temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Cok sagol canim. Ya keske baktirsaymisim o zaman ben hem utandim hem gerildim nedense. Neyse kendi doktoruma soylicem artik. Aynen ya yaramazlar duramiyolar icerde :) insallah sen de bi daha yasamazsin canim sakin sakin geriye kalan haftalarimizi bitiririz

Yavaş yavaş alırız daha ya vakit geçer hem ben şimdi öyle düşünüyorum bugün buraya gittim hımm 1 hafta sonra da şuraya giderim bişiler alırım diyorum :) sizin Ciciler de hayırlı olsun cnm

Değilim canım ama bursada yaşıyorum.
Dalan çok yerde satılan bir marka değil. Ama metroda duş jelini görmüştüm belki deterjanı da vardır. Bulamazsam oraya bakarım artık doğumdan sonra :)
Ben civil de görmüştüm canım. Bu Ankara yolu üzerinde var biliyor musun? Kent meydanına yakın. Orda görmüştüm dalan roxy i

Canım hiç korkma. Eldiveni giyip sadece 2 parmak ile kontrol ediyor. Böyle anlatınca bi tuhaf tabii ama doğrusu bu. Çatala falan da çıkmıyorsun. Sadece muayene yatakları var ayrı odada orda bakılıyor. Bana doktorum değil ebesi bakmıştı ilkte. Bunda henüz öyle bir şey olmadı.

Yavaş yavaş alırız daha ya vakit geçer hem ben şimdi öyle düşünüyorum bugün buraya gittim hımm 1 hafta sonra da şuraya giderim bişiler alırım diyorum :) sizin Ciciler de hayırlı olsun cnm
Teşekkürler canım Ben de senin gibi düşünüyordum ama bebeği aşağıda hissetmeye başlayınca korktum işin aslıbir de malum Ramazan geliyor eşim oruç tutar o halde adamcağızı peşimde sürüklemek istemiyorum internette de herşey var ama sanki mağazada görüp almak daha eğlenceli

Başı aşağı dönmüşse tekmeler değil o kafasıdır canım. Şuan kaçıncı haftadasın bilmiyorum ama daha yukarı da çıkacak. Ya da senin bıdık dönmüş. Bebe yağı ben hep kullandım canım hatta göbeği düşüp yıkanmaya başlayınca her yıkanmada tüm vücut kullandım. İlk günler popoya pişik önleyici sıvanıp kalıyor diye bebe yağıyla kullandım. Ayrıca Katı oluyor kıvamları sürülmüyor. Kullanmamın sebebinde yağı hızlı büyüyorlar bebekler derileri kurumasın diye.. bir de sürmeye başlamadan ağlayan ufaklık sürünce susup rahatlardı.. :)

emzirme önluklerı cok acayıp kullanıslı ben mutlaka alıcam onlardan. bayanların ıcınde bıle olsam herkese gostermenın anlamı yok takarım ortumu emzırırım.yastık daha almayı dusunmuyorum ama bı arkadasım ay seklınde olanlardan alıp baya kullanmıstı. heryere onunla gıderdı hatta :) çamasır bı sıyah bı beyaz aldım sımdılık ilk olunca acemılık var ne kullanıslı olucak deneyerek gorucez sanırım

Bana sadece ultrasonla baktı kızlar. Normal ultrason masasında yattım yine. ayrı bir ucu var ultrasonun küçük onla baktı I ImaginaryLife

Bana sadece ultrasonla baktı kızlar. Normal ultrason masasında yattım yine. ayrı bir ucu var ultrasonun küçük onla baktı I ImaginaryLife

Vajinal usg bakmış sana canım. Her doktor farklı.. benim doktor napcak bakalım.. eski doktorum hiç bakmazdı alttan..

Canım çok geçmiş olsun...
Mutlaka Dr una haber ver bence.mesafe konusunda haklısın aslında ama.bir araştır istersen acil bir durumda en yakın nereye giderim diye hatta git kontrolde yaptır orda sana güven verip vermediklerini en iyi öyle anlarsın..
Çatı muayenesi nasıl bir şey bilmiyorm doğum da yaptım.ama hiç yaşamadım. Herkesin acı eşiği farklı Dr olduğu için güvenip hiç umursamazdim belki de bilmiyorum çünkü sağlık sonuçta ve doğum yapacağız yani ondan zor olmasa gerek .

Bizde önceden alışveriş yapmıştık ama dün baktık yeni doğan kıyafet çok az almışız ,alırken çok gelmişti oysa ki :) 0-3 ay arası zıbın felan almak gerekiyormuş çok fazla kirletiyorlarmış canım .Biraz daha alcam bugün galiba .

Ben de alıcam biraz daha hepsi çok sevimli :))

Evet canım senin anlattığın çatı muayenesi mi? Kasılma için bana hep ultrasonla baktı

Evet canım çatı muayenesi. Nst de sancı vs. Çıkmayınca kontrol edildi o şekilde.
Kızlar benim bildiğim şu şekilde, bu gibi durumlarda önce usg de bakılır, rahim ağzı durumu incelenir, gebeliklerde rahim ağzının uzunluğunun (hani şu nişan denen sümüksü tıkacın kapadığı dar boğaz gibi biyer düşünün) ortalama 30 mm (3cm) olması beklenir. Usg de daha kısa görülmeye başlanan rahim ağızlarında (mesela 1,5 - 2 cm gibi) yada rahim ağzına çok dayanmış bebeklerde vajinal muayene yapılır. Çatı muayenesi bu bahsettiğim rahim ağzının artık boğazlık kısmının tamamen açılmaya başlamış olmasından sonra yapılır. Yani usg de rahim ağzı uzunluğu yeterli görülenlerde çatı muayenesi yapılmaz. Zaten vajinal muayene elle yapılıosa çatıya bakılıyor demektir, yoksa kalem şeklinde ufak bi aletle yapılıosa usg ile vajinal yoldan yani rahimi daha yakından incelemek demektir. Eklediğim resimle daha net anlaşılır sanırım. En soldaki durum normal, gebelik süresince olan durum. Soldan sağa doğru gittikçe silinme diye bahsettiği şey, rahim ağzının (uzun olan dar boğaz gibi kısmın) kısalması demek oluyor. Bu sayedede bebeğin kafası dahada ilerliyor çıkışa doğru. Yani doğumun başlaması için önce silinme olmaya başlaması lazım. Silinme tamamlandıktan sonra ( rahim ağzı komple kısaldıktan sonra) bu seferde açılmaya başlaması lazım.
Normal doğum isteyen tüm arkadaşlarım eğitimlerden öğrendiğim herşeyi bir bir size anlatabilmeyi çok istiyorum, çünkü çok faydalı bilgiler ama herzaman iletmem mümkün olmuyo. Sizr tavsiyem bahsettiğim şeyleri google üzerinden araştırmaya çalışın. Yukarıda anlattığım şeyleri sırasıyla sağlayan şeyler hormonlarımız. Bunları nasıl tetikleyebiliriz, doğum anında hormon salınımını nasıl kolaylaştırırız elinizden geldiğince araştırıp tatbik etmeye çalışın derim. Açılması olmadığı için son anda sezeryana alınan gebelerin %95 ini hormon salınımı olmayanlar oluşturuyor. Yani misal, sancılar başlıyo, vücut gergin gebe stresli yada korkuyo yada ne bileyim meraktan heyecan yapıyo, bu duyguların hepsi oksitosin hormonunun salınmasını engelliyo, böylece bu hormon olmadığından açılma bi türlü gerektiği kadar olmuyo ve gebe saatlerce sancıdan kıvranmaktan yorgun düşüyo, dr da çoğu zaman mecburi sezeryan kararına dönmek zorunda kalıyo.
Yine çok çok uzun bi mesaja sebep oldum kusura bakmayın, umarım bilmek isteyen arkadaşlarıma bi faydam dokunur. Hepinize mutlu huzurlu hafta sonları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…