Sevgi-liebe'nin Diyet Günlüğü

sevgi ablacim cok haklisin. bunlarin hepsi bahane biliyoum. insan istedikten sonra hic bir engel tanimaz. aslinda nasil beslenmem gerektigini, kacamaklarin ardindn nasil devam etmem gerektigini, en az bir diyetisen kadar biliyorum. cünkü kac senedir sürekli bu konularla ilgili kitaplar okuyorum. internette arastiriyorum, tv de doktorlari dinliyorum. iste hemen sna saglikli bir diyet listesi olusturayim. bilgi dagarcigim bu konuda cok genis. herseyi biliyorum. ama icraata gecemiyorum. bazen asiri yeme ihtiyaci duyuyorum. ozamanlari diyet yapamiyorum. yada bir hafta güzel diyetimi yapip ardindan bir misafirlige gitsek yada misafir gelse bozuldu deyip birakiyorum. hemen tekrardan devam etmiyorum,yani istikrarli devam edemiyorum. yada bir iki hafta diet yapiyorum. kilo vermem yavaslayinca yada durdugu zamanda cok cabuk moralim bozuluyor ve motive olamiyorum. benim sorunum bu. yoksa ne yapmam gerektigini cok iyi biliyorum. spor konusundda evde bir spor salonu acacak kadar aletlerim var. ama demekki yeterli istek yok. yarin icinde sabak 5:30 da ise gidecegim. öglen mesaiye kalmazsam 3 gibi gelirim. ama oruc borclarima baslamak istiyorum. belki sabah karatay kahvaltisi yaparim. iftardada gene ne pisirirsem ondan yerim. iki ögün olur . yani karatay diyeti beslsnmesi seklinde oruclarimi tutarim diye düsünüyorum. tabii iste zorlanirmiyim bilmiyorum. cünkü isimiz masa basi degil. sürekli banttan mal geliyor bir nefes alayim, saga sola bakayim yok. cok yorucu. bedenen cok yoruluyorum. oructa belki aclik degilde susuzluk zorlayabilir. bir deneyim zorlanmazsam bu haftayi oruc tutarak , iki ögün beslsnsrek, karatay diyeti seklinde gecirmek istiyorum.

Evet canım sabah kahvaltından anladım zaten Karatayı bırakmadığını,canım sen kitabı nereden aldın, ben de bir bakayım buralara

Gelirim canım arada, ben de seni bulduğuma sevindim, inşallah kalan kilolarını da bu Topik vasıtasıyla verirsin canım

Son düzenleme:

Kolay gelsin canım,Allah yardımcın olsun.Sahurda bol sıvı tüket, akşam ezanı çabuk okunuyor.İNŞALLAH zorlanmazsın.AKŞAM DA EKMEKSİZ SEBZE VE PROTEİNE AĞIRLIK VERİRSEN BİRAZ KİLO VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.yATMADAN DA TARÇINLI SÜT İÇ , BÖYLECE NETABOLİZMAN YAVAŞLAMAZ. inşallah İŞLERİNİ RAYINA OTURTTUĞUNDA DAHA SIK GİRMEYE ÇALIŞ MOTİVASYONU ACAYİP ETKİLİYOR.bUNDAN SONRA BOZDUĞUNDA BIRAKMAK YOK TAMAM MI CANIM.sENİ DE KİLO VERMİŞ GÖRMEK İSTİYORUZ, BİRAZ DİKKAT, BİRAZ SABIR, BİRAZ GAYRET........iNAN SONUÇ ÇOK GÜZEL OLACAKyARIN SABAH TARTILIYORSUN VE LÜTFEN ÖĞLEDEN SONRA BİLDİRİYORSUN.bAKALIM HAFTA SONUNA KADAR NE DEĞİŞECEK. kİLO VEREMEDİĞİNDE SEN DE ATAK YAPARSIN, BENİM MORALİM MÜTHİŞ YÜKSELD, VE AZMİM ARTTİ.
sevgili Gulfuren nerelerdesin , bizi merak içinde bırakma canım......( Yazım şeklinden dolayı özür dilerim, tekrar yazmatı göze alamadım.=)

Son düzenleme:

Ben Ankara'da bir kitapevinden aldım.Kitap AYŞEĞÜL ÇORUHLU' nun Alkali Diyeti.Şimdi piyasada bollaştı, birara bulunmuyordu. Ben Zafer Çarşısı'ndan bir kitapçıdan aldım.
Öğle yadiklerimi de yazayım:
Rahatsızlığımdan dolayı hiç bir şey canım çekmiyor
1 KASE MERCİMEK ÇORBASI içtim. Biliyorum çok doüru değil ama onu bile zor içtim.16:

İyi akşamlar Arkadaşlar, biraz daha kendimi toparladım Ara ara bitki çayı içiyorum. Serap'ın çayı bana çok iyi geldi, ilaçlarımı da alıyorum . Yarına biraz dah kendimi toparlarım diye düşünüyorum.Yarın İNŞALLAH ayran detoksuna başlayacağım. Bugün bakliyatları haşladım, ben 5'er kaşık koyacağım. Bulgur yerine yarma kullanacaktım vazgeçtim. Karabuğday haşladım, ondan koyacağım.Ayrıca ben alkali olması için içine 1 salatalık fazladan koyacağım, ayrıca bol maydonoz ve dereotu ilave etmeyi düşünüyorum. Şu ana kadar atakla verdiğim kiloyu muhafaza ettim.Yarın sabah tartılacağım, Sabahta 1 dilim ekmek yerine 1 yumurta daha ilave edeceğim, yani her zamanki gibi 2 tane yiyeceğim.Her iki saatte 1 kase içeceğim için acıkmayacağımı umuyorum. Atak beni müthiş gayrete getirdi.Bu şekilde metabolizmamda farketmeden kilo verecek. Diğer günler biliyorsunuz normal Karatay- alkali karışımı olacak.
ARA: 1 YEŞİL ELMA
Sonra görüşürüz

öncelikle merhabalar. topiğinizle bugün tanıştım alkali diyet ile ilgili araştırma yaparken. ve sayenizde çok yararlı bilgiler elde ettim. emeğinize sağlık... ve bende paylaşımlarda bulunmak istiyorum benim 4 aylık bebeğim var. malum hamilelikle birlikte 60 kilodan 90 kiloya çıktım dağumdan sonra 79 a düştüm ama 3 ay hiç kilo veremedim. bir ay önce yediklerime dikkat ederekten hamur işleri yemeyerek 4 kilo verdim. araştırınca farkında olmadan karatay diyeti yapmışım eşimde aynı şekilde benim gibi beslendi ve oda 4 kilo verdi. ... şimdi asıl mesele benim tekrardan 60 kiloya düşebilmem:) emziriyorum. sizlere sorum karbonatlı su sütümü azaltırmı yada besin değerini olumsuz yönde değiştirimi. nette araştırma yaptım ama hiç bir bilgiye ulaşamadım. kitapta emzirenler için bir bölüm varmı.

Karbonatlı su besin değerini düşürmez sütünüzüde azaltmaz.Hatta bol su içmenizi telkin ettiği için sütünüz artabilir bile.Yalnız eczaneden ingiliz karbonatı olarak alırsanız daha iyi olur

Merhaba Sevgibugün ancak girebildim..daha iyi olmanı sevindiminşAllah ayran detoksundan istediğin sonucu alırsınbende merak ediyorumhep birlikte,el elle, bu kiloları vereceğiz:129:
bugün yediklerim:
sabah:3 haşlanmış yumurta,peynir
ara:bol sütlu kahve
ikindi:tavuk eti,yarım kırmızı soğan(çok canım çekti)
ara:bol sütlü kahve
akşam:yoğurt-yulaf kepeği ile..
gerçekten, iyi ki atağı yapmıştıkbaşta bende teredüt ediyordum,ama sonuç beni mutlu ettisevgiler

Canım benim kanaatimde Uykumahmuru arkadaşımın ki gibi. İstersen Ayşeğül Hocaya faceden sor, hemen cevaplıyor.Fakat burada benim tek tereddüt ettiğim nokta şu;sindirim sistemini ve bağırsakları müthiş çalıştırıyor. Bu da bebeğinin ishal olmasına veya kilo alamamasına sebep olur.Ayrıca sütünün kalitesini düşürebilir. Bence limon veya elma sirkesi damlattığın sudan iç,ve bol yeşillik ve sebze tüket. Ekmeği sabah kahvaltısı dışında yememeye gayret et.Zaten emziriyormuşsun yavaş yavaş bebeğine zarar vermeden kilolarından kurtulursun.Çok güzel günler yaşıyorsun, tadını ve keyfini çıkar, kiloları vermek için acele etme.Hayatta hiç bir şey evladından önemli değil. Umarım faydalı olabilmişimdir, bol su ve sebze suyu içerek hem kilolarından kurtulırsun hem de çocuğunu güzel beslersin

Evet atak moralimizi yerine getirdi, İNŞALLAH detokstanda istediğim sonucu alırım.Akşam yediklerim:
1 kase tarhana çorbası.
4 kaşık kavurma.
3 kaşık sebzeli köfte
mevsim salata
Ayrıca yemekten önce yarım muz ve 1 trabzon hurması yedim.

Günaydın Arkadaşlar
En son ben topiği kapatmışım,bugün açıyorum.Bugün ayran detoksuna başlıyorum .Kahvaltımı yaptım, daha sonra her 2 saatte 1 kase içeceğim.Sabah kahvaltısında yediklerim:
2 HAŞLANMIŞ YUMURTA
4 ZEYTİN
1 PARÇA PEYNİR
geçen pazartesi:87,6kg
ataktan sonra :86,3kg
bugün :85,7kg
Ataktan sonrada yaklaşık 600gr vermişim, bu beni çok sevindirdi.Kilo almazsam yeter diyordum, moralim müthiş düzeldi.Buğün 4 kğ alkali su içmeyi planlıyorum. sonra görüşürüz.......
Dalida , Gulfuren, Gurbetçiçeği neredesiniz?

Rahatlıkla abla diyebilirsin,sabırsızlıkla cevabı bekliyorum.Canım bol bol emzir bu sana kalori kaybettirir. Süt olacak diye tatlılara saldırma, zamanında bende yaptım bol bol pekmez içtim.Şekersiz komposto , protein, az karbonhidrat, bol sebze az meyve bol su ile hem çocuğunu güzel beslersin hem de kilo verirsin.Asla emzirmekten vazgeçme bu senin ve bebeğinin ileride yakalanacağınız pek çok hastalığa engel olur, hem de fiziksel olarak iletişiminiz çok iyi olur

Tebrikleroğlumun boğazları kızardı,onunla ilgilendim,doktora götürduğum,iki gün rapor aldı...az önce eve geldik,...
sabah yediklerim:2 haşlanmış yumurta,peynir,5 zeytin
ara:booool sütlü türk kahve
oğlen:tavuk,salata
ara:kefir
akşam:1 kase çorba,z,yağlı brokoli,salata...
sonra görüşürüz...

Süperrrr çok sevindim...Kilolar gitmeye başladı mı devamı gelir.. Kolay gelsin..

Gurbetçiçeği günlerin çok yoğun geçiyor Allah yardımcın olsun..Her şeyi biliyoruz ama uygulamada tıkanıyoruz..Yavaş yavaş inşallah sende kilolarını verirsin..

Geçmiş olsun canım, bademcikler ateşte yapar dikkat et.Acıkmıyorum şimdilik detoks iyi gidiyor.

isten az önce geldim yemegimi ocaga koydum. birazdan esimde isten gelecek. bugün niyetliydim. aclik konusunda sorun okta susuzluk biraz zorladi isyerinde. birazdan iftar olacak . bugün sabah saat 5 te tam bir karatay kahvaltisi yaptim. ekmek yemedim. aksamada tarhana corbasi , bit tabakda firinda etli patates yiyecegim. yorgunluktan ölüyorum. esim gelmeden bir girip selam vereyim dedim. dallida cocuguna gecmis olsun. diyet menun harika bayildim. iste sana söyledigim buydu.. artik ögrendin. cok güzel bir menu . öglen tavuk salata, aksam corba ve sebze. cok güzel. bu sekilde alkalide beslsnmis oluyorsun böyle devam et canim. sevgi abla sende cok güzel gidiyorsun. ayran detoksunu sabirsizlikla takip edecegim. bakalim fayda edecekmi. ederse bende yaparim. zaten o corbayi severim ben.güzel kilo verdin daha nice kilo vermeler insallah. gülfurencim senide özledik canim.dogru söylüyorsun cok yorgun geliyorum isten. sonrasinda yemek yapiyorum ,ev isler, cocuklarla ilgilen felan derken aksam ters yatiyorum. fazlada giremiyorum topige, bendede motive eksikligi oluyor. aslinda düzenli girebilsem iyi olacakda firsat bulamiyorumki. yarin gene sabahciyim. yarin tartilirim ise gitmeden aksamda girebilirsem yazarim sevgi ablacim. öpüldünüz........

Geçmiş olsun Büyük oğlumda hasta cuma günü bizde rapor aldık ve bir sürü ilaç..Zaten büyüğünün bağışıklığı çok zayıf..Kefir mayamda ölmüş yenisini alamadım..Tekrar başlamam lazım..Küçüğüde bugün hasta oldu..Kışı hiç sevmiyorum..

Bu arada sevgi-liebe ile çok iyi gidiyorsunuz..Maşallah diyorum başka bir şey demiyorum..Sizin adınıza çokkkk sevindim..[/QUOTE

Teşekkür ederim canım,sana da çok geçmiş olsunTeşekkürlerGeçen ay benimde kefir mayası öldü,yenisini aldım.Hatta bu daha farklıdır,kefir daha tatlı oluyor

Teşekkür ederim canımAllah kabul etsin oruçlarınısenden de iyi haberler bekliyorumsevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…