- 21 Eylül 2010
- 486
- 432
- 303
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #15.301
hayır canım vakumlama isteğe göre yapılmaz . bebek doğamadığında kanaldan kurtarmak için yapıyolar . yani her doğumda uygulanan bir yöntem değil . zaten sakıncaları da var . internetten araştırabilirsinPeki bu bizim istegimiz dahilinde mi oluyor. Ben istemem çocuğumu vakumlasinlar
Kızlar Günaydın kuzenimden bebeğe kıyafet geldi bende kullanılmış diye bebek yumuşatıcısida koydum ama çok ağır kokuyor doguma daha var dolapta kıyafetler in kokusu gidermi bebek giyene kadar yoksa tekrar mı yikasam
canım benimde ilki sezeryan bende şimdi normal istiyorum sen neden normalden vazgeçtinTövbe tövbe halt etmiş. Ayyy fena takıntılıyım bu durumaa ben başkasının isim koymasına hayır birdeee arkadaşlara söylüyorum hıııı bu isim olmamış bu isim demode. En iyisi doğduğunda koyacağım demek hata ettim baştan söylemekle.
Doğum konusundada öyle normal yaptım ilkini benden başka yapan yoktu o zaman herkes ne cesaret dedi. Bu sefer sezeryan dedim herkes en güzeli normal neden normal düşünmüyonnn. Geçen eşimle kavga ettim. senden çıkmıyor 3.5 kilo dedim. Ne çektiğimi ben biliyorum dedim. Tansiyonlarım fırladı yeminle. Allahın dediği olur diyorum millet anlamıyor.
Kızlar merhaba. Ben bir haftadır yatıyorum. Bir haftada sadece yatmama ve yemek yememe rağmen 1.5 kg vermişim.doktorum bebişe kilo aldırmamız gerektiğini söylemişti o yüzden de yemeğime çok dikkat ediyorum sürekli bişeyler yemeye dengeli beslenmeye çalışıyorum. Ama kilo vermişim. Bebeğim yeterince kilo alıyor mudur acaba çok huzursuz oldum hastaneden çıkarken 1550 idi haftada ort 150 gr alarak 2 kiloyu bulmamız gerekiyormuş en erken doğduğu zaman.
ben hastane çıkışı aldım tam set içinde kısa kollu badisi normal tulumu hepsi var. ne kadar yaz bebeği de olsalar küçük bebekler çok çabuk üşürler biraz toparlanana kadar uzun kollu şeyler giydirmeyi düşünüyorum ben . birde iç Anadolu akşamları serin gündüzleri sıcak yani. ayrıyeten uzun kollu pijamalı alt üst takım aldım bi kaç tane.İçine giydirmek için kısa kollu çıtçıtlı badi aldım 5-6 tane . tulum aldım bi kaç tane . tek alt ve üstlerden aldım ayrıca bikaç tanede. şapka ve patik ayakkabıları var . çorap aldım 5-10 tane . yani duruma göre bakacağım artık . bebek görmeye gelenler de getiriyor. birde aşırı stok yapmaya gerek yok . sonuçta ayaklanacağız doğumdan sonra . bakarsın duruma göre eksiklik olanları da doğumdan sonra alırsınKızlar yaz anneleri selam, ben de 30. Haftadayım. Bebeklerinize hastanede ve çıkışında ne giydireceksiniz? Yazlık badiler mi yoksa ayaklı tulum, alt üst takım mı? Bi türlü karar verip alamadım. Siz ne yaptınız
Canım benimki de bir hafta önden gidiyordu kilo olarak. Ben de aynı fikirdeyim çok kilolu olması da iyi değil. Ama erken doğum riski yaşayınca bebeği 34 e kadar tutmaya çalışıcaz dedi bana. Doğum kilosu 2 kilo üstünde olan bebekler daha kolay toparlıyormuş. O yüzden bu ara hızlı kilo alsın istiyorum.canım ben 32.haftadayım bu haftalardan sonra bebek çok daha hızlı kilo almaya başlıyormuş haftada ortalama 200-250 gr civari . Alır yani merak etme . benim 2 hafta önden gidiyor 34 uyumlu ultrason ölçümlerim . 4 gün önce 2350 grdı . biraz iri bebek dedi doktorum . bende çok aşırı kilo almasını istemiyorum aksine normal doğum yapabilmek için. Çünkü 4 kgı geçtiğinde doktorlar hemen sezeryan demeye başlıyorlar. 32.haftadaki kilonun iki katı doğar diyenlerde var bakcaz artık . şimdiden sonra bebişlerin kilo alımı hızlanacak
Oyyy aynı ben kuzum da yok karnım büyüyor benim sığmayacak artık belli...senden iki hafta felan gerideyiz biz bir de .. gecelik felan ben large ya da x large aldım hala 38 beden gebe pantolonunu giymememe rağmen..Canım ben eski esofmanlarimı , tayt tişört ve kazaklarimi giyiyorum hala o yüzden sordum .geceliklerimi 38 beden aldım inşallah almam kilo fazla
Bu kayinvalideler hep mi böyleGünlerimiz çok yakın demek ki normal benimki dekayınvaliddm de aşağıya inmiş erken filan deyince iyice endişelenmiştim. Kadın hiç hayırlı bişey söylemiyor ki yok popon büyüdü yok memelerin büyüdü... darlanmaya başladım inşallah lohusalığımda burnumdan getirmez yoksa bu vakte kadar dolan bardak taşacak
Ben onu sordum canım masa oluyor odalarda dediler. Ona gore ikramlik getirecegimi söyledim. Sende bi konuş tabiMasa olayını çözsem ben de kendim halledicem en nihayetinde hepsi satılan şeyler de masayı umarım hastane tedarik ediyordur bugün sorucam
Ayy inşallah canımOkurkenn bile içim kötü oldubenim bir arkadaşım var hiç kesiye gerek kalmadan doğurmus inşallah bizimde öyle olur
Ya düşman mı bunlar ben anlamıyorum insan azıcık destek olur yüzün gözün hatta başka yerlerin şişse bile ki ben kilo aldım gerçekten biliyorum insan öyle mi der? Olur kızım sen bebek taşıyorsun sonra gider hepsi filan demeleri gerekirken inadına inadına konuşuyorlar. Dün akşam görümcem geldi resimlere bakıyoruz abla ne kadar zayıfmışsın şimdi popon kocaman oldu diyor hala yaaaBu kayinvalideler hep mi böylebenim ki de yüzün şişti senin ödem yaptı galiba diyip duruyor. Ki yüzümün sistigi falan yok. Psikolojimi bozdu herkese yüzüm şişmiş mi diye soruyordum. Takma boşver. Bende lohusaligi düşünüyorum. Yanimda kalmasını istemiyorum valla ne yalan soyliyim
Bi arkadaşımın abladı ebe. Sezeryanla doğum yaptı sütü hemen gelmedi. Ablası kesinlikle biberon verdirmedi. Şırıngayla mama verdiler bebeğe biberona alışmasın diye. İki gün sonra sütü gelince memeyi hemen tuttu çocuk. Senin dediğin gibi söyleyenler de çok bilemedimCanim emzigi bilmem ama biberon bence de al bulunsun sonuçta sütun hemen gelmeyebilir o zmana mama veriliyor hastanede o zaman hastane de belki istemediğin bir marka mama vericekler. 1 tane mama da alman lazım ne olur ne olmaz . Ben golden goat kullandım oğlumda keçi sütü bazlı mama. Sütun gelince vermezsin bibeRon falan ama al bence
Canım ben dalin in sıvı deterjanını kullandım ama dün telden alıp katlarken uçuşan pamukçuklardan çok rahatsız oldum kim bilir bebek ne durumda olacak. Burda daha önce friendly diye bi marka konuşulmuştu. Hafta sonuki alışverişte küçük boyunu hediye ettiler izne ayrıldığımda onunla bi kere daha yıkıyacağım. Bir de yeşilanne diye bi marka tavsiye ettiler. Kendi internet sitesi var. Her türlü temizlik ürünü de var. İstersen oraya da bi bakKızlar bu hafta eşyaları yikamayi düşünüyorum. Ne sekilde ne kullandınız deterjan vs olarak
Sessizlikleri umarım asaletlerindendirallah yardımcın olsun gercekten senınkıler bı efsaneymiştatsızlık cıkmasın ıdare edeyım derken iyi coşuyolar işte. cocugunla mı ılgılencen yoksa onların soyledıklerıyle mı ugrascan valla cok zor sen kulaklarını kapat cocuguna odaklan gerısını de bosver. sen en azından neyle karsılascagını bılıyosun bızımkıler cok sessız suan. ınsallah boyle devam eder ama korkmuyor degılım işin kotusu kendı annemden bıle korkuyorum sımdıden kundak ayarlama pesınde. istemıyorum deyıncede senı sallayan kım dedı bana gecen annem bunu yapıyosa dusunun artık su lohusalık tam bır nesil çakışması yemn ederım. hespının agzında aynı laf bızde cocuk buyuttuk
Bence tekrar yıka canım yazık yenidoğan hassas cikdine risk alma hiçKızlar Günaydın kuzenimden bebeğe kıyafet geldi bende kullanılmış diye bebek yumuşatıcısida koydum ama çok ağır kokuyor doguma daha var dolapta kıyafetler in kokusu gidermi bebek giyene kadar yoksa tekrar mı yikasam
Ton balığı yiyebiliyor muyuz canım? Ben doktora sormadım ama nette yenmiyor diye okumuştum o yüzden yemiyorum hiç. Doktora sormayı da unuttum hepcanım bende aylardır ilk defa balık yedim cok tiksiniyordum karnım asırı acıktı bir anda canım cekti difrizden palamut cıkardım bi de cinekop ama cinekopu midem almıyor nedense sevmiyorum ama 4 dilim palamut yedim valla normalde aylardır taze soganda yiyemiyorrdum onu da salatanın içinde bol miktarda yedim sende zorlama kendini eninde sonunda canın istiyecek.ton balıgı ye doktor oda faydalı demişti yeter ki balık ye dedi istersen bol limonlu kıvırcık salatanın içinde ye canım.
Acı biber benim de kurtaricim :)doggal yollardan istersen bol acı biber tursusu ye inanlımaz bagırsak calıstırıyor wcye kendimi zor atıyorum .ya da duphalac 10 numara bir surup
Tamam canım cok sağol. Eczaneye gidicek eşim sordurucam bakalım.güneş kremi solante pregna var cnm o çok iyi
Bende 1.5 hafta griple uğraştım canım. Doktoruma sormuştum sadece parol icebilirsin ve bol sıvı tuket dedi. Başka hicbisey vermedi banaKızlar az önce doktordan geldim cok frna grip oldum bas agrısı öksürük burun bogaz iki gündür uyuyamıyodum doktor 1000lik augmentin antibiyotik verdi hamilelikte antibiyotik kullanılmıyodu sanıyodum doktor verdiğine göre bişey olmaz demi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?