- 20 Ekim 2016
- 4.044
- 7.518
- 158
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #15.041
Canım benim bebiste bana aşağıda geliyordu doktora sordum gayet iyi yerde dedi gobek deliginin oralarda oğlan yukarsi dümdüz yerinin iyi olduğunu söyledi bana .bende telaslanmistim ama yersizmisTeşekkürler canımBen de senin gibi düşünüyordum ama bebeği aşağıda hissetmeye başlayınca korktum işin aslı bir de malum Ramazan geliyor eşim oruç tutar o halde adamcağızı peşimde sürüklemek istemiyorum internette de herşey var ama sanki mağazada görüp almak daha eğlenceli
Nasılsın bacım iyu misin şimdi durumlar nasilEvet canım senin anlattığın çatı muayenesi mi? Kasılma için bana hep ultrasonla baktı
Canim bizim haftalarda istenen 4 mm. Bu mesafe azaldikca bebek kafasi dedigin gibi asagi iniyor. Doktorlae 3 mm bile tehlikeli buluyor bu haftalarda. Ben yasadigim icin yaziyorum boyle. 32. Haftamda 3 mm den yukari cikmasi icin baya ugrastik. 3mm oldugunda bebek hizla asagi iniyor ve 1enfazla 2 hafta icinde dogum bekleniyor. 0 landigi da da artik sanci ve nisan yada suyun gelmesi an meselesi.Kızlar benim bildiğim şu şekilde, bu gibi durumlarda önce usg de bakılır, rahim ağzı durumu incelenir, gebeliklerde rahim ağzının uzunluğunun (hani şu nişan denen sümüksü tıkacın kapadığı dar boğaz gibi biyer düşünün) ortalama 30 mm (3cm) olması beklenir. Usg de daha kısa görülmeye başlanan rahim ağızlarında (mesela 1,5 - 2 cm gibi) yada rahim ağzına çok dayanmış bebeklerde vajinal muayene yapılır. Çatı muayenesi bu bahsettiğim rahim ağzının artık boğazlık kısmının tamamen açılmaya başlamış olmasından sonra yapılır. Yani usg de rahim ağzı uzunluğu yeterli görülenlerde çatı muayenesi yapılmaz. Zaten vajinal muayene elle yapılıosa çatıya bakılıyor demektir, yoksa kalem şeklinde ufak bi aletle yapılıosa usg ile vajinal yoldan yani rahimi daha yakından incelemek demektir. Eklediğim resimle daha net anlaşılır sanırım. En soldaki durum normal, gebelik süresince olan durum. Soldan sağa doğru gittikçe silinme diye bahsettiği şey, rahim ağzının (uzun olan dar boğaz gibi kısmın) kısalması demek oluyor. Bu sayedede bebeğin kafası dahada ilerliyor çıkışa doğru. Yani doğumun başlaması için önce silinme olmaya başlaması lazım. Silinme tamamlandıktan sonra ( rahim ağzı komple kısaldıktan sonra) bu seferde açılmaya başlaması lazım.
Normal doğum isteyen tüm arkadaşlarım eğitimlerden öğrendiğim herşeyi bir bir size anlatabilmeyi çok istiyorum, çünkü çok faydalı bilgiler ama herzaman iletmem mümkün olmuyo. Sizr tavsiyem bahsettiğim şeyleri google üzerinden araştırmaya çalışın. Yukarıda anlattığım şeyleri sırasıyla sağlayan şeyler hormonlarımız. Bunları nasıl tetikleyebiliriz, doğum anında hormon salınımını nasıl kolaylaştırırız elinizden geldiğince araştırıp tatbik etmeye çalışın derim. Açılması olmadığı için son anda sezeryana alınan gebelerin %95 ini hormon salınımı olmayanlar oluşturuyor. Yani misal, sancılar başlıyo, vücut gergin gebe stresli yada korkuyo yada ne bileyim meraktan heyecan yapıyo, bu duyguların hepsi oksitosin hormonunun salınmasını engelliyo, böylece bu hormon olmadığından açılma bi türlü gerektiği kadar olmuyo ve gebe saatlerce sancıdan kıvranmaktan yorgun düşüyo, dr da çoğu zaman mecburi sezeryan kararına dönmek zorunda kalıyo.
Yine çok çok uzun bi mesaja sebep oldum kusura bakmayın, umarım bilmek isteyen arkadaşlarıma bi faydam dokunur. Hepinize mutlu huzurlu hafta sonları.
Eki Görüntüle 1998256
Son anda swzeryanin nedeni sadece bu da degil. Bebeklerin kafasu asagida tam olculemiyor. Acilma olsada bebek kafasi buyuk olup anne bebegi itemiyor. Burada ilk olarak anne adayinin kaburgasindan baski yapiliyor ama yetersiz olursa sezeryana aliniyor.Kızlar benim bildiğim şu şekilde, bu gibi durumlarda önce usg de bakılır, rahim ağzı durumu incelenir, gebeliklerde rahim ağzının uzunluğunun (hani şu nişan denen sümüksü tıkacın kapadığı dar boğaz gibi biyer düşünün) ortalama 30 mm (3cm) olması beklenir. Usg de daha kısa görülmeye başlanan rahim ağızlarında (mesela 1,5 - 2 cm gibi) yada rahim ağzına çok dayanmış bebeklerde vajinal muayene yapılır. Çatı muayenesi bu bahsettiğim rahim ağzının artık boğazlık kısmının tamamen açılmaya başlamış olmasından sonra yapılır. Yani usg de rahim ağzı uzunluğu yeterli görülenlerde çatı muayenesi yapılmaz. Zaten vajinal muayene elle yapılıosa çatıya bakılıyor demektir, yoksa kalem şeklinde ufak bi aletle yapılıosa usg ile vajinal yoldan yani rahimi daha yakından incelemek demektir. Eklediğim resimle daha net anlaşılır sanırım. En soldaki durum normal, gebelik süresince olan durum. Soldan sağa doğru gittikçe silinme diye bahsettiği şey, rahim ağzının (uzun olan dar boğaz gibi kısmın) kısalması demek oluyor. Bu sayedede bebeğin kafası dahada ilerliyor çıkışa doğru. Yani doğumun başlaması için önce silinme olmaya başlaması lazım. Silinme tamamlandıktan sonra ( rahim ağzı komple kısaldıktan sonra) bu seferde açılmaya başlaması lazım.
Normal doğum isteyen tüm arkadaşlarım eğitimlerden öğrendiğim herşeyi bir bir size anlatabilmeyi çok istiyorum, çünkü çok faydalı bilgiler ama herzaman iletmem mümkün olmuyo. Sizr tavsiyem bahsettiğim şeyleri google üzerinden araştırmaya çalışın. Yukarıda anlattığım şeyleri sırasıyla sağlayan şeyler hormonlarımız. Bunları nasıl tetikleyebiliriz, doğum anında hormon salınımını nasıl kolaylaştırırız elinizden geldiğince araştırıp tatbik etmeye çalışın derim. Açılması olmadığı için son anda sezeryana alınan gebelerin %95 ini hormon salınımı olmayanlar oluşturuyor. Yani misal, sancılar başlıyo, vücut gergin gebe stresli yada korkuyo yada ne bileyim meraktan heyecan yapıyo, bu duyguların hepsi oksitosin hormonunun salınmasını engelliyo, böylece bu hormon olmadığından açılma bi türlü gerektiği kadar olmuyo ve gebe saatlerce sancıdan kıvranmaktan yorgun düşüyo, dr da çoğu zaman mecburi sezeryan kararına dönmek zorunda kalıyo.
Yine çok çok uzun bi mesaja sebep oldum kusura bakmayın, umarım bilmek isteyen arkadaşlarıma bi faydam dokunur. Hepinize mutlu huzurlu hafta sonları.
Eki Görüntüle 1998256
Cok tesekkur ederim canim. Evet burada da bi doktora gidicem bakalim. Benim guven sorunum var kendi doktoruma bile guvenmiyorum nedense :) ama bir sekilde doğacak bebisler korkumu yenmem lazim.Canım çok geçmiş olsun...
Mutlaka Dr una haber ver bence.mesafe konusunda haklısın aslında ama.bir araştır istersen acil bir durumda en yakın nereye giderim diye hatta git kontrolde yaptır orda sana güven verip vermediklerini en iyi öyle anlarsın..
Çatı muayenesi nasıl bir şey bilmiyorm doğum da yaptım.ama hiç yaşamadım. Herkesin acı eşiği farklı Dr olduğu için güvenip hiç umursamazdim belki de bilmiyorum çünkü sağlık sonuçta ve doğum yapacağız yani ondan zor olmasa gerek .
Canim tesekkurler bilgi icin. Keske doktor da aciklasaydi bu sekilde, elimle degil de vajinal ultrasonla bakicam deseydi kabul ederdim. Bu doktorlarin hicbi aciklama yapmamasina sinir oluyorum. Ben de kendi vucudumu tamamen guvenip teslim eden bi yapida degilim. Neyse umarim sorun yoktur, kasilmalarim gecti şükür.Kızlar benim bildiğim şu şekilde, bu gibi durumlarda önce usg de bakılır, rahim ağzı durumu incelenir, gebeliklerde rahim ağzının uzunluğunun (hani şu nişan denen sümüksü tıkacın kapadığı dar boğaz gibi biyer düşünün) ortalama 30 mm (3cm) olması beklenir. Usg de daha kısa görülmeye başlanan rahim ağızlarında (mesela 1,5 - 2 cm gibi) yada rahim ağzına çok dayanmış bebeklerde vajinal muayene yapılır. Çatı muayenesi bu bahsettiğim rahim ağzının artık boğazlık kısmının tamamen açılmaya başlamış olmasından sonra yapılır. Yani usg de rahim ağzı uzunluğu yeterli görülenlerde çatı muayenesi yapılmaz. Zaten vajinal muayene elle yapılıosa çatıya bakılıyor demektir, yoksa kalem şeklinde ufak bi aletle yapılıosa usg ile vajinal yoldan yani rahimi daha yakından incelemek demektir. Eklediğim resimle daha net anlaşılır sanırım. En soldaki durum normal, gebelik süresince olan durum. Soldan sağa doğru gittikçe silinme diye bahsettiği şey, rahim ağzının (uzun olan dar boğaz gibi kısmın) kısalması demek oluyor. Bu sayedede bebeğin kafası dahada ilerliyor çıkışa doğru. Yani doğumun başlaması için önce silinme olmaya başlaması lazım. Silinme tamamlandıktan sonra ( rahim ağzı komple kısaldıktan sonra) bu seferde açılmaya başlaması lazım.
Eki Görüntüle 1998256
Sağol canım. Sabah yine bir atak atlattık iki saat falan sürdü. Ama şimdi daha iyiyim. 15 dk ya kadar açıldı aralıkları. Yatıyorum öyle.Nasılsın bacım iyu misin şimdi durumlar nasil
Canım hayırlısı neyse o zaman dogsun kafana takma ama sürekli kırmızı et ye çocuğu çok besliyor hemen buyur kilo alır bebis . Erken doğsa da rahat edersin .en azından 2 hafta falan daha dayansa bence hiçbir problem çıkmaz. Sakın kendine dert etme.dün bende çok sinirlendim karnım taş gibi oldu stres kaynaklı heralde gerildigini hissettim. Az daha doktora gidicektim.Sağol canım. Sabah yine bir atak atlattık iki saat falan sürdü. Ama şimdi daha iyiyim. 15 dk ya kadar açıldı aralıkları. Yatıyorum öyle.
Stres yapmayın hiçbişeyi. Doktorun bana daha ilk telefonda sorduğu soru oydu. Son bi kaç günde normalin dışında bir sıkıntı stres yaşadın mı dedi. O yüzden ben şu an bile iyi düşübmeye çalışıyorum. İyi sonuçlanan erken doğum hikayelerini okuyorum. Dua ediyorum bol bol. Oğlumla konuşuyorum. Hiç bişey sizden bebeğinizden önemli değil sinirlenmeyin kimseye boşverin.Canım hayırlısı neyse o zaman dogsun kafana takma ama sürekli kırmızı et ye çocuğu çok besliyor hemen buyur kilo alır bebis . Erken doğsa da rahat edersin .en azından 2 hafta falan daha dayansa bence hiçbir problem çıkmaz. Sakın kendine dert etme.dün bende çok sinirlendim karnım taş gibi oldu stres kaynaklı heralde gerildigini hissettim. Az daha doktora gidicektim.
Sağlıkla huzurla kullanın canım herşeyini :)Selam hanımlar herkese mutlu haftasonlari
Bebeğin alışverişini bitirdim çok rahatladım yahu..
Bir tek birkaç kozmetik ürün ve bebek bezi kaldı onları da bu hafta hallederim artık.
Önümüzdeki hafta eşyaları yıkamayı planlıyorum çünkü..
Çok güzeldi alışveriş ben yine çevirim dışı oldum duygulandım felan
Allahım bebeklerimizi sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin insallah
Selam hanımlar herkese mutlu haftasonlari
Bebeğin alışverişini bitirdim çok rahatladım yahu..
Bir tek birkaç kozmetik ürün ve bebek bezi kaldı onları da bu hafta hallederim artık.
Önümüzdeki hafta eşyaları yıkamayı planlıyorum çünkü..
Çok güzeldi alışveriş ben yine çevirim dışı oldum duygulandım felan
Allahım bebeklerimizi sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin insallah
Kizlar ozel hastanelerde ucretsiz kontrol suresi 10 gün ya, eger 10. gun pazara denk gelirse mesela pazartesi gunu gidince ucretsiz mi oluyor yoksa ücret aliniyor mu biliyor musunuz?
toktta. hayır sormadım canım ama haftaya kontrole gidince soracağım, nasıl oluyor acaba doğumhanesi filan bebekle iyi ilgileniyorlar mı hemşireler, bbebeği yıkıyorlar mı filan merak ettiğim sorular doktora soracağımCAnım ben düşünüyorum sen hangisinde düşünüyorsun fiyat alabildin mi hiçohdude
yaz ayına denk geliyor diye bende tulum almadım fazla iki tane var :)Anladım cnm evet zamanla alıcam bebeğin gelişimine göre gider alırım zaten. Şimdilik ilk etapta acil olanları aldım newborn bodiler falan. Yalnız hiç tulum almadım birkaçtane de onlardan alıcam ilk 3 ayı kurtarır.
Yine de 1-2 tane alırım ben de cnm yazlık tulumlar vardıryaz ayına denk geliyor diye bende tulum almadım fazla iki tane var :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?