- 20 Kasım 2016
- 4.977
- 6.676
- 158
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #15.021
Cok sagol canim. Ya keske baktirsaymisim o zaman ben hem utandim hem gerildim nedense. Neyse kendi doktoruma soylicem artik. Aynen ya yaramazlar duramiyolar icerde :) insallah sen de bi daha yasamazsin canim sakin sakin geriye kalan haftalarimizi bitiririzCanım çok geçmiş olsun. Ama böyle durumlarda doktoru dinlemende fayda var açılmaya rahim ağzına falan bakıyorlar. Ben iki kere muayene oldum dün o şekilde. Sadece psikolojik aıkıntı canım hiç acımıyor zaten toplasan 30 sn geçmiyor muayenesi. Doktor da hep ekrana bakıyor. O yüzden bence yaptırmanda yarar var. Kendi doktoeunu da haberdar et bilgisi olsun. Tekrar yaşamazsın inşallah.
Bu ara bebişler hep yaramazlık peşinde
Yavaş yavaş alırız daha ya vakit geçer hem ben şimdi öyle düşünüyorum bugün buraya gittim hımm 1 hafta sonra da şuraya giderim bişiler alırım diyorum :) sizin Ciciler de hayırlı olsun cnmGüzel günlerde kullanın canımben de çok bişey almadım ama birsürü ayakkabısı oldu süslü bir kız olsun istemiyoruz ama piyasada kız bebekler için herşey süslü bizim de epey eksikler var hala yarın bize de alışveriş yolları görünüyor
Tamam canım sağol. Bende onu alayım o zamanBen dalan roxy sabun tozuyla yikadim canim mis gibi koktu :) yumusatici kullanmadim. Gunes kremi bioderma cocuklar icin olan 50 faktor kullaniyorum memnunum.
Ben civil de görmüştüm canım. Bu Ankara yolu üzerinde var biliyor musun? Kent meydanına yakın. Orda görmüştüm dalan roxy iDeğilim canım ama bursada yaşıyorum.
Dalan çok yerde satılan bir marka değil. Ama metroda duş jelini görmüştüm belki deterjanı da vardır. Bulamazsam oraya bakarım artık doğumdan sonra :)
Himm anladım canım sağolEvet doğru o marka. Üzerinde bitkisel yazıyor ama özellikle bebek için yazmıyor.
Cok sağol canim. Simdi yattim artik eve gelince daha iyi oldum. Kasilmalar olunca baya panikledim agladim falan iyice kasildi oyle olunca, dedigin gibi sakin kalmak lazim. Kendi doktoruma yaptiririm artik alttan muayeneyi, nedense o beni cok korkutuyo mumkun olduğunca erteliyorum :/ insallah bekler bebislerimiz zamanini.
Teşekkürler canımYavaş yavaş alırız daha ya vakit geçer hem ben şimdi öyle düşünüyorum bugün buraya gittim hımm 1 hafta sonra da şuraya giderim bişiler alırım diyorum :) sizin Ciciler de hayırlı olsun cnm
Başlarda Göbeğim hizasındaydı şimdi daha aşağıda canım hatta tekmelerini iyice aşağıda hissediyorum artıkkardeşim doktor ona sordum hareketliyse sorun yok artık zamanı dedi gerçi o biraz değişiktir ilaca doktora karşı bir doktordur yukarda olması da fazla aşağıda olması kadar problem ilk olunca böyle kafayı yiyoruz işte ilk 1-2 ay yağ losyon filan kullanmaya gerek var mı? Tırnak makası aklımda olsun
melek kanatlarını yesinler :) çok güzel olmuş
emzirme önluklerı cok acayıp kullanıslı ben mutlaka alıcam onlardan. bayanların ıcınde bıle olsam herkese gostermenın anlamı yok takarım ortumu emzırırım.yastık daha almayı dusunmuyorum ama bı arkadasım ay seklınde olanlardan alıp baya kullanmıstı. heryere onunla gıderdı hatta :) çamasır bı sıyah bı beyaz aldım sımdılık ilk olunca acemılık var ne kullanıslı olucak deneyerek gorucez sanırımKızlar bir de emzirme esnasında ki inşallah emzirebilirizkullanılacak örtü, yastık, iç çamaşırı filan meselelerini naptınız? Ben bi kermes gibi bir yerde görmüştüm kadın kendi tasarlayıp yapıyor çok da şıktı. Yastık olarak nasıl bişey sizce uygun? Tam yastık ieklinde olanlar mı yoksa u şeklinde olanlar mı?
Bana sadece ultrasonla baktı kızlar. Normal ultrason masasında yattım yine. ayrı bir ucu var ultrasonun küçük onla baktı I ImaginaryLifeCanım hiç korkma. Eldiveni giyip sadece 2 parmak ile kontrol ediyor. Böyle anlatınca bi tuhaf tabii ama doğrusu bu. Çatala falan da çıkmıyorsun. Sadece muayene yatakları var ayrı odada orda bakılıyor. Bana doktorum değil ebesi bakmıştı ilkte. Bunda henüz öyle bir şey olmadı.
Bana sadece ultrasonla baktı kızlar. Normal ultrason masasında yattım yine. ayrı bir ucu var ultrasonun küçük onla baktı I ImaginaryLife
Evet canım senin anlattığın çatı muayenesi mi? Kasılma için bana hep ultrasonla baktıVajinal usg bakmış sana canım. Her doktor farklı.. benim doktor napcak bakalım.. eski doktorum hiç bakmazdı alttan..
CAnım ben düşünüyorum sen hangisinde düşünüyorsun fiyat alabildin mi hiçkıslaar medicalparkta doğum yapacak olan var mı?
Evet canım senin anlattığın çatı muayenesi mi? Kasılma için bana hep ultrasonla baktı
Kizlar benim de dun geceden beri kasilmalarim vardi. Bugun de arabada esim aniden fren yapinca karnima sanci girdi. Sonra kasilmalar artti. Acile gittik mecburen, kendi doktorum baska bi ilde çünkü 1 saat oraya gidemezdim. 3-4 saat hastanede kaldim iyice yoruldum :/ nst deneyimini de yasamis oldum bu arada, gobegimi acayip kasindirdi zaten alerji dolu oldugu icin :) neyse ki sanci cikmadi ama kalp atislarini tam olcemediler oglusum hareketli oldugu icin. Alttan muayene etmeden erken dogum riski olup olmadigini anlayamayiz dedi doktor ama ben baktirmak istemedim hic baktirmadim cunku, gerildim. Imza aldilar vajinal muayeneyi kabul etmiyorum diye. 2 kere nst ye bagladilar. Sonra doktor eger hareketleri yavaslarsa gel tekrar baglayalim dedi. Haftada bir muayene olman lazim dedi. Kendi doktoruma gidince anlaticam artik durumu.
Yalniz dogum zamani 1 saatlik yolu nasil gidicem bilmiyorum kizlar. Simdi bile yalancı sanci oldugu halde 10 15 dk zor dayandim. Buradan doktor bulmak icin cok mu gec sizce :/
Bizde önceden alışveriş yapmıştık ama dün baktık yeni doğan kıyafet çok az almışız ,alırken çok gelmişti oysa ki :) 0-3 ay arası zıbın felan almak gerekiyormuş çok fazla kirletiyorlarmış canım .Biraz daha alcam bugün galiba .Yuppi bugün mobilya siparişini verdik, epey de ihtiyaç aldık çok mutlu oldum artık benim bebeğimin de cicileri oldu teyzeleri :) hastanemizle de görüştük gerçi bir hastane ile daha görüşücem ama kafama yattı gibi. Birşey sorucam ben çok fazla kıyafet almadım sizler kıyafet olarak neler aldınız? Yenidoğan ve En fazla 0-3 aylık aldım.
Ben de alıcam biraz daha hepsi çok sevimli :))Bizde önceden alışveriş yapmıştık ama dün baktık yeni doğan kıyafet çok az almışız ,alırken çok gelmişti oysa ki :) 0-3 ay arası zıbın felan almak gerekiyormuş çok fazla kirletiyorlarmış canım .Biraz daha alcam bugün galiba .
Evet canım senin anlattığın çatı muayenesi mi? Kasılma için bana hep ultrasonla baktı
Kızlar benim bildiğim şu şekilde, bu gibi durumlarda önce usg de bakılır, rahim ağzı durumu incelenir, gebeliklerde rahim ağzının uzunluğunun (hani şu nişan denen sümüksü tıkacın kapadığı dar boğaz gibi biyer düşünün) ortalama 30 mm (3cm) olması beklenir. Usg de daha kısa görülmeye başlanan rahim ağızlarında (mesela 1,5 - 2 cm gibi) yada rahim ağzına çok dayanmış bebeklerde vajinal muayene yapılır. Çatı muayenesi bu bahsettiğim rahim ağzının artık boğazlık kısmının tamamen açılmaya başlamış olmasından sonra yapılır. Yani usg de rahim ağzı uzunluğu yeterli görülenlerde çatı muayenesi yapılmaz. Zaten vajinal muayene elle yapılıosa çatıya bakılıyor demektir, yoksa kalem şeklinde ufak bi aletle yapılıosa usg ile vajinal yoldan yani rahimi daha yakından incelemek demektir. Eklediğim resimle daha net anlaşılır sanırım. En soldaki durum normal, gebelik süresince olan durum. Soldan sağa doğru gittikçe silinme diye bahsettiği şey, rahim ağzının (uzun olan dar boğaz gibi kısmın) kısalması demek oluyor. Bu sayedede bebeğin kafası dahada ilerliyor çıkışa doğru. Yani doğumun başlaması için önce silinme olmaya başlaması lazım. Silinme tamamlandıktan sonra ( rahim ağzı komple kısaldıktan sonra) bu seferde açılmaya başlaması lazım.Evet canım çatı muayenesi. Nst de sancı vs. Çıkmayınca kontrol edildi o şekilde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?