Sevgi-liebe'nin Diyet Günlüğü

Sağol canım, , doğru söylüyorsun, 1 ay bir deneyeyim bakalım.

inşallah çok güzel bi sonuç alırsın canım

Teşekkür ederim, hep birlikte İNŞALLAH.
Dalidacığım dün hiç girmedin ,inş. önemli bir şey yoktur.
Dün neler yediğimden bahsedeyim:
kahvaltı:
1 gilim ekmek kadar lahmacun
1 parça köy peyniri.
5 zeytin
1 domates
3 köy biberi
1 salatalık
ara:1 küçük kase yoğurt
1 dilim ananas
öğle:
6 kaşık ıspanak
1 küçük kase yoğurt
1 dilim çavdar ekmek
salata
ara:1 fincan süt
1 dişim ananas
akşam:
yarım kepçe tarhana çorbası
2 parça somon
yeşil salata
1 dilim çavdar ekmeği
ara :kestane
dünü en son kestane dışında iyi kapattığımı düşünüyorum
Birazdan kahvaltıyı yapacağım
bugün yiyeceklerim:
yumurta
1 dilim ekmek
5 zeytin, yeşillik

Son düzenleme:
evet menün süper , kestane disinda. umarim cok yememissindir. cünkü kestanedede nisasta ve bol miktarda seker var. onun disinda cok güzel , ama ilk gün icin bu kacamak cok önemli degil zaten kadin ilk 3 gün sizin icin zor olacak. bende dün aksm biraz inceledim. aslinda bildigimiz seyler öglen et, salata , aksam sebze ve yogurt tarzinda. ama ben ara ögünlere takildim. biz normalde ara ögünde bir meyve yada bir bardak süt, veya ceviz olarak yapariz. kadin ara ögünleride cesitlendirmis messela bir meyve ile yogurt, yada yogurtla iki bisküvi, yada meyve ile ceviz, badem vermis. yani tek cesit degilde ikili yiyecekler ayarlamis. aslinda cok dogru , bende tek meyve yedigim zaman yarim saate kalmiyor acikiorum, ama yaninda bir bardak süt yada birazcik yogurt eklersem daha fazla tokluk hissediyorum ve sonraki ögüne cok yüklenmiyorum , bu kismida cok mantikli geldi. diyet saglikli vede mantikli yapilabilir geldi banada .birde listede öglen ve aksam yemeklerinde degisik alternatifler yazmis, buda cok güzel evde sebze yoksa corbayla bir menü vermis, corban yoksa etle bir menü vermis, yani evdekilere aptigimiz yemeklerden yiyebiliyoruz. cok güzel sevgi abla bence dogru yoldasin, fakat ilk 3 güne biraz kuralci davran kacamak yapmamaya calis, ilk 15 gün cok önemliymis, vücudu azottan ve toksinlerden arindiriyormus. tebrik ederim güzel bir diyet bende arkandan gelecegim bekle beni....

Canım kilo verenlerin yorumlarınıda okudun mu?Hayırlısıyla ameliyatını ol , iyileş seni de bekliyoruz .Yanlış anlama diyet yapmak için yoksa seni her zaman bekliyoruz.
Dalida hala ortada yok.

Merhaba Sevgi abla,merhaba arkadaşlar
Dündan beri giremedim,misafirlerim var,yarın sabah gidiyorlar.Yarın görüşmek üzere..Sevgiler

Merhaba uykumahmuru malesef ben alkali de sonuç alamadım

Merhaba Sevgi.Alkali beslenme tarzında sonuç almak için kaçamakları az yapıp %20 asitli % 80 alkali gıdalardan beslenmek lazım.Beslenmeni takip ediyorum son dönemde kaçamakların artmıştı biraz sanki.Bak mesela bugünkü menünde kahvaltında lahmacun var beyaz unla yapılan ve akşamda kestane var.Kaçamak yapınca üstüne yediğin yeşillikle ancak dengelemiş zararını önlemiş oluyorsun ama kilo veremiyorsun.Bol çiğ sebze yemen veya sebze suyu içmen lazım.% olarak oranını ayarlayabilmişmiydin?

Son düzenleme:
Bu arada dün gece nette gezerken bir blog gördüm tesadüfen ve sanki içime doğdu dalida ve gurbetçiçeğine bahsettiğin yer orasıymış gibi hissettim.Romayla ilintili bir adı var bloğun.Eğer orasıysa incelediğim kadarıyla güzel yöntemi var doktorun.Bence bir uygulaman iyi olur gibi.Eğer orası değilse istersen linkini gönderebilirim

Merhaba Sevgi abla,merhaba arkadaşlar
Dündan beri giremedim,misafirlerim var,yarın sabah gidiyorlar.Yarın görüşmek üzere..Sevgiler
Sevindim , çok korkmuştum, aklıma kötü kötü şeyler geldi.Canım mümkünse özelden dizliğinin markasını yazarmısın, ben L......ısmarlamıştım farklı göndermişler.
haklısın sebze suyu felan içemedim, son günlerdede yeni başlangıç yapacağım diye bırakmıştım.

Canım evet o siteyi ben bir kaç senedir takip ediyorum ve Dalida ve Gurbete özelden ismini ben tavsiye ettim. Yeni diyetimde de oraya uymaya çalışıyorum. Dün aslında doğru yazmıştım ama sabah toplu yazayım derken bazlamayı lahmacun olarak yazmışım. tam buğday unundan yapılmış köy bazlamasıydı ve avuç içi kadar yedim.Yani tek fazlalığım kesyane oldu onuda gece sütünün yerine koydum.
Lütfen her zaman uyarılarını yap, belki alkaliye uyarlıyabilirsem daha rahat kilo verebilirim, kısıtlama olmadığı için M.P. nin diyetini seçtim.

sevgicim merak ettim,hangi diyeti uyguluyosun?

İncelediğim kadarıyla açıkçası alkali yaşam tarzına çok benziyor doktor hanımın önerileri.Tek fark şu.Belli miktarlar ve tarifler vermiş bu da zayıflamak isteyenin işini kolaylaştırıyor.Metabolizmayı şaşırtma fikrini sevdim.İyice inceleyeyimde bir süre sonra belki bende katılırım.Şu an düşünemiyorum çünkü son yaptırdığım tahlillerde ciddi düzeyde demir ve B12 eksikliğim çıktı.Onları düzeltmek istiyorum.Önümdeki hedefim şimdilik zayıflamaktan ziyade nerdeyse bitmiş olan demir ve B12 rezervlerimi doldurmak.O yüzden zayıflayacağım diye kendimi kısıtlamak istemiyorum.Bu senem berbat geçmişti.Çok halsizdim hiç bir şeye enerjim yoktu.Ben hep süregelen hastalıklarım yüzünden sanıyordum.Geçenlerde aklıma geldi bir kan tahlili yaptırdım değerlerime baktırdımki ciddi düzeyde kansızım ve benim şu anki sıkıntılarımın ana kaynağı o.Neyse hiç olmazsa sebebi buldum şimdi o sebeple savaşmam daha kolay :)

sevgicim merak ettim,hangi diyeti uyguluyosun?
Canım özelden yazacağım
Geçmiş olsun canım.Evet gerçekten çok sağlıklı ve öğün alternatifleriyle diyet yapanların işini kolaylaştırıyor. Kansızlık kilo vermeyi de engelliyor bildiğim kadarıyla.Bulabilirsen gerçek üzüm pekmezi sana ilaçların yanında süreci kısaltmak için yardımcı olur, tavsiye ederim.Yoksa vejeteryanmısın, B12genellikle et yemeyenlerde çok oluyor.İnşAllah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun.

Vejeteryan değilim hatta kendimi etobur diye tanıtırım genelde ama son yıllarda kırmızı etten çok uzaklaşmıştım hakeza ciğer falan o tür sakatattanda.Genelde tavuk ağırlıklı bir et yeme şeklim vardı bir de yemeklere biraz kıyma eklemek şeklinde.Demekki yeterli değilmiş.Teşekkür ederim canım umarım düzeltirim dediğim gibi şu an en azından neyle savaşacağımı biliyorum.Halsizliğimin bitkinliğimin adını koydum.Bu bile beni mutlu ediyor

Bu arada çok ilginç bir şey öğrendim.sabahları aç karnına bir elma yiyerek bir tanıdığım kanda demir oranını yükseltmiş.biraz araştırınca bakın ne buldum.Biz kadınların demir eksikliği anemisine yakalanmamız kolay olduğu için sizlerle paylaşayım bunu.

OLAĞAN DIŞI BİR MEYVE!
Her bir elma çekirdeğine, koskoca kimya fabrikalarının 10 mikrona küçültülen şifreleri yerleştirilmiştir. Elmanın terkibindeki maddeleri eksiksiz yapabilmek için, gerekli olan bu fabrikalar, ağaç olduktan sonra demiri terkibine alır, kemik iliği ve kanın temel maddesi olan 2 değerlikli demiri korumak için, özel elma asidi hazırlar ve bu terkibin hassas mideleri rahatsız etmemesi için, yine terkibine karbonat iyonları ekler. Elmanın terkibinde var olan harika iksirlerin en önemlilerini, şöyle sıralamak mümkündür:Terkibindeki hususî meyve şekeri ile doğrudan doğruya karaciğer hücrelerini korur. İçindeki meyve asitleri, bir yandan 2 değerli demiri ve C vitaminini bozulmaktan korurken, diğer yandan karaciğerdeki kimyevî faaliyetlerde yapıtaşı rolü oynar. İki değerli demir iyonları, alyuvarların yapısı için gerekli olan kanın temel elemanlarındandır. Kansızlık hastalarına ilâç şeklinde verilen demiri, 2 değerinde tutmak çok zor olduğundan, ayrıca C vitamini de verilir; bağırsaklardaki 3 değerlikli demir, bağırsaklara zarar vermekten öteye geçmez.
Elma, terkibinde taşıdığı bikarbonat iyonları sayesinde, sindirimi kolaylaştıran tek meyvedir.
Elmada suda eriyen vitaminlerin tamamı mevcuttur. Yüksek miktardaki C vitamini, bir insanın günlük C vitamini ihtiyacına denktir.
Elmanın kökleri vasıtası ile topraktan aldığı demir iyonunu indirgeyerek, 2 değerli demir hâline getirmesi, başlı başına bir hârikadır. Zira; böyle bir faaliyetin elmaya, uzaktan-yakından bir faydası yoktur. Üstelik 3 değerli demiri, 2 değerli demir hâline indirgemek fevkalâde zor bir kimyevî hâdisedir ve bir elmada bulunan iki değerli demir, milimi milimine bir insanın günlük demir ihtiyacı kadardır.
Günde bir elma yemek,sizi tüm hastalıklardan korur.İki elma yerseniz kalp ve damar hastalıklarından korunmuş olursunuz.Kolesterolü normale indirir ve kabızlığı giderir,sindirimi kolaylaştırır.Güzel kokusu rahatlatır ve tansiyonu düşürür,sinirleri yatıştırır.Artrit,romatizmalar ve gut hastalıklarında çok yararlıdır.Kalbi koruyan flavonoidlerden bol miktarda içerir. Portakal suyundaki C vitamininin üçte biri elmada da bulunur. Enerjinin yavaş bir şekilde açığa çıkmasını sağlayan fraktoz şekerinden bolca içerir.

sevgı hanım yaptıgınız dıyetı paylasabılırmısınız.
Canım özelden mesaj attım.

Teşekkür edrim canım gerçekten çok yararlı bilgiler var

Bugün yediklerimi yazmıştım int. kesildi gönderemedim, tekrar yazıyorum:
sabah:1,5 dilim çavdar ekmeği
1 haşl. yumurta
5 zeytin
tere,roka, dereotu
Ara:
1 küçük ayva(küçük elma kadardı)
öğle:
fırında pişmiş karışık sebze(karnabahar, patates, havuç)1 tabaktı, salata eklemedim
2 dilim somon
Ara:
1 kase şekersiz ayva kompostosu
Akşam.
1 kase yoğurt
1 kase merc çorbası
6 kaşık ıspanak yemeği
yeşil salata
yatmadan:
1 bardak tarçınlı süt

günaydin arkadaslar birazdan hastaneye gidiyoruz. sizlere selam vermeden cikmak istemedim. bir kac gün hastanede olacagim , hoscakalin sonra görüsürüz, kendinize iyi bakin

Allah yar ve yardımcın olsun, özellikle yarın senin için özel dua edeceğim, Allah rast getirsin, kolaylık versin,her şey güzel olacak inşAllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…