- 3 Şubat 2017
- 215
- 296
- 33
- 36
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #17.761
Bende normal de göbek olduğu için o konu da bişey diyemem ama benim sütüm geldi hemen öyle baş ağrısı falan da yaşamadım millet çok eski kafalı herkse normal doğuracak diye bişey yok ha keşke bizde yapabilseydik ama bazen olmuyor bide bazıları bizi tam anne olarak bile görmüyor Sezeryan doğurdugumuz icinDaha önce sezaryen olan arkadaşlar ekstra kötğ yanları oluyır mu sezaryenin? Benim ilk doğumum normalden korktuğum için sezaryen istiyorum, göbek kalır gitmez bir daha, sütün gelmez, dikişlerin rahatsız eder sürekli, şiddetli baş ağrısı olur vs dşye korkutuyorlar beni doğru mı gerçekten bunlar?
Canim kadin sagligi icin en iyi olan dogum yontemi normal olan. Sezeryan gereksiz demiyorum yada sezeryanla dogum yapanlar yarim annedir. Bunlar sacma bence. Neden oyle dusunulsun ki. Ama 9 ay boyunca bebeginw birsey olmasin diye cirpinirken bebegine narkoz veriyorsun.Bende normal de göbek olduğu için o konu da bişey diyemem ama benim sütüm geldi hemen öyle baş ağrısı falan da yaşamadım millet çok eski kafalı herkse normal doğuracak diye bişey yok ha keşke bizde yapabilseydik ama bazen olmuyor bide bazıları bizi tam anne olarak bile görmüyor Sezeryan doğurdugumuz icin
Zaten vermicem para resmen mahvetmisler storlarimi. Hani tok durması gerek ya sanki kendinden geçmiş. Onlara tekrar düzeltmeleri için vermek bile istemiyorum başka güvendiğim bi yere vereyim istiyorum. Kirisiklik düzelir mi tekrar yikaninca gerçi bilmiyorum ama. Zaten stresliyim bu ara iyice sinirimi ziplattilar.Sakın inanma cemkir alsın götürsün adam akilli yikasin getirsin eğer duzeltemessede beş kuruş verme oldu canım hem canına oku benim esyamin hemde ertelemeye çalış bayramdan sora gelmez onlar diyim ben sana para verme.. Benimde halilarimi mahfettiler öyle bi kez gönderirken daha temizdi vallahi bembeyaz halim olmuştu sana gri üstünde sac tüy kil ne ararsan vardı bi cemkirdim varya tiris tiris geri aldılar götürdüler adam akilli yıkadılar ama ne yıkamak halilarimin hali kalmamış garibim eskisi gibi ahenkli durmuyorlar artik.. Yikamacilar çok önemli ya araştırıp öyle vermek gerek..
Evet canım ilk doğumum. Ondan korkuyorum zaten. :) ama yine de dua ediyorum korktuğum kadar kötü değilse bana bırakma allahım normal olsun bitsin diye. Dengesizim bu konuda çokbaldan_madam canım senin de ilk doğumun mu olacak? Burda göünüllü sezeryan olmak isteyenleri görünce acayip rahatladım
Ben senin için demedim ama bazen gerçekten Sezeryan la doğum yapan anneleri anne olarak kabul etmeyen insanlar var ben okadar çok dua etmistim ki normal doğum olsun diye hatta ben hafızim ne ayetler Hatimler ettim ama ben bile o çatı muaynesine çıkana kadar bilinç altımin farkinda değildim benimki tamamen ilk düşük yapmamla ve bazı kotu olaylar yaşamamla alakali ben untutum sandım ama unutmamisim ben hala o Günlerimi birine anlatırken aglamakli oluyorum benim ki psikolojik tamamen doktorum da buların üstüne doğumda da kendini bu kadar kasarsan çocuğun bi yerini sakatlayabilirsin diyince bende Sezeryan terich ettimCanim kadin sagligi icin en iyi olan dogum yontemi normal olan. Sezeryan gereksiz demiyorum yada sezeryanla dogum yapanlar yarim annedir. Bunlar sacma bence. Neden oyle dusunulsun ki. Ama 9 ay boyunca bebeginw birsey olmasin diye cirpinirken bebegine narkoz veriyorsun.
Normal dogumda korkulacak birsey yok. Evet sanci oluyor ama bu sanci unutulmicak birsey olsa ben 3. Cocugum normal olsun diye dua etmezdim. Ikincisi ilk dogumu olacak arkadaslar bence baskalarinin dogum hikayesine cok bakmasinlar her dogum kendine ozeldir. Normal dogum yapanlara tavsiyem doktor yada ebenin kocluguna dikkat etsinler. 2. Dogumumu yaptigim doktorun koclugu sayesinde hic dikisim bile olmadi. Dogum sonrasi eski hareketlerime hemen dondum. Bence kendi kendinize evham yapmayin. Normal dogum olmasi gerekendir ama sezeryan tibbi bir zorunluluktur. Kendi sagliginiz icin.
Canım ben ilkinde sezeryan olmaya karar verince çatı muayenesi yaptırmadim.gerek yok çünkü. Eğer normal doğum yapacaksan çatıya baktir+1
Korkuyorum sezeryan istiyorum.
Hayırlısı hangisi oysa o nasip olsun diye dua ediyorum.
Seçimi ben yapmış olmayım diye her muayenede sezeryan yapmamız gerek desin diye de dua ediyorum.
Aksine her seferinde 38 de çatı muayenesi yapcaz. Onda sıkıntı çıkmazsa normal yaparız diyor
Canım hiçbir doktor sezeryan istiyorum diyene hayır olmaz normal dogur demez bence.Şuan benim doktorun tavrının ne tarafta olduğunu bilmiyorum. Sezeryan istiyorum dediğimde bana kötü kötü bakar diye de korkuyorumBende de normal doğum için hiç cesaret yok, kendimi kestirmek daha normal geliyo tövbe yarabbim
Zaten normal olmazsa bakmıyor canım benim doktorum da. Daha karar vermedik o yüzden. Doktorun tavsiyesi 38 e kadar bekleyelim çatı uygunsa normal yaparsın yoksa sezeryan. Ben kararsızım. Doktorun benim sezeryan fikrine yakın olduğumdan haberi yok henüzCanım ben ilkinde sezeryan olmaya karar verince çatı muayenesi yaptırmadim.gerek yok çünkü. Eğer normal doğum yapacaksan çatıya baktir
Canim göbeğim kalmadı sütüm geldi 2.gün .dikişlerin iyilesme süreci var sonucta kesilmiş biryer tabiki aciyacak. Başağrisi sezeryanla alakalı bişey degil verilen anazteziyle veya doktorun belden uyuştururken işin ehli olmasıyla alakalı. Anaztezi uzmanın iyiyse başağrın olmuyor kötüyse tabi ki de oluyor . Epidural normal doğum yapanlar içinde geçerli bu durum. Umarım yardımcı olmuşumdur arkadasimDaha önce sezaryen olan arkadaşlar ekstra kötğ yanları oluyır mu sezaryenin? Benim ilk doğumum normalden korktuğum için sezaryen istiyorum, göbek kalır gitmez bir daha, sütün gelmez, dikişlerin rahatsız eder sürekli, şiddetli baş ağrısı olur vs dşye korkutuyorlar beni doğru mı gerçekten bunlar?
Canım korkuyorsan sezeryan olabilirsin sana kalmış bişey doktoruna belirtirsen ısrarla normal yap diyeceğini sanmiyorumZaten normal olmazsa bakmıyor canım benim doktorum da. Daha karar vermedik o yüzden. Doktorun tavsiyesi 38 e kadar bekleyelim çatı uygunsa normal yaparsın yoksa sezeryan. Ben kararsızım. Doktorun benim sezeryan fikrine yakın olduğumdan haberi yok henüz
Yok canım demedi zaten. Çok korkarsan da seni zorlamayız sezeryana alırız dedi. Ama şuan ortada bir zorunluluk yokken ben bir tercih yapmak istemiyorum. O yüzden birşey demedim henüz doktoruma. Zaten riskli durumlar ne zaman ne olacağım belli değil. Zamana bıraktım o yüzden.Canım korkuyorsan sezeryan olabilirsin sana kalmış bişey doktoruna belirtirsen ısrarla normal yap diyeceğini sanmiyorum
Senin için hayırlısı neyse o olsun.zaten su akar yolunu bulur az bişey kaldı. Ben ilkinde sezeryan oldugumdan şimdide bu şekilde olucak.yarın doktor kontrolüm var inşallah herşey yolundadır. Bebis kilo almıştır kalp atışları iyidir. Merakla bekliyorum yarıniYok canım demedi zaten. Çok korkarsan da seni zorlamayız sezeryana alırız dedi. Ama şuan ortada bir zorunluluk yokken ben bir tercih yapmak istemiyorum. O yüzden birşey demedim henüz doktoruma. Zaten riskli durumlar ne zaman ne olacağım belli değil. Zamana bıraktım o yüzden.
Benim genelde göbek çevrem sertleşiyor gibi hissediyorum, şeklide çok hafif değişiyor evet bi tarafa doğru çıkıntı oluyo :=)kızlar sizin kasılmalarınız nasıl oluyor şekli değişiyor mu karnınızın? Sertleşme bütün karnımda oluyor ama şekli yamuluyor aynı zamanda. Karnım aynı böyle oluyortöbe bismillah.
Herşeyi fileye attım renk koruyucu mendil koydum. Birde kendim deterjan yaptım onla yıkadım. Ütüyü bilr yaptım ben erkrnden. Birşey olur korkusuyla. Kimsem yok yardım edicek çünkü. Eşimfe beceremez diye. Benim yakın arkadaşım 6 aylık doğurdu bu yakın zamanda. Ben odasına kadar herşeyi 4 te bitirdim. Artım önemsiz ufak eksikler kalmıştı.
Zaten vermicem para resmen mahvetmisler storlarimi. Hani tok durması gerek ya sanki kendinden geçmiş. Onlara tekrar düzeltmeleri için vermek bile istemiyorum başka güvendiğim bi yere vereyim istiyorum. Kirisiklik düzelir mi tekrar yikaninca gerçi bilmiyorum ama. Zaten stresliyim bu ara iyice sinirimi ziplattilar.
Aynen benimde yamuluyor 2.gebelik olduğu halde kasılma varmı kestiremiyorum. Bebek mu geriyor göbeğimi kasilmami çok karışık durumlar bunlar nst yaptırmam gerek doğruyu öğrenmem icinkızlar sizin kasılmalarınız nasıl oluyor şekli değişiyor mu karnınızın? Sertleşme bütün karnımda oluyor ama şekli yamuluyor aynı zamanda. Karnım aynı böyle oluyortöbe bismillah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?