temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Benimkide onde 20temmuz diyo bklm sancilarim iyiden iyiye artti benimde suan icin acilma vs yok iyice yaklastigimiz icin bunlar normalmiş.
Canım ben sanci dan kasılmakardan anlamıyorum ilki sezeryan olduğundan doğum yaklastimi bilemiyorum maalesef. 17 temmuz sezeryan tarihim bir aksilik çıkmazsa . Rabbim hayırlısı ne zamansa o zaman yollasın yavrusumu

Bu sanciyla kasilma farkini bir ben mi cozemiyorum vallaha boyle dogurup gidicem evde en sonunda Kasilmadan sancilardan kastiniz ne agri mi aci mi? Ben de ne rahatsiz edici boyutta agri oluyor ne de aci.Sadece bir iki gundur karnimin daha da asagiya dogru toparlandigini hissediyorum birde gitgide daha sık bir şekilde karnım gerginleşmeye başladı çocuk hareket ettikçe sertleşiyor ve kasıklarımda da karnımın üstünde de hissediyorum o hareketleri, çocuğun pozisyonuyla alakalı da hiçbirşey anlamıyorum açıkçası en son dönmemişti şuanda da dönmüşmüdür bilemiyorum, acaba çocuk makat geliş olsa bile kanala yerleşir mi? Çünkü kasıklardaki baskı baya bir arttı normalde ben rahat eğilip kalkardım ama iki gündür resmen kasık kısmım bile dolmuş şişmiş gibi hissediyorum

Canım sancı adet sancısı gibi oluyor hem kasıklarda hem de belde olması normal sancı oluyor. Aynı zamanda bebek gerginleşiyor ve karnın taş gibi oluyor. Bunlar bir arada ve düzenli aralıklarla olduğunda doğum sancısı oluyor. Gün içerisinde 3-4 kez düzensiz aralıklarla olduğunda yalancı kasılma ama yine de her türlü bilgilendirilmesi gerekli doktorun. Nstye bağlanıp sancı sıklığı ve ölçümü alması gerekli. Bazısı hissetmese de sancısı olabiliyor. Doktor ona göre seni yönlendiriyor zaten. Makatta olsa normal olabilir canım. Hareketleri karnının üst kısmında midene kaburgalarına doğruysa normal pozisyona dönmüş olabilir. Makatta o hareketler genelde altta hissediliyor çünkü

Canim emzirmen yada mama vermen lazim. Yoksa sarilik oluyorlar. Uyanmiyorsa altini ac yada ayaklarinin altina hafif basinc uygulayip uyandir ama emzir yada doyur. Ben uyanmayinca altini acardim hemej uyanirdi ama sarilik biraz yukselirse ayak altina basincla uyanir anca. Ilk bir hafta kilo almaya baslarsa geceleri daha esnek davranabilirsin.

Gozun aydin canim saglikla buyut insallah :) nasil gecti doğumun firsat bulunca anlatir misin? Epidural normalleri merak ediyorum kendimin de oyle olucak muhtemelen.
Canim ben epidural normal dogum yapmistim. Ilk dogumum tamamen normalken ikincisinde epidural vuruldum. Ve ikinmak vs cok daha kolay oldu. Yirtik ve kesi olmadan rahat dunyaya getirdim. Siddetli agri cektim ama son anda ikinman gerelince gucun oluyor ve kolay yapiyorsun. Bunda da epidural vurdurmayi dusunuyorum. Yanliz ilk gun bas agrisi yapiyor uyuyup uyaninca geciyor ama.

Kızlar dün kontrolün vardı çok şükür herşey yolunda şimdilik 35+3 3080gr kilosu biraz iri önden gidiyor doğumla ilgili hiç konuşmadık diye dün biraz konuştuk ben normal istiyordum doktorum sezeryanla önerdi bebek böyle giderse kilosu dan sezeryanla olur dedi 39haftada sezeryanla alıyormuş ben normali istiyordum ama iri olduğu için yapamazsan diye de korkmaya başladım sizce nasıl yapsam bilemedim kafam çok karıştı

Canım benim de durumum aynı. Cuma çatı muayenem var biraz tedirginim. Doktorum son derece normal yanlısı ssvd yi de sık yapıyor ama 30 yaş üstü hanımlarda 4000 gram üstü bebekleri risk etmiyorum dedi. Bi arkadaşımın da bebeğine son kontrolde 3700 gram demişler nırmal doğuma girmiş usg de +- 500 gram farkettirdiğinden bebeği 4100 gram civarı doğmuş ve çok zor oldu keşke sezaryen olsaydım dedi. O yüzden bence doktoruna güven. 3700 gram üstünü bile risk etmemek gerek hatta. Ama son haftalardaki çatı muayenen ve bebeğin kilosuna göre karar verilir. Hayırlısı olsun. Normal diye ısrar edip bebeğini de kendini de risk etme bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…