Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

O takıntılar bende de vardır montig ablam seni çok iyi anlıyorum
Aynen seninde tarif ettiğin gibi, kafama koyduğum şey düşlediğim şekilde gerçekleşmezse acayip mutsuz oluyorum
amannn boşver olduğu kadar demek lazım... Kendimize çok haksızlık etmeden....

Bende üç yıl önce 68 kiloda monti beslenme şekli ile tanıştığımda ilk hedefim 59 kilo olmaktı... oldum mu evet...
hatta doymadım kilo vermeye bu kezde 55 olacağım dedim...
fakat o 59 kiloya indikten sonra gidenler sadece gram oldu haftalarca ve acayip sinir bozucu idi
en nihayetinde 56 kilo ile diyet işini sonlandırarak ömrüm boyunca artık 56 kilo olacağımı düşünerek uzaklaşmıştım buralardan... Bu ne polyanna ruhu bendeki de yahu

Tabii ki de pembe gözlüklerim yok benim ama bekarlığı boyunca hep 50 kiloda olan ben (üç öğün hamur yediğim halde)
diyetle bu kiloya inince özüme döndüm sandım İşte sadece sandım ve sandığım gibi olmadı
ben yine 68 kiloda ile buradayım
Diyet yaparken hep kilo vermenin zor olduğunu düşünürüz ya işte en büyük hatamız aslında bu...
Asıl mevzu o verilen kiloyu korumak ve almadan yada çok az alarak hayatımıza devam etmek

gerçi ben daha kilo veremediğim için o evreye henüz gelemedim maalesef... Ama umutluyum olacak biliyorum
Bu defa hedefime ulaşsam dahi koruma sürecinde bile buralardan ayrılmayı düşünmüyorum
Çünkü kendimi kontrol edemiyorum

Anladım ablacım.... Anlatmak istediğim buydu zaten....
Dilerim birde bunun için doktora gitmene gerek kalmadan kendi kendini düzene sokarsın ve herşey yoluna girer ablam...

Herkese iyi haftalarr...
Montiyle kolay gelsin hepimize:))

Evet biraz çabuk kilo kaybettim çok yeni başladığım ve verecek kilom çok olduğu için bu konuda uyarılar yazılmış burdan bana da; kimse merak etmesin ben de biliyorum yavaşlayacağını arkadaşlar merak etmeyin yani :)))))

Ablacım ben bu sabah tartılmadım....
Malum regl dönemi... Yanıltmasın beni diye
Cuma günkü kilomu baz alacağım
Yanlış mı yaptım ki... Tartılsamıydım :44:

aa safiş insan aeben ablam merak eder diye tartılırdı şaka canım nasıl rahat edecekseniz . malum ben araştırmacı kişilik olrakdan merak ederim hep ..

aşagıda cihletcım seni görüyorum . birşey sormak istedim . ekmekli kahvaltı yaparken yanına domates salatalık yeşilik vs. yemiyorsun tıpkı monti kitabındaki gibi. bunu bilerek montiyi tam yapmak içinmi yapıyorsun yoksa sevmedigindenmi ? zeytin yiyormusun mesela ekmekle .?
fırsat buldugunda daha sık yazarsan menülerinide çok memnun olucam . en azından kendi yaptıgım hataları görmüş olurum .
ne demişler hernekadar biliyorsanda bir bilene danış .

ilk verilen kiloların çogu sudur karbon alımı sınırlanınca vucud su atar bildiginiz gibi . bir yerde okumuştum 5 kilo su atılabiliyormuş (herkesda aynı olmaz tabi)
monti kitabında ilk ayda 5 kilo kaybedilebilecegi yazıyordu . sonrasında zaten bukadar gitmez herkesin bildigi gibi.
birkaç arkadaşımızın haftada 2. 2.5 kilo kaybettigi olurdu .bu bünyenin montiye uyumuyla alakalı . ben haftada 1. kilo yada 500 gr verilmesi gerektigine çok inanmam .sonuçda bünye kendini bilir .

clihht zamanında hangi kitabınız vardi ?yedikçe yazıflamı ?

Aeben cim evet sanırım yedikçe zayıfla diye minik bi kitaptı..
Ben ekmek olan kahvaltımda aslında sebze de yiorum yani domates salatalık maydanoz dereotu vs gibi tabi yağsız peynirle ama doğrusu sabahları okadar hazırlıcak zamanım olmadığı için sadece tost yapıp işyerinde yiyebiliorum bu aralar:)))

Mesela bugün öğlen tam bulgurdan yaptığım sıfır yağla içine salça doöates suyu sarımsak soğan ve maydonozla pişirdiğiöm pilavi ve yanında yağsız yoğurdumu yiyeceğim

Aebenciğim bu arada ben de zeytin konusunda şüpheliyim aslında canım acaip istio egeli olduğumuz için aslen çook da severim ama hangisinde tuketebilceimi unuttum ve ben de hiç yemiorum emin olana kadar..

Mesela ben daha önceki yaptığım seferde haftada 1 gün falan diet çikolata yerdim tabi tekbaşına yanında herhangi bişi olmadan ve 3 saat geçmeden de bişi yemezdim
Ya da sarelle nin şekersizine kırılmış fındık karıştıp yerdim tatlı ihtiyacı olarak tabi bu seferde bunlara henüz başlamadı. Daha bikaç ay sonra yaparım bunları die planlıyorum.

Mesela başladığımdan beri kuruyemiş sadece bikaç kere ara öğün olarak ceviz yedim pek yemşoru. Çünkü kuruyemişler hem karbonhidrat hem yağ içerdiğinden montide de benim anladığım yağ ve karbonhşdrat mümkün olduğunca birleştirilmediğinden yemiorum yanş en azından şu bi süre daha yememeliyim diye düşünüyorum.

anladım canım .ekmek yanında sebzede yiyorsun duruma göre yani ..
ekmekle zeytini sormuştum .malum fransızlerda pek zeytin kultürü yok . itaba bugün baktim yeşil zeytine izin var . sen daha önce ekmekle siyah zeytin yedinmi.?

..menülerinde bizim monti tarzı yapışımızla ilgili tek farkı; senin gl endeksi yüksek karbonhidratlar yanında asla yag kullanmaman .
bunu biliyorduk fakat sanırım zamanla serbeşleştirdik :) yani ekmekle yaglı peynir kullanmaya başladık , baklagilin yanında normal yogurt kulandık mesela .
diger tarafları aynen bizim monti yapışımız gibi.
sen bizden soracagına biz senden daha çok soruyoruz . mahsuru yoktur inşallah
aslında bilmekden çok düzgün uygulamak daha önemli . tekrar 1. aşama yaparsam senin tecrübelerin benim için önem taşıycak .

bana musade hatunlar

Estagfurullah ne istersen sor canım elimden geldiğince cevaplarım tabikii...
Ben de baklagillerle normal yoğurt tuketiorum hatta önceki yapışımda etli kurufasulye falan da yiodum yani onlara da protein muamelesi yapıodum ama bu seferde sadece yalnız tuketip normal yağlı pişirip normal yoğurt/peynir le tüketiorum baklagilleri..

Zeytin tukettiğimde hiç ekmekle tuketmedim çünkü yağlı oldupu için karbonhdrat kahvaltısında tuketmedim.
Daha sonraları protein kahvaltılarında tuketirim muhtemelen çünkü yanlş hatrlamıosam onceki yapışımda ara ara oyle tuketiordum die biliorum..

şimdi kitap elimde zeytine baktim normal ögünlerde yeşil zeytin serbestçe yenecekler arasında . fakat kahvaltı kısmında hiç yok bahsedilmemiş . medem ekmegin yanında yaga bukadar önem veriyorsun , istersen bir süre daha yeme . sonuçda bu şekil güzel gidiyorsun sekteye ugratmanı istemem :) ama dedigim gibi ekmek olmayan diger ögünlerde . yani et türü yanında y6iyebilirsin o zaman yaga dikkat etmek gerekmiyor zaten .

haftada birkaç parça bitter yenebilir diyordu kitapta .
bende 2 kitapda vardı .yedikçe zayiflayı bir arkadaşa vermiştim okusun diye . bende şu an 2. kitap kadına özel montignac var . daha anlşışır .

kuru yemiş konusunda arada yazılmamış mesla dışarda oldugunuz bir öglen ögünde 2. elme ve 200 gr ceviz yiyebilirsiniz yazmış öylen yemegi yerine :44: vede karataycılarıda görünce malum onlarda bol bol kuru yemiş yiyorlar kilo veriyorlar . okadar korkmuyorum kuru yemişden . birde kruryemiş evet karbopnhidrat ama gl endeksi çokk düşük 15. . yagıda genelde omega 3 oldugu için çok depo olmuyor diye biliyorum . ama bu benim bildiklerim beni baglar ..
bence şu an gittigin yol gayat iyi iyide sonuç alıyorsun bir süre böyle devam et derim .

bu sefer gerçekden kalktim kurs saatim geldi .

monti birazda bunyeyle alakalı aslında . lara arkadaşımız var (kulakları çınlasın pazartesi geliyordu kaç pazartesi geçti )
o daha farklı yapar montiyi daha serbest çok da güzel kilo verir. o ekmekle sucuk bile yiyordu
ama bazı bunlerde zor gerçekden herşeyi tam yapsa bile sonuç çok yavas olabiliyordu ..

merhabalarr

Diyarim hipohlisemisin canim kansekeri gostergen benden bile dusuk . Kesin teshis icin zaman kaybetmeden endokrine gideceksin , lakin sana verecegi 8 ogun beslenmek ve diyet listesi . Bizler icin bir ilac yok tek ilacimiz monti tarzi beslenmek .
İnan buralardan ayrilmadigim icin bu kiloardayim yinede sukur. Yoksa biraksam cokdan 3 lu rakamlardaydim .dukan konusunda soylenecek cok sey var ,bunyeye ve sagliga bircok zarari olan birbeslenme hemde surdurulebilirligi yok , kilo verdiriyor lakin fazlasiyla geri aliniyor , cektigin eziyet ve sagligini tehlikeye atmakta cabasi .

ablam önerileriniz için çok teşekkür ederim

safinazcığım inan ki verilen kiloyu korumak o kadar önemli ki bunu benden iyi kimse bilemez sanırım dile kolay 30 kilo verdim 1 senede tekrar bir senede geri aldım. asla kilo almam artık sanıyorum ne büyük yanılgı...

bünyeme kızıp dukan yapayım dedim yoksa zararlı ve uzun süre yapılabilirliğine inancım benim de yoktu ki sadece bir hafta yaptım şu anda sanırım monti yapıyorum :) öğünlerime bakıyorum ve montiye uydurmaya çalışıyorum.

sabah kahvaltı da bim den diyet peynirimi tambuğday ekmeğimi kıvırcık ve zeytinimi yedim ancak okuduğum kadarıyla zeytini yemicem artık ekmekle yağ tüketmiyim.

öğlende ızgara köfte içinde ekmek yoktu ve ayranımı içtim.

ara olarak minik yağsız yoğurdum ve öğlen bitiremediğim köfteden biraz var.

akşama plan yapamadım ama yoğurlu çorba olabilir.

ve burda yazmak okumak çok iyi geliyor

ablam gözüm dönüyor aynı senin anlattığın gibi kan şekerim allak bullak

inan bazen yemekten midem bulanıyor ama bakıyorum hala yiyorum (((

acıkmadan çok yedim aylardır şimdi artık 3 lü rakamlara yaklaştım korkuyorum kendimden sağlığım için çok endişeleniyorum

Bu benim montignac'ı üçüncü kez uygulayışım. (Hipoglisemim olduğunu belirteyim)

İlkinde üniversitedeydim ve sanırım 7-8 kilo vermiştim. Yani 60 kilodan 52-53'e kadar düşmüştüm. O zaman integral ekmek bu kadar kolay bulunmadığı için hiç ekmek yemiyordum. Hatırladığım kadarıyla makarna, pilav, kurufasülye gibi karbonhidratları da hiç tüketmemiştim. Sadece et ve sebzeyle beslenmişim demek ki...

Üç sene önce doğum kilolarını vermek için yeniden montignac yaptım. 67 kilodan 60'a kadar düştüm. (Sanırım 3 ya da 4 ayda) Ama bu sefer sabahları tam buğday ekmeği yedim. Hatta bir iki kez al dante spagetti yediğim de oldu.

Ama şimdi yine 67 kilodayım. Arada dukan yaptım, kesinlikle bana göre değil, değişik diyetler de denedim, ama olmadı... Hatta 1,5 yıldır 65'te sabit olan kilom bu diyetler sonrasında 67'ye yükseldi.

Ancak ne var ki artık bende montignac da işe yaramıyor galiba. Çünkü 42 yaşındayım ve metabolizmam iyice yavaşladı. Galiba menapoz öncesi etkileri de gösteriyorum. Bilmiyorum ne olacak?

En azından bir ay hiç bozmadan montignac'ı denemeyi düşünüyorum, bakalım ne olacak?

Dediğim gibi bir ara dukan diyeti yapmaya çalıştım. Bana hiç uymadı, tüm sistemimi alt üst etti. Hızla verdiğim kiloların fazlasını aynı hızla aldım. Ancak yine de dukan diyetinde bize de uygun bazı yiyecek, içecek ve tatlılar var. Farklı tatlar arayanlar için onların tariflerini vermek istiyorum.

1) Kilonuz duraklamaya geçtiğinde yeniden kilo vermenize yardımcı olan bir içecek: Nar Şerbeti... Tarifine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://emelcediyet.blogspot.com/2013/01/nar-serbeti.html

2) Ben montignac yaparken en çok özlediğim yemek dolmalar, sarmalar oluyor. Pirinç kullanamadığımız için dolma yiyemiyoruz. Pirinçsiz yapınca da aynı tadı vermiyor. Pirinçli tariflerimizde Shiritaki Asya pirinci kullanabiliriz. Yüzde yüz protein içeriyor. Korkmadan yiyebileceğimiz bir ürün. Ayrıca çok da doyurucu. Ben pilavını denemiştim. Ve gerçekten tıka basa doymuştum.

İşte bir pilav tarifi (ben tavuklusunu yapmıştım)

http://www.dukandiyetitariflerim.com/2013/08/etli-shirataki-pilavi.html

Bu shiritaki pirinci nereden alınır diyorsanız işte adres: http://www.gurmenet.com/?urun-4780-asiatica-shirataki-rice-350-gr

3) Ve bir tatlı tarifi; Panna Cotta

Tarife şu adresten ulaşabilirsiniz: http://www.dukandiyetitariflerim.com/2012/11/panna-cotta.html

Hatırlayacaksınız, montignac'ın resmi sitesine şeker yerine stevia kullanabilir miyiz diye sormuştum ve evet yanıtını almıştım. Tarifte şeker yerine stevia kullanabilirsiniz. Süt tozu ise yağsız olduğu için rahatlıkla kullanabilirsiniz ve onu da gurmenetten sipariş edebilirsiniz. Migroslarda da satılıyor.

İşte linki : http://www.gurmenet.com/?urun-4296-pinar-sut-tozu-200-gr

Jelatin zaten tüm aktarlarda satılan bir şey ve yüzde yüz protein... Toz olması önemli değil. Ben tabaka halindekilerle yaptım. Bu tarif için 1,5 tabaka yeterli.gerçekten çok lezzetli olduğunu belirtmek istiyorum. Regl dönemleri için harika bir tatlı :)

Şimdilik bu kadar.

Son düzenleme:
Tekrar merhabalar .

Diyarim cok iyi anliyorum seni . Hipoglisemiyle kilo vetmek baya zor ama almak bi okadar kolay .
Sana tavsiyem porsiyonlarini bol tutman karnini iyce doyur. Tabi monti tarzi beslenirken . Bir sure sonra kan sekerin dengeye girecektir o zman porsiyonlarinda normale doner .

Motherscim ayol sanki kac yasindasinda kilo vermen dursun . Boyle dusunme .
Monti olsun yada baska diyetler her tekrar yapista etkisi biraz duser. Bu dugru . Bendede artik ilk yaptigim kadar etkili deyil Ancak bu demek deyilki etkisi yok .
Gunluk menulerini yazarsan belki kilo veremeyisinin sebebine bir bakariz . Birde sende karabugdaydan ciktin ani kolo degisimlerin oldu . Kilo vermen ondan durmus olabilir .

Mother tarifler icin tesekkurler canim. Cepden fazla bakamadim ama nar serbeti ilgimi cekti :) pc gecince iyce bakarim .
Sen monti yapmis birisin montiye uygun olup olmadigini bilirsin .
Birde ilk denemen montiden cok. Dukanin seyir evresi gibi olmus :)

iyi akşamlar herkese. Cuma başlayacağım dedim ancak pazartesiye nasip oldu. inşallah bozmam.
sabah: yarım litre su,haşlanmış yumurta
Ara : 1kuru kayısı,1 bardak çay
öğlen: kereviz yemeği, light yoğurt
Ara: yarım litre su
1. kuru kayısı ,3-4 badem
1 fincan bitki çayı.
Akşam: kereviz y. 3 ekmeksiz köfte.
günde 3 litre suyu tamamlayacağım.

iyi akşamlarrrr uzun uzunnnn okudum yazılarınızııı
öncelikleee montig ablamm benn senin yazılarını okumaktan keyif alıyorum kendi adımaa..
sakın gitmeee bak ben kilocuklarımı senin desteginleee vericem şu sıkıntılarım geçsin bi inşallahhh
safiş ve aben abla sen kendini üzme diyeee demiştir eminim öyle
ama sanal ortamda bazenn anlatımlar zor oluyorr... yanlış anlaşılıyorrr

aben ablam ,
hiç bir degişiklik yok iş konusundaaa dün kandildi bende bol bol dua ettimim bu güne şükür ablam
çocuklarımın yüzüne baksın allah diyorum ne diyim , bu karanlıgınd abri aydınlıgı vardır elbet..

safişşş
nasıl geçti karabugday gününn merak ettim bende yapıcam bir kaç gün yapayım
diyorum ama anca toparlar benii

zilimmm
sen nasılsın cnm göremedimmm

diyarrr
kuzusu gelmiş hoşgelmiş çok sevindim snei gördüügüme nasılsın cnmm
diyete start vermişsinnn ne güzellll

birde monti konusuna deginilmiş sanırım
3 yıldır bir sürü diyett yaptımm ve montiyi tek geçerimm
ne güzel ir diyettir monti veee benimd etek kurtuluşum montidir aslındaaa
bi asılsamda yapıversemm neee olur amaa yok işte olmuyorr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…