ykjkaraki satırlarında aynı kendimi gördüm zilim ..tünaydın herkese...
aebenim kolay gelsin aplam...şimdi hazırlaması zor oluyor çok yoruyor insanı ama yemesi ve pratik oluşu çok iyi geliyor kışın...helede benim gibi hem çalışan hemde fazlaca misafir ağırlayan insanlar için...bende on yumurtadan on yufkayla bir kez daha erişte yapmak istiyorum hafta sonu..oruçluykende bitkin oluyor insan..eşim yuflakarı azıcık büyütene kadar merdaneyle açarsa yaparım hafta sonu...
yumurtalı yufka çok zor açılıyor lastik gibi açtım sanıyorsun bıraktığın gibi küçülmeye başlıyor( 15 yufka açmıştım önceki seferde ama tüm kış yetmez oğluşuma..
ben bu bitkinlikle bile biber salçası yapsammı diye düşnüyorum..geçen gece yemek yiyyorum terasta sahur için sandviç yaptım teras nasılsa kapalı dur orda oturayım değişiklik olsun manzaraya karşı yiyeyim dedim..yan apartmanlardan birinin bizim gibi üst iki katı dublex sanırım ve ben gibi organik delisi biri oturuyor olmalı ki,koca bi tencerede fokur fokur salça kaynatıyor iki kadın..anne-kız yada k.v gelindi sanırım..karıştırdıkça koku yayıldı mis gibi..neredeyse sandvicimle gibip azıcık sürermisiniz banada diyesim geldi:))
domates biber karışık yapmışlar sanırım öyle kokuyordu..yutkunarak kapadım panelleri girdim içeri...içimden hep diyorum şu evi almaktansa şehir dışında müstakil, bahçeli bir ev mi alsaydık acaba diye....eker dikerdim bahçeme...mangalımız yapardık gönül rahatlığıyle...eşimde arsa alalım üstüne prefabrik küçük bi ev dikelim yazın orda kalırsınız oğluşla ben akşamları gelirim yanınıza diyor ama artık borç ödemekten sıkıldım...her sene ya ev ya dükkan ya araba ...illa bişey alınıyor ve borç üstüne borç ödüyoruz...ve şehirden uzak yaşayamam gibi geliyor...
ama herçeyi organik yapanlara yiyenlere hayran olmaktan alıkoyamıyorum kendimi..:18:
banuş hakikatten yaptırın şu bilgisayarı yaw....özledik valla....
banuşum rabbım hakınızda hayırlısını versin canım .inşallah istediginiz gibi olur sonuç:26:selamm pc ne zamn geli bilmiyorum
ama cnm cok skkin moralim bozukk
esim is degistirmisti pisman oldu daha yogun calisiyor
bize zaman ayiramiyor ve en kotusuu pisman oldu eski is
yerine donecekkk aradi hbr bekliyoruzZz eger geri cagirmazlarsa
asilllzor gunler ozanann basluycak.......
beetlecim selam .Merhaba herkese. 2-3 gündür yazmadım.Montimi bozmadım yazmadığım günlerde. Sadece bugün öğle yemeği yemedim yerine sakızlı muhallebi yedim canım çok çekti. Kilom 61 geldi kızlar. 3 kg verdim ama bu tartıya yansıyor sadece. Görünüşte bir değişiklik yok sankiAcaba kastan mı gitti? 61'e düştüğümde bayaa süzülürdüm sanki bu sefer fark etmedi. Ya da bana öyle geliyor.
biberiye yagının mettini duymuştum hata not almışım maranki demişti sanırım . gece sürüp streçle sarardanız 1 ayda 1 beden incelizsiniz demişti. ama yamadım ben böyle şeyleri 3 gün yapar aksatırım hep. yeşil çayıda zatten herkez tavsiye ediyor betlecim . ikisinede başlaman iyi olur tabi.Sabahları yumurta yerdim hep. Bu diyete başladığımdan beri tercihim ekmekten yana oluyor. İkisini birlikte yemiyorum. Bir de şunu paylaşayım sizle. Ben geçen sefer kilo verdiğimde göbek ve basen bölgeme her gün düzenli olarak biberiye yağı sürmüştüm. Hergün 3 bardak yeşil çay içtim. İçine 1-2 damla biberiye yağı eklemiştim. Sanırım o çok faydalı oldu göbeğim nerdeyse yok gibi olmuştu. Üstelik aynı şimdiki gibi 61 kiloyken. Görüntüde farketmemesinin sebebi bu demekki. Çünkü eskisi gibi düzenli yeşil çay içmiyorum ve biberiye yağını sürmüyorum. Tekrar başlayacağım gerçekten işe yarıyor çünkü.
oyyy annem oyy...ölü gibiyim walla...akşam saah birde elimin içi kadar bir sancdviç yaptım ekmeğin içini çıkartarak ,bekleyecek halim kalmamıştı.yedim yattım..ama bu gün zor ayaktar duruyorum valla..öğlene kadar okul,öğleden sonra da oğlumu oarka götürdüm bitkin düştüm resmen..ezan okunsada yesem azıcık kendime gelsem...
aebenim aplambenim geçen haftalardaki tempo bu hafta sende...ama üst üste olunca insan başladığına bile pişman oluyor...eşim her yıl yardım ederdi,bu yıl işleri çoktu.toplantılar,seminerler vs..derken hepsi başıma kaldı...birde hafta sonları 10 saat yol çekip bu işlere yorgun olrak başlayınca canıma yetti valla...birde dün oğlum tarhana istedi yaptım yemedi,hiç güzel olmamış dedi delirdim resmen.. ona tarhana yapacağım diye telef ettim kendimi,beyefendi beğenmemiş...seneye yapmıycam zaten yemesse...kışlıkların en uğraştırıcı olanı tarhana..ovalarken ellerimin derileri mahvoldu ...
banum pc'yi yaptıramadı galiba,gelmediğine göre...:44:
oyyy annem oyy...ölü gibiyim walla...akşam saah birde elimin içi kadar bir sancdviç yaptım ekmeğin içini çıkartarak ,bekleyecek halim kalmamıştı.yedim yattım..ama bu gün zor ayaktar duruyorum valla..öğlene kadar okul,öğleden sonra da oğlumu oarka götürdüm bitkin düştüm resmen..ezan okunsada yesem azıcık kendime gelsem...
aebenim aplambenim geçen haftalardaki tempo bu hafta sende...ama üst üste olunca insan başladığına bile pişman oluyor...eşim her yıl yardım ederdi,bu yıl işleri çoktu.toplantılar,seminerler vs..derken hepsi başıma kaldı...birde hafta sonları 10 saat yol çekip bu işlere yorgun olrak başlayınca canıma yetti valla...birde dün oğlum tarhana istedi yaptım yemedi,hiç güzel olmamış dedi delirdim resmen.. ona tarhana yapacağım diye telef ettim kendimi,beyefendi beğenmemiş...seneye yapmıycam zaten yemesse...kışlıkların en uğraştırıcı olanı tarhana..ovalarken ellerimin derileri mahvoldu ...
banum pc'yi yaptıramadı galiba,gelmediğine göre...:44:
Haftasonunuz iyi geçsin inşallah selam herkese :) aeben ablacım arada kaçamak yaptığım halde veriyorum gerçekten. Benim sıkıntım zaten 60 a gelince kilo vermemin durması. Sabah aç karnına tartıldım 60.5 geldim. Bu sefer yılmayacağım o 55 i göreceğim. En güzel şey başladığımdan beri beyaz ekmek ve çikolata yemiyorum. Tabi arada başka kaçamaklarım olduAnnem bugün yüzün süzülmüş dedi bayaa mutlu oluverdim. aeben abla biberiye yağını gerçekten tavsiye ederim. Eğer sürmeye üşenirsen şöyle de yapabilirsin. Yeşilçayını içerken içine 2-3 damla damlatıver. Öyle de etkili oluyor. Yağı yoksa biberiyenin yapraklarındanda atabilrsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?