banuşum güle güle gitgel ...menüm.......
sabah
1 elma
kahvaltı
2 dlm ekmekle monti kahvaltısı
öglen
2 yumurta ile salata
ayran
10 badem
akşam
5yk pırasa
yogurt
ara
meyve
3lt su
5 bitki çayı
anneme gidiyorum belki bu akşamdan gideirm belli degil yarın derse giricem çarşamvbada dönmek zorunda olabilirim yatalı
misafir gelicek sanırım hastaneye geliyorlar ankarayaaa bi tanıdık
eve gelip hazırlık yaparımmm
zilimmmmm hoş geldin datlummm
dün balılarla ilgili yorumunu okudum ama cvp vermeidm sanırım balıkları una bulamıştım cnm ve kızarttım
alt katta oturan arkadaşıma verdimmm
hatta onada bi salata yaptımm işten gelmişti hazır yemek oldu
onun içinde
ama balıkları tavaya dizme işine bittim yani bende 1 kilo lıcam artık 1.5 çok geldi
birde dgeişik balıklar yapmak isityourm ama hiç balık kültürüm yok benim
diger eve geçincee bu fırınımı balkona atıp balık fırını yapıcam
bu arada dün balıga sos yapmıştım içinede sarımsak koydum balıgın kokusunu aldı sanırım sarımsak balık kokmadı ev hiç
abennn abal mutfagının reismleirni çok merak ediyorum btimiş halleirni bi eklesen yaaaaaa
gözümüz mutfak görsün
aebenim nazım ve topikteki tüm kıslara selam...
abeneim ve nazım doğum yaptık bebeyi 6 aylık ettik ve kürkçü dükkanına döndük...kilo felaket ama verecez inşallah sizler nasılsınız? bu arada aebenim günlük açmışsın harika fikir en azından takip edenlere dde kolaylık olur.
canlar ben montiyi unuttum herhalde.. hamilelikti doğumdu emzirmeydi derken kilolar tavan yaptı.. hafiften burayı takip edicem bu arada diyete başliyacağım ama montiye yine yavaştan adapte olmaya çalışıcam.. gece uyumayan bir bebem var o yüzden yeme düzenim çok bozuluyo bakalım hakkımızda hayırlısı ..
çok vakit bulup giremiyorum ama takipteyim..
Eki Görüntüle 292608 Eki Görüntüle 292589 Eki Görüntüle 292588 Eki Görüntüle 292587 Eki Görüntüle 292586 Eki Görüntüle 292585 Eki Görüntüle 292584 Eki Görüntüle 292583 Eki Görüntüle 292582 Eki Görüntüle 292581 Eki Görüntüle 292580 Eki Görüntüle 292579 Eki Görüntüle 292578 Eki Görüntüle 292577 Eki Görüntüle 292576 Eki Görüntüle 292575 Eki Görüntüle 292574 Eki Görüntüle 292590 Eki Görüntüle 292591 Eki Görüntüle 292607 Eki Görüntüle 292606 Eki Görüntüle 292605 Eki Görüntüle 292604 Eki Görüntüle 292603 Eki Görüntüle 292602 Eki Görüntüle 292601 Eki Görüntüle 292600 Eki Görüntüle 292599 Eki Görüntüle 292598 Eki Görüntüle 292597 Eki Görüntüle 292596 Eki Görüntüle 292595 Eki Görüntüle 292594 Eki Görüntüle 292593 Eki Görüntüle 292592 Eki Görüntüle 292573 Eki Görüntüle 292572 Eki Görüntüle 292552 Eki Görüntüle 292551 Eki Görüntüle 292550 Eki Görüntüle 292549 Eki Görüntüle 292547 Eki Görüntüle 292546 Eki Görüntüle 292545 Eki Görüntüle 292544 Eki Görüntüle 292548 Eki Görüntüle 292542 Eki Görüntüle 292541 Eki Görüntüle 292540 Eki Görüntüle 292539 Eki Görüntüle 292538 Eki Görüntüle 292537 Eki Görüntüle 292536 Eki Görüntüle 292553 Eki Görüntüle 292554 Eki Görüntüle 292571 Eki Görüntüle 292570 Eki Görüntüle 292569 Eki Görüntüle 292568 Eki Görüntüle 292567 Eki Görüntüle 292566 Eki Görüntüle 292565 Eki Görüntüle 292564 Eki Görüntüle 292563 Eki Görüntüle 292562 Eki Görüntüle 292561 Eki Görüntüle 292560 Eki Görüntüle 292559 Eki Görüntüle 292558 Eki Görüntüle 292557 Eki Görüntüle 292556 Eki Görüntüle 292535
evet ocdim yemiyorduk .baklagillerle kırmızı et yiyemiyorduk değil mi ?
:))))) ağlama bacım ağlama.az önce kv aradı yarın müsaitmisin teyzenin dünürü beni görmeye gelmek istiyorlarmış dediteyzem kendisinin kardeşi oleyyo bu arada.neyse Allah başımızdan eksik etmesin hiçbirini.
cumadan beri temizlik ve misafirlerle uğraşıyorum.dün bütün gün çamaşir yıka kurut banyo mutfak sil yemek hazırla yorgunlukdan oğlumla beraber uyuyakalmışım.sabah kalktığımda belim ve boynum ağrıyordu.sabah tekrar mutfakla uğraştım koltukların yüzünü yıka kurut giydir yemek yap ütü yap bu saate yoruldum.ben plan yapamıyorum canım çünkü eşim tam bir oğlak burcu plan yapıp da dışarı çıkmadık hiç.bi iki kere ablama gittik bin pişman oldum burnumdan getirdi bi surat bi surat.ben zaten nikahımı vereceğim eşime gitsin lig tv ile nikah kıysın :) hayır bide futbolu sevmesem ne olacaktı düşünemiyorum.
biraz zaman ver bebişine gece derdi olduğu yada acıktığı için kalmıyor.sadece meme emdiği için alışkanlık olmuş.tek tavsiyem bi süre bebeğinle uyu uyandığında meme ver uyusun.kesinlikle oynama ışık açma konuşma.benim oğluş 3 buçuk aylıkdan beri kesintisiz uyur.
ilahi banum edi büdüyü oglanlarmı sandın ..cnm şimdi okudum bebegin uykusuz bir bebişmiş
ben o dertten çok çektim cnm allah uzun ömrüler verisn tabiki ama çok zordu o dönemler
bir bebek uykusuz sa yapacak pek bir şey bu tamamen bebekle alakalı
neler yaptım nelerrrrr
yanında yatımm,memede uyutmaya çalıştım
yatak açtım yere rahat yatsınlar diye ve en kötüsü atarak bile verdim
çünkü artık zindan olmuştu hayat 2 tane birde bir tane bile degil
gece sabah kadar 0 uyku akşama kadar bol koşturma piskolojim bozulmuştu
hatta halisinasyon görmeye başlamıştım
evde kemer var kemerin iki tarafında edi ve büdüler asılı
gözümü bi açtım onları kayra ile deniz sandım
nasıl aglıyorum eşimi çagırdım bak buradalar al diye
eşimin tokatı beni kendmeee getirdii
su kolonya hak getireeee yaniiiiiii
ben ne zman gece yatıp sabah kalkıcam derdim isyan etmeye başlamıştım 2.5 yaşında
kesintisizzz uykuya geçtiler ancakkk
öznurcum
sen şanslı anneymişsin cnm ışıkla memeyle çok alakalı degil çocugun uyku durumu
amaaa erken yatırmakta evi karartmak çok etkili
lilşim tekrar hoşgeldin ..selam kızlar
son mesajımdan itibaren yazdıklarınızı okudum bir çırpıda...
az cok tanımaya başladım sizi şimdiden:)))) çok da güldüm:)))
ve şunu da farkettim ki bnm beslenme şeklim montiye cok yakın
ztn ekmek az yiyordum işte diyetisyenle beraber 4-5dilime çıkmıştı sabah 2 öğle 2 akşam 1 şeklinde
sabah 3 yerim sonra yemesem de olur bu şekilde dengede olurum herhalde
baklagilleri etli sevmem zaten, çünkü 2 proteini bir arada yemiyorum aynı şekilde peynir+yumurta da yemem (gerçi bu yasak değil galiba)
yoğurt+salata hemen her öğün yerim evde olmadığı zamanlar sadece geçiştiriyorum ama mutlaka hangisi varsa yerim hiç olmadı bir domates bile salata için iyi oluyor
patates ztn ne zamandır yemiyordum dünden beri biraz yedim onu da yemesem olur yani dayanırım
pilav, makarna yemeyince otomatikman kilo verebiliyorum bunu gözlemledim kendimde
etli sebze pek yemiyorum eti gün aşırı akşam, sebzeyi de öğlen ve etsiz akşamlarda tüketiyorum
tuzsuz ve az yağlı besleniyorum o yuzden kendi yiyeceğim yemeği kendim pişiriyorum
tatlıya düşkünlüğüm vardı azaldı sadece çikolata bnm zaafım onu da zamanla kontrol edebilirim sanırım ztn haftada bire indirdim günlük açtığımdan beri
10 yıldır çayı şekersiz içerim yeşilçaya bayılırım bol da limon koyarım mis gibi oluyor
aeben zili için cok yardımcı olur ondan cok sey öğrenirsin ben olmazsam o destek verir sana demişti yazdıklarını okudukça derya baykalı okuyorum gibi geldi:))) onun gibi her telden çalıyorsun maşallah
birkaç sey daha var, bizim eve ben istemesem de tam yağlı yogurt giriyor maalesef ama peyniri light aldım sabah onu tüketiyorum
yoğurdun yağlı olması yasaklar arasında mı?
bir de tarhana çorbasını biz kendimiz yaptık ama tabii hamurunda un da var hem beyaz un hem de tam buğday unu
tarhana da mı yasak listesinde? ben hastasıyımdır da...
ben yarın inşallah elimden geldiğince uygulamaya çalışacağım bu beslenme şeklini bakalım nasıl olacak?!
ztn aralarımda meyve yerim ki bugun ceviz+kuru kayısı bile yedim
bir de birşey soylemem lazım ki, 3-4 hurma = 1 meyve porsiyonu yerine geçer (yediğiniz hurma sanırım Ramazanda yenilenden şu bizim cennet elması dediğimiz Trabzon hurması değil herhalde?!)
yani meyveyi abartmayalım derken tarçınlı da olsa hurmalar biraz fazla mı kaçtı ki acaba? (haddim değil kusura bakmayın da aklıma takıldı uyarayım istedim)
hepinize teşekkür ediyorum şimdiden
sevgiler...
banum akşam akşam güldürdün beni cnm yaaa...allahta seni güldürsün...
ocd cnm her çocuk ayrı hikaye,benim oğlumda 4 aylıktn berii gece uyanmaz ama herkesinki ayrı bi model işte...çocuk ,sağı solu belli olmuyor...
bu arada misafirler yiyiyorlar bende mutfakla misafir odası arasında mekik dokuyorum şu an.bi girip baktım size ben kaçar byee..
merhaba arkadaşlar hemen menümü yazıyım ben bugün motivsyonum çok düştü neden bilmiyorum
sabah klasik kahvaltım
öğlen mantar sote ayran salata
akşam 2 yemek kaşığı ıspanak salatalık yoğurt tarçınlı
akşam hiç yiyemedim ama temin bozuttum1 armut yarım portakal bir avuç leblebi ve az fıstık karışımı gitti mideme yemek istemiyor canım hiç ne yapcam bilmem 50 dakika yürüdüm yeşilaçay ve suyumu bile içmedim pek bugün zarzor yürüdüm niye böyle oldum ki meğer pantolonum bile bollaşmaya başlamış ters tepti bana aeben canım birşeyler de bana :18:
sibelcim unutma yeni bir hayat seni bekliyor yeni bir görüntüyle bunu başaracaksın . ben buna eminim
. bu günü unut. yarın yeni bir gün başlayacak .
...
.. pişman olacagın bişi yok akşam et türü yememişsin leblebin sorun olmaz .
gün boyu başka meyvede yememişsin .. ee niye üzüldün bacım ..
canım dedim ya bir hoşum bugün düştüm biraz hemde pantolonumu denedim bollaşmaya başlamış soruın yok dimi menümde yanlız ıspnakta kıyma vardı ama nerdeyse yeemdim sayılır 2 kaşık bile yememişimdir
11. gün monti mönüm ....
7 30 .
1 trobzan hurması tarçınla ...
8.00
3 dl kız ek.. tb .
peynir.
tere. domates .
acı biber .
12.45.
1 karnıyarık ..
çacık .şalgam .
1 av. kuruyemiş .
17 30 .,
karnıyarıgın patlıcanları (içini bebeler yedi dışı bana kaldı
yogurt. şalgam .
acı bib turşusu .
1 meyve yerim ..yada sütlü kahve olabilir .
[B]
30 dk yürüyüş
2.kupa karışık çay .
1.5 lt su .
[/B]
yarın öğlen yağsız şekilde spagetti yapsam diyorum olurmu kilo verimimi etkilermi biraz değişiklik istiyorum sanırım
okadar kusur kadı kzındada olur sibelim
bak yarın yenibir gün olacak inşallah .
bazan oluyor hepimize ..
pantolanların bolaşmasıda çok güzel şimdiden erimeye başladın ..
sibelim hani yazmıştım haftada 3 akşam karbon yemegi hakımız var diye .. buna göre mönülerine bak sen karar ver . aslında kıslar ilk haftalar pek spagetti yemiyor ama medem deşişiklik olsun diyorsun seni sıkmayalım .. az haşla spagetini baya çig gibi olsun .. hiçde yag kulanma o ögünde . yanında bol yeşiklikde yeki dengelesin ..
ha unutmadan madem spagetiyi öglen yiyceksin sabah yumurtalı ekmeksiz kahvaltı yapki 2 ögün agır olmasın karbonhidrat ..
süpersin canımmm .sana bir sorum var yinecanım bende liğt puding var ondan arada yiye bilrimiyiz yada ligt meyveli yoğurtlardan içinde şeker yok bunların olurmki .yada kendim evde meyvalı yıoğurt yapsam akşamlar yemekten sonra yesem olurmu ki
sibel canım pudink layt fakat içinde şeker dışında ne var .. un nişasta pirinç vs .
çig meyvelerle başka yiycekleri karıştırmıyoruz biliyorsun ama pişmiş meyve mermeledlarını ben çok katardım eskiden ...
bak tamda meysimi büyük hurmlardan marmelad yapabilirsin şekersiz onuda yogurda katıp yiyebilirsin ...
marmelad tarifini yazarım eger istersen
ara olarak yogurt tüketmende bir sakınca yok canım ...
sorma cnm 15 gündür giymemiştim o pantolunumu onu dedim giymicem annem dedi bir dene bir baktım göbek bölümü tam otururken feci bir bollaşma var hemn kendimi topluyorum peki diyet döneminde arada böyle motivasyon düşmesi olurmu
evet cnm spagetti yiyince sabah ekmek yemem bende öyle düşündüm aslında ama sanırım yemem öyle diyorumda vazgeçiyorum:)
sağol canım tarifi yaz bir yapa bilirmiyim ki bir bakıyım :)
kızın çok şeker sibel allah bagışlasın hep yazyım diyorum unutuyorum ...
olgun trabzon hurmalarından bikaç tane işini görür baya çıkıyor ...
gün kurusu 10 kadar kuru kayısı .. dogra. 2.3 br .elma suyuyla haşla yumşasınlar .. ezdigin hurmalarıda kat .. pişir . koyu olursa birazdaha elma suyu kat kaynat . en zon blendırdan geçir ..
bunu başka meyvelerlede yapabilirsin .. hamaratlık ve yaratıcılık sana kalmış ... pişmiş meyveler yogurtla yada sabah ekmekle yenebilir ..
bu incelme sana motivasyon kaynagı olmalı
motivasyon düşmesi olmazmı hatta üst üstte kilo vermedigimiz haftalar olur banumla benim .. bzim bünyeler biraz sorunluda ..işte o zamanlar asıl bozmaman gereken zor zamanlardır montide .
bazan baskül eksilmez ama incelirsin yaglar erir ama baskül kımıldamaz ... bunları hep yaşıycaz sibel hazır ol .. bu dönemleri kaçamaksız atlaırsan ardından kilo vermesi çorap sökügü gibi gelir .
eger sorun olmayacaksa yeme sibel bir süre daha kendine ödül ver şu kiloya geleyim şunu yiyeyim diye ...motivosyon olsun .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?