Safis eline saglik . Kilo bildirmistim da :) telden ekleme yapamiyorum pc acinca ekleyim artik cicik artilarimi .
Esinide tebrik ederim . Bu konuda onlari kiskanmamak eldedeyil :)
...Diyarim hipohlisemisin canim kansekeri gostergen benden bile dusuk . Kesin teshis icin zaman kaybetmeden endokrine gideceksin , lakin sana verecegi 8 ogun beslenmek ve diyet listesi . Bizler icin bir ilac yok tek ilacimiz monti tarzi beslenmek .
İnan buralardan ayrilmadigim icin bu kiloardayim yinede sukur. Yoksa biraksam cokdan 3 lu rakamlardaydim .dukan konusunda soylenecek cok sey var ,bunyeye ve sagliga bircok zarari olan birbeslenme hemde surdurulebilirligi yok , kilo verdiriyor lakin fazlasiyla geri aliniyor , cektigin eziyet ve sagligini tehlikeye atmakta cabasi .
Abla safise katiliyorum okadar veryansin ediyorsun lakin haftalik liisteye bakinca yine en basarili sensin :)masallah .
Kızlar veryansın etmiyorum, sadece sıkıntımı paylaşıyorum sizlerle. Hafta arası yürümekten, devamlı hareket halinde olmaktan canım çıkıyor resmen. saat 6 da kalkıyorum, akşam saat 8 e kadar popom yer görmüyor desem yeridir. yediklerimi de her gün yazıyorum, bir taşkınlıgım yok atıştırmak gibi.son 1,5-2 hafadır ekmegi vs. bile kestim ama bu kadar çabaya verdiğim az oluyor. eskiden bu kadar çabalamıyordum kilo vermek için. 1 ,15 saat yürüdümmü oturuyordum popomun üzerine.hatta en başlarda 5-6 kilo verene kadar hiç yürümüyordum.. şimdi böyle gıdım gıdım gitmesi canımı sıkıyor, bütün mesele bu...
Günaydınnn mutlu haftasonları..
safişçim liste için ellerine saglık
Zillcim teşekkür ederim. evet haklısın artık çok zor gidiyor kilolar. zaten bende yarın artık rutine dönmeye karar verdim. ay sonuna kadar gittigi yere kadar gider.daha çok kasmak istemiyorum
abencim sana bu günü bildiriyoerum. 300 gr gitmiş gözüküyor ama dün yine wc den çıkamadım. bu gün wc ye sık gitmezsem geri alıyorum demektir. artık yarın belli olur, yazarım sana sonucu yine. bu günde ne olur ne olmaz diye sebze pro yapacagım. yarın rutine devam..
menüm
saat 11
pırasalı yumurta
ara
yogurtlu pazı
akşam
tavuk but ızgara kereviz salatası ayran
gece
2-3 dilim ekşi elma
1,5 saat yürüyüş
Arkadaşlar bu aralar yoğunum pek yazamıyorum ama herkese çok selamlar sevgiler.. :)))
Dünkü menumu bildireyim
Sabah 2 haşlanmış yumurta az kaşar peyniri
Öğlen tavuklu salata
Akşam 1 kase yağsız yoğurt ve tam buğdaylı wasa krakerden iki tane ve baharatlarla tatlandırılmış
Kilo bildirimimi de vereyim 15 aralıkta başlamıştım 6.5 kilo verdim şu anda...
Selamlar herkeseee.....
Günaydınlar ve de iyi haftalar olsun efendim herkese....
Montig ablam yanlış anlama lütfen veryansın ediyorsun demek istemedim ben... Sadece kendini ok üzüyorsun bu kilo konusunda...
Gördüğüm kadarı ile her sabah tartılıyorsun kendini günlük takip ediyorsun... Bunlar seni bir süre sonra diyetten spordan hatta yemek yemekten bıktırır... Her gün basküle çıkma... Aeben ablamında dediği gibi günlük dalgalanmalar muhakkak olur... Bir gün geç yatmışsındır uykunu alamamışsındır vücudun şişmiştir, bir gün az su içmişsindir vücudun farklı durur... Akşam yemeğini biraz kaçırmışsındır ertesi güne yansır... Yani günlük değişimler çok normal ve sen böyle olunca kendini çok üzüyorsun... Yine artı çıktım boşuna uğraştım diye.... Naçizane tavsiyem her gün değil de haftada bir kilonu takip etmek ve bize bildirmek için tartılsan...
En azından hafta içi her sabah yaşadığın gerginlik olmazda cuma günü bilirsin durumunu ona göre beslenmene dikkat eder yada kendini şımartırsın... Lütfen yazdıklarımı yanlış anlama.... Haşa akıl vermek değil niyetim... Sadece kendini üzme bu kadar...
Safişçim selam. Bir düzeltme yapayım istedim. ben her sabah tartılmıyorum, sadece karabugday detoksu uyguladıgım günden sonraki 2 gün durumu anlamak için tartılmıştım.abende sonucu öğrenmek isteyince yazdım kilomu. bunun dışında hafta arası kilo bildirimi yapmadım..Ben kendimi takip için sadece p.tesi ve cuma günleri tartılırım. çünkü kalori ihtiyacımı yükseltiyorum yavaş yavaş, kontrol amaçlı uyguluyorum ve topige yazmıyorum ğp.tesi sabahını. spora gelince, koruma programında da aynı şekilde yürümeye devam edeceğim. kısmet olursa mayıs haziran gibi de haftada 3 gün 1 saat yürüyeceğim. veryansın lafım sana değildi. biz ara sıra abenle özelden de yazışıyoruz ve fikir alışverişinde bulunuyoruz. veryansın sözü ona gönderme idi.son olarak, ben tam monti yapmadıgım için, artık hedeflediğim kiloya inip, koruma programına başlamak istiyorum, sabırsızlanmam bundan. hedef kiloma gelince. 62 demiştim ama abene de söylediğim gibi hedefimi aşagıya çekip 60 yaptım. bunun içinde 58 e inmem gerekirmi, daha sonra karar verecegim. Bu arada yazılarım sizleri rahatsız ediyorsa da hemen topicten ayrılabilirim. durum bundan ibaret canım, umarım yanlış anlaşılma düzelmiştir.
ablacım dün okudum yazdıklarını, sebestçe cevap yazayım diye akşam yazmadım şimdi açtım pc yiGünaydınnnn iyi haftalar
Zillicim bende günde 3 lt. su tüketiyorum ama k.bugday günü ertesi, önceden oldugu gibi yine şişmeyeyim diye çok az içtim ama çayımı kahvemi eksik etmedim. uyarın için sagol canımGeçen yazılarından birini okudum tesadüfen. sen ve aben ablam sayesinde topic boş kalmıyor demişsin sagolasın. ben abene söz verdiğim için hergün listemi yazıyorum ama bazen tek başıma olmak canımı da sıkmıyor değil hani..Kendimi boş gezenin boş kalfası gibi hissediyorum, İşlere yetişememe ve mükemmelliyetçilik konusunda da sana katılıyorum. Ben tek başıma oldugum halde (kedoşlarımı saymıyorum tabi) işim hiç bitmiyor, gün yetmiyor. relax insanlara imreniyorum çoğu zaman. Ben böyleysem eş ve çocukla birlikte senin halini düşünemiyorum bile. zaten senin yazdıklarını ve günlük koşuşturmanı okurken, benim başım dönüyor. Allah yardımcın olsun canım:)
menüm
sabah 11
1 yumurta peynir domates salatalık
ara
1 incir 2 badem
akşam
lahana salatası havuçlu, haşlanmış karnıbahar yogurtlu
(yan komşumun yaş günü. kendisi Antepli, bugün evde harcını hazırlayarak kuşbaşılı pide yaptıracakmış. çok ısrar etti gitmeyecegim ama pidesinden 1 dilim yiyeceğime söz verdim. o yüzden 1 dl ekmek, fındık ve ceviz hakkımı akşamki 1 dl. pideye saklı tuttum
gece
havuç
1,5-2 saat yürüyüş
Safişçim selam. Bir düzeltme yapayım istedim. ben her sabah tartılmıyorum, sadece karabugday detoksu uyguladıgım günden sonraki 2 gün durumu anlamak için tartılmıştım.abende sonucu öğrenmek isteyince yazdım kilomu. bunun dışında hafta arası kilo bildirimi yapmadım..Ben kendimi takip için sadece p.tesi ve cuma günleri tartılırım. çünkü kalori ihtiyacımı yükseltiyorum yavaş yavaş, kontrol amaçlı uyguluyorum ve topige yazmıyorum ğp.tesi sabahını. spora gelince, koruma programında da aynı şekilde yürümeye devam edeceğim. kısmet olursa mayıs haziran gibi de haftada 3 gün 1 saat yürüyeceğim. veryansın lafım sana değildi. biz ara sıra abenle özelden de yazışıyoruz ve fikir alışverişinde bulunuyoruz. veryansın sözü ona gönderme idi.son olarak, ben tam monti yapmadıgım için, artık hedeflediğim kiloya inip, koruma programına başlamak istiyorum, sabırsızlanmam bundan. hedef kiloma gelince. 62 demiştim ama abene de söylediğim gibi hedefimi aşagıya çekip 60 yaptım. bunun içinde 58 e inmem gerekirmi, daha sonra karar verecegim. Bu arada yazılarım sizleri rahatsız ediyorsa da hemen topicten ayrılabilirim. durum bundan ibaret canım, umarım yanlış anlaşılma düzelmiştir.
ablacım dün okudum yazdıklarını, sebestçe cevap yazayım diye akşam yazmadım şimdi açtım pc yi
.. kendini bukadar üzmene üzülüyorum :26: hedef kilona ramak kaldı sen hala üzülüyorsun . resmin tamamına bak lütfen
abla karabugday anladıkki ödem atıyor ertesi günde pro yedinmi illaki kilo kaybı olcak . fakat unutma kaybettigin sadece kilo olmayacak bir kısmı karbonhidrat yemedigim için kaslarından ayrılan su ve sen 1 dl ekmekde yesen kaslardaki su tekrar yerine gelecek ertesi gün . bu kaçınılmaz . bunu böyle görmen lazım kilom tekrar artti dememen lazım .. elbette ekmek yiyeceksin .
gl endeksine dikkat ederek miktarı artırman çok güzel olmuş . günlük 1 dl ekmegide yada karbonhidratıda ögünlerine kat artık ama ölçülü ve her ögüne deyil . birde küçük bir ayrıntı havucu çok seviyorsunama montide yenmeyecekler arasında hatta çigsi bile bazan yenmiyor helede etli ögünlerde . sen monti yapmadıgın için bu ayrıntılara çok deginmedim biliyorum .
abla tavsiyen nedir diye sorarsan 2 şeçenek söyleyebilirim maçizane.
1. si hedefledigin kilona gelene kadar şimdiye kadar nasıl verdiysen öyle devam et . zaten 2 kilo geri alırım diyeti bırakınca diye konuşmuştuk . bünyen diyetsizlige alişana kadar o 2 kilo geri gelse bile sorun olmaz . o zaman kadarda zeten bünyen normal yemeye alışmış olur .(lakin artık eskisi gibi herşey serbest yenirse tekrar kilonun artacagını yazmama gerek yok sanırım .)bu yanlışa hepimiz düşüyoruz .
2. side , diyetden bıktıgını biliyorum küçük bir mola verebilirsin ama bu diyeti bırakma anlamında deyil ! , evet kilo artışı olacaktır fakat 1.2. hafta sonra tekrar diyetine dönersin kalan kilonuda son bir hamleyle verirsin .
tabiki abla gidecegin yolu sen benden daha iyi karar verirsin çünki bünyeni ve içinden ne gelecegini sen daha iyi bilirsin .
ama bir daha diyorum şu an geldigin durum kilosunu vermiş koruma dönemie geçeçek herkes için aynı .sana özel bir durum deyil yaniboşuna üzüyorsun kendini , zilime bak kaç kilo ama bu halinde bile benden iyi diyet yapıyor yani diyecegim kilo işine bulaştınmı hayatın diyet
son bir not olarak ; abla geldigin kilonun tadını çıkar hatırladıgım kadarıyla sen hiç bu kilolara düşmemiştin . eski baskülünle olsa 5li rakamlardasın
Abencim durumu safişe özetledim, neden acele ettiğim ortada. ben verdiğim sözden dönmem. bunun içinde hedefi vurmam gerek ay sonuna kadar. tabi ki kl. arttıırırken kilo alacagım ama en azı olsun istiyorum. havuç konusuna gelince hiç sevmem aslında ama göz doktorumun önerisi dogrultusunda hergün 1 orta boy havuç yemek zorundayım. sol gözümün görüş alanı biraz azaldı, gözlükte vermedi sağ göz iyi diye ilaç ve havuç takviyesi yapıyoruz. ekmek konusunda da yemesemde olur ama ben kendi kalori arttırım ölçümü ekmege göre belirleyebiliyorum ancak. çünkü unun dışında yenelde aynı şeyleri yiyorum. 1 dl. ekmege denk düşen, 2 yemek kaşıgı patates, makarna,veya piav pişermi yaw. ya da 4 kaşık bakliyat.:26: ben tek yaşıyorum, daha fazlasına pişiremem. bari ekmekle kl arttırayım ki hiç değilse onlardan 4 -5 kaşık tükettiğime değsin. kilo koruma programlarını netten araştırıyorum, konu hep aynı yere çıkıyor. tekrar kilo da almamak için bunlara dikkat etmek zorundayım..neyse...Başınızı agrıttım özür
Merhabalarrr
Seyahate gittiğim için diyeti uygulayamadım ve su an reglim sabah tartıldım basladığım kilodayım 62.9
bende kendimle ilgili yazıp kaçayım malum iş ,güç ,kurs beni bekler .
iştahım ve yeme tarzım berbat kilo alışım şahanekısaca böyle kızlar .
bu hafta perşembeye kadar kaçamak yapacagım gün ögrünmüyor . hipom için dr. verdigi listeyi yada 1. aşama monti yapayım diyorum 4 günde olsa belki beni bana geri getirir . dua edin ne olur açlıgın krizlerim biraz insin . durumum diyetlede düzelmezse dr. gidecegim. karnımı iyce doyursam bile 2 saat sonra açım . karnım tok belki ama gözüm aç . migdem allak bulllak :26:
bugün birde 24 saatlik talil için numune gönderdin dua edin protein çıkmasın sonuçlarda .
Beni düşündüğünüzü biliyorum abencim sagolsun, iyi ki varsınız. Ben sadece yanlış anlaşıldıgım için üzüldüm. her insan gibi benimde takıntılarım var işte. safişin bahsettiği mükemmelliyetçilik gibi. kafama koydugum illaki olacak, illaki o hedefe varacam. olmazsa hendimden hoşnutsuz oluyorum malesef.ah ablam sizle yazışmakdan hiç başım agrımaz .bak kaç senelik arkadaşız bunu bilmen lazım .
hiç bir diyet saglıkdan önemli deyil havuca devam tabkide .abla illaki kl. artışı diyorsan kuru yemiş bu konuda sana yardımcı olur .eger ekmekden teredütün varsa .hem gl endeksi düşük ama kl. fazla . birde baklagil haslayıp dolab koyabilirsin .illaki pişirmene gerek yok salatalarına katabilirsin .
.birde bu kl. işine deyinmek isterim . diyetisyenlere bakarsan 7000 kl 1 kilo imiş 7000 kl yakarsan 1 kilo gidermiş . ben buna ne inanıyorum nede katılıyorum
abla sen şu an diyeti bırakmiş olsan ekmege vs geçsen senin encok alacagın 1 kilo . ondan sonrada zaten dengelersin .
ailene diyeti bırakacagın konusunda söz vermişsin . tabiki sözünün erisin bırak .fakat illaki 58 de bırkacan diyede kimseye sözmü verdin abla ki bukadar kendini yıpratıyorsun :26: 58 deyilde 60 .61 olsun ne olacak .inan indigin kilodan çok 6 ay yada 1 sene sonraki kilon daha önemli .bunuda zaten dengeli beslenerek yapacagına eminim abla ..
unutma burda ben yada safiş senin kaç kilo oldugundan çok senin üzüldügün için telaş ettik .
blacım yer fıstıgı diger kuru yemişler gibi deyil canım . baklagil familyasından yani leblebi gibi düşün .İyi akşamlar bugünkü menüm
Sabah
Klasik monti
Ara
Madalina
Yer fıstığı
Öğlen
Mercimek corbası
Yeşillik
Akşam
Bamya
Yoğurt
Dualarım her daim seninle ablam... Rabbim hakkında hayırlısını versin inşallah...
Tahlil sonuçlarını alınca mutlaka haber et bizlere...
Doymama konusuna gelince, bu bir rahatsızlık mı, yoksa göz açlığımı ablam yaa....
Ben sürekli kh tüketirken çok daha sık acıkıyorum mesela sende de böyle bir şey olabilir mi?
Beni düşündüğünüzü biliyorum abencim sagolsun, iyi ki varsınız. Ben sadece yanlış anlaşıldıgım için üzüldüm. her insan gibi benimde takıntılarım var işte. safişin bahsettiği mükemmelliyetçilik gibi. kafama koydugum illaki olacak, illaki o hedefe varacam. olmazsa hendimden hoşnutsuz oluyorum malesef.kafayı 60 a taktım ya, iki kiloda fazladan verecem ya, artık gözüm başka birşey görmez. huy işte can çıkmadan çıkmazmış. ama şunu söyliyim devamlı bir yol deniyorum. önce yürümeyi azalttım ( her daim bu kadar yürüyemem) olmadı. yürümeyi arttırdım tekrar 1 dilim fazla ekledim. hatta kuru yemişlerden de 3 er 5 er ekledim. şimdi çaktırmadan günde 5 leblebi ekliyorum, her gün 1 tane arttırıyorum deep freze de bakliya dolu haşlanmış vaziyette ama birkaç denememde ters tepti abencim o yüzden şimdilik denemeyi bıraktım. hatta onlarla z.yagı pırasa vs pişirdim ama dedim ya olmadı, vardır bir hikmeti. aman çok ta sevmem zaten ama bulgur pilavinı özledim sehriye pilavını özledim, makarnayı özledim. bu yüzden de çaktırmadan k.yemişi arttırırken, ekmegi de baz alıyorum. şu konuda rahat olmanızı isterim. asla az yemiyorum, hatta artık porsiyonlarım kl. düşük bile olsa daha fazla. sevgiler canım ben kaçar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?