- 30 Aralık 2013
- 687
- 626
- 103
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #18.441
Okuyunca biraz korktum kızlar çatı muayenesi tam olarak nasıl bişi parmaklamı bakıyo neden okadar acıyo ??
Yaa kimseyi korkutmak istemiyorum ama bildigin tum elini hissettim bebegin basini tuttu resmen yaa cok zordu benim icim ama bitince cok rahattim sadece azicik zorlarken bagirdim doktorlar hic naz cekmek istemiyor hemen bana boyle nasil normal yapacaz dogumda 10 dk da bir boyle bakacam dedi ilk defa oldu ama ikinci olsa belki bu kadar canim yanmaz ki dogumda acilmam da olur sancidan hissetmemde belki suan hic acilma yok tum elini zorladı resmen jel bile surmeden
evet ben de onu çözmeye çalışıyorum :) 30 da inliyordum dedi arkadaşım, demekki doğum anında daha farklı oluyor bu kasılmaların şiddeti. cuma günü tekrar gideceğim. erken doğumdan korkmuyorum artık. 37.haftasındayım istediği zaman gelsin bebişim. merak ettiğim 60'da çok fazla birşey hissetmedim hatta kasılma olduğunu bile anlamadım, heralde çocuk geriliyor felan diye hissediyorum karnımdaki sertleşmeleri :) sağlıkla gelsinler inşallahCanim 1 2 kere cikmasi cok bir sey ifade etmiyor duzenli olmasi gerekiyor dogum icin. Benim erken dogum riski oldugunu düzenli sancilardan anladilar. Hep 40 50 60 lardaydi. 120ye kadar cikti ben o zaman anca hissettim. Yanimda biri vardi 40 haftasi dolmuş sancilari 40taydi o inliyordu. Benim haftam kucuk diye mi hissetmiyorum yoksa bunye meselesi mi anlamadim ben de.
Sadece batikon surdu parmaklarına ve gercekten tum elini hissettim zaten aci yok ama baski zorlama gibi bir his var biz onu korkudan aci saniyoruz bence bir ara durdurdum nefes alip verdim egzersiz yaptım dusunjel bile sürmedenmie ozaman çok acır tabiki.. eyvahlar olsun
bebişlerimiz gelecekleri zamanları çok iyi biliyor, biz de heyecan yapıyoruz işte :) biraz sabır lazım bize :)Canım benim ben 3 kez bağlandım nst ye. 3 hafta önce kasılmalarım 60 ların da üzerine çıktı. Ama hala doğurmadım. Ondan sonraları nst de daha az çıktı nst. Dr hazırlık kasılması bailamış dedi. Ben hiç bir şey hissetmemiştim. Bence 80 ve üzeri hissedilir seviyeler ondan sonraki sancıları ve sayısını ciddiye alıyor dr. İki tane sancıyı dikkate almaz 6 tane felan olacak art arda o zmn belki dikkate alır. Bnm 5 tane felan art arda idi. Yine de üzerinden 3 hafta geçti biley yok.
ahahaha seninki de farklı bir yorum oldu, hadi hayırlısı o zaman, gelsin istediği zaman bebişim :)Canim benim ilk dogumda 35 gaftada 50 ninin üzerinde ydi 37 haftada doğum yaptım hazırlıklı ol
Ben gercekten harika bir hamilelik geçirdim taaaki 37. Haftaya kadar suan 2 haftadir elleri ayaklar davul gibi aciyor hatta bileklerim agirlik fena çöküyor galiba bunlarda normal benim umudum yok o bebisler kucaga gelene kadar bu boyle gidecek :) dinlenirken ayaklarini yuksege kaldir agrilar sislikler azaliyor bu defada mide yanmasi biraz basliyor ama ona raziyim odem agrilarina goreher tarafim ağrıyor elim ayağım bacağım sis ne zaman geçecek bu gunler
Benm doktrm önceki muayenede söylemişti. Yalnız hiç acı yok o konuda korkmayın sadece rahat değil o kadrbende merak ediyorumbide çatı muayanesi yapılmadan evvel doktor bilgi veriyormu yoksa spontanemi gelişiyor. mesela 36.haftamdayım yarın gidicem sizce çatı muayanesi yaparmı artık
sanırım 36-37den sonra yapıyo ;/ sen temkinli git canımbende merak ediyorumbide çatı muayanesi yapılmadan evvel doktor bilgi veriyormu yoksa spontanemi gelişiyor. mesela 36.haftamdayım yarın gidicem sizce çatı muayanesi yaparmı artık
Kızlar uzaktan takip ediyorum pek yazamıyorum da çatı muayenesi öyle korkulacak birşey değil ya. Üç beş saniye sürüyor. Eldiven geçiriyor ve jel sürüyor. Ağrı çok olmuyor kasmadigin sürece. Ve doğumda yok öyle on dk ya bir bakma falan ya. Abartmış drjel bile sürmedenmie ozaman çok acır tabiki.. eyvahlar olsun
İyiyim canım çok şükür. Oğlum sarılık oldu eve geldiğimizden beri onla uğraşıyorum. Bugün tekrar kontrol var dün 16.8 çıktı 17 olursa yatırırım dedi doktorumuz. Bol bol beslenmeye çalışıyoruz. Biraz da kilo kaybetmiş emzirmeye çalışma enerji harcamasın dedi. Süt sağıyorum yettiği kadar. Kalanı hep mama yiyor. Sütten sonra mamayıda beğenmez oldu az yiyor sıpa. Hayırlısı bakalım. Bunu da atlatıcaz bir şekilde.baldan_madam canım nasılsın minnos nasıl
Amin canım darısı sizin başınıza sağlıkla kavuşun inşallah:) teşekkür ederim onu da deneyim.geçmiş olsun canım kavuşmuşsun delikanlıya :) Allah analı babalı büyütsünsüt için kaynar iyi oluyormuş google yaz orda içindeki malzemeler yazıyor. lohusa şerbeti de deniyor
Kesinlikle farklı oluyor. Bende ilkin de çok şükür iyiydim. Pazartesi sezaryen randevu verdi benim cuma akşamı suyum geldiAma sancım yoktu.Şimdi kıvranıyorum doktor 38 bekleriz dayanmaz isen 37 demişti dayanırım diyordum bugün yok diyorum alın 37 diyeceğim galiba tabi bugün ki gibi olur isem
Canım yan yatınca bebegin kalp atislari daha verimli oluyormuş ama sanci kısmını anlayamadım bende
Benim gittiğim hastanede de nst odasında 3 tane makine var. 3 kişiden fazla kişi giremiyor yani. Sadece 1 kişi yatakta yatarak bağlanıyor diğer ikisi koltukta sırtüstü oturur pozisyonda. Sanırım sancısı çok olan yatakta yatıyor diye düşünüyorum ama bilemedim. Hiç yan yatani da görmedim
40 dan sonrası çok büyük risk hakikaten günlük ultrasona girmek zorunda kalıyorsun kaldı ki ultrasona girmenin zararı var mı tartışılıyorBen de öyle düşünüyorum zaten canım 39a kadar beklerim döndü döndü dönmedi dönseydin bu güne kadar sıpa derim çıkarttırırım öyle 40lara 41lere kadar beklemek benim işim değil :) He kaldı ki dönmüş olur çatı muayeneside uygun çıkarsa o zaman da en fazla 40a kadar beklerim 41e yine kalmam riskler bana göre değil :)
Merhabalar hanımlar... nasılsınız doğuran ypk değil mi? Epey mesaj birikmiş kaçırdığım bişey yoktur umarım. Ben nişan sandığım leke için dr a gittim hemoroid olmuşum çatlak varmış sanırım ondan olmuşmuz bebeğe iyi geliyor diye yükşenmiştim sanırım ondan oldu bir de zaten son aylarda olurmuş. Afedersiniz ıkınırken doğuracağım sanıyorum şurup verdi bir de aç karnına 2 kayısı yiyorum aklınızda olsun kızlar pek zor bişey Allah korusun
Canım senin durumun çok daha zor Allah yardımcın olsun. Benim doktor ilaca fazlasıyla karşı hatırlarsın belki ben de hiç bir ilaç almadan geçirdim yüm sürecimi çok şükür. Şimdilerde demir depom düşmeye başlamış haftada 2-3 demir şurubu içmeye başlamıştım o da yapmış olabilir. Dulcosoft verdi bana. Bebeklere de veriliyormuş o yüzden kullanıyorum istersen doktoruna danışarak sen de dene. Rahatlatıyor gerçektenGecmis olsun canim cok zorlama kendini ikinma nolur nolmaz. Ben de hic hareket edemedigim icin kabizlik sorunu cekiyorum bi de su icmeyi azaltmak zorunda kaldigim icin :/ bu zamana kadar hic olmamisti cok zor gercekten. Bi de ikinamiyorum bebek cikcak diye korkumdan :) kayisilar da ise yaramiyo. Bi dunya ilac kullaniyorum diye ekstra ilac da istemedim. Oyle şişkin şişkin duruyorum artik.
Taze yiyorum canım kuru tık etmiyor dediğin gibi. Dulcosoft verdi benimki şeffaf bi solüsyon. Yeni kullanmaya başladığım demir şurupları da etkiledi muhtemelen. Yağ sürmek hiç aklıma gelmemiştiCanım kuru kayısı yerine taze ye ben faydasını gördüm. Geçmiş olsun.. bebeğin yağından sür ya da zeytinyağı (alerjin yoksa) . Onlar da iyi gelir. Duphalac verdi sanırım.. tatlıdır o vişne suyuna katıyor gri penguen öyle içiyor. Ben auyla seyreltiyordum bana da öyle iyi geliyor içebiliyorum. Muz kabız yaptığı için ondandır büyük ihtimal
Taze yiyorum canım kuru tık etmiyor dediğin gibi. Dulcosoft verdi benimki şeffaf bi solüsyon. Yeni kullanmaya başladığım demir şurupları da etkiledi muhtemelen. Yağ sürmek hiç aklıma gelmemiştiçok teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?