Söylesem Faydası Yok, Sussam Gönül Razı Değil

Ben evet fazlasıyla sabırlıyım ama o sabrım bitince de çöp olsa gözüme batar hale gelir, ortası yok.

Bir süre önce konuşuldu aslında. Artık zaman yaklaştı dedi kayınvalidem, ben de bir şeyler bakarım bir gün bize gelin hep beraber gideriz dedi. Biz de iyi dedik plan yaptık, gitmeden önceki gün "yok biz gelmeyelim, siz bakacaksanız bakın,zaten daha erken alınmayacak" gibi şeyler söylemişler eşime. Ben de onlar çağırdı ama onlar gitmiyorsa neden şehir değiştireyim de onlara gideyim bunun için, çok bakmak istesem buradan da bakarım dedim ve gitmek istemedim. İşte benim sinir olduğum tam bu noktada eşimin "yok ya ne erkeni şurada kışa ne kaldı hemen bakalım" gibi şeyler söyleyerek isteğini incitmeden dile getirmesi lazımdı. "hmm evet zaten daha yaza çok var" demiştir adım kadar eminim.

Ben öyle yeni gelinim şıkır şıkır bir evim olsun demedim hiçbir zaman ama insan kendine ait bir düzen elbette istiyor.
Şuanda benim oğlanın odasında bir koltuk var güzelde döşettilerde verdiler mesela sorarsan bana elden ilk cıkarılacak şey odur düşün o derece batıyor iyi fena almıyorsamda ben yapayım kötüsünden alayım ama benim olsun.
yatagı anlatmışsın böyle anlatınca üzülüyorumda eminim hepimiz kendi evimizi düşünüyoruz bence sana bundan daha fazlasını yaşatmalarına hakları yok gerçekten.
eşin yaptığın fedakarlığı görüp ona göre kendine çeki düzen vermeli, zira ben olsam bu teklifi kabul etmezdim kirada oturur aile yanında yaşamazdım. herkesin yapmayacagını yapmışsın bana görede esyalar varken yatak odası alma hepsini bir bütün olarak hallet ama bunun kararını sen ver eşin bir başkasına göre hareket etmesin
böyle diyoruzda işte bunlarda söylemekle olmuyor bunları kendisi düşünmeli

kesinlikle katılıyorum

valla sabreden derviş muradına erer diyorlar da ben hiç bu sözü deneyimlemedim.

kendime kızarım normalde sabırsız biri olduğum için ama bu kadar sabır da biraz fazla sanki.

eşinizin sizi anlamasını beklemeyin derim yine de, genel olarak erkekler bu evin hanımı olma muhabbetine uzaklar.

bir bayan arkadaşım demişti ki,(çalışan kadın kv si ile geçinemez muhabbetine istinaden) çalışan kadın çalışmayan kadın fark etmez, bir evin bir hanımı olur, evdeki diğer kadın (kv, anne, görümce, kardeş...) o kimliğe bürünüyorsa sorun başlar.

sizin kv evin hanımı olmaya kalkmamış ama siz de olamamışsınız. bunun mücadelesini veriyorsunuz ve konuda eşinizin sizi anlamasını bekliyorsunuz. çok umutlu değilim sizin adınıza.

Benim de hiç eşya isteğim yok, alacağım şeyler belli, dümdüz sade basit şeyler. O kadar gezinmeye de gerek yok, bugün çıksam bugün karar veririm yani. Olması gereken büyük odayı ben gelmeden boşaltıp bize en azından yatak odası için alan açmalarıydı. Biz o zaman alırdık kenarda altınlar vs duruyorken. Ama sağolsun onu da eşim istememiş, direk büyük odaya yerleştirmiş çünkü zaten dolap sığmıyormuş diğerlerine. Evi de onların dolaplarına göre almışlar zaten komik ama Benim gelmeme yakın kayınvalidem beni arayıp "istersen odayı boşaltalım" dedi ama garip geldi bana. Boşaltan boşaltır yani nesini soruyorsun ki? Düşünsene ben buradan vekalet gönderiyorum, krediyi ben çekiyorum ve evin fotosunu dahi görmeden alınıyor, yerleşiliyor, bense sığıntı gibi en ufak ve karanlık odada sunta üzerinde yatıyorum. Herhalde ömür boyu eşimin başına kakarım bu durumu.

Neden okul zamanı ev yerleştiricem diye çile çekesiniz, onların bir manisi mi var sanki?

Kışın niye taşınılmıyor bilmiyorum ama hadi neyse.
En geç haziran başı onlar taşınsın (haziranda rutubet demezler herhalde), haziran sonu temmuz başı siz kurun düzeninizi, tatilin tadını çıkarın sonra da.

Niye sizin tatilinizin ortasında veya daha kötüsü niye okul zamanı olsun bu işler?

ben olsam onu yerdımde neyse
hatırlıyorum su buyuk oda kucuk oda mevzusunu
bıseyde dıyemıyorum sen daha ıyısını bılırsın ama eylule kalmasınlar artık
dusundumde koalina onumuzdekı sene yogun bır tempoda olacak evin tadılat yaptırmak , dğeiştirmek istediği şeyler var( yoksa bıle var de bılmıyorum balkonmu alırsın ıcerı masustan dolapların yerınımı degıstırırsın banyoyumu yıktırırsın ama vazgecme saplantılı sekılde bunları sayıkla) yaz bası olursa daha guzel olur hem oda yazın evdeyken ıstedıgı gıbı yerlesır duzenını kurar evıne ! dese bıttı gıttı ıs zaten

Şu an ortada bana ait bir sehpa dahi olmadan ben de evi benimseyemiyorum. Ne temizleyesim var ne bir vazoyu şuradan şuraya koyasım, misafir bile ağırlamıyorum çok mecbur olmadıkça. Benim evin hanımı olmamı anlamasına gerek yok ki, kendisi artık ayrı bir ev olduğunu anlasa yeter, hiç demiyor mu artık eşyamızı alalım diye anlamıyorum.

koailona baktın cıkmıyorlar yapılan eve siz gecin olsun bitsin bu dert yahu

Ben yaz sonuna dahi kalamam, seneye 1. sınıf olacağım ciddi bir hazırlık gerektiriyor. Döküman arşivlemem, kaynak belirlemem, alınacakları listelemem lazım. Okulun başında yapınca 1 ay bu işlerle uğraşıp sınıfı aksatıyorsun. Rutubet desinler ne olacak, biz de kış boyu rutubetle uğraştık ne yapalım yani...

Bak şimdi aklıma geldi daha bir sinirlendim. O gün kavga ederken yetti artık sizinle uğraşamam sürekli dedim ve "o zaman boşanırsın" demişti sonra da hadi git arkadaşlarına demişti de o sinirle çıkmıştım. Şimdi bana bunu söylemişken bir şey olmamış gibi onu yaparım bunu yaparım demek istemiyorum. Hani "lanet olsun size de bu eve de" modundayım ya

e ozaman bu evi satsak da şu muhitten ev mi alsak de, CuteMom ın önerisinin bir kaç tık üstüne çık.
ay bu evden sıkıldım de :)
yani amaç karşı tarafa bir rahatsızlık hissettirmek evden ötürü.

bana kızmazsın umarım ama esın cımrımı nedır yahu?
benım esım bıraz kaynana kılıklıdır ama o mesela takıp eder su kırıldı bu ampul yandı bılmem ne ben ugrasamam yanı oyle seylerle ben mı dıcem su kırıldı ya yaptır ya yenısını al fılan dıye ama elınden geldıgı kadar erteler mesela kafasında kurdugu planı bozmamızı ıstemez .

valla canım bılemıyorum pekı konusmuyormusunuz suanda sız? nasıl gecıyor gunlerınız yanı bence ıplerı onun elıne verme. bak bılmem ne adı neyse ben yaz bası gıtsınler ıstıyorum yaz bası derken nısan fılan anlatabılıyormuyum ben artık kocamla kendı esyalarımda olmak ıstıyorum bu yatagın artık gıcırdamasından hoslanmıyorum ımrenıyorum cıldır agla bıraz ne hemen lanet olsun sıze moduna gırıyorsun hayır gecen senede bu tıp mevzular oldu duzeldı sanmıstım kı sen deoyle sanmıssın . acaba soylemedıklerı bıseymı var hanı senle paylasmadıkları. valla on aılede o kocandan senı opsunler kafalarında tasısınlar surada bu sartlarda yasamayı 1 sene kabul eden bırı bıle nadır cıkar kaldıkı onların esyalarıyla ve muhtemelen sıze yadıgar bırakacakalrı esyalarla.

pes etme tadılat planları kur tamam bır ıkı gun sessız bekle ama ıllakı normale dondugunuz bır an olacak tekrar ac konuyu

eşinin ailesine değilde eşine kızgınsın. adam her şeyde yavaş mı?

benim eşimin elinden bir şey çıkmaz da. tüp bebek için doktora gideceğiz. tarih belirle diyorum. şu geçsin bu geçsin diye bekletiyor...

sadece o konuda da değil. mesela küçük banyom aşağıya su akıtıyor. tamire ihtiyacı var. malzemeleri aldık. yapacak... silikon kokmasa ben yapacaktım. eşimi 4-5 aydır bekliyor.

beni de bu konular yoruyor... bir türlü evin içine zaman gelmiyor. yaparız bakalım... diye cümle kuruyorsa o kalıyor...

sen kalkıp eşyaları alırsan öyle devam eder. eşini beklersen daha çok beklersin. sıkıştırman gerek.... başka türlü bu tiptekiler adam olmuyor

Onların muhit zaten bize çok uzak, oralara gitmemiz mümkün değil. Tadilat için düşünüyorum aslında. Mutfağı yaptırayım bari diyip dün baktım bir şeylere ama bunları konuşmuyorum ki onunla küs olduğumuz için. Küs olmasak bile bana "paramız mı var" diyecektir eminim. Ona göre şu an o kadar yok ki bir kaç ay yerde oturabiliriz Ama ben hesaplıyorum, ya gayet normal durumdayız daha ne istiyor anlamış değilim.

Cİmri değil asla ama ona göre kazancımız az. Şimdi kendisi evin en küçük ve tek erkeği olunca ablalar ve aile yağdırmış buna. Her şeyin en kalitelisi alınmış, her durumda açığı kapatılmış. Hala bana diyor ki " ya bekle biraz, zaten bi odayı ablam alır, babamlar şunu alır, belki biz bir şey harcamayız bile". Ondan emin yani, birileri kesin bir şey yapacak ama ne yapacak.
Geçen sene bu konulardan o kadar tartıştık ki bir süre sonra kendine gelmişti, konuşmaları olaylara karşı duruşu düzelmişti. Şimdi konular ciddiye binince yine aynı şeyler oluyor.
Şu an konuşmuyoruz, dün koltuk moltuk bir şeyler göstermeye çalıştı internetten ama ilgilenmedim "hmm güzelmiş" diyip geçtim. Ben salonda bugüne hazırlık yaptım, dizi izledim; o da odada kuşları aldı yanına bilgisayar başında ne yaptı hiç bilmiyorum.

Canım kayınvaliden de gitmeyi idtiyorsa, eşine baskı yap. İkna etsin babasını. İyilik güzellik bir yere kadar. Fakat sen şimdi öne çıkarsan sanki hiç istememişsin gibi olur.

Ya hiç öyle değil işte böyle zıt davranışlar beni sinir ediyor. Bir lamba bozulsun, saat 21.30 olsa gider alır, takar; bir çekmece bozulsun gider sistemini arar bulur kökten değiştirir. İdareten bile değil gayet sağlam olacak şekilde uğraşır, didinir yapar.
Ev hakkında da benden çok onun planı var, ben hiç düşünmemiştim nasıl perde alırım diye; kendisi rustik istiyormuş. Böyle beğendiklerini alır kaydeder, arşivler, perde çeşitlerini ayrı ayrı yazar, fiyatları excelde tablo oluşturur çıktı alır; öyle düzenli manyak bir adam. Burada mesele yapmak istememesi değil de ailesinin durumunu ön plana alması. Demek ki fazla kanaatkar davranmışım ben ya da iyi şeylere layık değilmişim. Ben yaşayacağıma tabi 70'lik insanların evi daha önemli, ben kimim ki bir yatak odam olsun.

Ben bunu yaparım ( :

Öyle hissetmiyorsam bile "Sağolun, elbirliğiyle soğuttunuz evden. Bu ev beni basıyor artık, istemiyorum burayı." diye yerim başının etini.

uyumlu olduğun için... başının etini yemen lazım

Ben olsam ne baş o topa girmezdim
O derece katıyım bu kim kimin evinde olacak muhabbetlerine çünkü
Kiraya çıkmayı bile tercih ederdim
Bu işler 1 yıl denir 3 yılı da bulur müteahhitin çalışkanlığına göre değişir
Haa eşine ne kadar kızsan az ama ailesi 3-5 peşinat verdik e o kadar olsun diye bakıyo olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…