- Konu Sahibi AYLINNN7677
-
valla evlilik güzel bişey ama çok enterasan evlendiğinde eşin olmadan kimse seni tek bi insanmış gibi düşünmüyor onun adının yanında sen seninkinin yanında o siz ki özgür bi bayansınız bence kendiniz istemiyorsanız
sakıııınnn sakkıııııııınnn evlenmeyin çünkü insanlar sadece konuşmayı seviyor dul olmaktansa bekar olmayı tercih edin
ama sizde evlensem iyi olur diyorsanız yanlızlık çekiyorsanız seçenekler dışında biriyle evlenin
insanın geçmişi gölgesi oluyor geçmişi elininzin tersiyle itin yeni insanlarla tanışın çünkü aradan geçen zamanın hesabını kimseye vermek zorunda kalmayınn derim benn
Hem söylemeden geçemeyeceğim toplumumuzda haksız olarak dul bayanlara bakış açısı malesef hala çok farklı.erkekler dul bir bayana malesef bekar bir bayana yaklaştıkları gibi yaklaşmayacaklardır.
1.ERKEK....
marmaristen eski nişanlım..bundan 8 sene evvel nişanlandık..2 sene nişanlı kalıp ayrıldık...
ailemin vasıtasıylan tanıştık..ama olmadı uzaktı annemden...sonra aileme soğuktu biraz.aslında aşka sevdam yuzumden ayrıldık bunlar manzerretti..illaki aşık olmam lazım deli gibi...olur dedim onlan ama olmadı..ve ayrıldık..bu son 2 seneden beri beni akrabalarımdan sormuş.evlenmediğimi öğrenmiş ve tekrar olmak istiyor...anemle konuşmuş gecen..ve hiç evlenmemiş....
2.ERKEK....Geçmiş konularda yazmıştım..kız çocuğu vardı...kızı çok sevdiğimden dolayı adamı istemiştim..ama adam 1 değil iki kere evlenmişti...ve benden saklamıştı...ve çok evlenmek istiyor..ailesi çok iyi ama..çocuğa karşı tıkım ben...geçmiş yazdıklaımdada var zaten hikayem...
3.ERKEK kuzenim gecen beni aradı çıkmayı değil evlenmeyi düşünen biri var dedi.ankarada subaymış..facete resimlerine baktım fena değil hoş çocuk..mesleğide var..ama tanımıyorum huyu suyu ne..çapkın mı huylumu huysuz mu..içki içermi?kısaca sıfır bir insan...ama niyeti görücü usuluylen olcak...
valla insanların dilleri torba değil canım büzesin.ben 23te evlendiğim için bu konuda baskılara maruz kalmadım.ama sonra 2 yıl çocuk düşünmedim.nerdeyse tüm türkiye üzerime geldi.herkes olmuyor mu,kısır mısın,çocuksuz ev olur mu lafları sokmaya başladı.
hatta sana ibretlik bir olay anlatayım.benim bir komşum beni acayip baskı altına almıştı ki ben kendisine bir kez dahi gitmedim o elli defa gelmiştir bana.niye çocuk yapmıyorsun,bak şu hamile ,bu hamile deyip duruyordu.en sonunda hamile kaldım ve bana ne dedi biliyor musun "amaan çocuk da bir sürü dert,ne yapacaktın çocuğu" şok oldum ya. sempatiksalakcinni
yani ne oldu ne gelip bana madalya taktı,ne hamileyim diye gelip bir işime yardım etti.yani evlenirsin milleti mutlu etmek için bu sefer çocuk sorarlar.o da olur ikinciyi sorarlar.baskıların sonu gelmez.baskılara kulak asmayanları da hep takdir etmişimdir.
şimdi sen evlensen,kaynana problemin olsa ya da başka bir şey aynı kişiler sana ne diyecek biliyor musun "aman ne kadar rahattın,ne diye evlendin sanki".emin ol yüzleri kızarmadan derler bunları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?