- 20 Ekim 2016
- 4.044
- 7.518
- 158
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #18.681
Canım alışmaya çalışıyoruz birbirimize. Bir de eve çıktığımızdan beri hergün hastaneye gittik çok zorlandım. Yarın yine gidicez bakalım inşallah iyi sonuçlar alırız bu sefer.baldan_madam canim benim yaa Allah yardimcin olsun kiyamam size annesin işte bebegin artik herseyden önemli ❤ cok sukur Allah nasip etti bu güzel duyguyu bizlere de nasip olur Insallah.. Alisabildin mi? Kime benziyo :)) bu arada hastaneye mutlaka götürün yada şunlar olmasa da olurmuş diyeceğin şeyler varsa aklına geldikçe yaz bize. Ben bu hafta doktoruma sorucam göğüs ucu kremini önerirse hemen alip kullanıcam.
Iyiyiz biz de cok şükür kızımla şafak sayıyoruz artik ❤ zaman gecse de bi kavuşsak hayırlısı ile.. Yarın kontrolüm var bakalım insallah herşey yolundadır
Bugün bana da plasenta 1 yerden çürümüş 2-3 tane de ufak var ama onlar önemli değil önemli olan büyük olan dedi. Buyukten 10 tane olursa muhtemelen sezeryan. Riske atamayız bebeği o durumda dedi@elmasli canım eğer normal olamayacak durumdaysa tabii ki sezaryen. Bebeğin sağlığı da önemli senin de. Pat diye olmaz sezaryen diyemez onu demek istedik aslında. Ama doğum olmazsa normal bir şekilde elbette ki sezaryen. Benim de oğlum iriydi ama demedi bana kasılmam olup gittiğimde çatım müsait değildi ve doğurmam imkansızdı açılmamda yoktu plasenta çürümüştü 5 noktadan beklemek riskliydi. Ertesi gün doğuma alındım. 3850 doğdu zaten. Ama usg de 42 haftalık görünüyordu ve 4200 görünüyordu. Aslında 38+0daydım. Sabah doğum yaptım. Tabii ki sorun olursa sezaryen ama sinyal vermesini bekle derim ben. Kasılma olur sancın olmaz çatın müsait olur denersin suni sancıyı hani boşa da o sancıyı çekme yani
Canim bende senin gibi dusunuyorum. Benim ilk dogumumda oglumun kafasi 39 cm di. Buda su demek oluyor cogu doktor dogru olcse kesin sezeryan. Benim doktorumda dogumdan bir gun once kafasi buyuk. Bu cikarsa karnida cikar dedi. Ertesi gun suni sanci ile basladi dogum hikayem. 10 cm acilmam ulasinca oglum dunyaya geldi. . Benim dikisim oldu ama dikislerim cok degildi ve cok cabik iyilesti. Dogum sonrasi da eski haline dondu o bolgem. Doktorum dogum sonrasi bana bu kadar buyuk kafali ve kilolu beklemiyordum. Yoksa sezeryana alirdim dedi. Kizimda ufak kafaliydi aksine 8 cm acilmada dunayay geldi. Ablam da 4600 gr dogum yapti ve normal yolla. Dikiside sadece 1 taneydi.Canım dr unun işine karışmak haddime değil en başta bunu söyliyim. Ama ne olursa olsun haftan takvimindeki gibi ise bu kadar erken bebeği alma çabasını anlamış değilim. Doğumun kendiliğinden başlaması en güzeli. Bu resmen henüz olgunlaşmamış bir meyveyi dalından koparmakla benzer tabirde. İnternetten vakti dolmadan doğan bebeklerin yaşadığı sıkıntıları araştırmanı tavsiye ederim. Doğacak bebeğe annesinin doğum sancılarındaki hormonlarının bulaşması kadar iyi bişey yok. Sen şimdi diyeceksinki ne yapayım dr umu mu değiştireyim ? Yerinde olsam hemen yarın bi başkasına giderdim. Bi yakınım son hafta değiştirdi ilk çocuğunda dr unu. İlk doktoruna kalsa çocuk sakat doğuyodu sezeryana alacaktı ama değiştirip gittiği dr u direk normal diretti, sapasağlam atlattılar. 40 dolmadan bebekleri doğurtturan dr lardan nefret ediyorum desem sanırım abartmam (mecburi durumlar hariç tabikide) bu resmen ölümle pençeleşen hastalara sen haftaya öleceksin hadi şimdi öldürelim demekle aynı bence. Ve büyük vebal bana göre. Suni sancıyı falanda mecbur kalmadığın sürece hemen kabul etme, vücudun yavaş yavaş kendini hazırlayacakken sancılanmaya neden güm diye birden sancı yükletesinki ? Herşeyin doğalı arkadaşlar. HERŞEYİN DOĞALI! Aylardır doğal beslenip bebişlerimize iyi bakmak için nelerden feragat ediyoruz doğum vakti geliyo çatıyo hooop herşeyin kolayı çabuğu acısızı olsun diye olmadık sahtelikleri kabul ediyoruz. Tekrar belirteyim; hepsi naçizane fikrim.
Canım sen de mi yatarak gecirenlerdensin :) benim de baslarda dusuk tehlikem vardi 1 ay kadar yattim annemle kv donusumlu bakti, sonra plasenta asagida dedi doktor evde minumum hareketle durdum kendi basima idare edebildim şükür. Simdi erken dogum riski olunca yine annem geldi 10 gundur yatiyorum sadece, sirtim agridan kopuyobenim ki çok sağlam değil zati 2 ay yat beyin hücrelerim tahribatta
Canim hic kafana takma. Her hamilelik ayni gecmiyor. Bende 2. Cocugumda cok yattim. 2 ay dusuk tehlikesi sonra kanala girdi erkenden.vs derken 38. Haftaya kadar ilac kullandim. Ilaci kesince doktor hemen dogdu. Ama bunda hersey yolunda. Kizim surekli kucakta olmasjna ragmen hala asagi inme egliminde degil :)Canım sen de mi yatarak gecirenlerdensin :) benim de baslarda dusuk tehlikem vardi 1 ay kadar yattim annemle kv donusumlu bakti, sonra plasenta asagida dedi doktor evde minumum hareketle durdum kendi basima idare edebildim şükür. Simdi erken dogum riski olunca yine annem geldi 10 gundur yatiyorum sadece, sirtim agridan kopuyobayramda da kv gelicek bakmaya. Herkes aman ikinciyi yapma sakin gibi yorumlar yapiyo moralim bozuluyo. Su an sadece oglumu kucagima sag salim almayi dusunuyorum zaten ama insanlara yuk olmak zor gercekten. Insallah dogumdan sonra kendi kendimize idare edebiliriz.
Dogru soyluyosun canim ama herkesi bezdirdim sanirim gozleri korktu :/ neyse insallah bugunler geride kalirCanim hic kafana takma. Her hamilelik ayni gecmiyor. Bende 2. Cocugumda cok yattim. 2 ay dusuk tehlikesi sonra kanala girdi erkenden.vs derken 38. Haftaya kadar ilac kullandim. Ilaci kesince doktor hemen dogdu. Ama bunda hersey yolunda. Kizim surekli kucakta olmasjna ragmen hala asagi inme egliminde degil :)
Öyle olur tabi annesiCok sevindim canim ya insallah benim kizim da oyle guzel melek gibi olur
Haklısın canım dinlenmek lazım artık:)Dikkat et kendine canim artik cok yorma kendini. Bol dinlen. Az kaldi sonrasinda cok yorulcaz zaten
Teşekkürler canımHayırlı olsun canım yoğun bir tempo seni ve bebeğini bekliyor. Umarım yanında sana yardım edebilecek birileri olur
Teşekkürler canım annem yardım eder eşim toplayacak esyalariOyy Allah kolaylık versin kuzum.. Çok zor olacak snn icin.. Yardıma gelecek kimsen vardır inşallah sen ne kadar toparlanabikirsinki lohusa halinle.. Hayırlısı olsun hakkında inşallah herşey gönlünce olsun..
Esim toplayacak çoğunu yerleştirme isinede annem gelicek kismetseHayırlısı olsun canım ama sana biri yardım etsin bu halde nasıl olacak toparlanmak
Bende ayni haftadayim yanlis olcmediysem 3.370 dedi ins 4 u bulmadan sancimiz gelir normal yapariz yaa 4 beni korkutuyorKizlar bugün doktora gittim. Plasenta da biraz bozulma gördü. Sanırım kanama varmış küçük olanlar sorun değilmiş ama büyük olandan fazla olursa bebeği riske atamam almam gerekir dedi. Şu an büyük olan 1 tane varmış. Haftaya persembe tekrar bakicak eğer cogalirsa doğum olabilir. Nst ye girdim Sancim falan cikmadi çok sukur. Bebeğim 3379 gr olmuş kızlar. Eğer zamanında doğum olursa 4 kg i bulur dedi
Canim ayni durumdayız ben 38. Haftadayim banada bayram sonrasi muayenede karar verelim dedi aslinda bebek 4 kilo üzeri olursa normal olmak zorlasacak hatta cogu doktora göre imkansiz ve bebek icinde kakasini yeme durumu var ustelik anne karnında dahada kilo almasi seker degerlerinin yuksek olmasi gibi sorunlara sebep olabilir doktorunu dinle bence birlikte karar alin acikcasi ben bayrm sonrasi gittigmde kilosu 4 u bulursa sezeryan gunu planlamasi yapmayi dusunuyorum doktorumla ve sezeryandan asiri korkuyorum son bir haftadir o ameliyathane beni korkutuyor yaa nasil yenecem bilmiyorum bu korkuyuKontrolden geldim şimdi. Nst sancı yok. Kasılma az varmış dr ultrason için ızandığımda gördü. Bebek iyice inmiş. Haftaya çarş. Eğer kendi gelmezse ve bebek 4 kg üzeri olmamışsa suni sancıyla doğumu başlatacakmış. Eğer iri bulursa bebeği sezeryan planlaması yapacakmışız. Korkuyorum hem suni aancıdan hem de sezeryandan. Kendi kendine başlasa doğum keşke. Doğal yollardan başlatmanı. Bir yolu var mı? Daha önce suni sancıyla Doğum yapan var mı aranızda.
Bugün bana da plasenta 1 yerden çürümüş 2-3 tane de ufak var ama onlar önemli değil önemli olan büyük olan dedi. Buyukten 10 tane olursa muhtemelen sezeryan. Riske atamayız bebeği o durumda dedi
ayırdım canım askıdakılerde yenıdogan 3 ay 6 ay dıye sıralı katladıgım zıbınlarda aynı sekılde. hem ulasması daha kolay olur dıye dusundum. cok kucukler ya ınsan nereye koycagını bılemıyorBen sadece tulumları astım canım. Hırka, mont falan astim. Alt üst takımları, zibinlari katladim. Ama düzenli olmadi gibi. Hic içime sinmedi. Ne yapabilirim başka diye düşünüyorum. Ay olarak ayirdin mi peki katladiklarini? Uzun kol, kısa kol diye ayirdin dimi
Ilk kez duyuyorum cnm plesentanin curudugunu. cok gecmis olsun. Nasil farkedildi kanama vs. Ile mi yoksa rutin konttolde mi?Bugün bana da plasenta 1 yerden çürümüş 2-3 tane de ufak var ama onlar önemli değil önemli olan büyük olan dedi. Buyukten 10 tane olursa muhtemelen sezeryan. Riske atamayız bebeği o durumda dedi
Geçmiş olsun canım endişelenme artık kocaman oldular çok şükür doktorun en doğru kararı verecektirKizlar bugün doktora gittim. Plasenta da biraz bozulma gördü. Sanırım kanama varmış küçük olanlar sorun değilmiş ama büyük olandan fazla olursa bebeği riske atamam almam gerekir dedi. Şu an büyük olan 1 tane varmış. Haftaya persembe tekrar bakicak eğer cogalirsa doğum olabilir. Nst ye girdim Sancim falan cikmadi çok sukur. Bebeğim 3379 gr olmuş kızlar. Eğer zamanında doğum olursa 4 kg i bulur dedi
Maşallah prensesine. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin... ben de duygulandım şimdi. bayramdan sonraki kontrolümü iple çekiyorum :)Ay ilk defa bu kadar net gördüm ya ağladım resmen mutluluktan. Biran önce gelsin kavusayim istedim resmen. Yani onu o şekilde görmek şu an doğum korkumu unutturuyorsa bana dogunca kokusunu duyunca tüm acıları unutuyorsun dedikleri gerçekten ne kadar doğru anladım:) senin randevun ne zaman canım inşallah sende güzel haberlerle gelirsin :)
pardon canım prensin:) prenses yazmışımMaşallah prensesine. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin... ben de duygulandım şimdi. bayramdan sonraki kontrolümü iple çekiyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?