- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #20.781
Ben baştan beri hayırlısı ne ise o olsun dedim acaba doktorlar uğraşmak istemez ya o yüzden mi böyle diyor diye de aklıma takıldı ilk olacağı için zor olur bende farkındayım yani doktorda ikinci falan olsa iride olsa yaparsın ama ilk olduğu için dedi çok teşekkür ederim tavsiyen içinCanım benim de durumum aynı. Cuma çatı muayenem var biraz tedirginim. Doktorum son derece normal yanlısı ssvd yi de sık yapıyor ama 30 yaş üstü hanımlarda 4000 gram üstü bebekleri risk etmiyorum dedi. Bi arkadaşımın da bebeğine son kontrolde 3700 gram demişler nırmal doğuma girmiş usg de +- 500 gram farkettirdiğinden bebeği 4100 gram civarı doğmuş ve çok zor oldu keşke sezaryen olsaydım dedi. O yüzden bence doktoruna güven. 3700 gram üstünü bile risk etmemek gerek hatta. Ama son haftalardaki çatı muayenen ve bebeğin kilosuna göre karar verilir. Hayırlısı olsun. Normal diye ısrar edip bebeğini de kendini de risk etme bence
Canim bana doktorum 4 5 cm olunca epidural takariz dedi, ama son dozu yapmiyorum ben ikinmayi hissetmen icin dedi. Nasil bisey olcak ne kadar sanci agri çekicem merak ediyorum :) sancilari kesmiyo mu yani epidural?Canim ben epidural normal dogum yapmistim. Ilk dogumum tamamen normalken ikincisinde epidural vuruldum. Ve ikinmak vs cok daha kolay oldu. Yirtik ve kesi olmadan rahat dunyaya getirdim. Siddetli agri cektim ama son anda ikinman gerelince gucun oluyor ve kolay yapiyorsun. Bunda da epidural vurdurmayi dusunuyorum. Yanliz ilk gun bas agrisi yapiyor uyuyup uyaninca geciyor ama.
Bebis geliyor mu annesi yoksaKızlar yarım saat önce geceden beri hafif olan adet sancısı hissi inanılmaz şiddetli şekilde karnıma bacaklarıma girdi kivrandim ne yapsam geçmedi beş dakika kadar sürdü yavaş yavaş geçti şimdi kuş gibiyim gram sancı yok ama karnım beton gibi yine tekrarlicak mi bekliyorum bakalım
Canim sen bilirsin ama ilko sezeryan olursa ikincide doktorlar normal icin pek risk almak istemiyor destekleten doktorlar var tabi ama ...Ben baştan beri hayırlısı ne ise o olsun dedim acaba doktorlar uğraşmak istemez ya o yüzden mi böyle diyor diye de aklıma takıldı ilk olacağı için zor olur bende farkındayım yani doktorda ikinci falan olsa iride olsa yaparsın ama ilk olduğu için dedi çok teşekkür ederim tavsiyen için
Ne icinmis cnm kabizlik icinmiKizlar bu arada yeni dogan bebegin agzina corek otu yagi damlatmak diye bisey duydunuz mu? Kv yapmak istiyo da benim de icime pek sinmedi, internetten arastirdim bazılari kullanmis ama doktor tavsiyesine rastlamadim hic. Size doktorlariniz neler önerdi?
Valla kandiriyo mu geliyo mu ben de anlamış değilim hani hep derler ya doğum sancısı gelirse anlarsın başka şeye benzemez valla benzemiyordu yattım kalktım yürüdüm kedi pozisyonu yaptım yok geçmedi arttı arttı azalarak geçtiBebis geliyor mu annesi yoksa
Zamanin gelmis cnm insallah kolaylikla dogumun olur normal bir sekildeValla kandiriyo mu geliyo mu ben de anlamış değilim hani hep derler ya doğum sancısı gelirse anlarsın başka şeye benzemez valla benzemiyordu yattım kalktım yürüdüm kedi pozisyonu yaptım yok geçmedi arttı arttı azalarak geçti
Amin inşallah canım bekleyen herkes kavuşsun yavrusuna sağlıklaZamanin gelmis cnm insallah kolaylikla dogumun olur normal bir sekilde
Amin canım inşallah:) koklarım teyzesi. Hayattaki en güzel koku :) darısı başınıza sağlıkla kavuşun inşallah:)Ay iste bende ondan korkuyorum 17 gün dile kolay 9 aydır bunun hayalini kuruyorum doğurur doğurmaz yatmam lazim benim hazır evde kalabalık okcak bebeğe bakacaklar var öyle uyumam lazim yarim saat bile olsa yeter o kadar hasretim yaaa.. İnşaallah normal dogururum.. Amin...
Bu arada yaniklarin bian evvel iyileşir inşallah kendini bi okut sen nazarlara geliyorsun gibime geliyor Rabbim şifa versin kem gözlerden korusun inşallah.. Cinarcigi benim yerime kokla emi inşallah oda toparlanır cop cop emer annesini bian evvel..
Tavsiye etmem aslanı kız kendimden biliyorum bizim özelliklerimizde kufretse daha iyi bencil kendini beğenmiş gözü yükseklerde tatminsiz insanlar oluyoruz biz aslanlar... Bak çok mert insanlar oluyoruz comertizdirde bi kaç iyi tarafımızda var tabi ama olsun genede yengeci tercih ederim :) ay ikizler iyyak iyiki olmadılar aslandanda beter ikizler..
Ve bugün yapabilecegimiz en aptalca seyi yapip kontrole öğleden sora gittik.. Bugün cumartesi olduğunu doktorların yarim gün çalıştığını tamamen unutmusuz biz gittiğimizde doktorun yerinde yeller esiyordu haliyle yalan oldu benim kontrol sinirden patlicaktim.. Pazartesiye kaldım göremedim kızımı..kasılmalarım artmaya başladı karnım sertleşip duruyor sürekli ama düzensiz inşallah pazartesiye az bi düzene girerde cabıcık dogururum..
Canım uyanmasa da biberonu emiyor bir şekilde. Ayak tabanları çok hassas ayaklarına masaj yapınxa ya da altını açı nca kesin uyanır. Bir şekilde yedir. Sarılık olur kilo kaybeder. Onun uyanmasını bekleme. Bir de kaç günlük oldu kuzu? 30 cc az gibi ben iki saatte biz 40 falan içiyorduk. Doktor miktar söyledi mi size? 30 u tam bitiriyorsa 40 dene. Biz 22 günlük olduk. Dün 70 içmeye başladı. Birinci ayda 90 a çıkması lazımdedi dr.baldan_madam canim birde geceleri nasil yapıyorsun benimki uyuyor uyanmak istemiyor bazen memeyide almiyor mamada almiyor 4 saati buluyor beslenmesi acaba boyle idare etsemmi yoksa zorla uyandirmayami calissam doktorda 3 saate bir mama ver emmezse demisti neler yapiyorum yinede uyanmiyor kizim yaa
Canım gözünaydın:) hayırlı evlat olsun inşallah. Sütün bol olsun :)Vee yuppi bende doğurdumm :)) epidural norml oldu. Oglen 12 civari gelmistim. 7'de dogdu kizim
Ama cok degilmi sutun gelmedimi daha neden yukseltti doktor mama miktarini ?? Bana 30 ml ver yeter dedi ben emzirmeye zorluyordum sut gelmeden once sonra mama veriyordum 20 ml anca iciyordu simdi sutum geldi cok sukur mamayi kestim ama daha cok ve uzun emiyor artikAmin canım inşallah:) koklarım teyzesi. Hayattaki en güzel koku :) darısı başınıza sağlıkla kavuşun inşallah:)
Canım uyanmasa da biberonu emiyor bir şekilde. Ayak tabanları çok hassas ayaklarına masaj yapınxa ya da altını açı nca kesin uyanır. Bir şekilde yedir. Sarılık olur kilo kaybeder. Onun uyanmasını bekleme. Bir de kaç günlük oldu kuzu? 30 cc az gibi ben iki saatte biz 40 falan içiyorduk. Doktor miktar söyledi mi size? 30 u tam bitiriyorsa 40 dene. Biz 22 günlük olduk. Dün 70 içmeye başladı. Birinci ayda 90 a çıkması lazımdedi dr.
Canım gözünaydın:) hayırlı evlat olsun inşallah. Sütün bol olsun :)
Gaz icinmis canim gazi olmasin diye yani.Ne icinmis cnm kabizlik icinmi
Kizlar bu arada yeni dogan bebegin agzina corek otu yagi damlatmak diye bisey duydunuz mu? Kv yapmak istiyo da benim de icime pek sinmedi, internetten arastirdim bazılari kullanmis ama doktor tavsiyesine rastlamadim hic. Size doktorlariniz neler önerdi?
Kizlar bugun sezeryan bandini cikaracam korkuyorum yaa cokmu aciyor bas donmesi falan oluyormus kimisinde acaba bi sprey falan varmi kullansam alsam eczaneden, hastanede ameliyat bandini degistirdiler bi su siktilar cok kolay cikti banyo sonrasi cikaracam simdi sizler nasil cikardiniz
Aynı sancı yarım saat önce yine girdi beraberinde ishal kusma oldu usutmekten mi diyorum şimdi de of hastaneye acil gitme fobim oldu herşey yanlış alarmmis gibi geliyor
Dogru söylüyosun canim ya ben de anne sutu ya da gerekirse mama disinda hicbi sey vermek istemiyorum da kv cok israr ediyo. Of cocugu cam fanusa koycam benden baska kimse dokunmicak o olcak. Tuzlamayla limon damlatmayi bana da yapmislar ordan biliyorum ama ben yaptirmak istemiyorum. Benden habersiz yapmazlar insallah simdiden onun derdine dustumCanım yaptırma. Çörekotu yağı benim bile midemi alt üst ediyor kıyamam o daha bebek.. Tuzlamayı duydum hatta burda gelenektir ama ben yapmadım yaptırmadım asla yaptırmam ölümle sonuçlanabilen bir durum. Göze limon damlatmayı duydum kv yapalım dedi hatta parlak olurmuş gözü. ben de dedim limonu keserken gözüme kaçtığında bile kazık saplamış gibi oluyorsun asla yapmam dedim yapılmadı. Şekerli su saçmalığı var onu da vermedim vermem.. Şekerli su faydalı olsa biz büyüklere şekerden uzak durun diye bağırmaz doktorlar. Yani bunları da duyarsan bilgin olsun diye yazdım canım. Verme verdirme.. zeytinyağını bile kaşıkla verdiğinde ciğerlerine kaçma ihtimali varken asla diyorum. Çörekotu yağı iyi bir şey olabilir ama mideyi mahveder.. dikkat et canım. Ne zorluklarla taşıyoruz doğuruyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?