Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

Günaydın
Dün yoğunluktan giremedim . Sabah birazis öğleyin kurs, aksam ustude mantığa gittim. .niyetimizin orucumuza orda actım .
Eve geldim 10dk sonra esim geldi .adam 4 gündür azerbaycandaydi.
Bügünde sohbetim var iftara ordayim . Sahuruda aksam yatmadan atistirip yatıyorum
Bu hafta kilo konusunda çok beklentim yok ama hibede kilo vermeyi umuyorum.
Abla ben zaten sizler gibi sıkı diyet yapamam şimdilik .sağlıklı beslensem kafi,
Yarışa hevas ettiniz bende gaz olsun diye seyettim:)

Elifim liste yapman çok kalbime gecer canım çok saggol ,
Listeyi zaten ilk sayfalara yapmıyoruz balım ,onlar milatdan onceden kalma:)

Bugün yine yogun benim için, sabah ıslarımdan var dışardan,öylen kurs ardından sohbetim var gece anca evde olurum,yarında Dr randevum var sabahtan perşembede kardiyollok hocamdan randevu aldım.
Arkadaslar toplucada yarışa biliriz takimlardaki gibi cumaları bildirim yapmayı unutmayın .

Günaydınlar efendim hepimize hayırlı sabahlar olsun,

ben dün ayran aşı yaptım (tadını çok seviyorum ya) fakat üç kase ile günü bitirdim ve hepsini yiyemedim acaip şişirdi beni...
Neden yaptım çünkü kendimi kötü hissediyordum, yapsam mı - yapmasam mı derken yaptım gitti... Lakin ne öncesinde nede sonrasında tartılmadım... Kendimi halen daha şiş hissediyorum... yemek şişkinliğinden ziyade, gaz gibi - ödem gibim bir şey...

Bu güne gelince ;

Kahvaltı 08.30
3 dl. tam buğday ekmeği (bu sefer ekmeğ fırından aldım tam buğday diye, anam anam o nasıl bir ekmek öyle sıcacık dumanı üstünde yumuşacık... yediriyor valla böyle olunca... Fakat ben biliyorsunuz hep uno marka tb ekmeği kullanırdım fırındaki bana beyaz ekmek gibi geldi... Sanırım ben uno tb ile evam etsem daha hayırlı olacak)

neyse ne diyorduk, heh kahvaltı :

3 dl. tb ekmeği - bir ince dilim beyaz peynir - 3-4 tane yeşil ve siyah zeytin - 4-5 adet çeri domates - bir kupa şekersiz çay...

Öğle 12.30 - 13.30 Arası
Bir tabak z.yağlı pırasa yemeği - bir kase yoğurt ve çeri domatesi (yemeği evden getirdim salata yapmaya vakit kalmadı)

Akşam
yemek yok....
Sebebine gelince ise cumartesiden beri spora düzenli bir şekilde gidiyoruz eşimle ve akşam saati olduğundan akşam yemeğini es geçiyoruz... saat yemek yemek için çok geç oluyor, öncesinde de yersek zaten spor yapamayız... bu günlük böyle...

Eeee sizlerde ne var ne yok hanımlar, keyifler yerindemi herkesler iyimi....

slm herkese

aebenim walla çalışanlardan yoğunsun aplam..bu koşturmacada ne ara yemek yemeğe fırsat buluyorsun? orucunu allah kabul etsin ablam.regl olmasam bende tutacaktım bir kaç gün..

benimde öğleden sonralarım komple doldu bu haftadan sonra..konuşma ve görme engelli dil kursum başladı..okuldaki öğrencilerle alfabetik dilden konuşabilmek için..az buçuk biliyordum ama bazı sınıflara sınav yapılacak bu yıl.bu sebepten dolayıda tam anlamıyla öğrenmem lazım..öğlen 1'den 2:30'a kadar olan zamanım bu kursla geçecek bir süre..yarıyıl tatilini bulur zannımca...

safinaz pirinç lapasıda çok iyi geliyor şişliklere..buğday çorbası benide şişiriyordu ilk gün.2.günden sonra iniyordum ama prinç lapası öyle değil..daha ilk akşam bile farkediliyor..tabii yiyebilirsen..ben severim öyle tatız tuzsuz şeyleri...çok bol pul biber ve birzda nane serpip yiyiordum ben..hatta dereotu falanda kıyıyordum incecik..birde bu aralar karnıbahar,brokoli ,kuru baklagil vs..şişerecek şeylerden uzak dur..

oğlumu yatırayım saati geldi.(9:30) dişlerini fırçalamaya gitti,pijamalarını giydirip yatırayım.kaçtım

Günaydınnn...

Bu günkü menüm

Saat 11 de

1 yumurta, beyaz peynir, 2 zeytin, domates, salatalık

ara

yarım kuru incir, 1 kuru kayısı, yarım ceviz

akşam
mantarlı, soganlı çipura, yeşil salata

gece
yarım armut

iki kez 45 er dakika yürüyüş

Günaydınlar efendim sabah şerifleriniz hayır olsun inşallah...

zili kolay gelsin güzelim ya, konuşma ve görme engelli çocuklarla ilgilenecek, eğitim vereceksin senin de, onların da allah yardımcısı olsun.... Orta okulda iken sıra arkadaşım görme engelli idi, öğretmenin söylediklerini yazmaya yetişemez hep geride kalırdı, sonra tabii tüm teneffüslerimiz onun yazdıklarını kontrol etmekle geçerdi. İlginçtir ki o arkadaşım üç kardeşti en büyükleri erkek, diğer ikisi kız benim arkadaşım olan evin en küçüğü idi.... fakat abisinde hiç bir şey yokken ablası ile kendisi görme engelli idi...
hatta abla - kardeş bir dönem tv programına çıkmışlardı, yalan olmasın ismini hatırlamıyorum ama ablası çok iyi bir üniversiteyi kazanmıştı...
annesi - babası nasıl ikisine de bebek gibi bakıyordu var ya... hiç üşenmeden annesi iki kızını da yıllarca ellerinden tutup okula götürmüş, gün boyu okul bahçesinde beklemiş ve akşam alıp dönmüş... evde olsalar da hep anneye muhtaç.... Rabbim esirgesin...
Çok zor allahım korusun ya RAbbim...
Senin de Allah yardımcın olsun...

Benim şişlik buğdaydan mıdır diyorsun ? Ayran aşını bende çok severim içine salata rendeledim, nane attım bol bol ama dedim ya üç kase ancak yiyebildim yarısı kaldı öylece...
bol bol hareket ediyorum gaz şişkinliğim gitsin diye, hele hele karnabahar hayatta yiyemem o beni resmen balon yapıyor....
bakalım bu sıra sebze ağırlıklı besleniyorum, allah affetsin et tüketmekten midem bulandı, protein olsun diye birde iş yerindeyken en uygunu o diye sürekli köfte tavuk gına geldi... sebzeye ağırlık verdim yoğun bir şekilde... Bakalım neler olacak

Kahvaltı 08.30
2 dl. tb ekmeği - 3 zeytin - yarım dilim beyaz peynir - 3/4 tane çeri domates ve şekersiz çay

Öğle 12.30 - 13.30
Pirinçsiz ıspanak yemeği - yoğurt ve salata

Akşam ....

Not: Şişkinlik devam etmekte .... Bu ne yaaa....

İyi geceler.

Safisim bazan annlamsiz sislikler oluyor canım gecer bu ara booool su iç.
Dr gittim bugün .hafif bir tansiyon ilacı verdi.birde tuzu azalt dedi.bir hafta kullan tahlil yapalım dedi.

Zilim evet ya bazan ben bile kendime yetişemiyorum.:)bugün nasıl gecti kısaca yazayım.
Sahur la başladı sabah. Normalde kendim için kalkmıyorum gece yer yatarım . Esim için kalktım.
Sabah Dr sonrasında AVM ye gittim gelirken ,küçük cadının dogum günüydü. Gelirken market, sonrasında kurs, orda. Gel yaprak ici yap( kermes varda yarın)sonra. Arkadaşlarla sohbette yaprakları sar. Bu arada iftar yap .tekrar eve uğra sonra eczane ardından pazara uğra:)vs vs.
Yarında farklı deyil yoğunluk ,saglık olsunda koşturayım dört elle.:)ben böyle mutlu ve huzurluyum:)

Son düzenleme:
slm herkese
walla işi gücü bitirip oturmam bu saati buldu yaa..saat olmuş onbir buçuk... günler ,geceler, saatler nasıl hızlı akıyor hakikaten..bazen 24 saat az geliyor..

oğluma tonla ödev vermişler...hafta sonumu yapılacak dedim..yooo yarın götürülecekmiş dedi..birde aklınca beni övecek ya ..annem çok güzel poğaça yapıyor demiş..öğretmenide yarın yapsında kahvaltıda yiyelim tüm sınıf demiş.

kendi hazırlamam gerek bir dünya ders notu vs...vs.. vardı.bi mutfağa,bi oğlumun odasına ders yaptırmaya,bi yatak odasına eşime valiz hazırlamaya.(takım elbise-gömlek kravat kombinleri .çorap çamaşır vs..)yarın 9 eylül ünv. gidiyor ,ordanda erciyes ünv.kayseriye gidiyor.seminer varmış.. kaça bölüneceğimi şaşırdım walla..pert oldum oturana kadar..

safinaz gerçekten normal bi çocukla,hatta liseli ergenlerle bile uğraşmak çok daha kolaymış..ben bu okula tayin isterken bile çok ikilemde kalmıştım ama oğlum küçüktü ve saatleri bana uygundu o sebeple burayı tercih ettim..

ama işin birde vicdan boyutu varki...o en zor kısmı..anne olmadan evvel hiç böyle sulu zırtlak bi tip değildim.gizlemeyi becerirdim duygularımı..ama anne olduktan sonraki halimi kendim bile tanıyamıyorum walla..

görme-işitme ve zihinsel engelli yawrularla birlikteyim tüm gün..ve tek anladıkları dil sevgi...kızamıyorda insan liselilere kızdığı gibi..
gürültü yaptıklarında sesimi duyurmak için bağırdığımda bile korkanlar ,panikleyenler oluyor:18:çoook zor anlayacağın..çoook...allah ailelerine sabır kuveet versn...okuldan her çıktığımda olumu almaya giderken rabbime şükürler ediyorum..ve evladıma tahammülüm arttı bu okula başladığımdan beri..yapsın napiim,sağlıklı olduğu için zıpırlık yapıyor diyorum...

montig aplaaa çok spor yapmışsın bu gün walla.brawooooo

bende 40 dk hızlı tempoda yürüdüm ve akabinde 15 dk pilates...

aebenim koştur aplam,allah sağlık versinde koşuşturmacalar hiç bitmesin...

ben yatar yarın erken kalkmak zordundayımm..

Günaydın kızlar..

Abencim geçmiş olsun canım, umarım uzun süre kullanmana gerek kalmaz

Canım buraya yazmasam da her gün yürüyorum bu kadar..

Bu günkü menüm

saat 11 de

yumurta peynir domates salatalık

ara

1 kuru kayısı yarım ceviz, salatalık

akşam

soğanlı mantarlı çipura sote, kıvırcık salata

gece

yarım armut

2 kez 45 er dakika yürüyüş

Soğuk ve puslu bir Sakarya Sabahından herkese Günaydınlarrrr

evet ablam anlayamadığım bir şişlik ısrarla devam ediyor, üstelikte her akşam düzenli sporumu da yaptığım halde hala var ve rahatsız edici... suyu zaten çok içiyorum ablam oda ayrı şişiriyor.... Lakin aklımda olsun daha da içerim teşekkürler tavsiyen için

ablam tansiyon büyük sıkıntı aman diyim dikkat et, bende de birden bir tansiyon düşmesi yada yükselmesi olabiliyor hiper tansiyon mevcut... şükür ilaçlık bir durum yok... sağlık herşeyin başı ablam, o gidinde hiç bir şeyin tadı olmuyor....
Rabbim herkese sağlık sıhhat versin hastalara da acil şifa versin inşallah. Amin...

evet zili kesinlikle çok zor... Rabbim esirgesin...
Hafta başında bir tanıdığımın bebeğinin ölüm haberini aldım... daha bebek 3 aylık ve annesi emzirirken kucağında tıkanmış çocuk, morarmış... apar topar hastaneye götürmüşler soğuk algınlığı deyip doktor eve yollamış (Doğum evi oluyor bu hastanede)
bir saat sonra çocuk hareketsiz kalınca, öldüğünü anlamış fakat konduramamışlar yine hastane.... sabaha kadar 2 defa hayata döndürmüşler bebeği fakat sabah altı gibi vefat etmiş... rabbim korusun... Öğrendiğimde kanım dondu, nefesim kesildi, kalbim sıkıştı... ben böyle oldumsa o anneciği ne yapsın... ciğeri yanıyor insanın...
Rabbim kimseyi evladı ile sınamasın Ya Rabbim...
Biz allahımıza ne kadar şükretsek azdır...

Günaydınlar vede hayırlı cumalar efendim...

dün menümü yazmadım lakin saatler biraz şaştı

kahvaltı : 08.30
2 dl. tb ekmeği - 3-4 çeri domates - 3-4 parça (küp şeker kadar) beyaz peynir - 3-4 siyah/yeşil zeytin ve şekersiz çay

Öğle - İkindi : 15.00

öğle yemeğimi geç yedim çünkü inanın hiç acıkmadım...
bir tabak z.yağlı pirinçsiz ıspanak yemeği - yoğurt - salata

Akşam : -------- yok

dün eve zor yetiştim, midemi üşütmüşüm bağırsakları bozmuşum valla eve gittim 20 dk. çıkamadım lavabodan... böyle olduğum halde şişkinlik hissim hala var maalesef...

hafta başı yaptığım ayran aşı beni mahvetti... direk sebze ağırlıklı başlasaydım iyiydi sanırım, bu bana ders olsun gari...

Gelelim günün uyuz haberine
kilo bildirimine kilo aldığım çok belli dimi

Ve ben....
68.500
ne ara oldum böyle anladıysam ne olayım... akşamları düzenli sporumu da yapıyorum, lakin yazmayı unutuyorum...

Bakalım baskülde ne zaman eksileri görmeye başlayacağım....

Günaydın kızlar hayırlı cumalar

Kilo bildirimi yapayım.

geçen hafta 67.300
bu hafta 66.600 (dün tartı 66.500 idi. bu sabah artmış 100 gr. neden bilmem):26:
toplamda 700 gr gitmiş.

ölçülerde de gögüs bacak hariç, diğer yerlerden 1 er cm eksilmiş.:

diyete başladıgımdan beri (2 ayı geçti) toplamda 7.400 gr vermişim.

Bu günkü menüm..
Bu gün kendimi biraz şımartacagım ve sabah kahvaltıya davetli oldugumdan, vücudu biraz şaşırtmak için güzel bir kahvaltı edeceğim

akşam
kereviz ve karnıbahar salatası, ayran

gece
salatalık

1 saat yürüyüş

Son düzenleme:

offff çok zor allah sabır versin anasına babasınaaa((

zilimmmmmmmmmmmmmmm nasılsın cnmmmm yazılarını okuyorum amaaa yazamıyorum
sneinle saohbet muhabbet etmeyi özledim vallahi cnm ya
ama okuyorum hep yogunsun yyineeee
kuzuzucklarınd ailesine sabır versn allah ne diyimmmmm zor cnm

acaba rezene çayı filan içsen iyi gelmez mi safinazz?
şişkinlige bitki çayları iyi geliyor
akaşam yemeyi kestin send eokudugum kadarıyla bi tane ark 56 kiloya kadar indi 70 den
akşam yemek yemedim diyor çok zıkırsam iki salatalık bir bardak yranla geçiştiridm diyorrrr

bende çok fena oldum bugün tartıldım ve tam tamına 72.2 kilocugum regllimde 4 gün gecikti onun için peki niye gecikti
biliyormuusnuzzz çünkü ben bol kh ve şekerli tatlı abur cubur yiyorum pkocugum hortladı yine ühüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü

günaydınlar hayırlı cumalar

dünden beri tatlı krizindeyim çikolata yedim dün

kilom 73,5

Sabah beri telden mesaj yollamaya çalışıyorum
Onca yazdım gitmedi umarım bu gider
Kilom gecen hafta 70.6 bu hafta 70.3 diyet 2 gün yaptım gecen hafta sonra oruçlar gecti .niyetlinizi kilo veremiyorum zatı .
Elif'im liste yaparsın dımı ?

günaydın moralim çok bozuk ya yediklerime dikkat ediyorum spor yapıyorum bırak kilo vermeyi üstüne bide kilo almışım bu ne iştir anlamadım

geçen hafta 79,9 kg
bu hafta : 81,2 kg

herkes geçen haftaki ve bu haftaki kilolarını yazarsa yaparım ablacım

Rezene çayı? hmmm hiç aklıma gelmedi denerim, valla normalde tüm gün oturmaktan gaz oluştu diye düşünüyordum hareketsizlikten, fakat akşamları da mütemadiyen spora gidiyorum bir saat kardio ardından minder egzersizleri.... ter içinde kalkıyorum o minderden lakin gel gelelim şişkinlik hala mevcut.... (aslında gebe olmaktan da korkmuyor değilim hani)

evet bende akşam yemeğini kestim ve sanırım bu bende ters tepti çünkü normalde insanlar akşam yemek yemediğinde sabah mide boş olduğundan karın dümdüz olur bende hep şiş Neyse üşüttüm diyim artık ne diyim aklıma bir şey gelmiyor
Rezene çayını da deniyeyim işe yarar belkim...

ben bekarlığımda ne gaz sancısı çekerdim nede şişkinlik.... Sanıyorum ki, sezeryandan sonra vücut kesildi bir kere ya hava kaçtı içeri hep ondan sebep sık yaşar oldum doğumdan sonra bu gaz ve şişkinlik problemini.... doktor sezeryanda bir yeri delik mi unuttu kiii

Regl gecikmesi berbat kim bilir nasıl şişmiş ve sinirlisindir sen aayyyy sende söktürücü falan içsen (Hamile kalma riski yoksa)
bu hareketsizlik bizi mahvedecek yaaa, aldığım kiloların baskısından bel fıtığım kudurdu, hareketlerim kıstılandı... Ne yapıp edip atmalıyım şu fazlalıkları üzerimden aayyy...

günaydınlar hayırlı cumalar

dünden beri tatlı krizindeyim çikolata yedim dün

kilom 73,5

sende mi brütüs....
ne oldu bizim yarış e hadi bu gün herkes tartıldığına göre start verelim yoksa gidişat hiç iyi değil...

günaydın moralim çok bozuk ya yediklerime dikkat ediyorum spor yapıyorum bırak kilo vermeyi üstüne bide kilo almışım bu ne iştir anlamadım

geçen hafta 79,9 kg
bu hafta : 81,2 kg

aY NAZLIM bu gün herkes böyle artılarda çıkmış canım ya (Montig abla hariç)
valla bende anlayamadım. bir ayran aşı yaptım mahvetti beni... senin gibi bende her akşam spor yapıyorum + akşam yemeği yemiyorum... vücut şuan direniyor mu, oksa spordan dolayı su mu topladı ödem mi oldu bilemedim valla...

Neyse biz istikrarlı olduktan sonra, elinde sonunda gidecek... Salmak yok lütfen cicim....

herkes geçen haftaki ve bu haftaki kilolarını yazarsa yaparım ablacım

canım geçen hafta tartılmayanlar ne olacak....
ben en son tartıldığım da mesela 67.200 idim ama kaç hafta önce bilmiyorum
bu gün haliyle o kiloya göre artılardayım...
istersen bu günki kiloları başlangıç al...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…