- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #18.461
Geçmiş olsun canım nerdeyse tüm bebekler sarılık atlatıyor annesi sakın korkma. O çok azimli bi bebekİyiyim canım çok şükür. Oğlum sarılık oldu eve geldiğimizden beri onla uğraşıyorum. Bugün tekrar kontrol var dün 16.8 çıktı 17 olursa yatırırım dedi doktorumuz. Bol bol beslenmeye çalışıyoruz. Biraz da kilo kaybetmiş emzirmeye çalışma enerji harcamasın dedi. Süt sağıyorum yettiği kadar. Kalanı hep mama yiyor. Sütten sonra mamayıda beğenmez oldu az yiyor sıpa. Hayırlısı bakalım. Bunu da atlatıcaz bir şekilde.
Sen nasılsın herşey yolunda mı canım?
Amin canım darısı sizin başınıza sağlıkla kavuşun inşallah:) teşekkür ederim onu da deneyim.
Çok geçmiş olsun canım. İnşallah bişey yoktur. Şu son düzlükte epey yoruyor bizi sıpalarGünaydın kızlarr :)) hayırlı kandiller. Az önce sağlık ocağından geldim. Ödemim çok yinekan tahlili verdim açılçası ben de istedim kreatinin bakılsın diye. Tansiyonum 13 çıktı. Yine yüksek.. Kalbim zaten fırlayacaktı yerinden öyleydi gittiğimde. Sordu kasılma sancı durumumu bayramı bekleyecek gibi görünmüyor ama hayırlısı dedi. Bama da öyle geliyor. Bayramda gelirse artık doktorum olmaz ama arkadaşını ayarlar daha önce konuştuk cuma tekrar konuşurum. Ödem yoruyor beni artık yüzüm gözüm dudaklarım ellerim bile şiş. Aynı sağlık ocağında başka ebe vardı eski doktorumun ebesi bem kreatinin isteyince ödemin var senin bakılsın bence de dedi. Biraz böyle samimiyiz doktorumla sohbet muhabbet falan boş olunca ondan da böyle konuşuyoruz soruyorum soruyorlar falan. Bakalım internetten sonuçları akşam alırım nasıl çıkmış merak ediyorum.
Çok geçmiş olsun canım. İnşallah bişey yoktur. Şu son düzlükte epey yoruyor bizi sıpalarsabah bi tekmeyle uyandım ki kaburgam kırıldı sandım yüreğim çıktı kızdım döv kızım döv aferin sana kudur içerde diye
Geçmiş olsun canım nerdeyse tüm bebekler sarılık atlatıyor annesi sakın korkma. O çok azimli bi bebeksütünü sağmaktan sakın vazgeçme incir ye malt içeceği iç. Ne kadar sık sağarsan o kadar çabuk ve çok gelir. Normalde bebeğin emme süresi olan 2 saatte bir sağabilirsin mesela. Hem vücudun alışır hem de sen
baldan_madam Canım sarılığı bütün bebekler olur öncelikle bunun için korkma. Her fırsatta eli bacağı açıp güneşe çıkar. Direk alsın güneşi yalnız yüzü almasın ama eller kollar ayak bacak alsın mutlaka. Varsa evde florasan lamba ona tut iyi geliyor. Ayrıca doyması da önemli. Anne sütünü beğenmiş mamayı beğenmemiş sıpa :)) mamayı da alır belki de değiştirmen gerekir sevmediyse tadını.
canım sanırım esyaları kullandıkca duzene gırecek ben sımdılık alt ust takımları astım askıyla cıtcıtlı zıbınları komıdındekı cekmecelere koydum dıger cekmecelerde atesolcer kulak pamugu ıslak mendıl bıberonlar var. battanıyelerı ıkıser ucer ucuncu kapaktakı raflara koydum alt acmaları askının ustune bı raf var oraya koydum askının altında ayakkabıları var dolabın en alt rafındada bezlerı duruyor.bıkac kucuk oyuncak var onları da komıdın uzerıne raf takıcaz oraya koyucam coraplarını eldıvenlerını besıgın uzerındekı cekmeceye koydum.tam içime sınmesede kullandıkca degıstırrım dıye dusunuyorumKizlar yaaa bebegin eşyalarını dolaba nasıl yerlestirdiniz? Neyi nereye yerlestircem o kadar kafam karıştı ki. Ne yaptıysam begenmedim bugün
Canim 41 e kalmak risk degil. Ayni risk 38 de bile var. Ben oglumu 42. Hafta icinde dunyaya getirdim. Bebeklerin gelisimleri farkli oluyor. Zaten son gunlerde doktor daha sik cagiriyor ve risk gorurse hemen mudehale ediyor.Ben de öyle düşünüyorum zaten canım 39a kadar beklerim döndü döndü dönmedi dönseydin bu güne kadar sıpa derim çıkarttırırım öyle 40lara 41lere kadar beklemek benim işim değil :) He kaldı ki dönmüş olur çatı muayeneside uygun çıkarsa o zaman da en fazla 40a kadar beklerim 41e yine kalmam riskler bana göre değil :)
Valla sancilar siklasinca 10 dk dan daha kisa surede bile bakiyorlar canim. Bu acilmanin hizi ile alakaliKızlar uzaktan takip ediyorum pek yazamıyorum da çatı muayenesi öyle korkulacak birşey değil ya. Üç beş saniye sürüyor. Eldiven geçiriyor ve jel sürüyor. Ağrı çok olmuyor kasmadigin sürece. Ve doğumda yok öyle on dk ya bir bakma falan ya. Abartmış dr
Canim hepsinden onemlisi senin vucudunu dinlendirmen. Ilik dus almayi ve uyumayi ihmal etme. En cok sutu arttilaran bunlar. Ictiklerinde onemli tabiki. Uyurken bile gunese tut bebegini birsey olmaz. Kollar bacaklar acik olsun. Benim yigenim sariliktan cok yatti hastanede. Kilo alimi normale donerse atlatir canim.Sağolun kızlar. Sağıyorum bol bol artacak inşallah. Maltana incir suyu humana hepsini içiyorum. İki günde yarım kilodan fazla hurma yedim
Mamayı bugün sorucam doktoruna belki başka mama önerir. Başlarda içiyordu aslında ama anne sütünden sonra pek oralı olmuyor. Bakalım ne diyecek bugün doktorumuz. Dün dediğin gibi yaptım akşam güneş açtı çok şükür son anlarında yakalayabildim. Her fırsatta tekrar yapıcam. İyileşir inşallah.
Maşallah sıpalar yarışıyor gelmek için. Bakalım üçüncü annemiz kim olacak. :) sağlıkla gelsinler inşallah:)
Sağolun kızlar. Sağıyorum bol bol artacak inşallah. Maltana incir suyu humana hepsini içiyorum. İki günde yarım kilodan fazla hurma yedim
Mamayı bugün sorucam doktoruna belki başka mama önerir. Başlarda içiyordu aslında ama anne sütünden sonra pek oralı olmuyor. Bakalım ne diyecek bugün doktorumuz. Dün dediğin gibi yaptım akşam güneş açtı çok şükür son anlarında yakalayabildim. Her fırsatta tekrar yapıcam. İyileşir inşallah.
Maşallah sıpalar yarışıyor gelmek için. Bakalım üçüncü annemiz kim olacak. :) sağlıkla gelsinler inşallah:)
Kızlar hemşireye vermek icin kiyafet kesesi yapıyorum. Kumaşı diktim yastık kılıfı gibi kurdeleyi nasil ekliycem agzini nasıl bagliycam bilemedim. Yapan arkadaşlar vardi fikir verebilirler mi acaba
Canım dikişten çok anlamam ama annemin yaptığı kadar anlatayım. Kurdela geçecek boyutta kıvırıp ağız kısmını dik kurdela geçecek kadar bi kısmını açık bırak.sonra çengelli iğne yardımı ile Kurdelayı tak ve bağla. Umarım anlatabilmişimdir ben dikişten anlamam ama anlattığım kadarıyla dikiş bildiğinden umarım anlarsın:)
Evet canim anlatabildin:) fotografi paylaştım o şekilde yaptim bilemedim oldu mu diğer türlüde deniyebilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?