Söylesem Faydası Yok, Sussam Gönül Razı Değil

Bunca zaman nasıl dayandın. Çok zordur eminim,bence biraz daha ısrarcı ol,iş eşinde bitiyor. Şimdi değilse de 3-5 ay sonra taşınacaklar ne farkedecek ki. Ya yoksa kışın ısınma derdini de sizin evde mi halletmek istiyorlar ki

konularınızı ben de bılıyorum
bakın halısınız ama gercekten bırazcık daha bekleyın
kıs gunu tabıkı tasınılır tasınan yok mu ama hadı kısı da bekleyın

sızınde altı cızılı olarak yazdıgınız sebeplerden dolayı bekleyın
bu zaman kadar sevıyeyı bozmamıssınız bu cok guzel bı olay herkese nasıp olmuyor
o yuzden gıder ayak tatsızlık cıkmasın
sayılı gun cabuk gecer kış da gecsın bakalım bekleyın
sonucta evlerı hazır yapılmıs hala sızınle kalacak hallerı yok nereye kadar dedıklerı gıbı kış gecınce gıdeceklerdır
sabır , bekleyın

ev yeni yapılıyor sanırım... hava orada çok soğuk oluyorsa yazın geçmesi mantıklı. yeni eve yapılır yapılmaz girince çok soğuk oluyor. ev ısınmıyor. duvarlar nemli olduğu için sorun oluyor. biz yaşadık... o nedenle istemiyorlardır...

sadece 3 ay daha çekilecekse sabret....

yeni evlisiniz ve 1,5 yıldır evlilikten bişey anlamadınız.
hayat geçiyor, ömür bitiyor canım benim en çok takıldığım şey budur.
ben bekleyemezdim ama sen daha sabırlı olabilirsin bilemem.

siz eşya bakın beğenin. sonra da ne zaman sipariş verelim diyerek eşinize ve ailesine sorun. hani ona göre getirsin adamlar gibisinden :)

şimdi onlar taşınacağız deseler aslında size zor değil mi, birden eşyasız kalacaksınız.

Calismiyorsaniz bekleyin. Sizin de aile ekomomisine katkiniz varsa beklemenize hic gerek yok, haklısınız. Ama diger türlü laf etmeye hak olmuyor bana göre.

Kendi yeni evlerini kiraya verip beraber oturalim o kira da sizin olsun ilerde ev alırsınız vs vs demeyeceklerine eminseniz esiniz de sözünü tutacak ve tarih belirliyor ise biraz daha sabredin.. ama yine günler yillara karisacak ise esiniz net konuşmalı ailesi ile..

Koalina sen eşyalarını beğen siparişini verin senin müsait olduğun zamana.

Evdeki eşyalarıda kvnin evine gönderin yerleştirmek zorunda değil ortada Öylece dursun.

Yeni ev duvarları nemli okduğu için değil iyi havalandırılmadığı için rutubet yapar evi iyice havalandırırlarsa bişey olmaz

Haklısın fakat yüzmüşsün yüzmüşsün kuyruğuna gelmişsin, şimdi ne söylesen bundan önceki iyi niyetin yok sayılacaktır.

ay acil yazmam lazım aynı konu şuan benim başımda nişanlıyım nisan ayında evleniyorum çok pis panik oldum ya benimkilerde gitmezse? köylerinde ki ev daha bitmedi ne kadar benimle dururlar bilmiyorum kafayı yicem şuan cidden. güvenmesem mi gitmezler fln. gerçi kayınpederim lafı bir insandır ama umarım senelerce çekmem :)

Koalinam sen bunca seyi atlattin buda gecer az kaldi biraz daha sabir. Biliyorum cok zor insan bi zaman sonra patliyor tahammülsüzlesiyor fakat suan yapcak bisey yok gibi. Esin düsünemiyor... Rahat biri cünkü

İnşallah çabucak geçer şu zaman dilimi sabır diliyorum bol bol Çok çok haklısın insan kapısı ayrı olduğunda sürekli gelmelere gitmelere bile dayanamıyorken bunalıyorken aynı evin içinde aylarca yaşamak çok zordur

Kızlar yorumlara teşekkürler, kimi sabret demiş, kimi nasıl dayandın demiş. Toplu cevap vereyim.
Onların eve gelmesi, bulunmaları falan rahatsız etmiyor aslen, bayağı da alıştım gibi zaten arada bir geliyorlar. Geldiği zaman da kayınvalidem hiç boş durmaz, ben işten gelene kadar dip köşe temizler, yemek yapar, alışveriş yapar. Kendi evi gibi takılır, rahat insanlar da, hoş sohbetler, beni de sevdiklerini biliyorum. Bu ayrı mesele ama durumu anlamanız için size evin fotoğraflarını çekip atmam lazım, gerçekten bakıyorum şu odada ben nasıl 1.5 senedir yaşıyorum diyorum. Büyük evden geldikleri için eşyalar fazla gelmiş ve sığmamış, tıkış tıkış. Eşimin tek kişilik yatağının üzerine bir sunta ve altına takozlarla uyduruk bir çift kişilik yatak yapılmış. Görünce şok olmuştum ve hala yatak diye onda yatıyorum komik. Misafir geldiğinde çocukları nereye koyacağımı bile bilmiyorum. Artık kendi düzenim olsun istiyorum haliyle.

Bilmeyenler için ben öğretmenim,şu an çıksalar şu an kredi çeker o eşyaları alırım. Oturuyorum hesap kitap yapıyorum, kredi kartını kapatsak aylık 1000 liralık bir takside rahat rahat girebiliriz. Aylık 1000 lira taksit ödeyebilecekken bana hala eşim muhtaç muamelesi yapıyor ve sanki ne kadar geç çıksalar o kadar iyiymiş gibi geliyor ona.

Bir süre önce eşime yatak odası için artık siparişi verelim dedim. Bana "acelen ne babamlar çıksın bir bakalım ona göre veririz" dedi. Onlar çıkınca şöyle bir evin boş haline bakacakmışız ve bunu gerçekten mantıklı bulup benimle tartıştı. Ben de ne halin varsa gör dedim. Bir kaç gün geçmeden babasının tanıdığı varmış, ona sipariş vereceksek verelim dedi ve bizimkini aldı bir telaş. Bir anda tasarlamaya, ölçmeye, çizmeye başladı. Emir büyük yerden tabi. Genel tavrı bu yani, bu da benim sinirime dokunuyor.

Aslen kayınvalidem oldukça toparlayıcı, kayınpederi elinden geldiğince yönlendiriyor, eşimin beni dinlemediğini de biliyor ki kayınpederime dolapları sipariş versinler söyle diyen oymuş. Kayınpederimin de kötü düşündüğünü hiç zannetmiyorum, biz rahat görününce o da kendince planlıyor bazı şeyleri. Ama eşim hakkında aynı şeyleri düşünemiyorum, olayları yönetmesi gereken, fikirlerimi bilen o ve ona göre konuşması gerekirken yapmıyor-yapamıyor sinirimi bozan nokta bu.

Daha önceki konularını da okumuştum Koalina.. Ben mi fazlaca artniyetliyim bilmiyorum ama yeni eve sizin geçmenizi isteyebilirler mi? Ya da bu düzeni böyle devam ettirmeyi? Kendileri nasıl olsa yazlıktalar sürekli yanınızda değiller. İkinci ev gereksiz gibi düşünebilirler mi? Önceki konularından da anladığım eşin fazlaca ailesi ile yaşamaya hevesli. Bu durumdan da son derece memnun sanki. Eski düzen devam ediyor, yeni bir yere alışmaya çalışmıyor, aynı eşyalar, ailesi ile birlikte yaşama imkanına sahip, ailesi geleceği zaman senin uygun değiliz deme lüksün yok. Ailenin diğer bireylerini ağırlayamam diyemiyorsundur, çünkü, sadece eşyaları bile olsa o ev yine de kayınvalidenin evi.. Onlar niye bu düzeni terk etmek istesinler ki? Sen hariç herkes için herşey güllük gülistanlık...Tez vakitte kurtulursun inşallah bu durumdan.

Senin şu eşinin pasifliğinden bana sıkıntı basıyor valla. Hala evin küçük oğlan çocuğu modunda. Ama bilmesi lazım ki o evde yetişkin bir kadın var, istekleri var, düşünceleri var, bir sabrı var...

ben hala beraber oturan aılelerın nasıl hayatlarına devam ettıklerını cok anlamıyorum
yanı ayrı odalarda oturmak gerek yemek harıcı denk gelmemek gerek gıbı
bu yuzden sen haklısın tabıkı
Bizde tam tersi. Ayıp olur diye yanlarında oturuyoruz.

Bana da bu konudan fenalık geldi, hani söylense de karşı taraf yapmasa-bildiğini okusa ayrı durum ama bizimki hiç söylemiyor. Ben diyorum dolap için bakınalım, ne gerek var diyor; 3 gün sonra babası söyleyince anında ölçüm-çizim yapıyor. Sanki babasıyla yaşayacak.

bence konu sahibi siz çok sabırlısınız, ondan böyle olmuş :)

bugün BDVdeki diğer bir konudan "objektif olabiliyor muyuz" dolayı dedim ki empati yapayım :)
düşündüm düşündüm, yok ben eşya almak için de eşimin keyfi içinde sabredemezdim.

hani kötü olmayayım diyorsunuz ya, öyle bile düşünsem, sürekli eşya bakardım herhalde, eşime kv ye falan gösterirdim.
bakın bu nasıl bunu beğendim, ay şu an indirimdeymiş, indirim bitmese bari, aman ömürlük olmasın, eskiyince yine değiştiririm gibisinden... bir tomar şey.

zaten direk onlar da biz gidelim artık kızın planlarını bozuyoruz derlerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…