Söylesem Faydası Yok, Sussam Gönül Razı Değil

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.555
32.863
798
Konum çok uzun aslında, nasıl toparlayacağım sinir olduğum şeyleri bilemiyorum. Anlatasım da yok birileri bir şeyler söylesin ben dinleyeyim istiyorum ama sizlerin akıl vermesi için benim ayrıntıları anlatmam gerek. Bazılarınız benim durumumu biliyor. Bilmeyenler için "neden kaynanayla oturuyorsun" demesinler diye açıklamalarımı yapayım. Bilenler ilk paragrafı geçebilir:)

Biz daha evlenmeden (nişan olmasına yakın) eşimin ailesinin evleri kentsel dönüşüm sebebiyle yıkılıyordu. Eşimin ailesi senenin 3/4'ünü yazlıkta geçiren insanlar olduklarından kiraya çıkmaları mantıklı değildi ama eşim tek kalacağı için çıkacaklardı. Eşim ise bana danıştı, biz bir yıllık kira parasını ailemden alıp peşinat yapsak ve ev alsak, onların ev zaten 1 seneye kalmadan bitecek; hem boş yere kira verilmemiş olur hem biz ev sahibi oluruz dedi. Tabi ailem ortada bir şey yokken pek razı olmasa da ben ikna ettim ve evi dahi görmeden vekalet göndererek, nişanlanmadan almış bulunduk. Hesaplara göre biz yazın evlenecektik onlar ise eylül ekim gibi taşınacaklardı, zaten o dönem yazlıkta olacakları için hiç aynı eve girmeden geri ayrılacaktık. Sadece bir kaç ay ben eşyalarla oturacaktım. Hesaplar tutmadı, aradan 1.5 sene geçti,bu sürede aralarda geldiler ama çoğunlukla yazlıkta kaldılar; şimdi ise kış gibi evin biteceği söylendi. Ben tabi çok seviniyorum.

Bu 1.5 sene içinde haliyle eşimle tartışmalarımız çok oldu. Hem başka şehre, bilinmezliğe gelmişim hem hesaplar çarşıya uymamış, evliliğe alışamamışım derken son zamanlarda bir şeylerin yoluna girdiğini düşünüyordum ki yanılmışım.

Ben kendimizi 3-4 ayda nasıl ayarlayacağımızı, neleri yapabileceğimizi düşünürken eşimin aklında zaten hep kış geçince taşınmaları var. Ona göre beklesinler, bina kurusun, bizim evdeki gibi küf problemi olmasın(bizim ev onlar taşınırken yeni bitmiş). Ben yine anlayış gösterdim, kışın zor olur evet,tamam yaz başı olabilir, ben de yaz tatilinde rahatça döşerim diye düşündüm. Salak mıyım neyim gerçekten sanki kışın taşınan yok. Nakliye alıyor götürüyor, gerisini evde hallediyorsun. Geçen gün telefonda "o zaman yaz sonuna kadar bekleyin" dediğini duydum, burnumdan solumaya başladım ama dur dedim kendimi tutayım. Kayınpederim taşınmak istemiyormuş, bana kalsa yaz sonunda falan taşınırım demiş, eşim de tamam bekleyin o zaman demişmiş. Ben ne kadar kendimi tutmak istesem de "yeter artık" diye bağırıp çağırmaya başladım, başlarım sizin keyfinize yaşım oldu 30 hala keyfinizi bekliyorum, sen bana ne sözler verdin neler yaşandı, kendine gel vs dedim ve ucuna da bir kaç hakaret ekledim. Bu pasifliğiyle fazlasını da haketti zaten. Biz yeni evliydik ve hala bana fikrimi soracağına, bir an önce kendi evimizi oluşturmaya bakacağına ailesinin evini düşünüyor. Hatta giderken eşyaların çoğunu almayıp yenileme ihtimalleri de çok yüksek. Yani ben zaten boş yere eski eşyalara bekçilik ettiğim gibi süre gittikçe uzuyor. Benden başka rahatsız olan yok.

Olay büyük değil belki oradan bakınca ama gerçekten o kadar sinirlendim ki bütün camı çerçeveyi indiresim var, sakinleşemiyorum. Evlendiğimden beri ha bitti ha bitecek şu ev diye beklemekten fenalık geldi. Eşya, ev olayından ziyade eşimin bu kadar anlayışsız olmasına sinirleniyorum. Bu zamana kadar eşimin ailesiyle her şeyi tatlılıkla yürüttüm ve son dakikalarda bozuşmak da istemiyorum,. Ben söylersem gelin böyle dedi diye küsebilirler, alınırlar belki ama oğulları açıklarsa kırılmazlar diye düşünüyorum ve laf arasında dahi olsa "siz nasıl olsa kışın çıkacaksınız" gibi bir şey bile söylemiyorum ama eşim asla konuşmuyor, net durmuyor. 10 yıl kalacağız deseler tamam diyecek gibi bir hali var. Kiminle konuşacağımı şaşırdım. Anneme anlattım, annem "muhtemelen eşya konusunda size maddi yardımda bulunacaklar, sakin ol, bekle zaten kışın taşınılmaz" dedi ve eşimi savundu.

Şu an elimi her şeyden çekeyim, ara tatilde de gideyim memleketime ve döndüğümde ev döşenmiş olsun diyeyim öyle geleyim diyorum. Hiç mi hiç hevesim kalmadı, hala bir şey olmamış gibi "bu koltuk nasıl" diye fotoğraf gösteriyor ya ne küfürler geçiyor içimden, ya sabır diyip kafamı çeviriyorum. Eşim bekle diyor, annem bekle diyor, eşimin ailesi bekleyin diyor, ben mi yanlışım diye düşünmeye başladım artık.

Bu anlattiklarinizla siz haklisiniz gibi ancak etrafinizdaki diger insanlar bekleyin diyor ise vardir bir hikmeti diyorum.
düşünüyorum deseler ki bastan 3 yil sonra cikacagiz diye insan 3 sene bekler kendini ona göre hazirlar. Ha gitti gidecekler diye aklini kalbini yormaz. ama sizi yoran sey su gün olacak denip hala olmamis olmasi..
allah bekleyisinizi hayirli bir sekilde sonlandirsin ins.

koalina az sakin ol

durum can sıkıcı haklısı denen ev kışa umarım

ama kışa bitecek denen ev umarım biter

bir de taşınacak olan kv değil de eşyaları esasen

ki onlar yazlıkta yaşıyorsa çoğunlukla o eşyaların da yeni evde bir şey olacakları yok

beğen eşyalarını sen ev bitince de çağır nakliyeyi götürsün

zaten bir yatak odaları bir oturma odaları bir de beyaz eşya kap kacak var

bunu bir an önce yap ya da resti çek

burnuma gelen kokudan hoşlanmadım

eşya taşınınca yıpranır biz yeni eşya alalım koalina beyaz eşyaları kap kacağı kullanmaya devam etsin bir yatak odamızı alalım derler gibi bir hisse kapıldım

ne olur ben kötü niyetli olayım diye geçti içimden

şimdiye kadar hep yapıcı olmaya çalıştım yorumlarda ama şimdi kuşku düştü içime

Kayınpederinizin taşınmak istememe sebebi nedir?

Hic de yanlis degilsin. Herkes kendi keyfine gore hareket ederken sorun yok. Senin hic mi kendi evine dair hevesin olmayacak? Tasinacaklarsa tasinsinlar, neyin bekletmesi bu. Esin de sana sormadan herseyi babasinin istegine gore OK lemis. Senin de fikrini almaliydi. Yine de ben en cok esinin ailesine kizdim. Illa ogullarinin "erken tasinin" demesini beklmemeli. Kendi de dusunebilir boylesinin daha uygun oldugunu.

Sizi anlıyorum yeni evli insanın en büyük isteği zevkle döşediği evde oturmak tır. Ama yaz sonu olsun. Sizde izininizde eşya bakın. Zaten eşyaların toplanması 2 ayı buluyor. Yani Eve gelişi. Tatilde eşine dersin eşya bakıcaz diye. Eşyaları Eve getirmeleri için tarih vermeniz gerekir aldığınız yere. Eee eski eşyaları bu şekilde o tarihe kadar çıkarmak zorundalar. Götürmek istemedikleri eşyaları bazı nakliye firmaları alıp ikinci ele satıyor onlarda yollarsınız. Bukadar bekleyip dişinizi sıkmışsınız. Az daha gayret. Ya ben ne yapayım 8 yıldır evliyim kirada yım. Allaha çok şükür bir çatım var. Aman yeni eşya bile alamıyorum. Evin beğenmediğim yerini düzeltemiyorum. Keşke benimde yaz sonuna kadar kendi evime geçip istediğim gibi döşeme şansım olsa. Az daha sabır edin.

Eşim ise bana danıştı, biz bir yıllık kira parasını ailemden alıp peşinat yapsak ve ev alsak, onların ev zaten 1 seneye kalmadan bitecek; hem boş yere kira verilmemiş olur hem biz ev sahibi oluruz dedi.

Hala maddi olarak yardım ediyorlarsa belki eşiniz bundan böyle davranıyor olabilir mi .

Kara kış mı geldi benim mi haberim yok
Ben kasımda taşınmıştım mesela, yazın taşınılır diye bir kural da yok yani..
Verilen sözler tutulsun karrdeşşşimm
Yani haklısın Koalina'cım

Ben de öyle düşünüyorum ara ara söylenenlerden. Eşim zaten "şunları, bunları götürmezler bir süre idare edelim" diyor. Adamda biraz kıtlık var galiba, kesinlikle bir kaşık dahi istemiyorum her şeyi götürsünler dememe rağmen hala aklında bunlar dolaşıyor. Şaka gibi.

Kayınpederinizin taşınmak istememe sebebi nedir?
Hiç bi fikrim yok gerçekten

Kayınvalidemin de hemen çıkmak istediğine eminim ama kayınpeder bozuyor işleri gibi geliyor.

Neden yaz sonu olsun ki, ben de işe başlayacağım. Hele seneye 1. Sınıflar ve bir yandan eşya bakma taşınmayla hayatta uğraşamam. Hazır tatildeyim, onlar gider, evin boyası yapılır tadilatlar hallolur eşya gelir düzenimi kurarım diye düşünüyorum. Ama gerçekten bunca zaman bekleyip şimdi de cazgırlık yapmak istemiyorum. Kimse yeterince sabretti demeyecek, bizi istemedi diyecek eminim.

Hala maddi olarak yardım ediyorlarsa belki eşiniz bundan böyle davranıyor olabilir mi .
Yok ne yardımı onlar hala yazlıkta kendi hallerindeler biz kendi evimizdeyiz.

Kara kış mı geldi benim mi haberim yok
Ben kasımda taşınmıştım mesela, yazın taşınılır diye bir kural da yok yani..
Verilen sözler tutulsun karrdeşşşimm
Yani haklısın Koalina'cım
Annem de herhalde bizim diz boyu kar olan kışımıza göre yorum yaptı da taşınılmaz dedi. Yılbaşında bitse şubatta olmadı martta pekala taşınılabilir, hadi nisan, mayıs, haziran olsun da neden eylül.
Haklıyım tabi di mi

Kimse yeterince sabretti demeyecek, bizi istemedi diyecek eminim.

Başkalarının söyleyeceklerini bu kadar umursamamak gerekiyor belki.
Eşinizin size paralel düşüncelerde olmamasına şaşırdım.
Sizin kendi evinizde yaşamayı ne kadar istediğinizi biliyor olmalı. Buna rağmen annesi veya babası taşınmayalım dediğinde onlara bu "ortak" fikrinizi söyleyememesi...
Yaşları büyük olunca erkekleri olgunlaştı sanıyoruz ama etraf nüfus kağıdına göre yetişkin ama karakter olarak çocuk erkeklerle dolu...

ben eşini tanıdım burdan az çok

onda ve ailesinde atamama gibi bir davranış biçimi var

kv yeni eve yeni eşya isteyecek onun orası bunun burası

hatta odası büyük diye senin evi aldılar ama onların yatak odası şimdi yapılan dönüşüm evlerine sığmayabilir

sana onun dolabını vs de teklif edebilirler yani

bir de eşin koltuk vs göstereceğine para atsın kenara yedik içtik bitti yok

restin net olsun annen her şeyi götürsün yoksa eskiciye veririm yere minder atar oturur yine de onun eşyalarını kullanmam diye

Kesinlikle haklısın. Davanda savaşmaya devam

Evet tam da dediğiniz gibi olacak. Bu yüzden biraz sakinleşmeye çalışın. Belki şimdi kazan kaldırıp yaza evinizi döşeyeceksiniz. Ama hep bu olay çıkacak karşınıza. Kv kp ve eşiniz hatalı evet ama sayılı gün çabuk geçer. Sadece bunun yüzünden sorun yumağı oluşmasın diliyorum ben.

bu kış size gelip mi oturacaklar
gelseler kaç ay kalıyorlar
eve tam olarak kaçında biter demişler
bu sorulara göre cevaplıyabileceğim

Önceki konularından hatırladığım eşin pek ailesinden ayrılmak istemiyordu sanki. Bu işin uzaması işine geliyor.

iyi de zaten kışın taşınmayacaklarmış ki sizin hesaba göre pekala nisan mayıs ayları gibi evi taşıyabilirler
onlar evi taşıyınca sizde onlarda bir hafta kalır evin boyasını vs. bitirirler sen de eşyalarını alır evine yavaş yavaş yerleştirirsin

ben hala beraber oturan aılelerın nasıl hayatlarına devam ettıklerını cok anlamıyorum
yanı ayrı odalarda oturmak gerek yemek harıcı denk gelmemek gerek gıbı
bu yuzden sen haklısın tabıkı

Haklısıniz siz ama su an kisi da geçirmekten baska çareniz yok gibi aksi olduğu takdirde sorunlu ayrılırlar yanınızdan gibi geldi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…