temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Canım şimdi geldim kontrolden 3100 gram olmuş tontisim sancim çıkmadı. Batmalarim siklasti dedim çok normal dedi. Ver ilk defa elini çekti yüzünden burnu aynı babası yanaklar çene falan benim gibi duruyor gözlerini bile gördük yavrumun açmış gözlerini bakiniyor

Canım kilosu ne kadar şu an

ayy canım yaaa bende değilim fıt fıt gezerim şimdi el mahkûm neyseee doğurduktan sonra gezeri bizde ayy bu sıpalarda yapar haa.. şuan yine sancım var ve hafif vajinada batma.. yok yok beklemez bu cadı anladım ben

Ama öyle valla canım hareket etse dert etmese ayrı dert son demlerde kafayı yiyeceğiz

Oyy kuzucuk yaaa.. maşallah ona :)

Aamiin.. Ay hakikaten biz daha hazirlikta cöktük asil sancılar başlayınca nasıl etcez bilmiyorum.. Oooy oy anam anam.. Yamuk karnım sismis toynaklarim yani ayaklarimla birlikte değişik bir deneyim olacak doğum... Allahım acısız ağrısız bi avazda kurtarsın hepimizi inşallah..

benim sürekli o batmalar oluyor.Aşağı iniyor doğum yaklaşıyor =) Benim ki zaten hiç çıkmadı yukarı 2 aydır o ağrılar ile 1 aydır da batmalar ve sancılar eşiliğinde devam ediyoruz.

Oy ben iki gündür boyleyimde öldüm Allah sabir versin baciiim... Dogursak mi sanki artik ya.. Çok sıkıldım ben dayanamıyorum..

Canım dr unun işine karışmak haddime değil en başta bunu söyliyim. Ama ne olursa olsun haftan takvimindeki gibi ise bu kadar erken bebeği alma çabasını anlamış değilim. Doğumun kendiliğinden başlaması en güzeli. Bu resmen henüz olgunlaşmamış bir meyveyi dalından koparmakla benzer tabirde. İnternetten vakti dolmadan doğan bebeklerin yaşadığı sıkıntıları araştırmanı tavsiye ederim. Doğacak bebeğe annesinin doğum sancılarındaki hormonlarının bulaşması kadar iyi bişey yok. Sen şimdi diyeceksinki ne yapayım dr umu mu değiştireyim ? Yerinde olsam hemen yarın bi başkasına giderdim. Bi yakınım son hafta değiştirdi ilk çocuğunda dr unu. İlk doktoruna kalsa çocuk sakat doğuyodu sezeryana alacaktı ama değiştirip gittiği dr u direk normal diretti, sapasağlam atlattılar. 40 dolmadan bebekleri doğurtturan dr lardan nefret ediyorum desem sanırım abartmam (mecburi durumlar hariç tabikide) bu resmen ölümle pençeleşen hastalara sen haftaya öleceksin hadi şimdi öldürelim demekle aynı bence. Ve büyük vebal bana göre. Suni sancıyı falanda mecbur kalmadığın sürece hemen kabul etme, vücudun yavaş yavaş kendini hazırlayacakken sancılanmaya neden güm diye birden sancı yükletesinki ? Herşeyin doğalı arkadaşlar. HERŞEYİN DOĞALI! Aylardır doğal beslenip bebişlerimize iyi bakmak için nelerden feragat ediyoruz doğum vakti geliyo çatıyo hooop herşeyin kolayı çabuğu acısızı olsun diye olmadık sahtelikleri kabul ediyoruz. Tekrar belirteyim; hepsi naçizane fikrim.

ferishhh her ne kadar sezaryen olsam ve olacak olsam da dediklerine katılıyorum. Benim ilk mecburi sezaryen. Bu da sinyal vermeden gün vermeyecek doktorum. Hadi alalım demiyor anlayacağın. Şuan sinyallerim mecvut ancak doğum için yeterli değil. O yüzden bile doğum şu gün asla demedi. Bekliyoruz hala.. acil bir durum olmadığı sürece suni sancı da gereksiz dediğin gibi. Yani öncesinde yaşanan kötü bir geçmiş olmadığı sürece bu dediği yanlış bence de. Sonuçta 1 gün bile önemli anne karnında.

Oyyyy maşallah bebişineee güzel de olmuş kilosu, Allahım korusun. Net olarak görmene de sevindim canım, kucağına alıp izleyeceğin günler yakın Allah'ın izniyle. Haberlerin iyi olmasına sevindim. Hele bi al kucağına da bol bol sıkarsın burnunu, yanaklarını

elmasli canım eğer normal olamayacak durumdaysa tabii ki sezaryen. Bebeğin sağlığı da önemli senin de. Pat diye olmaz sezaryen diyemez onu demek istedik aslında. Ama doğum olmazsa normal bir şekilde elbette ki sezaryen. Benim de oğlum iriydi ama demedi bana kasılmam olup gittiğimde çatım müsait değildi ve doğurmam imkansızdı açılmamda yoktu plasenta çürümüştü 5 noktadan beklemek riskliydi. Ertesi gün doğuma alındım. 3850 doğdu zaten. Ama usg de 42 haftalık görünüyordu ve 4200 görünüyordu. Aslında 38+0daydım. Sabah doğum yaptım. Tabii ki sorun olursa sezaryen ama sinyal vermesini bekle derim ben. Kasılma olur sancın olmaz çatın müsait olur denersin suni sancıyı hani boşa da o sancıyı çekme yani

Biz yine hareketlere başladık akşam olunca durmuyor kıpır kıpır cokda ağrı yapiyo bana hiç magnezyum vermediler dedimde bol bol su iç diyorlar belim artık kopacak valla agridan

Biz yine hareketlere başladık akşam olunca durmuyor kıpır kıpır cokda ağrı yapiyo bana hiç magnezyum vermediler dedimde bol bol su iç diyorlar belim artık kopacak valla agridan

Neden vermediler ki? Soda falan iç canım en azından. İyi gelir. Karpuz falan ye. Kabak çekirdeğnde de var magnezyum

Canım ben tarih belirtilerek yapılan sezeryanlara karşıyım. Mecburi durumlarda yapılanlara değil tabiki. Gebenin ve dr un isteğiyle yapılan sezeryanlarda yapılması gereken en güzel şey doğumun başlaması. Yani doğum başlayacak sancılar kendini hissettirecek vücut hormonları salgılayacak bebeğe bulaşacak ondan sonra dr un uygun gördüğü vakit bebek sezeryanla alınabilir. "Anne bebek dostu sezeryan" yazarak araştır çıkan sonuçları oku ne demek istediğimi daha iyi anlarsın. Anne ve bebeğin hayatını tehlikeye atacak durumlar haricinde yapılan sezeryanlarda kesinlikle bunlar uygulanmalı bence. Hakkında hayrlısı olsun inşallah.
sweetwitch01 canım tıpkı senin beklemede olduğun durum gibi doğum sinyalleri geldiğinde yapılmalı sezeryan, inşallah sağlıkla gelir bebişinde

Selam hanımlar..
Kontrolden geldim .prensesim büyümüş her şey yolunda c
Canım karpuz ve muz ye .maden suyu iç bunlar doğal magnezyum içerir.

Ay ilk defa bu kadar net gördüm ya ağladım resmen mutluluktan. Biran önce gelsin kavusayim istedim resmen. Yani onu o şekilde görmek şu an doğum korkumu unutturuyorsa bana dogunca kokusunu duyunca tüm acıları unutuyorsun dedikleri gerçekten ne kadar doğru anladım:) senin randevun ne zaman canım inşallah sende güzel haberlerle gelirsin :)

Ne kadar güzel, maşallah. Ben de duygulandım şimdi yazını okuyunca. Annelik böyle bir duygu işte, Allahım sevgisiyle öyle güç veriyor ki her şeyi unutturuyor. İnşallah o anları da yaşayacağız, ilk olduğundan biraz kaygı var ben de yoksa kucağıma aldığımda her şeyin biteceğini tahmin ediyorum. Onu kucağıma alacağım anı düşündükçe heyecanlanıyorum. Benim kontrolüm de cumartesi günü. Hele bi gidelim doktorumuza haberleri veririm inşallah. :)

Benimde ilk çocuğum canım aynı endişeler var ister istemez oluyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…