- 27 Şubat 2016
- 6.410
- 6.030
- 198
- 36
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #16.521
Sağol canım haklısın. Sonuçta öyle bişey olsa doktor 34 e kadar dayancaz ne yapıp edip sonra işimiz daha rahat demezdi dimiBırakırdı doğsun zaten 7 aylıktı bebeğim duymayım diyorum ama işte bi de bilir gibi konuşunca etkilendim kaç tane bebek doğurtmuş sonuçta ne bileyim
Oh oh iyi o zaman :)
Ne çok çektim o ağrıyı. Az kaldı artık dayanirim heralde canim sağol gene de:)Onun için simit yastıklar var canım istersen al oturman rahat olur
Bende de şeker çıktı ;( sen dikkat ediyorsun canım ne yapıyorsun ben diyetisyene başladım ama sabah acligim hala yüksek ;(Kizlar kontrolumuz vardi 35. Haftada suan ama 2700 kilosu 49 cm boyu yaa fazlami acaba sekerde ciktiya bende yukleme sonrasi sanki tontis kizim yaa doktor normal dedi ama sekerle ilgisi olabilirmi ??
Daha zamanımız var inşallah, en azından öyle olsun istiyoruz. Ama sen yine de tedbiri elden bırakma. Allah korusun acil bir durum olduğunda hemen kapıp çıkacağın bir çantan olsun. Benim bazı arkadaşlarım da son dakka hazırladılar çantalarını sorun olmadı da onların ikinci bebekleriydi. Tecrübe olduğundan rahatlardı biraz da. Benim ilk olduğu için acil çıkarsam unuttuğum şeyler olabilir diye hazırladım.Tamam canım bende öyle yapicam. Hala hazırlamadm ya neyime güveniyorum acaba anlamadım ki
Canım anlattığına göre çok iyi bir abi olacak inşallah aslanın ama kıskanacak olursa al karşına bak sen bu zamana kadar tek çocuktun ve biz tüm ilgimizi sana verdik ama kardeşin asla senin yaşadıklarını yaşayamayacak ilgi hep yine sende ve onda olacak yazık ona diye anlat bence naçizane tavsiyem elbette evladının huyunu sen daha iyi bilirsinO başka tabii canım :) ya valla pratik daha rahat oluyor yalan yok.. ıslak mendil alerji yapmadığı sürece kolaylık kesinlikle.. normalde tahammülsüz değilim diyemem çok fazla sabrımı zorlayabiliyor insanlar sadece patladığımda gözüm kimseyi görmez kırılırmış falan umrumda olmazama mesela bebeklerle ilgili konu apayrı.. oğkuma hala özel yemek yaparım kalkıp hiçte yorulmam zevkle yaparım.. bebekliğinden beri her şeyini özel yaptım . Abisi şimdiden çok seviyor kardeşini.. cadı kız seni yutcam diyip duruyor karnımı öpüyor.. zaten en çok kardeş isteyen oydu.. bence güzel abi olacak.. kıskanır diyenlere inat :))
Canım ben de jilet kullanmam ağdayı kendim yapamıyorum en temiz ve kolayı eldiven geliyor bana. Hatta geçen gün ağdaya gidecektim sonra çekindim hem damarlar yüzeye yaklaştı hem de hayır mübarek gün kendim halledebilecekken ne gereği var dedim ysrım saate kalmadan bitti eldiveni tavsiye ederimEvet canım, beze biraz da bebişlerimiz karar verecek hele bi gelsinler de dünyaya. Bizim mevzuya gelince de hiç jilet kullanmadım ben, ö yüzden bi yerimi falan keserim diye tedirginimbi keresinde acil bir durum vardı bacağımı jiletlemiştim, bi baktım ki birçok yerimi kesmişim. :)) düşünsene bacakta bile kesik oluşturunca diğer yeri naparım :) o yüzden ağda deneyecem, bakalım nolacak.
Ya deli mi millet düşman mı ayol? Saçmalığın daniskasını yapmış kv. Sakın üzülme bak günlerdir neler çektiğini bir sen bilirsin. Gebelik ilerledikçe bebeğin sağlığı daha da iyileşir bunu artık hepimiz biliyoruz canım yapma sakın böyle eski hurafe şeylere kafanı takma. Rabbim uzun sağlıklı ömürlernasip etsin evladına da sana da o kv yi gömünAy canım büyük konuştum galiba bak başıma ne geldi.kv geldi az önce iftara gelmiş haberimiz yok. Neyse ki annem burda yemeğimiz var çok şükür. Konuya geleyim bana nasılsın nasıl gidiyo falan iyi dedim. Kaç aydasın dedi ebe hemşire kendisi 7.5 dedim 2 hafta sonra 8 olacak inşallah dedim. Başladı anlatmaya 8 aylık 7 aydan daha tehlikeli biliyor musun? 7 ayın şansı daha yüksek on dakka anlattı. Şuan ağlamamak için kendimi zor tutuyorum resmen. Yüzüm düşse eşim yanlış anlayacak. Geldi diye yapıyorum sanacak. Gidene kadar kendimi tutmam lazım resmen sekiz olmadan doğurmak istiyorum şuan
Zarari olacagini dusunmuyorum ama doktora gittiginde kasintin oldugunu soyle. Uygun krem vs verir rahatlarsin. Aksi taktirde normal dogum yapmani onaylamazlar. Kabizlik vs yasiyorsan kanama oradan olmus olabilir. Zorladiysan felan kanama olur.canım gebelik öncesinde mantar tedavisi görmüştüm zaten ama şimdiye kadar gebeliğim boyunca pek kaşınmadım.Dikkat de ettim her gün çamaşırımı ıyıkadım ve özellikle temiz tutmaya çalıştım. Son ayımdayım BUna bağlı olarak akıntım arrttığı için kaşıntı başladı..ıslaklık hissettiğim an kaşınmaya başlıyorum günde 3 kere çamaşır değiştiriyorum ve sabah ile akşam yatmadan önce sıcak su ile banyıda genital bölgemi yıkıyorum acaba sıcak suyun bebeğime bi zararı olur mubir de nişan değildi gelen ondan eminim bildiğin kırmızı ve çok az damla kadar kandı
Ben insulin kullanıyorum gunde 4 doz diyette yapmam lazim ama pek dikkat ettigim soylenemez son zamanlar istahim artti sanki ama kizimda kilo alıyor bilmiyorum napacam diyet uygularim artık galibaBende de şeker çıktı ;( sen dikkat ediyorsun canım ne yapıyorsun ben diyetisyene başladım ama sabah acligim hala yüksek ;(
Sağol canım. Gidince bir güzel ağladım rahatladım.Ya deli mi millet düşman mı ayol? Saçmalığın daniskasını yapmış kv. Sakın üzülme bak günlerdir neler çektiğini bir sen bilirsin. Gebelik ilerledikçe bebeğin sağlığı daha da iyileşir bunu artık hepimiz biliyoruz canım yapma sakın böyle eski hurafe şeylere kafanı takma. Rabbim uzun sağlıklı ömürlernasip etsin evladına da sana da o kv yi gömünbenimki de hala karnın indi irileştin deyip duruyor kendine bakmaz da doktorun bi tehlike görse alırdı mutlaka kuzum içini rahat tut o konuştukça sen içinden nazar duası oku
Evet oyle dedi canim. Benim kizim cok erken kanala girmisti o zaman sormustum. Tamamen sacmalik ve hurafe demisti. Mantik olarakta sacma zaten. 8 aylik bebek daha gelismis sonuctaSağolun kızlar
doktor öyle mi dedi gerçekten canım? Ben de daha önce duymuştum da saçma gelmişti inanmamıştım.
Cok kilo almadiysan olur canim. Hamile camasiri giyiyorsan oda ilk hafta idare eder seni sonra karnin inecek zaten ve odemde atmaya baslicaksin. Eski camasirlarina girersin yeniden.Çatı ağrısı konusunda cevap gelmemişumarım yasadigim çatı ağrısı değildir. Bir de birşey sorucam kızlar doğumdan sonrası için nasıl iç çamaşırı almalıyım hastane çantama. Normal doğum için mesela önceki çamaşırlarım olmaz mı beden olarak
Ahh su kv ler :) benim karnim cok cikmiyor. Ilk cocugumda surekli bana 3 kg dogur bana yeter. Sanki kendi bakacak :))) Ayy goguslerde kucucuk sutu olmaz bunun derdi yuzume.:)Sağol canım. Gidince bir güzel ağladım rahatladım.Durup durup ağlıyorum alakasız şeylere akşamdan beri. Oğlumun da uyuyacağı tuttu onla oynamak iyi geliyor. Neyse eşim bişeyler yesin erken yatıcaz bugün. Uyku iyi gelir unuturum sabaha.
Öyle bir konuştu ki sanki eline doğmuş bütün 8 aylık bebekler ölmüş gibi tövbe est kendimi kaybettim.Senin ki de ilk defa hamile görüyor galiba
Haklısın canım sağol. Ben de biliyorum o lafı ama daha önce sormaya bile gerek duymamıştım. Şimdi ömrü ebelikle geçen biri bunu pat diye vahvahlanarak söyleyince neye uğradığımı şaşırdım. Eşimle de konuştuk biraz toparladım şimdi. Hem zaten kilo aldı çok şükür. Ciğer iğneleri de yapıldı sekiz aylık doğsa bile ciğerleri daha gelişmiş olacak. Bir sorun olmayacak inşallah sağlıkla kavuşucam oğluma.Evet oyle dedi canim. Benim kizim cok erken kanala girmisti o zaman sormustum. Tamamen sacmalik ve hurafe demisti. Mantik olarakta sacma zaten. 8 aylik bebek daha gelismis sonucta
Ayy tam odunlukmuş canım seninki deAhh su kv ler :) benim karnim cok cikmiyor. Ilk cocugumda surekli bana 3 kg dogur bana yeter. Sanki kendi bakacak :))) Ayy goguslerde kucucuk sutu olmaz bunun derdi yuzume.:)
Dogum sonrasi tam fiyaskoydu hic anlatmiyim
34 ten sonra ilaclari azaltabilir ama bir sonraki hedef 36 der muhtemelen. 36 bitincede 38 de tamamen ilaclari keser. Tabi oglun dayanabilirse :))Sağol canım haklısın. Sonuçta öyle bişey olsa doktor 34 e kadar dayancaz ne yapıp edip sonra işimiz daha rahat demezdi dimiBırakırdı doğsun zaten 7 aylıktı bebeğim duymayım diyorum ama işte bi de bilir gibi konuşunca etkilendim kaç tane bebek doğurtmuş sonuçta ne bileyim
Canim kayinvaliden ebe , doktor degil yaniHaklısın canım sağol. Ben de biliyorum o lafı ama daha önce sormaya bile gerek duymamıştım. Şimdi ömrü ebelikle geçen biri bunu pat diye vahvahlanarak söyleyince neye uğradığımı şaşırdım. Eşimle de konuştuk biraz toparladım şimdi. Hem zaten kilo aldı çok şükür. Ciğer iğneleri de yapıldı sekiz aylık doğsa bile ciğerleri daha gelişmiş olacak. Bir sorun olmayacak inşallah sağlıkla kavuşucam oğluma.
Benzer şeyler söyledi canım. İlk hedef 34 ama 36 yı da beklerse çok iyi 36 zaten prematüre bile saymıyoruz dedi. Valla o kadar güven verdi ki bana 38 falan aklıma bile gelmiyor hep 36 yı görelim oğlum 36 yı bekle en azından diyorum.34 ten sonra ilaclari azaltabilir ama bir sonraki hedef 36 der muhtemelen. 36 bitincede 38 de tamamen ilaclari keser. Tabi oglun dayanabilirse :))
Hic belli olmaz canim. 38 i bekleyebilir. Ama hic olmazsa suan hersey yolunda ve 34 u bitirecek gibi. Sonrasinda dogsa bile yasicaginiz sıkinti daha az.Benzer şeyler söyledi canım. İlk hedef 34 ama 36 yı da beklerse çok iyi 36 zaten prematüre bile saymıyoruz dedi. Valla o kadar güven verdi ki bana 38 falan aklıma bile gelmiyor hep 36 yı görelim oğlum 36 yı bekle en azından diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?