- 17 Temmuz 2016
- 2.598
- 2.513
- 83
- 38
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #15.321
Bende hiçbirşeyi yetistirememekten korkuyorum canım.Merhaba güzel anne adayları.Uzun zamandır iş yoğunluğundan yazamıyorum ve konuyu takip edemiyordum =( Zaman yaklaştıkça endişelenmeye ve korkmaya başladım birde bebeğimin hiç bişeyi hazır değil diye telastayımbenim gibi olanlar var mı?
canım sırıngayi ıyı dıyorsunda sıktıgında cocugun soluk borusuna kacabilir ,biberondan kendi emecek bebek. biberon dusunmuosan az az kasıkla verilebilir belki .bu arada sen calısıomusun ? calısıosan zaten biberon kullanmak sart olcak.Bi arkadaşımın abladı ebe. Sezeryanla doğum yaptı sütü hemen gelmedi. Ablası kesinlikle biberon verdirmedi. Şırıngayla mama verdiler bebeğe biberona alışmasın diye. İki gün sonra sütü gelince memeyi hemen tuttu çocuk. Senin dediğin gibi söyleyenler de çok bilemedim
saglık ocagında doktor yiyebilirsin demişti hiç yememekten iyi yeter ki ye dedi .Ton balığı yiyebiliyor muyuz canım? Ben doktora sormadım ama nette yenmiyor diye okumuştum o yüzden yemiyorum hiç. Doktora sormayı da unuttum hep
doktorum ama markette satılan tavuk ve yumurta kesinlikle yemeyeceksin dedi. yumurtayı zaten köyden getirtiyorum .oğluma tavuk kestiriyorum koyden.bense kırmızı ve balık eti tuketiyorumBebeği büyüten şey protein demişti bana doktorum et tavuk yumurta ye demişti
canım bol köy yumrtası kırmızı et peynır zeytin yogurt sut balık tuketeceksin baska yolu yokCanım benimki de bir hafta önden gidiyordu kilo olarak. Ben de aynı fikirdeyim çok kilolu olması da iyi değil. Ama erken doğum riski yaşayınca bebeği 34 e kadar tutmaya çalışıcaz dedi bana. Doğum kilosu 2 kilo üstünde olan bebekler daha kolay toparlıyormuş. O yüzden bu ara hızlı kilo alsın istiyorum.
Kızlar bir de emzirme atleti sütyeni gibi dertlerimiz var. Biraz araştırdım emzirme sütyenlerini pek tavsiye etmiyorlar kullanışlı değil diye. Zaten şekil olarak abuk subuk bişeyben de penti den pamuklu yarım atlet tarzı sütyen aldım. İçinin süngeri bikini içi gibi çıkıyor. Rahatsız ederse çıkarırım hatta yerlerine göğüs pedi koyarım diye düşündüm. Atlet olarak normal geniş atletler aldım. Çıtçıtlıları tek elle kullanmak zor oluyormuş. Sizlerin firki nedir? Neler aldınız iç çamaşırı olarak?
Canim belki dengeli beslendigin icin kilo vermissindir uzulme. Bebisin almistir insallah.Kızlar merhaba. Ben bir haftadır yatıyorum. Bir haftada sadece yatmama ve yemek yememe rağmen 1.5 kg vermişim.doktorum bebişe kilo aldırmamız gerektiğini söylemişti o yüzden de yemeğime çok dikkat ediyorum sürekli bişeyler yemeye dengeli beslenmeye çalışıyorum. Ama kilo vermişim. Bebeğim yeterince kilo alıyor mudur acaba çok huzursuz oldum hastaneden çıkarken 1550 idi haftada ort 150 gr alarak 2 kiloyu bulmamız gerekiyormuş en erken doğduğu zaman.
Canim ben o dedigin pentiden yarim atlet olanlari hamilelikten once gece yatarken ya da sporda kullanirim diye almistim cidden cok rahat. Simdi onları kullaniyorum hamileligin 5. ayindan beri falan. Telli sutyenler sut uretimine katki saglamadigi icin sen de simdiden onlari kullanabilirsin. 2 tane de emzirme sutyeni aldim ama icinde pedi olmayanlardan almistim hic rahat edemedim gogus uclarim hep acıdı. Belki icine ped koyunca rahat olur bilemiyorum ama ben yine de pentidekileri tercih edicem sanirim.Kızlar bir de emzirme atleti sütyeni gibi dertlerimiz var. Biraz araştırdım emzirme sütyenlerini pek tavsiye etmiyorlar kullanışlı değil diye. Zaten şekil olarak abuk subuk bişeyben de penti den pamuklu yarım atlet tarzı sütyen aldım. İçinin süngeri bikini içi gibi çıkıyor. Rahatsız ederse çıkarırım hatta yerlerine göğüs pedi koyarım diye düşündüm. Atlet olarak normal geniş atletler aldım. Çıtçıtlıları tek elle kullanmak zor oluyormuş. Sizlerin firki nedir? Neler aldınız iç çamaşırı olarak?
Canim ben babe, mustela ve lierac kullandım. Ama babe ve mustela dan memnun kaldım. Babe yi sürüp ertesi gün baktığımda bile kuru değildi cildim. Lierac sürdüm 5 dk sonra kuruyor. En sona da lierac o birakmisim. Tam catlamanin fazla olacağı zamanlar. Şimdi babe yada mustela almayı düşünüyorumbaldan_madam tesekkur ederim canim doktora bir sorayim. Lierac kullaniyordum bitmek uzere en azindan mustelanin normal catlak kremine devam edeyim bari, lierac kurtarmadi.
@blacklable ben de su saatte kasintidan uyandim mesela canim yatmadan argan yagi surmustum ama kabarmisim yineyine de surucem napayim baska yerlerim catlamasin en azindan, bu alerjiler dogumdan sonra gecer umarim..
@Ebudik baska yerlerin de catladi mi canim yoksa ayni yerdekiler mi buyuyo? Ben de belki erken mudahalede cozum olur demistim ama olmayinca olmuyor demek ki.
Canım benimki de bir hafta önden gidiyordu kilo olarak. Ben de aynı fikirdeyim çok kilolu olması da iyi değil. Ama erken doğum riski yaşayınca bebeği 34 e kadar tutmaya çalışıcaz dedi bana. Doğum kilosu 2 kilo üstünde olan bebekler daha kolay toparlıyormuş. O yüzden bu ara hızlı kilo alsın istiyorum.
Mustela yada babe çok daha iyi canım bence. Bende şu an lierac kullanıyorum ama memnun değilim. 5 dk sonra bile cildim kurubenimde karnımda hafif küçük çatlaklar var lierac krem kullanıyorum. badem yağı ve bebek yağıda sürüyorum bazen
canım sırıngayi ıyı dıyorsunda sıktıgında cocugun soluk borusuna kacabilir ,biberondan kendi emecek bebek. biberon dusunmuosan az az kasıkla verilebilir belki .bu arada sen calısıomusun ? calısıosan zaten biberon kullanmak sart olcak.
Canim ulucaminin orda havuz var ya onun karşısında bi pasaj var orda boncuk kurdele satan tuhafiyeler var ben ordan almıştım. Bide yine tayyare nin ordan çarşıya inerken sol da bi pasaj var alt katta da var oraya da bakabilirsinbu isimli zincirlerden sanırım ben de yapmak ıstıyorum bursada nerde var bılemedım. boncukculardan mı almamız lazım acaba
hımm birde onları deneyelim bakalım kimileride ne kullansan çatlayacağı varsa çatlar diyorda tabi bir umut genede nemlendirmek lazım . beyaz tenliler çatlamaya daha eğilimliymiş ondan mı çatlıyoruz nedirMustela yada babe çok daha iyi canım bence. Bende şu an lierac kullanıyorum ama memnun değilim. 5 dk sonra bile cildim kuru
Gorumcen bekâr galiba canım. Hamile olduğumuzu idrak etmek te mi zorlanıyor bu insanlar anlamıyorum bende. Benim bi arkadaşım vardı daha hamileligimin başında bana sen çok kilo alırsın, zaten musaitsin kilo almaya basenlerin de çok çıkar. Salopet giymek çok istiyordum ve beyaz elbise giyip hamilelikte dış çekim yapmak istiyordum. Onunla konuştuğumuzda söylemiştim bunları. Bana sana salopet yakışmaz sen çok kilo alacağın için dedi. Beyaz elbise nasıl giyceksin bacakların zaten sisecek hiç güzel durmaz dedi. O kadar sinir etti ki beni. Salopetimi giydim çok ta güzel oldu. Karşısına çıktım ne yakismis diyebildi ne de yakismamis. Şimdi de beyaz elbise arıyorum onu da giyicem gorucek. Dediği gibi cok ta kilo almadım. Göbek sivri sivri gidiyor sadece. Basenlerim de çok sukur genislemedi. Insanlar kendi yapamadıklarını senin yapacağını öğrendiklerinde bir kıskançlık içine giriyorlar sanirimYa düşman mı bunlar ben anlamıyorum insan azıcık destek olur yüzün gözün hatta başka yerlerin şişse bile ki ben kilo aldım gerçekten biliyorum insan öyle mi der? Olur kızım sen bebek taşıyorsun sonra gider hepsi filan demeleri gerekirken inadına inadına konuşuyorlar. Dün akşam görümcem geldi resimlere bakıyoruz abla ne kadar zayıfmışsın şimdi popon kocaman oldu diyor hala yaaasanki benim popom onlardan ekmek su istiyor
Hadi ya :) çok severim yenmiyor diye yemiyorum bende.saglık ocagında doktor yiyebilirsin demişti hiç yememekten iyi yeter ki ye dedi .
Evet öyle diyorlar ama yine de tedbirimizi alalım artık catlarsak da yapacak bisey yok.hımm birde onları deneyelim bakalım kimileride ne kullansan çatlayacağı varsa çatlar diyorda tabi bir umut genede nemlendirmek lazım . beyaz tenliler çatlamaya daha eğilimliymiş ondan mı çatlıyoruz nedir
Kizlar kapi süsü alanlar fotograf paylasabilir mi fikir olsun :) bir de hangi sitelerden aldınız?
Amin canım inşallah vaktini beklerler. İnsan ister istemez elinden geleni yapmak istiyor. Ciğer gelişimi ve kilo önemliymiş erken doğumda. Ciğer adete göre gelişiyormuş zaten. Bana her ihtimale karşı iğneleri yaptılar iki doz. İnşallah etkisi olur. Kilo için de hani yapabildiğim kadar kilo aldırayım istiyorum en azından ikiyi görene kadar. Fazla kilo istemiyorlar evet ama gününü beklemezse iki kilonun altı daha çok sıkıntı yaşıyormuş kuvüzde. Hakkımızda hayırlısı olsunRabbim hayırlısı ile zamanında kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. Benim de erken doğum riski var kilosu benim de 2 hafta önden gidiyor doktor söyleyince ohhh maaşallah dedim doktorum gülerek biz kilo istemiyoruz ama dedi =) Kilosu önde olunca sanki daha iyi geliyor bana da ama gelişim süreci ayı günü daha önemli.Rabbim esirgesin kuzularımızı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?