- 12 Temmuz 2006
- 58.913
- 225.089
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
mutemadiyenuzgun, özür dilerim ama siz hayatınız boyunca gerçekten mütemadiyen üzgün olmak için elinizden geleni yapıyorsunuz, boşanıp yalnız kalmak her dakika sizi aşağılayan kayınvalide ve eşle yaşamaktan daha mı kötü ?Saygı duymuyorlar ben konuşup kendimi savunuyorum saygısız oluyorum. Boşansam hayatımın sonuna kadar çocukla yalnız kalcam. Daha artık hiç kimseye güvenmem. Bir de kızım olsun çok istiyordum. Of böyle nasıl yaşayacağım.
Daha ilk zamanlar zamanla alışırız. Eşim de düzelir belki diye düşünüyorum. Bilmiyorum.mutemadiyenuzgun, özür dilerim ama siz hayatınız boyunca gerçekten mütemadiyen üzgün olmak için elinizden geleni yapıyorsunuz, boşanıp yalnız kalmak her dakika sizi aşağılayan kayınvalide ve eşle yaşamaktan daha mı kötü ?
Boşanırken yazdıklarınızı kullansalar ne olacak? Ben öyle bir eşle yaşasam boşanmak için saniye beklemem, istedikleri yazımı kullansınlar umursamam, hatta oh derim ne güzel kendi elleriyle sebepleri de delil olarak kullanmışlar, sağolun beni kendinizden kurtardığınız için der mutluluktan ne yapacağımı bilemem, sizi anlamıyorum gerçekten, hem eşinizden nefret ediyorsunuz, hem evliliğiniz kötü gidiyor, hem mutlu değilsiniz, hem saygıları yok diyorsunuz, hem kayınvalideden dert yanıyorsunuz hem de evli kalmak için direniyorsunuz, kayınvalide gitmeyecek, bebekte olacak, bebeği de sahiplenecekler, sen bakmayı bilmiyorsun deyip bebeğinizle zaman geçirmenize bile müsade etmeyecekler, isimde onların istediği isim olacak, o zaman ne yapacaksınız? Sevilmiyorum başlıklı bir konu daha mı açacaksınız?
Beni yanlış anlamayın maksadım ne dalga geçmek ne kırmak, ortadaki gerçekleri görmezden gelmeyi bırakmanızı istiyorum o kadar, sorun aslında eşiniz, eşiniz annesiyle sizin aranızdaki dengeyi kurmayı başaran bir adam olsaydı bugün kayınvalideniz kendi evinde olurdu, siz eşliğinizi, o anneliğini bilirdi, kimse kimseyi ezme, üstünlük kurma çabasına girmezdi, eşiniz size ben babayım benim dediğim isim konur demezdi, azıcık silkelenin artık gözünüzü seveyim.
Eski konularına baktım da babasının davranışları aile hayatı bozuk ancak Ünv okumuş bir meslek sahibi olup kendini geliştirmeliydi birde böyle bir kocaya düşüp iyice psikolojisi bozulmusmutemadiyenuzgun, özür dilerim ama siz hayatınız boyunca gerçekten mütemadiyen üzgün olmak için elinizden geleni yapıyorsunuz, boşanıp yalnız kalmak her dakika sizi aşağılayan kayınvalide ve eşle yaşamaktan daha mı kötü ?
Boşanırken yazdıklarınızı kullansalar ne olacak? Ben öyle bir eşle yaşasam boşanmak için saniye beklemem, istedikleri yazımı kullansınlar umursamam, hatta oh derim ne güzel kendi elleriyle sebepleri de delil olarak kullanmışlar, sağolun beni kendinizden kurtardığınız için der mutluluktan ne yapacağımı bilemem, sizi anlamıyorum gerçekten, hem eşinizden nefret ediyorsunuz, hem evliliğiniz kötü gidiyor, hem mutlu değilsiniz, hem saygıları yok diyorsunuz, hem kayınvalideden dert yanıyorsunuz hem de evli kalmak için direniyorsunuz, kayınvalide gitmeyecek, bebekte olacak, bebeği de sahiplenecekler, sen bakmayı bilmiyorsun deyip bebeğinizle zaman geçirmenize bile müsade etmeyecekler, isimde onların istediği isim olacak, o zaman ne yapacaksınız? Sevilmiyorum başlıklı bir konu daha mı açacaksınız?
Beni yanlış anlamayın maksadım ne dalga geçmek ne kırmak, ortadaki gerçekleri görmezden gelmeyi bırakmanızı istiyorum o kadar, sorun aslında eşiniz, eşiniz annesiyle sizin aranızdaki dengeyi kurmayı başaran bir adam olsaydı bugün kayınvalideniz kendi evinde olurdu, siz eşliğinizi, o anneliğini bilirdi, kimse kimseyi ezme, üstünlük kurma çabasına girmezdi, eşiniz size ben babayım benim dediğim isim konur demezdi, azıcık silkelenin artık gözünüzü seveyim.
Kaç yaşındasınız ? Çocuk olunca çalışsanızBabam tamam sinirli biriydi. Bazen beni döverdi bişeyleri kırdım diye. Ama beni severdi de oraler içmeye götürürdü. Fıstık alırdı. Karne günleri arkadaşlarına gösterir beni hava atardı sevinirdi. Karamık kızım derdi. Benim gözlerim karanlıkta flaan iyi görmüyor pek. Bişeylere çarpıyorum bişeyleri kuruyorum bazen. Belki o yüzden insanlar beni işe yaramaz görüyor. Çabuk vazgeçiyor.
Anlamı güzel biliyorum ben de. Sadece söylenişi komik. Evde sincap var yeğenimin onun ismi Muhittin bir kedimiz vardı ismi pakizeydi.Yalnız MuhidDİN yeterince dini bir isim zaten :) Dini ihya eden demek. Hani dini isim olsun istiyorsunuz ya bence isabetli secmisler ana ogulBenim de dedemin adı Muhiddin ordan biliyorum yani :)
Size birşey diyeyim mi? Kadın veya erkek kendi ailesiyle eşi arasında denge kurmayı baştan bilmiyorsa çoğunlukla o öyle devam ediyor, eşinizin size saygısı yok ki, o babaysa siz de annesiniz, onun ilk bebeğiyse sizin de ilk bebeğiniz, sizin taşıdığınız bebekte sizden başka herkesin söz hakkına sahip olmasının tek nedeni eşiniz, eşiniz değişir mi gerçekten ?Daha ilk zamanlar zamanla alışırız. Eşim de düzelir belki diye düşünüyorum. Bilmiyorum.
Sonra bana gelip ben şaka yaptım dedi isim konusundaki. Annesi de şaka sen üniversite okudun anlayamadın mı dedi. Ama eltiyi bile çekiştirdiler neresi şakaysa. Şakaysa tamaö dedim sustum. Ben böyle böyle pasta düşünüyorum seni düşünüyorum sen huzursuzluk çıkarıyorsun diyip boşancam dedi. O boşancam dedikçe ben çıldırıyorum. Ben oyuncak mıyım. Oyna oyna at.Size birşey diyeyim mi? Kadın veya erkek kendi ailesiyle eşi arasında denge kurmayı baştan bilmiyorsa çoğunlukla o öyle devam ediyor, eşinizin size saygısı yok ki, o babaysa siz de annesiniz, onun ilk bebeğiyse sizin de ilk bebeğiniz, sizin taşıdığınız bebekte sizden başka herkesin söz hakkına sahip olmasının tek nedeni eşiniz, eşiniz değişir mi gerçekten ?
Hadi diyelim ve umalım ki eşiniz değişsin, bu değişim hemen olmayacak, belki 3-5 yıl, belki daha fazla aynı sorunları yaşayıp değişeceğini umut etmeye devam edeceksiniz, o arada sizin sabrınız kalacak mı sanıyorsunuz?
Kaldı ki saygıyı daha ilk aylardan yitirmeye başlarken saygı olmadan sevgi olmuyor ne yazık ki.
Anlamı güzel biliyorum ben de. Sadece söylenişi komik. Evde sincap var yeğenimin onun ismi Muhittin bir kedimiz vardı ismi pakizeydi.
İlk zamanlar dhaa berbsttı. Ama bazı şeyleri ben de yanlış anladım gibi geliyor ilk aşamada. Ev yapılıyor mesela gerçekten bizim için mesela biraz onlar da zora girmiş ben altınlara göz diktiler diye düşünmüştümŞu satte erinmedim gerçekten bütün konularinizi okudum galiba senin kafan güzel arkadasim esin ve ailesine diyecek laf yok tencere kapak tek diyeceğim o KARNINDAKİ BEBEĞE OKADAR ÜZÜLDÜM Kİ allahM onun hatrı için size ve esinize baglilik versin huzur versin
Bu kızcağız kızımla yaşıt, ailesine birşey demeyeyim şimdi ama yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş görünüyor ona üzülüyorum, kızım evlense aynı şeyleri yaşasa çok kötü hissederdim, o yüzden hep diyorum tüm çocuklar okumalı meslek edinmeli ama kızlar özellikle okuyup iş güç sahibi olmalı, bu yaşlarda da evlenmemeli, azıcık kendi ayakları üzerinde durmayı öğrensinler, ilk seviyorum diyene kanmasınlar, karakter sahibi biri karşılarına çıkınca ölçüp tartsınlar ve delikanlının ailesine, aile yapısına da baksınlar, evlilik görünürde bir kadın ve bir erkekle yapılıyor gibi görünse de ailelerle de evleniyorsunuz.Eski konularına baktım da babasının davranışları aile hayatı bozuk ancak Ünv okumuş bir meslek sahibi olup kendini geliştirmeliydi birde böyle bir kocaya düşüp iyice psikolojisi bozulmus
Hmmm. İnsanların iyi taraflarını düşünüp dövülmeyi sineye çekmek... Psikologa gitsen bu konuları uzun uzun konusursunuz heralde.. Sen kendine değer vermiyorsun baban seni ezmiş aşağılamış dövmüş o yüzden bu olanları normalleştirip evliliğini sürdürmeye çalışıyorsun. Bebeğini orda büyütürsen nur topu gibi bir mutemadiyenuzgun daha doğacak. Onu da babası hem dövecek hem sevecek o da böyle bir kocaya düşecek. Falan filan gerisi aynı hikayeBabam tamam sinirli biriydi. Bazen beni döverdi bişeyleri kırdım diye. Ama beni severdi de oraler içmeye götürürdü. Fıstık alırdı. Karne günleri arkadaşlarına gösterir beni hava atardı sevinirdi. Karamık kızım derdi. Benim gözlerim karanlıkta flaan iyi görmüyor pek. Bişeylere çarpıyorum bişeyleri kuruyorum bazen. Belki o yüzden insanlar beni işe yaramaz görüyor. Çabuk vazgeçiyor.
Hmmm. İnsanların iyi taraflarını düşünüp dövülmeyi sineye çekmek... Psikologa gitsen bu konuları uzun uzun konusursunuz heralde.. Sen kendine değer vermiyorsun baban seni ezmiş aşağılamış dövmüş o yüzden bu olanları normalleştirip evliliğini sürdürmeye çalışıyorsun. Bebeğini orda büyütürsen nur topu gibi bir mutemadiyenuzgun daha doğacak. Onu da babası hem dövecek hem sevecek o da böyle bir kocaya düşecek. Falan filan gerisi aynı hikaye
Ne diyeyim umarım evliliğiniz hayal ettiğiniz gibi olur, umarım eşiniz düzelir, mutlu bir yuvanız olur.İlk zamanlar dhaa berbsttı. Ama bazı şeyleri ben de yanlış anladım gibi geliyor ilk aşamada. Ev yapılıyor mesela gerçekten bizim için mesela biraz onlar da zora girmiş ben altınlara göz diktiler diye düşünmüştüm
Eşime ilk defa ben şiddetimsi bişey yaptım. Altın konusu açıldı. Vermek istemiyordum. Üstüme geldi. Daha yeni kontrolden gelmiştim. Bebeği anlatıyorm o da başladı altın bozdur caz annemlere para lazım. Sen insanlıktan nasibini wlmamışsın dedi. Sonra anneme söyle bunları diye aramaya çıktı telefonla biliyordum ki söylese boşancaz olay böyle buralara gelecek. Onu arkasından tutup yere çektim. Sonra bişeyler konuşurken bağırıyordu telefon attım koluna. Çok içim acımıştı ona bunu yaptığım için. Ama sinirlerime hakim olamadım.Hmmm. İnsanların iyi taraflarını düşünüp dövülmeyi sineye çekmek... Psikologa gitsen bu konuları uzun uzun konusursunuz heralde.. Sen kendine değer vermiyorsun baban seni ezmiş aşağılamış dövmüş o yüzden bu olanları normalleştirip evliliğini sürdürmeye çalışıyorsun. Bebeğini orda büyütürsen nur topu gibi bir mutemadiyenuzgun daha doğacak. Onu da babası hem dövecek hem sevecek o da böyle bir kocaya düşecek. Falan filan gerisi aynı hikaye
Ahahah gerçekten eşlerimiz aynı.. Bunlar saçmasapan iyilik gösterşleri yapıyolar ama esasında saglam saykolar sana verdikleri altını istemelerine de hiç şaşırmadım verdikleri her kuruşun acısını çıkartırlar senden mal düşkünüler borç harç diye elinden alırlar eminim çok fedakarlık yapmıssındır evlenirkende seviyorum diye diye ikna ederler.. Mevzu derin..Ben evlenmekten korkuyordum. Çok düşündüm tarttım şartlarımı sundum. Göremememişim. Eşim dışardan melek görünür herkesin poşetini taşır. Herkese Güleryüz komik eğlenceli biri. Bana gelince böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?