok...başta böle ama evlilikte anında değişim....
offf offfff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?