- 24 Nisan 2013
- 487
- 660
- 53
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #18.701
Ayy bendede oluyor yerimden zipliyorum birden oluyo bideVajinaya iğne saplanmasi bende de oluyor canım ama o sancı mi bilmiyorum
Canim suni sanciyla dogum baslatilirsa sezeryane donme orani yuksek bence kabul etme. Bazi doktorlar rahim siyirmasi yontemiyle ve balon yontemiyle normal dogumu baslatabiliyorlar. Bence bebeginin gelmek istedigi zamani bekle . 42 ye kadar yolu var bi sikinti yoksa. Normal dogumu tetikleyen seyler ahududu cayi.adacayi.ananas ye.hurma ye. Esinle iliski.merdiven inip cikmak.pilates topunda ziplamak. Yerleri comelerek silmek .meme ucu masaji.perine masaji . Aklima gelenler bunlarKontrolden geldim şimdi. Nst sancı yok. Kasılma az varmış dr ultrason için ızandığımda gördü. Bebek iyice inmiş. Haftaya çarş. Eğer kendi gelmezse ve bebek 4 kg üzeri olmamışsa suni sancıyla doğumu başlatacakmış. Eğer iri bulursa bebeği sezeryan planlaması yapacakmışız. Korkuyorum hem suni aancıdan hem de sezeryandan. Kendi kendine başlasa doğum keşke. Doğal yollardan başlatmanı. Bir yolu var mı? Daha önce suni sancıyla Doğum yapan var mı aranızda.
Birde bol.bol yuruyus yap . 4 kg denilip 3650 dogmustu benim oglum ultrasonun yanilma payida var . Heme n sezeryani kabul etme . Zaten bir risk oldugunda yada normal dogum gerceklesmezse aninda sezeryane donuluyor. En azindan normali denedim dersin .Kontrolden geldim şimdi. Nst sancı yok. Kasılma az varmış dr ultrason için ızandığımda gördü. Bebek iyice inmiş. Haftaya çarş. Eğer kendi gelmezse ve bebek 4 kg üzeri olmamışsa suni sancıyla doğumu başlatacakmış. Eğer iri bulursa bebeği sezeryan planlaması yapacakmışız. Korkuyorum hem suni aancıdan hem de sezeryandan. Kendi kendine başlasa doğum keşke. Doğal yollardan başlatmanı. Bir yolu var mı? Daha önce suni sancıyla Doğum yapan var mı aranızda.
Baska bir doktora daha kontrol ettir bence canim haftada 200 . 250 gr civari aliyolar 4 u bulmaz bence senin 2 haftan var 40aKizlar bugün doktora gittim. Plasenta da biraz bozulma gördü. Sanırım kanama varmış küçük olanlar sorun değilmiş ama büyük olandan fazla olursa bebeği riske atamam almam gerekir dedi. Şu an büyük olan 1 tane varmış. Haftaya persembe tekrar bakicak eğer cogalirsa doğum olabilir. Nst ye girdim Sancim falan cikmadi çok sukur. Bebeğim 3379 gr olmuş kızlar. Eğer zamanında doğum olursa 4 kg i bulur dedi
Her gebelik ayni gececek diye birsey yokki canim . Benim mesela sekerim vardi ilkinde bunda yok . Bulanti durumlari da degisebiliyo. Her hamilelik ve her dogum bebege ozeldir . Takma sen onlari kafani agzi olan konusuyo ya hayret bise moral bozmada birebirlerCanım sen de mi yatarak gecirenlerdensin :) benim de baslarda dusuk tehlikem vardi 1 ay kadar yattim annemle kv donusumlu bakti, sonra plasenta asagida dedi doktor evde minumum hareketle durdum kendi basima idare edebildim şükür. Simdi erken dogum riski olunca yine annem geldi 10 gundur yatiyorum sadece, sirtim agridan kopuyobayramda da kv gelicek bakmaya. Herkes aman ikinciyi yapma sakin gibi yorumlar yapiyo moralim bozuluyo. Su an sadece oglumu kucagima sag salim almayi dusunuyorum zaten ama insanlara yuk olmak zor gercekten. Insallah dogumdan sonra kendi kendimize idare edebiliriz.
Canim ultrason olcumlerinin yanilma payi var guvenmeyin catiniz iyiyse normal dogum yaparsiniz hem iri bebek daha kuvvetli oluyormus daha kolay doguyormus benimde onden gidiyor hemde bir sezeryanim var ama normal dogum icin direticem . Son ana kadar beklemeyi dusunuyorum . I sallah vakitlice hayirlisiyla dogarlarCanim ayni durumdayız ben 38. Haftadayim banada bayram sonrasi muayenede karar verelim dedi aslinda bebek 4 kilo üzeri olursa normal olmak zorlasacak hatta cogu doktora göre imkansiz ve bebek icinde kakasini yeme durumu var ustelik anne karnında dahada kilo almasi seker degerlerinin yuksek olmasi gibi sorunlara sebep olabilir doktorunu dinle bence birlikte karar alin acikcasi ben bayrm sonrasi gittigmde kilosu 4 u bulursa sezeryan gunu planlamasi yapmayi dusunuyorum doktorumla ve sezeryandan asiri korkuyorum son bir haftadir o ameliyathane beni korkutuyor yaa nasil yenecem bilmiyorum bu korkuyu
benim de ilki sezeryan. Bunu normal yapmak istiyorum. Dr.um desteklerim seni dedi ama şunu bil %3 risk var dikiş yerinden açılma ona göre kararını ver dedi. ilkinde de normali çok istemiştim ama açılma olmamıştı. kakasını yapıştı oğlum. mecbur sezeryan olmuştum. şimdi yine normal istiyorum ama korkuyorum da yırtılma durumunda annenin ve bebğin hayati riski varmışCanim ultrason olcumlerinin yanilma payi var guvenmeyin catiniz iyiyse normal dogum yaparsiniz hem iri bebek daha kuvvetli oluyormus daha kolay doguyormus benimde onden gidiyor hemde bir sezeryanim var ama normal dogum icin direticem . Son ana kadar beklemeyi dusunuyorum . I sallah vakitlice hayirlisiyla dogarlar
Benim ablamın ilkinde sezaryandi ikincide sezaryanmis oldu ilkinde sezaryandi ikincisi sezaryan oluyorbenim de ilki sezeryan. Bunu normal yapmak istiyorum. Dr.um desteklerim seni dedi ama şunu bil %3 risk var dikiş yerinden açılma ona göre kararını ver dedi. ilkinde de normali çok istemiştim ama açılma olmamıştı. kakasını yapıştı oğlum. mecbur sezeryan olmuştum. şimdi yine normal istiyorum ama korkuyorum da yırtılma durumunda annenin ve bebğin hayati riski varmış
Canim yuzde 3 degil daha az risk var ki riskli bi durum oldugunda hemen sezeryane alabiliyorlar facete ssvd diye bir gurup var takip etmeni oneririrm hergun bi cok kisi ssvd yapiyor hatta 2 sezeryan sonrasi normal.dogum yapan bile varbenim de ilki sezeryan. Bunu normal yapmak istiyorum. Dr.um desteklerim seni dedi ama şunu bil %3 risk var dikiş yerinden açılma ona göre kararını ver dedi. ilkinde de normali çok istemiştim ama açılma olmamıştı. kakasını yapıştı oğlum. mecbur sezeryan olmuştum. şimdi yine normal istiyorum ama korkuyorum da yırtılma durumunda annenin ve bebğin hayati riski varmış
Hayir canim ilki sezeryan sonrasi hep sezeryan degil sadece doktorlar risk almak istemiyor ozel hastanelerde ve baazi doktorlar yaptiriyor sezeryan sonrasi normal.dogum . Yapan binlerce kisi var yurt disinda cok dogal bisey hatta. Turkiyede sadece yeni yeni gelismeye basladiBenim ablamın ilkinde sezaryandi ikincide sezaryanmis oldu ilkinde sezaryandi ikincisi sezaryan oluyor
Canım öyle bi kural yok lütfen kimseyi yanlış yönlendirmeyin. SSVD diye google a yazarak araştırın. (SSVD=Sezeryan Sonrası Vajinal Doğum) M mmeelleek canım bu konu hakkında tecrübem ve bilgim yok, hoş olsa bile burdan şöyle yap böyle yap demek çok yanlış olur. Ama sana söyleyebileceğim en doğru şey böyle güzel bi isteğin varken bunu başka bi dr a danışarakta neler olabileceğini öğrenmeye çalışmak. Anneme fıtık, ameliyat dedilerde 8-10 tane dr gezdik. Kesilip biçilme öyle tek bi dr un dediğiyle bi anda karar verilebilecek bişiy değil bence. Hee dr uma gözüm kapalı güveniyorum dersin o ne derse yaparsın orası ayrı, ama böyle kafamızı kurcalayan şeyleri araştırıp öğrenmek en doğrusu bence. Hakkında hayrlısı olsun inşallah.Benim ablamın ilkinde sezaryandi ikincide sezaryanmis oldu ilkinde sezaryandi ikincisi sezaryan oluyor
Sezeryanin riski %10 canimbenim de ilki sezeryan. Bunu normal yapmak istiyorum. Dr.um desteklerim seni dedi ama şunu bil %3 risk var dikiş yerinden açılma ona göre kararını ver dedi. ilkinde de normali çok istemiştim ama açılma olmamıştı. kakasını yapıştı oğlum. mecbur sezeryan olmuştum. şimdi yine normal istiyorum ama korkuyorum da yırtılma durumunda annenin ve bebğin hayati riski varmış
Valla ben kağıttan bisey anlamadım canım. Doktor da sancı var falan demedi. Çok iyi sonuçlar dedi yüzü güldü adamin :) bakalım benim plasentadaki çürüme artarsa belki haftaya cuma doğum olur. Hayırlısı artıkBende ayni haftadayim yanlis olcmediysem 3.370 dedi ins 4 u bulmadan sancimiz gelir normal yapariz yaa 4 beni korkutuyorsancin hicmi cikmadi peki nts de yesil rakam sanci galiba ben 3 gun once 40 lardaydi bir defada 100 u buldu ama karnimda kasilma haric hic hissetmedim
Evet canım benimde haftaya persembe gittiğimde çoğalmış olursa cuma doğum diyebilir. O zaman sezeryan olur herhalde dimi? Sancı olmadan suni sancı veriliyor mu acaba?Benim küçük değildi canım ondan da bekletmedi haklı olarak. Hayırlısı ile gelsin kuzular :)
Valla ya :) bakalım bi şekilde düzen oturcak inşallahayırdım canım askıdakılerde yenıdogan 3 ay 6 ay dıye sıralı katladıgım zıbınlarda aynı sekılde. hem ulasması daha kolay olur dıye dusundum. cok kucukler ya ınsan nereye koycagını bılemıyor
Bende ilk defa duydum canım. Yok kanaman olmadi normal kontrole gitmiştim ultrasonda gördü. Inşallah cogalmaz da zamanını bekler oğlumIlk kez duyuyorum cnm plesentanin curudugunu. cok gecmis olsun. Nasil farkedildi kanama vs. Ile mi yoksa rutin konttolde mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?